Ο Γιώργος Πολυχρονίου είναι Έλληνας παρουσιαστής, μουσικόφιλος ραδιοφωνικός παραγωγός, ραδιοφωνικός dj, δημοσιογράφος και συλλέκτης δίσκων. Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου[1] 1953[2].

Γιώργος Πολυχρονίου
Γέννηση26  Νοεμβρίου 1953
Υπηκοότητα / Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Επάγγελμαπαρουσιαστής, παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος

Η μουσική αλλά και το ραδιόφωνο τον έλκυαν από πολύ νωρίς κι έτσι το 1964-65 έστησε μαζί με τον εξάδελφό του Στέλιο Πολυχρονίου παράνομο ερασιτεχνικό (πειρατικό) σταθμό μεσαίων κυμάτων, τον οποίο ονόμασαν «G.S.Poly». Από εκείνη την εποχή του έμεινε το προσωνύμιο "G-Poly" (Τζι Πόλυ).

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό παρουσιάζοντας το τηλεπαιχνίδι "Ο τροχός της τύχης" στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 από την Πρωτοχρονιά του 1990 έως και τις 23 Οκτωβρίου 1992, έχοντας ως βοηθό του την Κρίστα Σταματοπούλου. Παρουσίαζε επίσης στο Mega το τηλεπαιχνίδι Mega Βanca απο το 1992 έως το 1994, έχοντας ως βοηθό την πρωτοεμφανιζόμενη Ελένη Μενεγάκη, που έκανε τότε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο.

Θεωρείται άριστος γνώστης των μουσικών θεμάτων, παρακολουθώντας τις διεθνείς κυκλοφορίες δίσκων και εμπλουτίζοντας διαρκώς τη συλλογή του, κατά βάση με ξενόγλωσσο ρεπερτόριο. Σύμφωνα με εκτίμηση του ιδίου, η συλλογή του ανέρχεται σε περίπου 80 χιλιάδες δίσκους βινυλίου και 40 χιλιάδες ψηφιακούς δίσκους (CD).

Ο Γιώργος Πολυχρονίου έχει από τον πρώτο του γάμο μία κόρη, τη Ντέμη, από την οποία το 2016 απέκτησε εγγονή. Σε δεύτερο γάμο υπήρξε σύζυγος της ραδιοφωνικής παραγωγού Μάγκυς Χαραλαμπίδου.

Επί αρκετά χρόνια ασχολείτο παράλληλα και με ραδιοφωνικές μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων.[3] Είναι υποστηρικτής του Παναθηναϊκού.[4]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1990-1992 Ο τροχός της τύχης ANT1 Ο Ίδιος Παρουσιαστής
1990-1991 Τηλερουλέτα ANT1 Παρουσιαστής/Προβλήθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς 1990 και 1991
1992-1995 Mega Banca MEGA Παρουσιαστής
1993 Η Ελίζα και οι άλλοι MEGA Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 22
1995-1997 Ρίσκο MEGA Παρουσιαστής
1997-1998 Τζόκερ ANT1 Παρουσιαστής
1998 Οι άντρες δεν υπάρχουν πια MEGA Guest Εμφάνιση
1998-1999 Πολύ Καλημέρα σας MEGA Παρουσιαστής
2001-2002 Πιστευτά και Απίστευτα ΕΤ1 Παρουσιαστής
2002-2003 The Trap STAR Παρουσιαστής
2005-2006 Ladies and Gentlemen ALTER Παρουσιαστής
2007-2008 Eurovision Junior: Ελληνικός Τελικός ΕΤ1 Κριτική Επιτροπή
2015 Καλοκαιρινή Παρέα Epsilon Tv Παρουσιαστής
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
1995 Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο[5] παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού

ΠηγέςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Γιώργος Πολυχρονίου: Οι 80.000 δίσκοι, το σπίτι στη Μύκονο που χάλασε το γάμο του και ο χαμός που τον πόνεσε», άρθρο για τον Γιώργο Πολυχρονίου στον ιστότοπο www.enimerotiko.gr, 5 Ιουλίου 2020
  2. «Ο τροχός της ζωής του Γιώργου G-Poly Πολυχρονίου», συνέντευξη του Γιώργου Πολυχρονίου στον Θεοδόση Μίχο, 2 Ιουνίου 2014
  3. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 17 Σεπτεμβρίου 1983, σελ. 2, στήλη "Αδιακρισίες της κερκίδας": "Ο Γ. Πολυχρονίου στην ΕΡΤ-2"
  4. «Πράσινοι και ερυθρόλευκοι επώνυμοι οπαδοί!». SPORT 24. Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2020. 
  5. «Yorgos Polychroniou Biography», ιστότοπος IMDb