Ο Γιαν Χάμερ κάτω δεξιά.

Η δισκογραφία του Τσεχο-Αμερικανού μουσικού Γιαν Χάμερ αποτελείται από 25 άλμπουμ, μερικά single και ένα μεγάλο αριθμό από συνεργασίες με μουσικούς της τζαζ και της ροκ όπως, ο John McLaughlin, ο Jeff Beck, ο Al Di Meola, ο Μικ Τζάγκερ, ο Κάρλος Σαντάνα, ο Stanley Clarke, ο Τόμι Μπόλιν, ο Neal Schon, ο Steve Lukather και ο Elvin Jones. Έχει συνθέσει 14 σάουντρακ ταινιών, μουσική για 90 επεισόδια του Miami Vice και 20 επεισόδια της σειράς Chancer.

Ως κύριος δημιουργόςΕπεξεργασία

Λίστα των άλμπουμ, με σημειωμένες θέσεις στα charts
Τίτλος Πληροφορίες άλμπουμ Καλύτερη θέση στα charts
US NA
[1]
GER
UK
The Jan Hammer Trio
Malma Maliny
  • Κυκλοφόρησε: 1968
  • Δισκογραφική: MPS Records
  • Note: (Επανακυκλοφόρησε το 1976 ως Make Love)
Jerry Goodman and Jan Hammer
Like Children
  • Κυκλοφόρησε: 1974
  • Δισκογραφική: Nemperor / Sony
Jan Hammer
The First Seven Days
  • Κυκλοφόρησε: 1975
  • Δισκογραφική: Nemperor / Sony
Jan Hammer Group
Oh Yeah?
  • Κυκλοφόρησε: 1976
  • Δισκογραφική: Nemperor / Sony
Jan Hammer Group
Jeff Beck with the Jan Hammer Group Live
  • Κυκλοφόρησε: 1977
  • Δισκογραφική: Epic
Jan Hammer Group
Melodies
  • Κυκλοφόρησε: 1977
  • Δισκογραφική: Nemperor / Sony
Hammer
Black Sheep
  • Κυκλοφόρησε: 1978
  • Δισκογραφική: Elektra / Asylum
Hammer
Hammer
  • Κυκλοφόρησε: 1979
  • Δισκογραφική: Elektra / Asylum
David Earle Johnson with Jan Hammer
Hip Address
  • Κυκλοφόρησε: 1980
Neal Schon and Jan Hammer
Untold Passion
  • Κυκλοφόρησε: 1981
  • Δισκογραφική: Columbia
Neal Schon and Jan Hammer
Here to Stay
  • Κυκλοφόρησε: 1983
  • Δισκογραφική: Columbia
Jan Hammer
Miami Vice
  • Κυκλοφόρησε: 1988
  • Δισκογραφική: MCA
Jan Hammer
The Early Years
  • Κυκλοφόρησε: 1986
  • Δισκογραφική: Nemperor / Sony
Jan Hammer
Escape from Television
  • Κυκλοφόρησε: 1987
  • Δισκογραφική: MCA
14 34
Jan Hammer
Snapshots
  • Κυκλοφόρησε: 1989
  • Δισκογραφική: MCA
44
Jan Hammer
Police Quest 3 Soundtrack (PC game)
  • Κυκλοφόρησε: 1991
  • Δισκογραφική: Sierra
Jan Hammer
BEYOND The Mind's Eye
  • Κυκλοφόρησε: 1992
  • Δισκογραφική: Miramar / MCA
14
Jan Hammer
Drive
  • Κυκλοφόρησε: 1994
  • Δισκογραφική: Miramar
Jan Hammer
Snapshots 1.2
  • Κυκλοφόρησε: 2000
  • Δισκογραφική: One Way
Jan Hammer
Miami Vice: The Complete Collection
  • Κυκλοφόρησε: 2002
  • Δισκογραφική: One Way
Jan Hammer
The First Seven Days
  • Κυκλοφόρησε: 2003, remastered
  • Δισκογραφική: Columbia/Legacy
Jan Hammer
The Best of Miami Vice
  • Κυκλοφόρησε: 2004
  • Δισκογραφική: Reality Records
Jan Hammer
Black Sheep/Hammer (2-CD Set)
  • Κυκλοφόρησε: 2005
  • Δισκογραφική: Wounded Bird Records
Jan Hammer Project (Featuring TQ)
"Crockett's Theme"
  • Κυκλοφόρησε: 2006
  • Δισκογραφική: LuckySong/Sony/BMG
Jan Hammer
"Cocaine Cowboys" Soundtrack
  • Κυκλοφόρησε: 2007
  • Δισκογραφική: Red Gate Records
Jan Hammer Group
"Live in New York"
  • Κυκλοφόρησε: 2008
  • Δισκογραφική: Red Gate Records
Jan Hammer
"Miami Vice: The Complete Collection"
  • Κυκλοφόρησε: 2018
  • Δισκογραφική: Universal Music Group
Jan Hammer
"Seasons, Pt. 1"
  • Κυκλοφόρησε: 2018
  • Δισκογραφική: Universal Music Group
1

