Κατάλογος έργων της Πινακοθήκης των Νέων Δασκάλων

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Πινακοθήκης των Νέων Δασκάλων (Galerie Neue Meister) της Δρέσδης.


1. Γερμανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Τύμβος στο χιόνι 1807
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Σταυρός στο βουνό (Tetschener Altar) 1807-1808
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Δυο άντρες κοιτάζουν το φεγγάρι 1819-20
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το κοιμητήριο 1825
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Απόγευμα σε παραλία της Βαλτικής 1831
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το Μεγάλο Gehege κοντά στην Δρέσδη 1832
  Καρλ Γκουσταφ Κάρους Η Μουσική 1826
  Καρλ Γκουσταφ Κάρους Ο Φάουστ στα βουνά 1821
  Καρλ Γκουσταφ Κάρους Γυναίκα στην βεράντα 1824
  Καρλ Γκουσταφ Κάρους Φεγγαρόλουστο τοπίο 1859
  Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Μετά την κατάσχεση 1859
  Γιούλιους Σνορ φον Κάρολσφελντ Η οικογένεια του Ιωάννη Βαπτιστή επισκέπτεται την οικογένεια του Χριστού 1817
  Ερνστ Φέρντιναντ Αίμε Πομπή στην ομίχλη 1828
  Καρλ Μπλέχεν Ερείπια γοτθικής εκκλησίας 1826
  Άντριαν Λούντβιχ Ρίχτερ Civitella (απόγευμα) 1827-28
  Άντριαν Λούντβιχ Ρίχτερ Περνώντας τον Έλβα στο Schreckenstein 1837
  Φέρντιναντ φον Ράυσκι Το δάσος του Wermsdorf 1859
  Φέρντιναντ φον Ράυσκι Λαγός στο χιόνι 1875
  Καρλ Σπίτσβεγκ Ο ψαράς
  Άντολφ φον Μέντσελ Βερόνα, Piazza d’Erbe 1884
  Βίλελμ Λάιμπλ Κεφάλι χωριατοπούλας 1879
  Βίλελμ Λάιμπλ Γυναίκες που πλέκουν κοντά στην φωτιά μεταξύ 1892 και 1895
  Μαξ Λίμπερμαν Αδέλφια 1876
  Μαξ Λίμπερμαν Alfred von Berger 1905
  Μαξ Λίμπερμαν Στην λίμνη Alster του Αμβούργου 1910
  Φριτς φον Ούντε Βαυαροί τυμπανιστές 1883
  Φριτς φον Ούντε Άγια Νύχτα (τρίπτυχο) 1888-89
  Φριτς φον Ούντε Αυτοπροσωπογραφία 1898
  Λόβις Κορίντ Το διάλειμμα του μοντέλλου 1909
  Γκούσταφ Κλιμτ Δάσος οξιάς 1 1902
  Μαξ Σλέφογκτ Η χορεύτρια Marietta di Rigardo 1904
  Μαξ Σλέφογκτ Αμμοθύελλα στην Λιβυκή έρημο 1914
  Όττο Μύλλερ Δυο γυμνές κοπέλλες
  Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Γυμνές γυναίκες κοντά στη σόμπα 1908
  Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Ανισόπεδος διάβασις 1910-26


2. Ζωγραφική άλλων χωρώνΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Άρνολντ Μπαίκλιν Καλοκαιριάτικη μέρα 1881
  Άρνολντ Μπαίκλιν Ο Πόλεμος 1896
  Φέρντιναντ Χόντλερ Προσωπογραφία της Madame de R. 1893
  Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Η Δρέσδη με πανσέληνο 1839
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Νεκρή φύση με κυδώνια 1887-88
  Εντουάρ Μανέ Κυρία στα ροζ 1879-81
  Εντγκάρ Ντεγκά Δύο χορεύτριες 1898
  Κλωντ Μονέ Βάζο με ροδάκινα 1866
  Πωλ Γκωγκέν Parau Api. Τι νέα ; 1892
  Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Δύο φίλες 1895