Κατάλογος έργων του Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Vision of Fray Lauterio Murillo 1640.gif Η Παρθένος με αγίους 1638-1640 λάδι σε καμβά
216 x 170 cm
Κέιμπριτζ, Fitzwilliam Museum
Bartolome Esteban Perez Murillo 012.jpg Ο Ιωσήφ και η γυναίκα του Πετεφρή περί το 1645 λάδι σε καμβά
196,5 x 245,3 cm
Κάσσελ, Gemäldegalerie Alte Meister
Murillo Magdalena penitente 1640 Matthiesen Gal.London.JPG Μετανοούσα Μαγδαληνή περί το 1640-1645 λάδι σε καμβά
196 x 144 cm
Λονδίνο, Matthiesen Gallery
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Trauben- und Melonenesser.jpg Αγόρια που τρώνε σταφύλια και πεπόνι περί το 1645-46 λάδι σε καμβά
145,9 × 103,6 cm
Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Murillo, Bartolomé Esteban Perez - Angels' Kitchen - 1646.jpg Η κουζίνα των αγγέλων 1646 λάδι σε καμβά
180 × 450 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Bartolomé Esteban Murillo - The Flight into Egypt - Google Art Project.jpg Φυγή στην Αίγυπτο 1645-1650 263 × 210 Γένοβα, Musei di Strada Nuova
Bartolome murillo-diego de alcala.JPG Ο Άγιος Ιάκωβος της Αλκαλά δίνει φαγητό στους φτωχούς περί το 1646 λάδι σε καμβά
173 x 183 cm
Μαδρίτη, Real Academia de Bellas Artes de San Fernando
Sagrada Familia del pajarito (Murillo).jpg Sagrada Familia del pajarito (Η Αγία Οικογένεια του μικρού πουλιού) περί το 1649-1650 λάδι σε καμβά
144 x 188 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Murillo-joven espulgandose.jpg Μικρός που ξεψειρίζεται περί το 1645 λάδι σε καμβά
137 × 115 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Adoración de los pastores (Murillo).jpg Η προσκύνηση των ποιμένων περί το 1650 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Bartolomé Esteban Perez Murillo 022.jpg Ρεβέκκα και Ελιέζερ περί το 1652 λάδι σε καμβά
107 x 171 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Bartolomé Esteban Murillo - Saint Peter in Tears - Google Art Project.jpg Ο Άγιος Πέτρος δακρυσμένος μεταξύ 1650-1655 λάδι σε καμβά
148 × 104 cm
Μπιλμπάο, Museo de Bellas Artes
Bartolomé Esteban Perez Murillo 020.jpg Παρθένος και Βρέφος με ροζάριο περί το 1650-1655 λάδι σε καμβά
166 × 112 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Bartolomé Esteban Perez Murillo 023.jpg Ευαγγελισμός 1655-1660 λάδι σε καμβά
142 × 107,5 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Murillo.Nacimiento de San Juan Bautista.JPG Η γέννηση του Βαπτιστή περί το 1655 λάδι σε καμβά
147 x 188 cm
Πασαντίνα (Καλιφόρνια), Norton Simon Museum
LavisióndeSanAntonio.JPG Το όραμα του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβα 1656 λάδι σε καμβά Σεβίλλη, Καθεδρικός ναός
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Boy with a Dog - WGA16362.jpg Μικρός με σκύλο 1655-1660 λάδι σε καμβά
70 × 60 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Bartolomé Esteban Perez Murillo 014.jpg Δυο γυναίκες στο παράθυρο 1655–60 Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Old Woman and Boy - WGA16367.jpg La vieja (Η γριά) περί το 1650-1660 λάδι σε καμβά
147 x 107 cm
Κολωνία, Wallraf-Richartz Museum
Santa Ana y la Virgen.jpg Η Αγία Άννα μαθαίνει ανάγνωση στην Παρθένο περί το 1655 λάδι σε καμβά
219 × 165 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Bartolome murillo-san ildefonso.jpg Εμφάνιση της Παρθένου στον Άγιο Ιλδεφόνσο περί το 1655 λάδι σε καμβά