Charting singlesΕπεξεργασία

Year Song Καλύτερη θέση στα charts[2][3][4] Άλμπουμ Soundtrack
US US AC SW GE AU NL BE NZ UK
1985 "Miami Vice Theme" 1 16 8 5 4 22 20 8 5 Escape From Television Miami Vice
1987 "Crockett's Theme" 42 9 4 29 1 1 2 Miami Vice II
"Tubbs And Valerie" 34 84 Miami Vice: The Complete Collection
"Forever Tonight" 62 74
1988 "The Runner" 93
1991 "Crockett's Theme 1991" 47

Ως συνεργάτηςΕπεξεργασία

Με τη Mahavishnu Orchestra (Columbia):

Άλμπουμ
John McLaughlin with The Mahavishnu Orchestra

The Inner Mounting Flame (1971)

The Mahavishnu Orchestra

Birds of Fire (1972)

The Mahavishnu Orchestra

Between Nothingness and Eternity (1973)

The Mahavishnu Orchestra

The Best of The Mahavishnu Orchestra (1980)

The Mahavishnu Orchestra

The Lost Trident Sessions (ηχογραφήθηκε 1973, κυκλοφόρησε 1999)

The Mahavishnu Orchestra

Unreleased Tracks from Between Nothingness & Eternity (ηχογραφήθηκε 1973, κυκλοφόρησε 2011)

Με τον Jeff Beck (Epic):

Άλμπουμ
Jeff Beck

Wired (1976)

Jeff Beck

Jeff Beck With the Jan Hammer Group Live (1977)

Jeff Beck

There & Back (1980)

Jeff Beck

Flash (1985)

Jeff Beck

Beckology (1991)

Jeff Beck

The Best of Beck (1995)

Jeff Beck

Who Else! (1999)

Με τον Al Di Meola (Columbia):

Άλμπουμ
Al Di Meola

Elegant Gypsy (1977)

Al Di Meola

Splendido Hotel (1980)

Al Di Meola

Electric Rendezvous (1982)

Al Di Meola

Tour De Force – Live (1982)

Al Di Meola

Scenario (1984)

Al Di Meola

The Electric Anthology (1995)

Al Di Meola

This Is Jazz Volume 31 (1997)

Al Di Meola

Anthology (2000)

Με τον Frank Foster

  • The Loud Minority (Mainstream, 1972)

Με τον Carlos Santana (Columbia):

  • Love Devotion Surrender (1973) – Hammond organ, ντραμς, percussion

Με τον Billy Cobham (Atlantic):

  • Spectrum (1973) – πλήκτρα

Με τον Stanley Clarke (Nemperor):

  • Stanley Clarke (1974) – πλήκτρα

Με τον Harvey Mason (Arista):

  • Earth Mover (1975) – πλήκτρα (Mini Moog)

Με τον Lenny White (Nemperor):

  • Big City (1977) – πλήκτρα

Με τον John Abercrombie (ECM):

  • Timeless (ηχογραφήθηκε 1974, Κυκλοφόρησε 1975) – organ, synth, πιάνο
  • Night (1984) – πλήκτρα

Με τους The Freelance Hellraiser (Sony/BMG):

  • Waiting for Clearance (2006) – πλήκτρα

Με τον Tommy Bolin (Atlantic):

  • Teaser (1975) – πλήκτρα, ντραμς
  • From the Archives Vol. 1 (1996) – πλήκτρα

Με τον Elvin Jones

  • Merry-Go-Round (Blue Note, 1971) – πιάνο
  • Mr. Jones (Blue Note, 1972) – πιάνο
  • The Prime Element (Blue Note, 1973) – πλήκτρα
  • Elvin Jones is "On the Mountain" (PM, 1975) – πλήκτρα

Με τον Jeremy Steig

  • Energy (Capitol, 1971)
  • Fusion (Groove Merchant, 1972)

Με τον Glen Moore (Elektra):

  • Introducing Glen Moore (1978) – ντραμς (with Glen Moore - double bass & πιάνο, David Darling - cello, Zbigniew Seifert - βιολί)

Με τον Joni Mitchell (Asylum):

  • Mingus (1979) – Mini Moog

Με τον Tony Williams (Columbia):

  • The Joy of Flying (1979) – πλήκτρα

Με τον Mick Jagger (Columbia):

  • She's the Boss (1985) – πλήκτρα

Με τον James Young (Passport):

  • City Slicker (1985) – πλήκτρα, ντραμς

Με τον Clarence Clemons (Columbia):

  • An Evening With Mr. C (1989) – πλήκτρα, ντραμς

Με τον Steve Lukather (Columbia):

  • Lukather (1989) – πλήκτρα

Με τον Charlie Mariano (MPS):

  • Helen 12 Trees (1976) – πλήκτρα (with Charlie Mariano - saxes & nagaswaram, Zbigniew Seifert - βιολί, John Marshall - ντραμς, Jack Bruce - bass)

Με τον Yoshiaki Masuo (Electric Bird/King):

  • Finger Dancing / Yoshiaki Masuo with Jan Hammer (ηχογραφήθηκε 1980) – Oberheim, Mini Moog, YAMAHA CP70

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Jan Hammer Chart History». Billboard.com. Ανακτήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019. 
  2. «Jan Hammer - Chart history». Billboard.com. 
  3. «Jan Hammer». Dutchcharts.nl. 
  4. «JAN HAMMER - full Official Chart History». Official Charts Company.