Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Δανάη Σκιάδη (1983) είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Δανάη Σκιάδη
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Δανάη Σκιάδη (Ελληνικά)
Γέννηση1983
Αθήνα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δραματική Σχολή Γιώργου Κιμούλη
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Γνωστός για4
Hardcore

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και στον Πόρο. Έχει τελειώσει Θεατρολογία, είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Γιώργου Κιμούλη “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας” και τελειόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2005 Μωβ Ροζ ANT1 Τηλεοπτικό ντεμπούτο
2006 10η εντολή Alpha TV Σμαρώ 1 επεισόδιο
2007 Το Δέκα Alpha TV Έκτακτη συμμετοχή
2008 Άγρια παιδιά Mega Channel Φλάι Έκτακτη συμμετοχή
Σε είδα Alpha TV Επεισόδιο ''1500 Κινέζοι''
2009-10 4 Mega Channel Ζωή Πρωταγωνιστικός ρόλος
2013 Όνειρο ήταν... Mega Κύπρου

Mega Channel

Ήβη Δραγούμη/Μαρία Πρωταγωνιστικός ρόλος

Αποχώρησε στη μέση της σεζόν.

2017-18 Κόκκινο Νυφικό Alpha TV Σίλια Πρωταγωνιστικός ρόλος
2019-ακόμη Γυναίκα Χωρίς Όνομα ANT1 Ιωάννα Τσουκαλά Πρωταγωνιστικός ρόλος
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ρόλος Σκηνοθεσία
2004 Hardcore Ντένης Ηλιάδης
2007 Fugitive Pieces Jeremy Podesua
Alter ego Νικόλας Δημητρόπουλος
2008 Beware of bear Βικτώρια Βελοπούλου
2012 Νεκρή Ευρώπη