Domenica

ελληνικό μουσικό συγκρότημα

Οι Domenica είναι ελληνικό ροκ μουσικό συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1994 στην Αθήνα.

Domenica
Domenica 2002.jpg
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΑθήνα, Ελλάδα
Μουσικά είδηΡοκ
Παρουσία1994-παρόν
Δισκογραφική εταιρεία Emi, Lyra, Sony, Warner, No Label, Indie Label
ΜέληΔημήτρης Κανελλόπουλος
Γιώργος Ντρες
Δημήτρης Τσουνάκας
Γιώργος Χρήστου
Λάμπρος Λαμπρικίδης
Άδα Σεραΐδάρη
Νίκος Σπανός
Σάκης Σταμούλης
Ιστότοπος
Domenica

ΙστορίαΕπεξεργασία

Τον Νοέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Άχρηστα Ρολόγια.[1] Τον Απρίλιο του 2002, κυκλοφόρησε το Μέσα στη Βουή του Δρόμου, με το ομώνυμο τραγούδι να γίνεται η μεγαλύτερη τους επιτυχία.[2][3]

Το 2003, ήταν υποψήφιοι στα Βραβεία Αρίων και απέσπασαν το Βραβείο Καλύτερου Έντεχνου Γκρουπ. Τον Μάρτιο του 2004 συνεχίζουν την πορεία τους με το άλμπουμ Ιστορίες για Μικρούς και Μεγάλους[4][5] που περιέχει το Λίγη Ζωή Ακόμη.

Τον Απρίλιο του 2005 ήταν για ακόμη μια φορά υποψήφιοι στα Βραβεία Αρίων, όπου τους απονεμήθηκε το Βραβείο Καλύτερου Εναλλακτικού Άλμπουμ. Τον Ιούνιο του 2005 στα Mad Video Music Awards κέρδισαν το Βραβείο Καλύτερου Ροκ Βίντεο Κλιπ.

Το 2007 κυκλοφόρησε το Χίλιες Φορές Έτσι[6][7] με αναγνωρίσιμα τα Κι Εσύ πού Ήσουν, Ταξίδεψέ Με (διασκευή του Sail Away του David Gray), και Συμβαίνει Συχνά. Το 2009 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Λήθη[8] και το 2012 το single Μια ματιά σου μπορεί. Το 2018, κυκλοφορεί το άλμπουμ Πέρασε η ώρα? για τα 20 χρόνια τους στην δισκογραφία.

Τον Αύγουστο του 2021 κυκλοφόρησε ψηφιακά ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο "Συγγρού".

Στις δισκογραφικές τους δουλειές, έχουν μελοποιήσει ποιήματα του Μήτσου Παπανικολάου και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Δισκογραφία[9]Επεξεργασία

  • Άχρηστα ρολόγια (1999, Emi)
  • Μέσα στη βουή του δρόμου (2002, Lyra)
  • Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους (2004, Sony)
  • Χίλιες φορές έτσι (2007, Lyra)
  • Λήθη (2009, No Label)
  • Πέρασε η ώρα? (2018, Amuse)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Ντομένικα* - Άχρηστα Ρολόγια». Discogs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017. 
  2. «Domenica (2) - Μέσα Στη Βουή Του Δρόμου». Discogs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017. 
  3. «Domenica "Μέσα στη βουή του δρόμου"». www.musiccorner.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017. 
  4. «Domenica (2) - Ιστορίες Για Μικρούς & Μεγάλους». Discogs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017. 
  5. «Domenica "Ιστορίες για μικρούς & μεγάλους"». www.musiccorner.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017. 
  6. «Domenica (2) - Χίλιες Φορές Έτσι». Discogs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017. 
  7. «Domenica - "Χίλιες φορές έτσι"...». www.musiccorner.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017. 
  8. «Domenica (2) - Λήθη». Discogs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2020. 
  9. «Domenica (2)». Discogs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία