Μπράις Ντάλας Χάουαρντ

Αμερικανίδα ηθοποιός

Η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (αγγλικά: Bryce Dallas Howard‎‎, 2 Μαρτίου 1981 - ) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και κόρη του σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ. Έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο στην ταινία του πάτερα της Δεσμοί Στοργής (Parenthood) το 1989 και συνέχισε με μικρούς ρόλους σε ταινίες και θέατρο για τα επόμενα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φοίτησε στο New York University. Αφού κέρδισε την προσοχή του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, ο σκηνοθέτης της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες Σκοτεινό Χωριό (The Village, 2004) και Lady in the Water (2006), η οποία ήταν εμπορική και καλλιτεχνική αποτυχία. Η ερμηνεία της στην ταινία Όπως Σας Αρέσει (As You Like It, 2006) της χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα το 2008.

Μπράις Ντάλας Χάουαρντ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Bryce Dallas Howard (Αγγλικά)
Γέννηση02 Μαρτίου 1981 (1981-03-02) (43 ετών)
Λος Άντζελες[1]
ΚατοικίαΧόλυγουντ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[2]
ΣπουδέςΣχολή Καλών Τεχνών Τις του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (έως 2003)
Byram Hills High School[3]
Greenwich Country Day School
Stella Adler Studio of Acting
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός ταινιών
σκηνοθέτρια ταινιών κινηματογράφου
σεναριογράφος
ηθοποιός
ηθοποιός θεάτρου
ηθοποιός τηλεόρασης[4]
Αξιοσημείωτο έργοThe Village
Jurassic World
Περίοδος ακμής1989
Οικογένεια
ΣύζυγοςSeth Gabel (από 2006)[5]
ΤέκναTheodore Howard-Gabel
Beatrice Jean Howard-Gabel
ΓονείςΡον Χάουαρντ και Cheryl Howard
ΑδέλφιαPaige Howard
Jocelyn Howard
Reed Howard
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςHasty Pudding Woman of the Year (2019)
Ιστότοπος
brycedhoward.com
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Χάουαρντ έγινε γνωστή στο κοινό ως Γκουέν Στέισι το 2007 με το Spider-Man 3 και ως Βικτόρια στην ταινία Έκλειψη (Eclipse, 2010) της σειράς ταινιών Twilight. Αυτές οι ταινίες μαζί με την ταινία Εξολοθρευτής: Η σωτηρία (Terminator Salvation, 2009) είναι οι μεγαλύτερες σε εισπράξεις ταινίες της αλλά και οι τρεις πήραν μικτές κριτικές από τον τύπο. Επίσης πρωταγωνίστησε στην ταινία Υπηρέτριες (The Help, 2011) μαζί με την Έμμα Στόουν και τη Βαϊόλα Ντέιβις. Η ταινία έγινε κριτική και εισπρακτική επιτυχία.

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
Έτος Tίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1989 Δεσμοί Στοργής Κορίτσι σε ακρόαση Κομπάρσος
1995 Απόλλων 13 Κομπάρσος
2000 Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων Surprised Who Κομπάρσος
2004 Η δική μας αγάπη Χέδερ
2004 Σκοτεινό χωριό Άιβι Ελίζαμπεθ Ουόκερ
2005 Manderlay Γκρέις Μάργκαρετ Μάλιγκαν
2006 Lady in the Water Στόρι
2006 Όπως σας Αρέσει Ρόζαλιντ τηλεταινία
2007 Spider-Man 3 Γκουέν Στέισι
2008 Good Dick Σύντομη εμφάνιση
2009 Εξολοθρευτής: Η σωτηρία Κέιτ Κόνορ
2009 Τα Διαμάντια της Απώλειας Φίσερ Ουίλοου
2010 Έκλειψη Βικτώρια
2010 Η Ζωή Μετά Μέλανι
2011 Υπηρέτριες Χίλυ Χόλμπρουκ
2011 50/50 Ρέιτσελ
2015 Jurassic World Κλερ Ντίαρινγκ
2016 Gold Κέι
2018 Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε Κλερ Ντίαρινγκ

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά) Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 12  Δεκεμβρίου 2014.
  2. CONOR.SI. 72228195.
  3. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  4. Ανακτήθηκε στις 21  Μαΐου 2019.
  5. www.popsugar.com/celebrity/photo-gallery/31074504/image/37739512/Bryce-Dallas-Howard-married-actor-Seth-Gabel-who-childhood.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επεξεργασία