Η Δανάη Σκιάδη (γενν. 1983) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, θεατρολόγος, ηθοποιός φωνής, εκφωνήτρια και τραγουδίστρια. Το επίσημο website της είναι το https://www.danaeskiadi.com

Δανάη Σκιάδη
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Δανάη Σκιάδη (Ελληνικά)
Γέννηση1983
Αθήνα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά
ΣπουδέςΤμήμα Θεατρικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών & Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας»
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός, Θεατρολόγος
Ιστότοπος
www.danaeskiadi.com

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Γιώργου Κιμούλη «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας». Είναι τρίγλωσση σε Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Διδάσκει Θεατρική Αγωγή στο Κολλέγιο Αθηνών.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2005 Μωβ Ροζ ANT1 Μαρία Τηλεοπτικό ντεμπούτο/Πρωταγωνιστικός ρόλος
2006 10η εντολή ALPHA Σμαρώ Επεισόδιο: "Εικονική πραγματικότητα"
2007 Το Δέκα ALPHA Σοφούλα Πρωταγωνιστικός ρόλος
2008 Σε είδα... ALPHA Έλενα Επεισόδιο: "1500 Κινέζοι"
Άγρια Παιδιά MEGA Φλάι Επεισόδια: "Τρίτος Ναυαγός" και "Άγγελοι στο Νερό"
2009-2010 4 MEGA Ζωή Πρωταγωνιστικός ρόλος
2013 Όνειρο ήταν MEGA Κύπρου

MEGA

Ήβη Δραγούμη Πρωταγωνιστικός ρόλος
2017 Κόκκινο Νυφικό ALPHA Σίλια Πρωταγωνιστικός ρόλος
2019 Ου φονεύσεις OPEN Ειρήνη Επεισόδιο: "Στάχτες"
2019-2020 Γυναίκα Χωρίς Όνομα ANT1 Ιωάννα Τσουκαλά Πρωταγωνιστικός ρόλος
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Σκηνοθεσία
2004 Hardcore Ντένης Ηλιάδης
2007 Fugitive Pieces Jeremy Podeswa
Alter ego Νικόλας Δημητρόπουλος
2008 Beware of bear Βικτώρια Βελοπούλου
2012 Dead Europe Tony Krawitz
2018 Refuge II: The Icepath Χρήστος Νικολέρης



Official Website : https://www.danaeskiadi.com