Νίκος Κουρκούλης

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Νίκος Κουρκούλης (πραγματικό ονοματεπώνυμο: Νικόλαος Κουρκουλίδης) (γενν. Καβάλα, 27 Αυγούστου 1972) είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής.

Νίκος Κουρκούλης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Νίκος Κουρκούλης (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΝικόλαος Κουρκουλίδης
Γέννηση27 Αυγούστου 1972 (1972-08-27) (49 ετών)
Καβάλα, Ελλάδα
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
Περίοδος ακμής1990
Οικογένεια
ΣύζυγοςΚέλλυ Κελεκίδου (2009-σήμερα)
ΤέκναΡαφαήλ Κουρκούλης
Ελπινίκη Κουρκούλη
ΓονείςΑθανάσιος Κουρκούλης, Μαρία Κουρκούλη

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Νίκος Κουρκούλης γεννήθηκε στην πόλη της Καβάλας, όπου και μεγάλωσε. Την αγάπη του για τη μουσική την κληρονόμησε από την γιαγιά του, η οποία έπαιζε μπουζούκι καταπληκτικά. Έτσι, κι ο μικρός Νίκος εξέφρασε από πολύ νωρίς την επιθυμία να ασχοληθεί με τη μουσική και γι’ αυτό έμαθε να παίζει κιθάρα και μπάσο. Βέβαια, από πολύ μικρός είχε δείξει και τις φωνητικές του ικανότητες. Μάλιστα, από την εφηβεία άρχισε να τραγουδά σε πανηγύρια της επαρχίας και αργότερα σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της Καβάλας. Μετά την ενηλικίωσή του ο Νίκος Κουρκούλης αποφάσισε να πάει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δουλέψει στα νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας. Εκεί το κοινό τον υποδέχθηκε με μεγάλη ζεστασιά και εκτίμησε στο έπακρο το ταλέντο του. Πολύ γρήγορα η μια επαγγελματική πρόταση έφερε την άλλη κι έτσι ο Νίκος Κουρκούλης άρχισε να αποκτά το δικό του κοινό, το οποίο μάλιστα τον ακολουθούσε φανατικά όπου κι αν εμφανιζόταν. Με πολύ δουλειά και φυσικά χάρη στο ταλέντο του και στις φωνητικές του ικανότητες, ο Νίκος Κουρκούλης σε σύντομο χρονικό διάστημα κατεβαίνει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα στα μπουζούκια της πρωτεύουσας και σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα σχήματα. Μάλιστα, δεν αργεί ούτε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Κουρκούλη με τίτλο «Κίνδυνος», που κυκλοφορεί το 1997 από τη δισκογραφική εταιρεία «BMG», σε στίχους του Ηλία Φιλίππου και μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Τα υπέροχα τραγούδια που υπάρχουν σε αυτή τη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Κουρκούλη τον καθιερώνουν στη συνείδηση του κοινού ως έναν από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του και πολύ σύντομα βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται. Ο επόμενος δίσκος του βγαίνει το 1998 και έχει τίτλο «Παίζεις με τη φλόγα». Τόσο το ομώνυμο τραγούδι όσο και τα υπόλοιπα του δίσκου αυτού γίνονται σουξέ και ακούγονται μέχρι και σήμερα από τα ραδιόφωνα, νυχτερινά μαγαζιά και τα clubs. Η τρίτη του δισκογραφική δουλειά «Μια νύχτα στον παράδεισο» στέφεται κι αυτή με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και ο δίσκος γίνεται χρυσός.[1]

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Από το 2005 ξεκίνησε τη σχέση του με την λαϊκή τραγουδίστρια Κέλλυ Κελεκίδου, με την οποία παντρεύτηκαν το 2009. Απόκτησαν μαζί δύο παιδιά, τον Ραφαήλ (γενν. 13 Αυγούστου 2009) και την Ελπινίκη (γενν. 15 Νοεμβρίου 2014).

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμςΕπεξεργασία

  • 1997 "Μαγικά Ταξίδια"
  • 1997 "Κίνδυνος"
  • 1998 "Παίζεις Με Τη Φλόγα"
  • 2000 "Μια Νύχτα Στον Παράδεισο"
  • 2001 "Μόνος Μου"
  • 2002 "Τόσα Δειλινά"
  • 2002 "Ήρθε Η Ώρα"
  • 2004 "Τώρα"
  • 2005 "Τα Καλύτερα"
  • 2006 "Ζούμε Μεγάλες Στιγμές"
  • 2007 "Τόσες Μέρες...Τόσες Νύχτες"
  • 2008 "Σε Περιμένω"
  • 2011 "Η Σκέψη Μου Μόνο"

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία