Γιάννης Καψάλης

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Γιάννης Καψάλης (Ιωάννινα, 30 Ιανουαρίου 1972) είναι Έλληνας τραγουδιστής της Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής. Κατάγεται από την Ζίτσα Ιωαννίνων. Είναι γνωστός και μέσα από την συνεργασία του με την τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα.

Γιάννης Καψάλης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γιάννης Καψάλης (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΙωάννης Καψάλης
Γέννηση30 Ιανουαρίου 1972 (1972-01-30) (49 ετών)
Ιωάννινα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΟρθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδιστής
Περίοδος ακμής1989
Οικογένεια
ΣύζυγοςΠαναγιώτα Καψάλη
ΑδέλφιαΠολυχρόνης Καψάλης, Ουρανία Καψάλη
ΟικογένειαΣταύρος Καψάλης και Κατίνα Καψάλη

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννημένος στη Ζίτσα Ιωαννίνων, ξεκίνησε ακούγοντας τον παππού του Πολυχρόνη Καψάλη. Ο πατέρας του, Σταύρος, τον έβαλε να μάθει κιθάρα, φωνητική και Βυζαντινή μουσική, ενώ πρώτη φορά τραγούδησε σε πανηγύρι στο χωριό του σε ηλικία 12 ετών και είπε το "Πιο καλή η μοναξιά" του Γιάννη Πάριου.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμΕπεξεργασία

  • 1998Έτσι Γλεντούν στην Ήπειρο
  • 2002Χαίρομαι τους Ηπειρώτες
  • 2005Όλη η Ήπειρος χορεύει
  • 2006Ηπειρώτικο Οδοιπορικό
  • 2007Στο δρόμο της Ηπειρώτικης Παράδοσης
  • 2008Ζωντανά Στ' Αγρίμια
  • 2009Δημοτικά Άσματα
  • 2009Τα καλύτερα δημοτικά
  • 2010Ηπειρώτικα - Αντίθετοι δρόμοι
  • 2010Χορευτικά Αντίθετοι Δρόμοι
  • 2011Σελίδα Γυρίζω Γιατί Έπαθα Ζημιά
  • 2013Έχουμε δεν έχουμε
  • 2013Άϊντε φίλοι στην υγειά σας του Μάκη Τσίκου
  • 2013Ζωντανό πανηγύρι στον Λούρο
  • 2014Μ' έφαγε η μικρή
  • 2015Άϊντε Ώπα Ώπα
  • 2015Έτσι γλεντάνε οι έλληνες
  • 2017Τι Τι Τι Να Κάνω
  • 2018Εξάρτηση

ΣυλλογέςΕπεξεργασία

  • 2019Πανηγύρι Πεδινή: Ποταμούλα
  • 2019Πανηγύρι στη Φασκομηλιά

Singles &E PsΕπεξεργασία

  • 2019Όλοι πάνω
  • 2019Συζητάς για μια αγάπη
  • 2020Ελλάδα μου

Πηγές και Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία