Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Πάμελα Μάρτιν (αγγλικά: Pamela Martin) είναι Αμερικανίδα μοντέρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, η οποία έχει συμμετάσχει σε πάνω από πενήντα ταινίες. Περισσότερο γνωστή είναι για τη δουλειά της στο Little Miss Sunshine (2006) και το The Fighter (2010), με τα οποία υπήρξε και υποψήφια για βραβείο. Στο πρώτο υπήρξε υποψήφια από το American Cinema Editors, για βραβείο Eddie, ενώ στο δεύτερο υπήρξε υποψήφια από την Αμερικανική Ακαδημία, για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ (καθώς και βραβείο Eddie).[1][2] Εκτός από τον κινηματογράφο, έχει κάνει μοντάζ και σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Weeds.

Πάμελα Μάρτιν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση20ος αιώνας
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμοντέρ

Επιλεκτική φιλμογραφία (ως μοντέρ)Επεξεργασία

  • Bubble Boy (2001)
  • How to Kill Your Neighbor's Dog (2002)
  • Saved! (2004)
  • Little Miss Sunshine (2006)
  • Youth in Revolt (2009)
  • The Fighter (2010)
  • Ruby Sparks (2012)
  • Χίτσκοκ (2012)
  • Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (2014)
  • Free State of Jones (2016)
  • Battle of the Sexes (2017)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Nominees for the 83rd Academy Awards». oscars.org. Ανακτήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2011. 
  2. «American Cinema Editors Unveil Awards Nominees». hollywoodreporter.com. Ανακτήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2011. 

Περαιτέρω ανάγνωσηΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία