Έντσο Ντι Τζιάννι

Ιταλός σκηνοθέτης


Ο Έντσο Ντι Τζιάννι (ιταλικά: Enzo Di Gianni), (Νάπολη, 26 Ιουνίου 1908 - Ρώμη, 3 Μαρτίου 1975) ήταν Ιταλός ποιητής, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Έντσο Ντι Τζιάννι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση26 Ιουνίου 1908 (1908-06-26)
Νάπολη
Θάνατος3 Μαρτίου 1975 (66 ετών)
Ρώμη
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία (1946–1975)
Βασίλειο της Ιταλίας (1908–1946)
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποιητής
σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων
σεναριογράφος
παραγωγός ταινιών
συγγραφέας

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΣκηνοθεσίαΕπεξεργασία

  • Le due madonne, (1949)
  • Destino, (1951)
  • Madonna delle rose (1954)
  • Milanesi a Napoli (1955)
  • Incatenata dal destino (1956)
  • Divorzio alla siciliana (1963)
  • Scandali nudi (1964)
  • La guerra dei topless (1965)
  • Giorno caldo al Paradiso Show (1966)
  • American Secret Service (1968 )

ΣενάριαΕπεξεργασία

  • Pentimento, (1952)
  • Che femmina!! e... che dollari!, (1961)
  • Rocco e le sorelle, (1961)

ΠαραγωγόςΕπεξεργασία

  • Le due madonne, (1949)
  • Destino, (1951)
  • Milanesi a Napoli, (1955)
  • Pesci d'oro e bikini d'argento, (1961)
  • Rocco e le sorelle, (1961)
  • Giorno caldo al Paradiso Show, (1966)

Εξωτερικοί σύνδε σμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία