Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος έργων του Λούκας Κράναχ του Πρεσβύτερου

Η σελίδα αυτή περιέχει κατάλογο έργων του Λούκας Κράναχ του Πρεσβύτερου.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Χώρος Παρατηρήσεις
Lucas Cranach d.Ä. - Kreuzigung Christi (Kunsthistorisches Museum Wien).jpg Σταύρωση (Schottenkreuzigung) περί το 1500 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Lucas Cranach d. Ä. 006.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος μετανοών 1502 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Hl-Valentin-mit-Stifter-150.jpg Ο Άγιος Βαλεντίνος του Τέρνι με δωρητή 1502/03 Βιέννη, Akademie der bildenden Künste
Lucas Cranach d. Ä. - The Lamentation of Christ - The Schleißheim Crucifixion - Alte Pinakothek.jpg Σταύρωση 1503 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Cranach, Lucas 1 - Reuss.jpg Προσωπογραφία λογίου 1503 Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Lucas Cranach d. Ä. 037.jpg Προσωπογραφία γυναικός 1503 Βερολίνο, Πινακοθήκη η σύζυγος του προηγουμένου, ζεύγος πινάκων
Lucas Cranach (I) - Dr. Johannes Cuspinian.jpg Dr. Johannes Cuspinian 1503 Βίντερτουρ (Ελβετία), Sammlung Oskar Reinhart «Am Römerholz»
Lucas Cranach (I) - Anna Cuspinian.jpg Anna Cuspinian (το γένος Putsch)
1503 Βίντερτουρ (Ελβετία), Sammlung Oskar Reinhart «Am Römerholz» ζεύγος πινάκων με το προηγούμενο
Ruhe-auf-der-Flucht.jpg Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο 1504 Βερολίνο, Πινακοθήκη
Lucas Cranach d.Ä. - Katharinenaltar (Staatliche Kunstsammlungen Dresden).jpg Το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης 1506 Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
The Martyrdom of St Catherine by Lucas Cranach the Elder (HU HCBC).jpg Το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης 1508 Βουδαπέστη, Συλλογή της Μεταρρυθμιστικής Εκκλησίας
Lucas Cranach d.Ä. - Venus und Amor (Hermitage).jpg Αφροδίτη και Έρως 1509 Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Christoph-Scheurl-1509.jpg Christoph Scheurl 1509 Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Kleiner-Flügelaltar-1509.jpg Μικρό Τρίπτυχο (Reisealtärchen) περί το 1509/10 Κάσσελ, Gemäldegalerie Alte Meister
Cranach holy kinship.jpg Torgauer Altar 1509 Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Lucas Cranach d.Ä. - Das Martyrium der Heiligen Barbara.jpg Το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας περί το 1510 Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Cranach Madonna under the fir tree.jpg Παρθένος και Βρέφος κάτω από έλατα περί το 1510 Βρότσλαβ, Μητρόπολη
Salomé - Lucas Cranach, o Velho.jpg Σαλώμη περί το 1510 Λισαβόνα, Museu Nacional de Arte Antiga
Neustadt-orla-stadtkirche-2013-005.JPG Τρίπτυχο του Neustadt (Neustädter Altar) 1512/13 Neustadt an der Orla, Stadtkirche St. Johannis
Adam-und-Eva-1513.jpg Αδάμ και Εύα περί το 1513/15 Βύρτσμπουργκ, Mainfränkisches Museum
Cranach, Lucas d. Ä. - Doppelbildnis Herzog Heinrichs des Frommen und Gemahlin Herzogin Katharina von Mecklenburg - 1514.jpg Ο δούκας της Σαξονίας Ερρίκος ο Ευσεβής και η Αικατερίνη του Μεκλεμβούργου 1514 Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Lucas Cranach d.Ä. - Der heilige Hieronymus in felsiger Landschaft (ca.1515, Berlin).jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος σε βραχώδες τοπίο περί το 1515 Βερολίνο, Πινακοθήκη
Cranach Massacre of the Innocents.JPG Η σφαγή των Αθώων περί το 1515 Βαρσοβία, Muzeum Narodowe (Εθνικό Μουσείο)
Lucas Cranach d. Ä. 076.jpg Άγιος Λεοπόλδος 1515 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Christus-und-Maria-1515.jpg Χριστός και Μαρία 1515/20) Gotha, Schloss Friedenstein, Schlossmuseum
10 Gebote (Lucas Cranach d A).jpg Ο πίνακας των Δέκα Εντολών 1516 Βιτεμβέργη, Rathaus (δημαρχείο)
Lucas Cranach d.Ä. - Hl. Anna Selbdritt (Alte Pinakothek).jpg Παρθένος και Βρέφος με την Αγία Άννα περί το 1516 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Der-Sterbende-1518.jpg Επιτάφιο του Heinrich Schmitburg 1518 Λειψία, Museum der bildenden Künste
Lucas Cranach (I) - Liegende-Quellnymphe-1518.jpg Νύμφη των πηγών ξαπλωμένη 1518 Λειψία, Museum der bildenden Künste
Hl-Eustachius-1515.jpg Ο Άγιος Ευστάθιος προσκυνά το ελάφι του Χριστού περί το 1515/20 Βιέννη, Liechtenstein Museum, Palais Liechtenstein
Lucas Cranach d. Ä. 043.jpg Ο Ιωακείμ Β΄ Έκτωρ του Βρανδεμβούργου ως διάδοχος περί το 1517/18 Βερολίνο, Jagdschloss Grunewald
Cranach christophorus1516.jpg Άγιος Χριστόφορος 1516 Ντητρόιτ, Institute of Arts
Lucas Cranach d. Ä. 012.jpg Άρτεμις και Ακταίων πρώτο τρίτο του 16ου αιώνα Kronach, Fränkische Galerie
Albrecht-v-Brandenburg-1520.jpg Ο καρδινάλιος Albrecht von Brandenburg γονατιστός προ του Εσταυρωμένου περί το 1520 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Cranach d.Ä., Lucas - Christus und die Ehebrecherin - Fränkische Galerie - 1520.jpg Ο Χριστός και η μοιχαλίς περί το 1520 Kronach, Fränkische Galerie
Lucas Cranach d. Ä. 080.jpg Ο Χριστός εγκαταλείπει την μητέρα του περί το 1520 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Lucas Cranach d. Ä. Magdalenenaltar Rekonstruktion.jpg Magdalenen-Altar 1520–25 Ασάφενμπουργκ, Stiftsmuseum
Lucas Cranach d.Ä. - Bildnis Luthers als Junker Jörg (Leipzig).jpg Ο Μαρτίνος Λούθηρος νέος 1521 Λειψία, Museum der bildenden Künste
Lucas Cranach d. Ä. 081.jpg Ο μαργράβος Καζιμίρ του Brandenburg-Kulmbach μετά το 1524 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Cranach Judith SammlRau.JPG Η Ιουδήθ με δύο συντρόφισσές της 1525 συλλογή Gustav Rau
Traubenmadonna-1525.jpg Η Παρθένος των Σταφυλιών περί το 1525 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
A Faun and His Family with a Slain Lion by Lucas Cranach the Elder (FR267).jpg Φαύνος και η οικογένειά του με σκοτωμένο λιοντάρι περί το 1526 Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ
Cranach il vecchio, ritratto di hans melber, 1526.JPG Hans Melber 1526 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
1526 Cranach d.Ä. David und Bathseba anagoria.JPG Δαβίδ και Βηρσαβεέ 1526 Βερολίνο, Πινακοθήκη
Lucas Cranach d.Ä. - Bildnis der Prinzessin Sibylle von Cleve (1526, Klassik Stiftung Weimar).jpg Η πριγκίπισσα Σίβυλλα von Cleve με γαμήλια ενδυμασία 1526 Βαϊμάρη, Stadtschloss
Hl-Antonius-1520.jpg Ο Άγιος Αντώνιος στην έρημο περί το 1520/25 Litoměřice (Τσεχία)
