Έντσο Ντι Τζιάννι

Ιταλός σκηνοθέτης


Ο Έντσο Ντι Τζιάννι (ιταλικά: Enzo Di Gianni), (Νάπολη, 26 Ιουνίου 1908 - Ρώμη, 3 Μαρτίου 1975) ήταν Ιταλός ποιητής, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Έντσο Ντι Τζιάννι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση26 Ιουνίου 1908 (1908-06-26)
Νάπολη
Θάνατος3 Μαρτίου 1975 (66 ετών)
Ρώμη
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία (1946–1975)
Βασίλειο της Ιταλίας (1908–1946)
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποιητής
σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων
σεναριογράφος
παραγωγός ταινιών
συγγραφέας

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Σκηνοθεσία Επεξεργασία

  • Le due madonne, (1949)
  • Destino, (1951)
  • Madonna delle rose (1954)
  • Milanesi a Napoli (1955)
  • Incatenata dal destino (1956)
  • Divorzio alla siciliana (1963)
  • Scandali nudi (1964)
  • La guerra dei topless (1965)
  • Giorno caldo al Paradiso Show (1966)
  • American Secret Service (1968 )

Σενάρια Επεξεργασία

  • Pentimento, (1952)
  • Che femmina!! e... che dollari!, (1961)
  • Rocco e le sorelle, (1961)

Παραγωγός Επεξεργασία

  • Le due madonne, (1949)
  • Destino, (1951)
  • Milanesi a Napoli, (1955)
  • Pesci d'oro e bikini d'argento, (1961)
  • Rocco e le sorelle, (1961)
  • Giorno caldo al Paradiso Show, (1966)

Εξωτερικοί σύνδε σμοι Επεξεργασία

Παραπομπές Επεξεργασία