Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Νίκος Ψαρράς (γενν. Σοχός Θεσσαλονίκης 25 Σεπτεμβρίου 1971) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Νίκος Ψαρράς
20180210 7 Nikos Psarras as Ivan.jpg
Γέννηση 25 Σεπτεμβρίου 1971 (1971-09-25) (47 ετών)
Σοχός
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ιδιότητα ηθοποιός
Σύζυγος Έλενα Καρακούλη (2014-σήμερα)
Τέκνα Παναγιώτης Ψαρράς
Είδος τέχνης Υποκριτική
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Βιογραφικά στοιχείαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στο Σοχό του νομού Θεσσαλονίκης και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 1994 αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και κέρδισε την Υποτροφία Μελίνα Μερκούρη την ίδια χρονιά.

Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1991 στους "Δαιμονισμένους" που ανέβασε το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Ο ίδιος σκηνοθέτης του εμπιστεύτηκε δύο ακόμα σημαντικούς ρόλους στο "Μοναχικό της Αλεξάνδρειας" το 1993 και στο "Πέρα από τ' αγάλματα" το 1994 στο περιθώριο των εκδηλώσεων των Δημήτριων.

Από το 1995 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι συμμετοχές στις σειρές "Ταύρος με Τοξότη" και "Γελοίον του πράγματος". Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν το 1995 στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 "Πρόβα Νυφικού" στο ρόλο του Αλέξανδρου και σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με το Γιώργο Κιμούλη, στο "Μάκβεθ" του Σαίξπηρ. Έχει συμμετάσχει με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά του ΑNT1 "Μαύρος Ωκεανός" που προβλήθηκε το 2000. Από το 1999 και για έξι χρόνια έμεινε στην Νέα Υόρκη, όπου με υποτροφία σπούδασε στο H.B. Studio και στο Stella Adler Conservatory με μια αντίστοιχη υποτροφία. Συμμετείχε σε δύο τηλεοπτικές παραγωγές, το Guiding Light και το One life to live.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005, και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel "Οι μάγισσες της Σμύρνης" στο ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμάνου, δίπλα στη Μαρία Τζομπανάκη, και σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Το 2007, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του Alpha TV "Αν μ' αγαπάς" και το 2008 ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά του ίδιου καναλιού "Amore mio".

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1994 Ταύρος με Τοξότη ANT1 Επεισόδιο: "Δεύτερη ευκαιρία"
1995 Το γελοίον του πράγματος ANT1 Αντώνης Επεισόδιο: "Με την δύσιν του ηλίου"
1995-1996 Η πρόβα του νυφικού ANT1 Αλέξανδρος Δεμάρης Βασικό Καστ
1998 Νίκος Καζαντζάκης: Αναζητώντας το Θεό ΕΤ1 Καζαντζάκης (νεαρός) Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999 Εγκλήματα ANT1 Στέφανος Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 20
Η συκοφαντία του αίματος ΕΤ1 Δημαράς Guest Εμφάνιση
2000-2001 Μαύρος Ωκεανός ANT1 Αντώνης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001 Μυστικές Διαδρομές ALPHA Στέφανος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 10η εντολή ALPHA Τάκης Επεισόδιο: "Οίνος ενοχής"
The Shield FX Mihalis Επεισόδιο: "On Tilt"
2005 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Δημήτρης Επεισόδιο: "Κάρμα"
2005-2006 Οι μάγισσες της Σμύρνης MEGA Κωνσταντίνος Καραμάνος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Σωκράτης Αμάντος Επεισόδιο: "Ώρα θανάτου 12 ακριβώς"
10η εντολή ALPHA Κώστας Επεισόδιο: "Μεταξύ Φίλων"
ALPHA Νικήτας Επεισόδιο: "Η μετάληψη"
2006-2007 Η τελευταία παράσταση ALPHA Γιώργος Παππάς Βασικό Καστ
2007-2008 Amore Mio ALPHA Δημήτρης Τσοπάνογλου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Αν μ' αγαπάς ALPHA Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2009 Έχω ένα μυστικό ALPHA Τζόνι Βασικό Καστ
2010 Ο 3ος Νόμος MEGA Μάρκος Επεισόδιο: "Ουλές"
2015 10η εντολή ALPHA Θοδωρής Επεισόδιο: "Το δώρο"
2016-2017 Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα ALPHA Πέρης Βουνάτσος Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 13, 65
2018-2019 Γυναίκα Χωρίς Όνομα ANT1 Μηνάς Ηλιάδης Guest Εμφάνιση
2019 Ου Φονεύσεις OPEN Πέτρος Επεισόδιο: "Τρέχα"