Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Ίον Καντακουζηνός ήταν Ρουμάνος ηθοποιός.

Ίον Φιλότι Καντακουζηνός
Ion Filotti Cantacuzino.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση7  Νοεμβρίου 1908
Βουκουρέστι
Θάνατος27  Αυγούστου 1975
Βουκουρέστι
Τόπος ταφήςκοιμητήριο Μπελού
Χώρα πολιτογράφησηςΡουμανία
Βυζαντινή Αυτοκρατορία
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Παρισιού
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπαραγωγός ταινιών
συγγραφέας
ψυχίατρος
σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων
κριτικός λογοτεχνίας
σεναριογράφος
Οικογένεια
ΤέκναGheorghe I. Cantacuzino
Σερμπάν Καντακουζηνός (ηθοποιός)[1]
ΓονείςMaria Filotti

Γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1908 και απεβίωσε στις 27 Αυγούστου 1975. Καταγόταν από τον ρουμανικό κλάδο της ελληνικής οικογένειας πριγκίπων και βυζαντινών αυτοκρατόρων, των Καντακουζηνών, με απώτερη καταγωγή από τη Σμύρνη.

Ήταν πατέρας του επίσης ηθοποιού Σερμπάν και σύζυγος της ηθοποιού Μαρία Φιλότι. Είχε διατελέσει διευθυντής της Cinematogry και της Cineromit

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • România (1934)
  • Castelul Peles (1941)
  • Romania in lupta contra bolsevismului (1941)
  • Castelul Peles (1941)
  • Razboiul nostru sfant (1942)
  • Noi (1942)
  • Datini din strabuni (1942)
  • Noapte furtunoasa (1943)
  • Visul unei nopti de iarna (1946)
  • Padurea nebuna (1982)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

  • Ανακτήθηκε στις 2  Οκτωβρίου 2016.