Άντρια Ράπτη

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Aνδριάνα "Άντρια" Ράπτη (20 Μαρτίου 1969, Χανιά) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως τις Ένα γράμμα μια ιστορία (2008), Το φουστάνι, Κρεσέντο, Τα μυστικά της Εδέμ (2012) και άλλες. Είναι γνωστότερη για τη συμμετοχή της στο Σταγόνα στον ωκεανό (1995), A Simple Love Story (2007) και Θυσία (1991).[1] Είναι ευρέως γνωστή στον χώρο της μεταγλώττισης.

Άντρια Ράπτη
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Άντρια Ράπτη (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΑνδριάνα Ράπτη-Βουλγαρίδη
Γέννηση20 Μαρτίου 1969 (1969-03-20) (55 ετών)
Χανιά
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
ΣπουδέςΔραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σχολή Χορού Χοροκίνηση
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός φωνής, θεάτρου, ταινιών, τηλεόρασης
Περίοδος ακμής1990

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1995 Σταγόνα στον ωκεανό
1996 Ο Γουίνι το Αρκουδάκι Κρίστοφερ Ρόμπιν (φωνή) [2]
2001 Το φουστάνι Βικτωρία
2002 Ταρζάν & Τζέιν Τερκ (φωνή)
2007 A Simple Love Story

Τηλεοπτικές σειρές Επεξεργασία

  • Ανατομία ενός εγκλήματος: Δηλητήριο 1994|1994 ΑΝΤ1
  • Θυσία (1991) 1991|1991 ΑΝΤ1
  • Κρεσέντο 2000|2000 Star
  • Ο Πέτρος και τα Κορίτσια του 1994|1994 Mega
  • Οι Αγνοημένοι: Σκοτεινοί δρόμοι 1994|1994 ΑΝΤ1
  • Οι δύο ορφανές 1991|1991 ΑΝΤ1
  • Οι επαγγελματίες: Υπόθεση αυτοδικίας 1996|1996 Mega
  • Έξαψη 2020|2021 Mega
  • Σκοτεινή θάλασσα 2022|2022 Mega
  • Τα χαμένα γράμματα 1997|1997 ΕΤ1
  • Τα ψάθινα καπέλα 1995|1995 ΕΤ1
  • Το αστυνομικό μας τμήμα 1990|1990 New Channel

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. «Antria Rapti - IMDb». Imdb. Ανακτήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2019. 
  2. «Ο Γουίνι το Αρκουδάκι / The Many Adventures of Winnie the Pooh Greek Voice Cast». WILLDUBGURU (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2022.