Duran Duran

βρετανικό μουσικό συγκρότημα

Οι Duran Duran είναι βρετανικό new wave/synth-pop συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Μπέρμινγκχαμ το 1978. Ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της δεκαετίας του '80 και ένα από τα κύρια συγκροτήματα της λεγόμενης "Δεύτερης Βρετανικής Απόβασης" στις Η.Π.Α. Από το 1980 έχουν 14 single τα οποία έχουν βρεθεί στα βρετανικά charts (UK Singles Chart) και έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους. Το συγκρότημα σχηματίστηκε από τους Νικ Ρόουντς και Τζον Τέιλορ και αργότερα προστέθηκαν οι Ρότζερ Τέιλορ και Σάιμον Λε Μπόν. Ακόμα, στο συγκρότημα ήταν και ο Άντι Τέιλορ ο οποίος στην πορεία αποχώρησε.

Duran Duran
Duran Duran.jpg
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΑγγλία
Μουσικά είδηNew wave, Synthpop, Pop-rock
Παρουσία1978-παρόν
ΜέληNick Rhodes
John Taylor
Roger Taylor
Simon Le Bon
Ιστότοπος
Επίσημος ιστότοπος
Δισκογραφική εταιρείαWarner Bros. Records, Capitol Records και Epic Records

ΜέληΕπεξεργασία

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Duran Duran (1981)
  • Rio (1982)
  • Seven and the Ragged Tiger (1983)
  • Arena (Live) (1984)
  • Notorious (1986)
  • Big Thing (1988)
  • Liberty (1990)
  • Duran Duran (γνωστό και ως: "The Wedding Album") (1993)
  • Thank You (1995)
  • Medazzaland (1997)
  • Pop Trash (2000)
  • Astronaut (2004)
  • Red Carpet Massacre (2007)
  • All You Need is Now (2011)
  • Paper Gods (2015)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Duran Duran της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).