Lucas Cranach d.Ä. - Kardinal Albrecht von Brandenburg als Hieronymus im Gehäus (Hessisches Landesmuseum).jpg Ο καρδινάλιος Albrecht von Brandenburg ως Άγιος Ιερώνυμος στο γραφείο του 1525 Ντάρμστατ, Hessisches Landesmuseum Darmstadt
Martin-Luther-1526-1.jpg Μαρτίνος Λούθηρος περί το 1526 ιδιωτική συλλογή
Katharina-v-Bora-1526-1.jpg Katharina von Bora, σύζυγος του Μαρτίνου Λουθήρου περί το 1526 ιδιωτική συλλογή ζεύγος πινάκων με το προηγούμενο
Martin-Luther-1526.jpg Μαρτίνος Λούθηρος 1526 Eisenach, Wartburg-Stiftung
Katharina-v-Bora-1526.jpg Katharina von Bora 1526 Eisenach, Wartburg-Stiftung ζεύγος πινάκων με το προηγούμενο
Hans-Luther.jpg Hans Luther, ο πατέρας του Μαρτίνου Λουθήρου 1527 Άιζεναχ, Ίδρυμα Wartburg
Margarethe-Luther-1527.jpg Magarethe Luther, η μητέρα του Μαρτίνου Λουθήρου 1527 Άιζεναχ, Ίδρυμα Wartburg ζεύγος πινάκων με το προηγούμενο
Cranach d.Ä. Martin Luther 1528.jpg Μαρτίνος Λούθηρος 1528 Αννόβερο, Niedersächsisches Landesmuseum
Cranach Katharina von Bora.jpg Katharina von Bora 1528 Αννόβερο, Niedersächsisches Landesmuseum ζεύγος πινάκων με το προηγούμενο
Lucas Cranach d.Ä. - Das Urteil des Paris (Kunstsammlung Basel).jpg Η κρίσις του Πάριδος 1528 Βασιλεία, Kunstmuseum
Lucas Cranach d.Ä. - Bildnis des Markgrafen Albrecht von Brandenburg-Ansbach (Herzog Anton Ulrich-Museum).jpg Ο δούκας Αλβέρτος του Βρανδεμούργου-Άνσμπαχ 1528 Μπράουνσβάιγκ, Herzog Anton Ulrich-Museum
Lucas Cranach d. Ä. 082.jpg Ο Λωτ και οι κόρες του 1528 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Lucas Cranach - Samson and Delilah.jpg Σαμψών και Δαλιδά περί το 1528–30 Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Lucas Cranach d. Ä. 019.jpg Κυνήγι ελαφιού του εκλέκτορα Φρειδερίκου του Σοφού 1529 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης ο εκλέκτορας στο κέντρο με μεγάλο καπέλλο
Joachim I. Nestor.jpg Ιωακείμ Α΄ Νέστωρ, εκλέκτωρ του Βρανδεμβούργου 1529 Ασάφενμπουργκ, Staatsgalerie
Cranach Gesetz und Gnade Gotha.jpg Ο νόμος και η χάρις 1529 Gotha, Schloss Friedenstein κατά Ιωάννην 1,17
Halle Marienkirche Reichel-Orgel 01.JPG Πολύπτυχο 1529 Χάλλε, Marktkirche Unser Lieben Frauen
Lucas Cranach d. Ä. 048.jpg Johannes Scheyring 1529 Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου
Lucas Cranach d.Ä. - Judith mit dem Haupt des Holofernes (Staatsgalerie Stuttgart).jpg Η Ιουδήθ με το κεφάλι του Ολοφέρνη περί το 1530 Στουτγκάρδη, Staatsgalerie
Lucas Cranach d. Ä. - Lucretia - WGA05634.jpg Η αυτοκτονία της Λουκρητίας περί το 1530 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Cranach-Ungleiche.jpg Το αταίριαστο ζευγάρι περί το 1530 Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Lucas Cranach d.Ä. - Apollo und Diana (Musées royaux des Beaux-Arts de Belgique, Brussels).jpg Απόλλων και Άρτεμις περί το 1530 Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου
Lucas Cranach d. Ä. 035.jpg Ο Παράδεισος (Η ιστορία των Πρωτοπλάστων) 1530 Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
AB StGal CrabachdÄ Untergang Pharao.jpg Η διάβαση της Ερυθράς Θαλάσσης 1530 Ασάφενμπουργκ, Staatsgalerie
Lucas Cranach (I) - Adam and Eve-Paradise - Kunsthistorisches Museum.jpg Ο Κήπος της Εδέμ (Η ιστορία των Πρωτοπλάστων) 1530 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Lucas Cranach d.Ä. - Bacchus am Weinbottich (1530).jpg Ο Βάκχος στο κρασοβάρελο 1530 Βασιλεία, Kunstmuseum
Lucas Cranach d.Ä. - Phyllis und Aristotle (1530).jpg Φυλλίς και Αριστοτέλης 1530
Lucas Cranach the Elder - Apoll und Diana in waldiger Landschaft - Google Art Project.jpg Απόλλων και Άρτεμις σε δασώδες τοπίο 1530 Βερολίνο, Πινακοθήκη
Judith mit dem Haupt des Holofernes.jpg Η Ιουδήθ με το κεφάλι του Ολοφέρνη 1530 Βερολίνο, Jagdschloss Grunewald
Drei-Grazien-1530.jpg Οι τρεις Χάριτες περί το 1530 ιδιωτική συλλογή
Lucas Cranach d.Ä. - Das Goldene Zeitalter (Nasjonalgalleriet, Oslo).jpg Ο Χρυσούς Αιών περί το 1530 Όσλο, Nasjonalgalleriet
Goldenes-Zeitalter-1530-2.jpg Ο Χρυσούς Αιών περί το 1530 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Lucas Cranach d.Ä. - Die Früchte der Eifersucht (Das silberne Zeitalter), National Gallery, London.jpg Ο Αργυρούς Αιών περί το 1530 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Lucas Cranach d.Ä. - Die heilige Barbara in einer bewaldeten Landschaft.jpg Η Αγία Βαρβάρα περί το 1530 Schwäbisch Hall, Sammlung Würth, Johanniterhalle
Lucas Cranach d. Ä. 070.jpg Η κρίσις του Πάριδος 1530 Καρλσρούη, Kunsthalle
Hercules and Antaeus by Lucas Cranach the Elder (GB CVW 0381N).jpg Ηρακλής και Ανταίος περί το 1530-31 Compton Verney (Ηνωμένο Βασίλειο), Art Gallery
Lucas Cranach d. Ä. - Adam and Eve - WGA05622.jpg Αδάμ και Εύα 1531 Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Lucas Cranach d. Ä. - Portrait of Johannes Geiler von Kaysersberg - WGA05702.jpg Rudolph Agricola ή Geiler von Keisersberg περί το 1532 Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Cranach, Lucas d. Ä. - Die Melancholie - 1532.jpg Μελαγχολία 1532 Κολμάρ, Unterlinden-Museum
Lucas Cranach d. Ä. 071.jpg Αφροδίτη 1532 Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Johannes-Bugenhagen-1532.jpg Προσωπογραφία ανδρός 1532 Αμβούργο, Kirchenkreis Alt-Hamburg
Friedrich-III-Sachsen-1532-1.jpg Ο εκλέκτωρ της Σαξονίας Φρειδερίκος Γ΄ ο Σοφός 1532 Kronach, Fränkische Galerie
Johann-Sachsen-1532-1.jpg Ο εκλέκτωρ της Σαξονίας Ιωάννης ο Σταθερός 1532 Kronach, Fränkische Galerie
Johann-Sachsen-1532-2.jpg Ιωάννης ο Σταθερός 1532 Βαϊμάρη, Klassik Stiftung
3-Kurfürsten.jpg Οι τρεις εκλέκτορες της Σαξονίας 1532 Αμβούργο, Kunsthalle
Lucas Cranach d. Ä. - Johann Friedrich I von Sachsen.jpg Ο εκλέκτωρ της Σαξονίας Ιωάννης Φρειδερίκος Α΄ ο Μεγαλόψυχος 1533 Τόκιο, Fuji Art Museum
Cranach, Lucas (I) - Adam u Eva - Museum der bildenden Künste Leipzig.jpg Αδάμ και Εύα 1533 Λειψία, Museum der bildenden Künste
Lucas Cranach the Elder - Adam und Eva im Paradies (Sündenfall) - Google Art Project.jpg Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο (Προπατορικό αμάρτημα) 1533 Βερολίνο, Πινακοθήκη
Lucas Cranach d.Ä. - Gregor Brück, 1533 (Germanisches Nationalmuseum).jpg Gregor Brück 1533 Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Venus-und-Amor-1534.jpg Έρως κηριοκλέπτης 1534 Kronach, Fränkische Galerie Θεοκρίτου Ειδύλλια, ΧΙΧ «Κηριοκλέπτης»
Lucas Cranach - Christiana Eulenau - 1534.jpg Κυρία με φτερά στο καπέλλο 1534 Βαμβέργη, Neue Residenz
