Άνοιγμα κυρίου μενού

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Αντόνιο Κανόβα.

Όπου αναφέρεται μόνο μία διάσταση, πρόκειται περί του ύψους.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Υλικό και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Teseo e Minotauro, Canova.jpg Θησέας και Μινώταυρος μεταξύ 1781-1783 μάρμαρο λευκό
145,4×158,7×91,4 cm
Λονδίνο, Victoria and Albert Museum
Antonio Canova-Tomb of Pope Clemens XIV.jpg Τάφος του Κλήμεντα ΙΔ΄ μεταξύ 1783-1787 μάρμαρο Καρράρας
740 cm
Ρώμη, Santi Apostoli
Psyché ranimée par le baiser de l'Amour.jpg Έρως και Ψυχή μεταξύ 1787-1793 μάρμαρο λευκό
155 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Antonio canova, venere e adone, 1795, 01.JPG Αφροδίτη και Άδωνις μεταξύ 1789-1794 μάρμαρο λευκό
180×80×60 cm
Γενεύη, Musée d'Art et d'Histoire
Canova, maddalena penitente, 02.JPG Μετανοούσα Μαγδαληνή μεταξύ 1793-1796 μάρμαρο
90 cm
Γένοβα, Palazzo Doria-Tursi
Wien Augustinerkirche Kenotaph Maria Christina 1.jpg Κενοτάφιο της Μαρίας Χριστίνας των Αψβούργων μεταξύ 1798-1805 μάρμαρο
574 cm
Βιέννη, Augustinerkirche
Wien Augustinerkirche Kenotaph Maria Christina 5.jpg Κενοτάφιο της Μαρίας Χριστίνας των Αψβούργων (λεπτομέρεια)
Canova ErcoleLica 1.jpg Ηρακλής και Λίχας μεταξύ 1795-1815 μάρμαρο λευκό
335 cm
Ρώμη, Galleria Nazionale d'Arte Moderna
11758 - Vatican - Pius-Clementine Museum (3482894304).jpg Κρεύγας ο Επιδάμνιος, παγκρατιαστής περί το 1800 Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Museo Pio Clementino
Canova-Hebe 30 degree view.jpg Ήβη μεταξύ 1800-1805 μάρμαρο λευκό
158 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ και άλλες τρεις εκδοχές
IMG 3972 - Canova - Napoleone Bonaparte - Milano, Cortile del Palazzo di Brera - Foto Giovanni Dall'Orto 19-jan 2007.jpg Ο Ναπολέων ως Άρης Ειρηνοποιός μεταξύ 1802-1806 3,45 μέτρα Μιλάνο, εσωτερική αυλή του Palazzo Brera
Winged Victory by Antonio Canova, c. 1803-1806, bronze - National Gallery of Art, Washington - DSC08681.JPG Φτερωτή Νίκη μεταξύ 1803-1806 Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Compiègne Château 33.jpg Letizia Ramolino Bonaparte μεταξύ 1804-1807 μάρμαρο
145 cm
Chatsworth House (Αγγλία), συλλογή Devonshire άγαλμα της μητέρας του Ναπολέοντα
Pauline Borghese.jpg Η Παυλίνα Μποργκέζε Βοναπάρτη ως Αφροδίτη θριαμβεύτρια μεταξύ 1805-1808 μάρμαρο λευκό
92 (160 με το κρεβάτι) × 200 cm
Ρώμη, Galleria Borghese άγαλμα της αδελφής του Ναπολέοντα.
Κρατά το μήλο της Έριδος που της έδωσε ο Πάρις.
«Γιατί να μη ποζάρω γυμνή ; υπήρχε θερμάστρα στο στούντιο» !
Museo borghese, sala del vaso, antonio canova, apolina borghese come venere vincitrice, 1805-08, 05.JPG Η Παυλίνα Μποργκέζε Βοναπάρτη ως Αφροδίτη θριαμβεύτρια (λεπτομέρεια)
Canova Bode Museum 04.JPG Χορεύτρια μεταξύ 1809-1814 μάρμαρο
187 cm
Βερολίνο, σε ένα από τα κρατικά μουσεία
Maria Luigia d'Asburgo in veste di Concordia, Antonio Canova.jpg Η Μαρία Λουίζα των Αψβούργων ως Ομόνοια μεταξύ 1811-1814 μάρμαρο
137.3×96.5×98.4 cm
Πάρμα, Galleria Nazionale
Helen Canova VandA A.46-1930.jpg Η Ελένη της Τροίας μετά το 1812
Tre Grazie, Canova.jpg Οι Τρεις Χάριτες μεταξύ 1812-1817 μάρμαρο
182 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ επίσης στο Victoria and Albert Museum του Λονδίνου
Terpsichore by Antonio Canova.jpg Τερψιχόρη 1816 Κλήβελαντ, Museum of Art
Wien.KunstHist03.jpg Ο Θησέας καταβάλλει κένταυρο μεταξύ 1805-1819 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, κλιμακοστάσιο εισόδου παραγγελία του Ναπολέοντα για το Μιλάνο, αγοράστηκε από τον Φραγκίσκο Α΄ της Αυστρίας. Στην σημερινή του θέση από το 1891.
Canova - Theseus defeats the centaur - close.jpg Ο Θησέας καταβάλλει κένταυρο
Dancer with Finger on Chin by Antonio Canova, model 1809-1814, carved 1819-1823, marble - National Gallery of Art, Washington - DSC08975.JPG Χορεύτρια μεταξύ 1819-1823 μάρμαρο Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Antonio canova, naiade, 1820-23, da un modello del 1815-17.JPG Ναϊάς περί το 1820 Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Antonio canova, venus, 1822-23 ca.JPG Venus Italica 1822-23
Interieur, epitaaf voor Willem George Frederik - Delft - 20363303 - RCE.jpg Επιτάφιο μνημείο του πρίγκιπα Willem George Frederik Ντελφτ, Nieuwe Kerk
Museo Correr Canova Orfeo e Eurydice 03032015 2.jpg Ορφέας και Ευρυδίκη Βενετία, Musée Correr
Antonio Canova - Paris statue - BStGS Inv. No. WAF B 4.jpg Πάρις Μόναχο, Neue Pinakothek
Antonio Canova - Perseus - New York.jpg Περσέας Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Antonio canova, socrate congeda la famiglia, 1793-94, calco in gesso.jpg Ο Σωκράτης αποχαιρετά την οικογένειά του 1793-94 εκμαγείο σε γύψο Βενετία, Πινακοθήκη της Ακαδημίας
Antonio canova, socrate salva alcibiade nella battaglia di potidea, 1797, gesso 01.JPG Ο Σωκράτης σώζει τον Αλκιβιάδη στην μάχη της Ποτίδαιας 1797 εκμαγείο σε γύψο Ρώμη, Accademia di San Luca
Antonio canova, uccisione di abele, 1821-22, modello in gesso per il tempio della trinità a possagno.jpg Κάιν και Άβελ 1821-22 εκμαγείο σε γύψο Βενετία, Πινακοθήκη της Ακαδημίας