Ο Νταβίντ Σεπέδα (David Zepeda, γεννημένος ως Νταβίντ Αναστάσιο Σεπέδα Κιντέρο David Anastasio Zepeda Quintero, 14 Σεπτεμβρίου 1973 -) είναι Μεξικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και μοντέλο.[1]

Νταβίντ Σεπέδα
David Zep.png
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση14 Σεπτεμβρίου 1973 (1973-09-14) (48 ετών)
Νογάλες, Σονόρα, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
  • τραγουδιστής
  • μοντέλο
Περίοδος ακμής1999
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλενουβέλες

  • Marea Brava - 1999, ως Μάρκος
  • Como en el cine - 2001, ως Πάκο
  • La heredera - 2004, ως Φαμπιάν
  • Los Sánchez - 2004/05, ως Ομάρ Σάντσεζ
  • Amores cruzados - 2006, ως Ντιέγο
  • Acorralada - 2007, ως Μαξιμιλιάνο Ιρασάβαλ Αλαρκόν
  • Sortilegio - 2009, ως Μπρούνο Αλμπενίς[2]
  • Soy tu dueña - 2010, ως Αλόνσο Πενιαλβέρ
  • La fuerza del destino - 2011, ως Ιβάν Βιγιαγκόμεζ/Ιβάν ΜακΓκουάιερ[3]
  • Abismo de pasión - 2012, ως Νταμιάν Αράνχο Μονδραγόν[4]
  • Mentir para vivir - 2013, ως Ρικάρδο Σάντσεζ Μπρετόν[5][6]
  • Hasta el fin del mundo - 2014/15, ως Σαλβαδόρ "Τσάβα" Κρους[7]
  • Τα τρία πρόσωπα της Άννας - 2016, ως Ραμίρο Φουέντες
  • La doble vida de Estela Carrillo - 2017, ως Ράιαν Καμπρέρα[8]
  • Por amar sin ley - 2018/19, ως Ρικάρδο Μπουσταμάντε
  • La doña 2 - 2020, ως Χοσέ Λουίς Ναβαρέτε[9]
  • Médicos, línea de vida - 2020, ως Ρικάρδο Μπουσταμάντε (γκεστ εμφάνιση)
  • Vencer el desamor - 2020/21, ως Αλβάρο Φαλκόν


Τηλεόραση

  • American Family - 2002
  • The Shield - 2002, ως Ορλάντο
  • Buffy the Vampire Slayer - 2002, ως Κάρλος
  • Boston Public - 2002, ως Ρομπ
  • Grounded for Life - 2003
  • 10-8: Officers on Duty - 2003, ως Ντένο Τσέστνατ
  • Monk - 2004, ως Χοσέ Άλβαρες
  • ER - 2004
  • Eve - 2004, ως Σερβιτόρος


Ταινίες

  • Jeepers Creepers 2 - 2003
  • Desnudos - 2004, ως Χούλιο
  • Two of a Kind - 2008, ως Άλεξ

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Shande Gámezl (19 Σεπτεμβρίου 2013). «Un día como hoy pero de 1974 nació en Nogales, Sonora, uno de los hombres más guapos de la televisión mexicana» (στα Ισπανικά). Televisa. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2014. 
  2. «David Zepeda es mejor actor antagonico del año» (στα Ισπανικά). Esmas. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2015. 
  3. «David Zepeda biografía» (στα Ισπανικά). Espectaculos. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2015. 
  4. La telenovela "Abismo De Pasión" inició grabaciones en Yucatán
  5. «Rosy Ocampo confirmó a David Zepeda y Mayrín Villanueva como protagonistas». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2021. 
  6. «Mentir para vivir, nueva telenovela de David Zepeda y Mayrín Villanueva». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2013. 
  7. «David Zepeda joins Hasta el fin del mundo». Latin Times. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2015. 
  8. «Afirman que David Zepeda es el protagonista de Rosy Ocampo». zeleb.mx (στα Ισπανικά). Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2017. 
  9. «David Zepeda deja Televisa: ¿a qué cadena se va?». People en Español (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Μαΐου 2020. 

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία