Θανάσης Κουρλαμπάς

Έλληνας ηθοποιός

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς (13 Ιουλίου 1971, Καλαμάτα) είναι Έλληνας ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και ηθοποιός φωνής.

Θανάσης Κουρλαμπάς
Thanassis Kourlambas 2018 n1 f55.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση13 Ιουλίου 1971
Καλαμάτα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Θεμέλιο
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Αξιοσημείωτο έργοΗ οργή των Θεών
Μαγική νύχτα
Δρόμοι της πόλης
Η αγάπη άργησε μια μέρα
Φιλί Ζωής
Κανείς δε λέει σ' αγαπώ
Ο Θησαυρός της Αγγελίνας
Το Κόκκινο Δωμάτιο
Απαγορευμένη Αγάπη
Και sera sera
Οι Aταίριαστοι
Οι Μάγισσες της Σμύρνης
Στον ήλιο του Αιγαίου
Εντιμότατοι κερατάδες
Μαρία η άσχημη
Τυφλόμυγα
Αληθινοί Έρωτες
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα
Επτά Θανάσιμες Πεθερές
Ο Ψεύτης Παππούς
Όλα στον αέρα
Η οικογένεια βλάπτει
Κούκλες
Το σπίτι της Έμμας
Τρίχες
Δικαίωση
Το σόι σου (2ος κύκλος)
Μάλιστα, Σεφ!
Οι Συμμαθητές
Κάτι χωρισμένα παλικάρια
Μην ψαρώνεις
Άγριες Μέλισσες
Χαιρέτα μου τον Πλάτανο
Η τούρτα της μαμάς
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (9ος κύκλος)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Βιογραφία

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημείου και αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης "Θεμέλιο" του Νίκου Βασταρδή.[1]

Έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές αλλά και έχει ασχοληθεί με την μεταγλώττιση τηλεοπτικών σειρών, κινουμένων σχεδίων, κινηματογραφικών ταινιών (κάποιων εκ των οποίων έχει κάνει και την σκηνοθεσία) και ντοκιμαντέρ. Έχει κάνει σπικάζ και διαφημίσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Προσωπική ζωή

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς κατοικεί στην Αθήνα. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη.

Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1994-1995 Η οργή των θεών ΣΚΑΪ Αλέξης Χιονάς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1995 Μαγική νύχτα ΕΤ1 υπεύθυνος καταστήματος Επεισόδιο: "Η εξαφάνιση"
Δρόμοι της πόλης ΑΝΤ1 αστυνομικός Επεισόδιο: "Έξι μήνες μετά"
1997-1998 Η αγάπη άργησε μια μέρα ΕΤ1 Κωνσταντίνος Βασικό Καστ
2003 Φιλί ζωής ΑΝΤ1 Guest Εμφάνιση
2004-2005 Κανείς δε λέει σ' αγαπώ MEGA Μίλτος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 Ο θησαυρός της Αγγελίνας ΝΕΤ δημοσιογράφος 1 επεισόδιο
Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Πέτρος Επεισόδιο: "Καλή τύχη Γιώργο"
2005-2006 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Θανάσης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Και sera sera ANT1 Χάρης 8 επεισόδια
2006 Οι Αταίριαστοι MEGA Φίλιππος 2 επεισόδια
Οι Μάγισσες της Σμύρνης MEGA Αβράμογλου 3 επεισόδια
Στον ήλιο του Αιγαίου ΑΝΤ1 Guest Εμφάνιση
Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Χάρης Επεισόδιο: "Ο επιστήμων κερατάς"
2007-2008 Μαρία η άσχημη MEGA Σέργιος Στεφανέλλης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007 Τυφλόμυγα ALPHA
Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Σπύρος Επεισόδιο: "Ο ζηλιάρης κερατάς"
2008 Αληθινοί Έρωτες ALPHA Δημήτρης Παλαιοκώστας Επεισόδιο: "Η φωτογραφία"
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Άγγελος Οικονόμου Επεισόδιο: "Περιπέτεια"
Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Βαγγέλης Δανδουλάκης Επεισόδιο: "Η Λεριά Πεθερά"
Ο Ψεύτης Παππούς ΕΤ1 καθηγητής σχολής 1 επεισόδιο, 9 επεισόδιο
Αληθινοί Έρωτες ALPHA Άρης Επεισόδιο: "Μεταξύ μας"
2008-2009 Όλα στον αέρα MEGA Άγγελος Βιττώρος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009-2010 Η Οικογένεια Βλάπτει MEGA Νίκος Ζαρόγιαννης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2011 Κούκλες MEGA Σωκράτης Καρούζος 3 επεισόδια
2014 Το σπίτι της Έμμας MEGA Μάριος Βρανάς 3 επεισόδια
Τρίχες ANT1 Κωνσταντίνος Γιακουμής 2 επεισόδια
2014-2015 Δικαίωση MEGA Νικηφόρος Γαζέπης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015 Το σόι σου ALPHA Σωτήρης Επεισόδιο: "Εδώ μπαμπάς, εκεί μπαμπάς, που είναι ο μπαμπάς"
2015-2016 Μάλιστα, Σεφ! MEGA Νικήτας 5 επεισόδια
2016 Οι Συμμαθητές ANT1 Κώστας 10 επεισόδια
2017-2018 Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια ANT1 Γρηγόρης Σταματέλος 25 επεισόδια
2019 Μην Ψαρώνεις ANT1 Πάρης 1 επεισόδιο
2019-2020 Άγριες Μέλισσες ANT1 Κλεομένης Ψαθάς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2020-2023 Χαιρέτα μου τον πλάτανο ΕΡΤ1 Ηλίας Μαργαρίτης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2022 Η τούρτα της μαμάς ΕΡΤ1 Νίκος Επεισόδιο: Οι γονείς από την Φρανκφούρτη
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Επεισόδιο:66: 9ος Κύκλος

Παραπομπές

  1. «artcom - ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ». artcom. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 4 Αυγούστου 2018. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι