Ο Φρανσίσκο Ρούμπιο (Francisco Rubio, γεννημένος ως Φρανσίσκο Ρούμπιο Ντιέγκες Francisco Rubio Dieguez, 7 Σεπτεμβρίου 1979 -) είναι Μεξικανός ηθοποιός.

Φρανσίσκο Ρούμπιο
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Francisco Rubio (Ισπανικά)
Γέννηση7 Σεπτεμβρίου 1979 (1979-09-07) (41 ετών)
Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
Περίοδος ακμής2002
Οικογένεια
ΣύντροφοςΚλάουδια Τρόγιο
(2013-2016)

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλενουβέλες

  • El juego de la vida - 2001, ως Μπόμπι
  • Clase 406 - 2002/03, ως Κάρλος Μουνιός "Ελ Καβάγιο"[1]
  • Las dos caras de Ana - 2006/07, ως Βισέντε Μπουσταμάντε
  • Juro que te amo - 2008, ως Κλάουδιο Μπαλκασάρ (γκεστ εμφάνιση)
  • Cuidado con el ángel - 2008/09, ως Ραφαέλ Σιμάρρο
  • Un refugio para el amor - 2012, ως Φαμπιάν
  • La mujer del vendaval - 2012/13, ως Αμαδέο Ροσάδο Σάντσεζ
  • Por siempre mi amor - 2013/14, ως Γκονσάλο Καρβαχάλ (γκεστ εμφάνιση)
  • Simplemente María - 2015/16, ως Μάρκο Αρέντι Σερράνο
  • Mi familia perfecta - 2018, ως Ντανιέλ Μεντόσα[2]
  • La doña - 2020, ως Αντρές Ρολντάν[3][4]


Τηλεόραση

  • Mujer, casos de la vida real - 2004/06
  • La rosa de Guadalupe - 2008/12
  • Soy tu fan - 2010, ως Ροδρίγο
  • Como dice el dicho - 2011
  • Capadocia - 2012, ως Ανίμπαλ
  • Maldita tentación - 2015
  • Sr. Ávila - 2016, ως Πιερ


Ταινίες

  • TouriST - 2015
  • Manual de principiantes para ser presidente - 2016, ως Επιχειρηματίας
  • #P0ZME - 2018, ως Μιγκέλ


Θέατρο

  • Oír aullar una vez a los lobos
  • Limítrofe
  • El último sábado de junio
  • Sumergibles[5]

Βραβεία & υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Βραβεία TVyNovelas
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2007 Καλύτερος Δευτεραγωνιστής Las dos caras de Ana Υποψηφιότητα

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Clase 406» (στα Ισπανικά). alma-latina.net. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Απριλίου 2003. Ανακτήθηκε στις 22 Μαΐου 2016. 
  2. González, Moisés. «Conoce a los cinco hermanos protagonistas de la nueva telenovela de Telemundo Mi familia perfecta». peopleenespanol.com (στα Ισπανικά). People en Español. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαρτίου 2018. Ανακτήθηκε στις 20 Μαρτίου 2018. 
  3. «NBCUniversal Telemundo Enterprises Leads Hispanic Media Upfront With Over 900 Hours Of Groundbreaking Contemporary Content For Today's Latinos». prnewswire.com. PR Newswire. Ανακτήθηκε στις 9 Μαΐου 2019. 
  4. «Telemundo anuncia nueva súper serie y spinoff de Sin senos sí hay paraíso». todotvnews.com (στα Ισπανικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Μαΐου 2019. Ανακτήθηκε στις 9 Μαΐου 2019. 
  5. Francisco Rubio anuncia que "Sumergibles" tendrá gira por España Consultado el 18 de julio de 2016

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία