Κατάλογος έργων του Ζαν Φουκέ

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Γάλλου ζωγράφου Ζαν Φουκέ (1420 - μεταξύ 1478 και 1481).

Πίνακες ζωγραφικήςΕπεξεργασία

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
  Κάρολος Ζ΄ της Γαλλίας 1444-1450 λάδι σε καμβά
86×72 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου βασιλιάς της Γαλλίας επί του οποίου έδρασε η Ζαν ντ’Αρκ
  Ο γελωτοποιός Gonella 1447-1450 λάδι σε ξύλο
36×24 cm
Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Δίπτυχο της Melun : Ο Etienne Chevalier παρουσιάζεται από τον Άγιο Στέφανο 1450-1455 λάδι σε ξύλο
95×86 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη μία σκηνή με το επόμενο
  Δίπτυχο της Melun : Ένθρονη Παρθένος Γαλακτοτροφούσα 1450-1455 λάδι σε ξύλο
95×86 cm
Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten μία σκηνή με το προηγούμενο
  Δίπτυχο της Melun : Αυτοπροσωπογραφία 1450-1455 σμάλτο
διάμετρος 6 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου προσαρτημένο σε κάποιο σημείο του διπτύχου
  Προσωπογραφία του Guillaume Jouvenel des Ursins 1460 λάδι σε ξύλο
92×74 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Pietà της Nouans 1460-1465 λάδι σε ξύλο καρυδιάς
168 × 259 cm
Nouans-les-Fontaines, Saint-Martin αποδίδεται στον Φουκέ


Εικονογραφημένα χειρόγραφαΕπεξεργασία

Συμμετοχές μικρής έκτασηςΕπεξεργασία

Μικρογραφία Τίτλος Χρονολογία Χώρος Παρατηρήσεις
  Heures à l'usage d'Angers (Βιβλίο Ωρών προς χρήσιν της Ανζέρ) :
Ο Άγιος Φραγκίσκος δέχεται τα στίγματα
1455 Παρίσι, Bibliothèque nationale de France
  Heures de Simon de Varie (Βιβλίο Ωρών του Simon de Varie) :
Παρθένος και Βρέφος
1455 Λος Άντζελες, Μουσείο Γκέτι - Getty Centre Ms. 7 μία σκηνή με το επόμενο
  Heures de Simon de Varie :
Ο Simon de Varie δεόμενος
1455 Λος Άντζελες, Μουσείο Γκέτι - Getty Centre Ms. 7 μία σκηνή με το προηγούμενο
  Heures de Simon de Varie :
Παρθένος και Βρέφος
Χάγη, Koninklijke Bibliotheek KB 74 G37, KB 74 G37a
  Heures de Jean Robertet (Βιβλίο Ωρών του Jean Robertet) :
Ευαγγελισμός
περί το 1470 Νέα Υόρκη, Pierpont Morgan Library
  Heures de Jean Robertet :
Ευαγγελιστής Λουκάς
περί το 1470 Νέα Υόρκη, Pierpont Morgan Library
  Εικονογράφηση του έργου του Βοκκακκίου De Casibus Virorum Illustrium
(Περί της μοίρας των επιφανών ανδρών) :
Ο Βοκκάκκιος ενώ γράφει το έργο του και
Ένας απεσταλμένος το παραδίδει στον Mainardo dei Cavalcanti
1459-1460 Μόναχο, Bayerische Staatsbibliothek
  Εικονογράφηση του έργου του Βοκκακκίου De Casibus Virorum Illustrium  :
Συνεδρίαση του Παρλαμέντου
1459-1460 Μόναχο, Bayerische Staatsbibliothek
  Κανονισμός του Τάγματος του Αγίου Μιχαήλ : η πρώτη σελίδα 1469-1470 Παρίσι, Bibliothèque nationale de France

Livre d'heures d'Étienne ChevalierΕπεξεργασία

Το «Βιβλίο Ωρών του Etienne Chevalier» είναι ένα χειρόγραφο εικονογραφημένο από τον Φουκέ μεταξύ 1452 και 1460. Ήταν παραγγελία του Étienne Chevalier, θησαυροφύλακα του Καρόλου Ζ΄ της Γαλλίας. Σώζονται μόνο 49 φύλλα από περγαμηνή, με 47 μικρογραφίες, διασκορπισμένα σε μουσεία και βιβλιοθήκες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, επειδή από τα τέλη του 18ου αιώνα τα φύλλα του χειρογράφου άρχισαν να κόβονται και να πωλούνται χωριστά.


Μικρογραφία Τίτλος Χώρος Παρατηρήσεις
  Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Πάτμο Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η προσκύνηση των Μάγων Chantilly, Μουσείο Κοντέ ο Μάγος που γονατίζει έχει την μορφή του Καρόλου Ζ΄
  Η ανάληψη της Παναγίας Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο Étienne Chevalier παρουσιάζεται στην Παναγία από τον Άγιο Στέφανο Chantilly, Μουσείο Κοντέ ο Άγιος Στέφανος (Étienne) έχει το χέρι στον ώμο του Étienne Chevalier
- μία σκηνή με το επόμενο έργο
  Παρθένος και Βρέφος Chantilly, Μουσείο Κοντέ μία σκηνή με το προηγούμενο έργο
  Η Επίσκεψη Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η σύλληψη του Χριστού Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ευαγγελισμός Chantilly, Μουσείο Κοντέ η σκηνή στην Sainte Chapelle της Bourges
  Γέννηση Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο Ιησούς ενώπιον του Πιλάτου Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Αναγγελία στην Παναγία του επικειμένου θανάτου της Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η πορεία προς τον Γολγοθά Chantilly, Μουσείο Κοντέ Αυτοκτονία του Ιούδα. Η Sainte-Chapelle του Παρισιού πίσω αριστερά
  Πεντηκοστή Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η Κοίμηση της Θεοτόκου Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η ταφή της Θεοτόκου Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Σταύρωση Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η κρήνη των Αποστόλων Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η Ανάληψη Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Αποκαθήλωση Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η δεξιά του Κυρίου εκδιώκει τους δαίμονες Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο δεξιά η γέφυρα Saint-Michel, αριστερά η Παναγία των Παρισίων
  Η στέψη της Παρθένου Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η Ταφή Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Οι γάμοι της Παρθένου Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο Δαβίδ προσευχόμενος Λονδίνο, Βρετανική Βιβλιοθήκη
  Επικήδεια πομπή Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο Ιώβ και οι φίλοι που τον χλευάζουν Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Θρήνος για τον νεκρό Χριστό Chantilly, Μουσείο Κοντέ εικονίζεται η Παναγία των Παρισίων
  Άγιος Βερνάρδος διδάσκων Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μάχεται με τον δράκο Upton House (Warwickshire, Ην.Βασίλειο)
  Η γέννηση του Ιωάννη Βαπτιστή Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Μυστικός Δείπνος Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η σταύρωση του Αγίου Πέτρου Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Η μεταστροφή του Αγίου Παύλου Chantilly, Μουσείο Κοντέ εικονίζεται η Βαστίλλη
  Η σταύρωση του Αγίου Ανδρέα Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο αποκεφαλισμός του Αγίου Ιακώβου Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο λιθοβολισμός του Αγίου Στεφάνου Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο Άγιος Μαρτίνος μοιράζεται τον μανδύα του με τον φτωχό Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου η σκηνή στο Παρίσι της εποχής
  Η χειροτονία του Αγίου Νικολάου Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο Άγιος Ιλάριος στην σύνοδο Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Ο Άγιος Βεράνος εξορκίζει τους δαιμονισμένους Παρίσι, Musée Marmottan-Monet η σκηνή στο βόρειο κλίτος της Παναγίας των Παρισίων
  Η Μαρία Μαγδαληνή σφουγγίζει τα πόδια του Χριστού Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης Chantilly, Μουσείο Κοντέ εικονίζονται κατεδαφισμένα σήμερα οικοδομήματα του Παρισιού
  Η Αγία Μαργαρίτα και ο Ολύβριος Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Η Αγία Άννα και οι Τρεις Μαρίες Παρίσι, Bibliothèque nationale de France
  Το μαρτύριο της Αγίας Απολλωνίας Chantilly, Μουσείο Κοντέ
  Οι Άγιοι Πάντες, η Παρθένος και η Αγία Τριάδα Chantilly, Μουσείο Κοντέ

Antiquités judaïquesΕπεξεργασία

Εικονογράφηση του έργου του Φλαβίου Ιωσήπου «Ιουδαϊκές αρχαιότητες». Περί το 1470. Παρίσι, Bibliothèque nationale de France.

Μικρογραφία Τίτλος Παρατηρήσεις
  Οι σάλπιγγες της Ιεριχούς
  Μάχη την ημέρα του Σαββάτου
  Μάχη του Γελβουέ, θάνατος του Σαούλ Α΄ Βασιλειών κεφ. 31
  Ο Δαβίδ μαθαίνει τον θάνατο του Σαούλ
  Η κατασκευή του ναού του Σολομώντος
  Ο θρίαμβος του Ιωσάφατ μετά την νίκη του επί του Αντάντ της Συρίας
  Ο Κύρος ο Μέγας απελευθερώνει τους Εβραίους από την Βαβυλωνιακή αιχμαλωσία
  Η άλωση της Ιερουσαλήμ από τον Πτολεμαίο Α΄ το 320 π.Χ.

(ή κατ’ άλλους Η επιστροφή του Αντιόχου του Επιφανούς στην Ιερουσαλήμ το 168 π.Χ.)

  Η άλωση της Ιερουσαλήμ από τον Ηρώδη τον Μέγα
  Ο Πομπήιος μπαίνει στο άδυτο του Ναού του Σολομώντος