Lucas Cranach d. Ä. 039.jpg Οι πριγκίπισσες της Σαξονίας Αιμιλία, Σιδωνία και Σίβυλλα περί το 1535 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Lucas Cranach d.Ä. - Die Kreuzigung mit dem bekehrten Hauptmann (National Gallery of Art).jpg Ο εκατόνταρχος κάτω από τον Σταυρό 1536 Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Gerechtigkeit-1537.jpg Η Δικαιοσύνη 1537 Άμστερνταμ, Fridart Stichting
Cranach d.J. - Caritas - Hamburger Kunsthalle - 1537 anagoria.jpg Η Ευσπλαχνία 1537 Αμβούργο, Kunsthalle
Lucas Cranach d.Ä. - Bildnis einer jungen Frau (Statens Museum for Kunst).jpg Προσωπογραφία νέας περί το 1537 Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Lucas Cranach d.Ä. - Hercules with Omphale (Herzog Anton Ulrich-Museum).jpg Ηρακλής και Ομφάλη 1537 Μπράουνσβάιγκ, Herzog Anton Ulrich-Museum
Lucas Cranach d.Ä. - Amor beklagt sich bei Venus (National Gallery, London).jpg Έρως κηριοκλέπτης 1537 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Lucas Cranach d.Ä. - Herkules am Scheideweg (Herzog Anton Ulrich-Museum).jpg Ο Ηρακλής στο σταυροδρόμι μετά το 1537 Μπράουνβάιγκ, Herzog Anton Ulrich-Museum
Gnadenbild Mariahilf, Innsbruck.jpg Η Παναγία του Ελέους (Mariahilf) μετά το 1537 Ιννσμπρουκ, Dom
Lucas Cranach d.Ä. - Kreuzigung mit dem gläubigen Hauptmann (Sevilla).jpg Ο εκατόνταρχος κάτω από τον Σταυρό 1538 Σεβίλλη, Museo de Bellas Artes
Lucas Cranach d. Ä. 087.jpg Η Μαστίγωση 1538 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Lucas Cranach d. Ä. 088.jpg Πορεία προς τον Γολγοθά 1538 Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Schneeberg St. Wolfgangskirche altar piece front (aka).jpg Schneeberger Altar 1532–1539 Schneeberg (Γερμανία), St. Wolfgangskirche
Die-Hirschjagd-1540.jpg Κυνήγι ελαφιών 1540 Κλήβελαντ, Museum of Art
Maria-m-christk-1540.jpg Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή κοιμώμενο μεταξύ 1540/50 ιδιωτική συλλογή
AB StGal CranachdÄ Kreuzigungsaltärchen fünfer Gruppe.jpg Πολύπτυχο της Σταύρωσης 1540 Ασάφενμπουργκ, Staatsgalerie
2011-03-26 Aschaffenburg 032 Schloss Johannisburg, Staatsgalerie, Lucas Cranach der Ältere - Kreuzigungsaltärchen, Detail (6091312878).jpg Πορεία προς τον Γολγοθά 1540 Ασάφενμπουργκ, Staatsgalerie μικρός πίνακας από το προηγούμενο πολύπτυχο, ο κάτω αριστερά του κεντρικού
Cranach, Portraits of Martin Luther and Philipp Melanchthon.jpg Μαρτίνος Λούθηρος και Φίλιππος Μελάγχθων 1543 Φλωρεντία, Ουφίτσι
Lucas Cranach d. Ä. 018.jpg Κυνήγι ελαφιών και κάπρων 1544 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Lucas Cranach d. J. - Christ Blessing the Children - WGA05732.jpg Ο Χριστός ευλογεί τα παιδιά 1546 Schwäbisch Hall, Sammlung Würth, Johanniterhalle
Lucas Cranach d. Ä. - The Fountain of Youth - WGA05707.jpg Η πηγή της νεότητας 1546 Βερολίνο, Πινακοθήκη
Wittenberg Stadtkirche 1.jpg Το Τρίπτυχο των Μεταρρυθμιστών περί το 1540, τοποθετήθηκε το 1547 Βιτεμβέργη, Stadtkirche St. Marien
Cranach Lukretia Historisches Museum Regensburg 20160929.jpg Λουκρητία πρώτο ήμισυ του 16ου αιώνα Ρέγκενσμπουργκ, Historisches Museum
Lucas Cranach d. Ä. 063.jpg Ο καλλιτέχνης στα 77 του χρόνια 1550 Φλωρεντία, Ουφίτσι αυτοπροσωπογραφία ή έργο του Λούκας Κράναχ του νεώτερου
Weimaraltar-1555-B.jpg Ο Χριστός στον Σταυρό 1552–55 Βαϊμάρη, Stadtkirche αποπερατώθηκε μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη από τον γιο του Λούκας Κράναχ τον νεώτερο