Τζένη Μπαλατσινού

Ελληνίδα παρουσιάστρια και μοντέλο

Η Τζένη (Πολυξένη) Μπαλατσινού (Θεσσαλονίκη, 2 Νοεμβρίου 1970) είναι Ελληνίδα παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο βραβευμένη ως Σταρ Ελλάς 1990.

Τζένη Μπαλατσινού
Γενικές πληροφορίες
Όνομα γεννήσεωςΠολυξένη Μπαλατσινού
Γέννηση2  Νοεμβρίου 1970
Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμοντέλο
παρουσιάστρια
Οικογένεια
ΣύζυγοςΠέτρος Κωστόπουλος (1996–2014)
Βασίλης Κικίλιας (από 2019)

Το 1991 πήρε τον τίτλο "Μις Παγκόσμιος Τουρισμός" σε διαγωνισμό του εξωτερικού.

Βιογραφία και καριέραΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1970 στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 19 ετών, κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 και στη συνέχεια πήρε τον τίτλο "Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 1991" σε διαγωνισμού του εξωτερικού. Το 1992, επιλέχθηκε για να λέει την πρόγνωση του καιρού στα «Νέα του ΑΝΤ1» (έως και το 1994) με παρουσιαστή τον Τέρενς Κουίκ. Παράλληλα, έκανε ένα μικρό πέρασμα από την σαπουνόπερα του ΑΝΤ1 «Η Λάμψη» (το διάστημα 1991-1992) και από την κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Οι Μεν Και Οι Δεν» στο επεισόδιο 39 «Αυτό το κάτι», το προτελευταίο της 1ης σεζόν, τον Ιούνιο του 1994.

Το 1994 ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής «Star News» στο STAR και το 1995 συμμετείχε στην εκπομπή «Bravissimo» της Ρούλας Κορομηλά ως συμπαρουσιάστρια.

Τη σεζόν 1996-1997 ανέλαβε τη δική της εκπομπή ομορφιάς στο MEGA, με τίτλο «Χείλια Χρώματα». Ακόμα, συμμετείχε σε δύο κινηματογραφικές ταινίες, που λέγονταν «Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά» (1999) και «Ο εργένης» (2000).

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από την τηλεόραση, επέστρεψε ως μέλος της κριτικής επιτροπής στο reality του ΑΝΤ1, «Next Top Model» (2009-2011) και τη σεζόν 2011-2012 παρουσίαζε το show «Dancing On Ice» στο ίδιο κανάλι.

Τη σεζόν 2013-2014, παρουσίασε μαζί με τον Πέτρο Κωστόπουλο την εκπομπή «Πρωινό mou» στο MEGA, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση της lifestyle εκπομπής «Joy» (2014-2015). Τη σεζόν 2015-2016 ήταν η παρουσιάστρια της εκπομπής «Jenny Jenny» στο MEGA, η οποία συνεχίστηκε για δεύτερη σεζόν, στον ΑΝΤ1. To 2019 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή: '' Εκπαιδεύοντας τη Τζένη'' στον ΑΝΤ1.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Από το 1996 έως το 2012 ήταν παντρεμένη με τον Πέτρο Κωστόπουλο με τον οποίο έχει αποκτήσει τρια παιδιά . Στις 16 Ιουνίου 2019 παντρεύτηκε τον Βασίλη Κικίλια.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1990 Διαγωνισμός Ομορφιάς ΑΝΤ1 ANT1 Η Ίδια Διαγωνιζόμενη - Star Hellas '90
1991-1992 Η Λάμψη ANT1 συνείδηση Βίρνας Δράκου Βασικό Καστ
1992-1994 Τα νέα του ΑΝΤ1 ANT1 Η Ίδια Παρουσιάστρια Δελτίου Καιρού
1994 Οι Μεν Και Οι Δεν ANT1 Μαρία Λουΐζα Αλευρά Επεισόδιο: "Αυτό το κάτι"
1994-1995 Star News STAR Η Ίδια Παρουσιάστρια
1995-1996 Bravissimo MEGA Συμπαρουσιάστρια
1996-1997 Χείλια Χρώματα MEGA Παρουσιάστρια
2009-2011 Next Top Model Greece ANT1 Κριτική επιτροπή
2010 Ελληνικός τελικός της Eurovision ΝΕΤ Παρουσιάστρια
2011-2012 Dancing On Ice ANT1 Παρουσιάστρια
2013-2014 Πρωινό mou MEGA Παρουσιάστρια
2014 Κάτω Παρτάλι MEGA Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδιο 2
2014-2015 Joy it's inside you MEGA Παρουσιάστρια
2015-2016 Jenny Jenny MEGA Παρουσιάστρια
2016 ANT1 Παρουσιάστρια
2018 My Style Rocks ΣΚΑΪ Guest Κριτής
2019 Εκπαιδεύοντας Την Τζένη ANT1 Παρουσιάστρια