309 × 259 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Baking of Flat Cakes - WGA16350.jpg Φτιάχνοντας πίττες περί το 1655-1660 λάδι σε καμβά
164 x 120 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Birth of the Virgin - WGA16372.jpg Η γέννηση της Παρθένου 1660 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου ζωγραφισμένο για το υπέρθυρο του παρεκκλησίου της Concepción Grande του καθεδρικού ναού της Σεβίλλης
Bartolomé Esteban Perez Murillo 007.jpg Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1655-1659 λάδι σε καμβά
156 × 126 cm
Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Bartolomé Esteban Murillo - Adoration of the Magi - Google Art Project.jpg Η προσκύνηση των Μάγων 1655-1660 λάδι σε καμβά
190,8 × 146,1 cm
Toledo (Οχάιο), Museum of Art
Murillo Santa Justa.jpg Αγία Ιουστίνη περί το 1660 λάδι σε καμβά
93 x 64 cm
Ντάλλας, Meadows Museum
SantaRufinaMurillo.jpg Αγία Ρουφίνα περί το 1660 λάδι σε καμβά
93 x 64 cm
Ντάλλας, Meadows Museum
BuenPastorMurillo1660.jpg El Buen Pastor (Ο Καλός Ποιμήν) περί το 1660 λάδι σε καμβά
123 x 101 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Bartolomé Esteban Perez Murillo 021.jpg Η Άσπιλος Σύλληψις του Εσκοριάλ περί το 1660-1665 λάδι σε καμβά
206 x 144 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Murillo- Isaac bendiciendo a Jacob.jpg Ο Ισαάκ ευλογεί τον Ιακώβ Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Murillo Jacob's Dream.jpg Η κλίμαξ του Ιακώβ περί το 1660-1665 λάδι σε καμβά
246 x 360 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Bartolome murillo-sueño patricio.jpg Η ίδρυση της Santa María Maggiore στην Ρώμη : Το όνειρο του πατρικίου Ιωάννη περί το 1664-1665 λάδι σε καμβά
231 x 524 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Bartolome murillo-el patricio revela su sueño.jpg Η ίδρυση της Santa María Maggiore στην Ρώμη : Ο πατρίκιος αποκαλύπτει το όνειρό του στον πάπα Λιβέριο περί το 1664-1665 λάδι σε καμβά
230,5 x 523 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Santas Justa y Rufina, por Murillo.jpg Οι Άγιες Ιουστίνη και Ρουφίνα, προστάτριες της Σεβίλλης περί το 1665-1666 λάδι σε καμβά
200 x 176 cm
Σεβίλλη, Museo de Bellas Artes
Bartolome murillo-sagrada familia-louvre.jpg Η Αγία Οικογένεια λάδι σε καμβά
240 x 190 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Murillo Descanso en la huida a Egipto.jpg Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο περί το 1667 λάδι σε καμβά
180 x 136 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Murillo Abraham.jpg Ο Αβραάμ και οι τρεις άγγελοι 1667 λάδι σε καμβά
236 × 261 cm
Οττάβα, National Gallery of Canada
Esteban Murillo - Santo Tomás de Villanueva dando limosna.jpg Ο Άγιος Θωμάς de Villanueva μοιράζει ελεημοσύνες περί το 1668 λάδι σε καμβά
238,3 x 188 cm
Σεβίλλη, Museo de Bellas Artes
Return of the Prodigal Son 1667-1670 Murillo.jpg Η επιστροφή του Ασώτου μεταξύ 1667-1670 λάδι σε καμβά
236 x 262 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Marriage of the Virgin - WGA16388.jpg Οι γάμοι της Παρθένου περί το 1670 λάδι σε καμβά
76 x 56 cm
Λονδίνο, Wallace Collection
Curacion del paralitico Murillo 1670.jpg Ο Χριστός θεραπεύει τον παραλυτικό στην κρήνη της Βηθεσδά 1670 λάδι σε καμβά
237 × 261 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Bartolomé Esteban Perez Murillo - The Toilette - WGA16393.jpg Γριά που ξεψειρίζει ένα μικρό περί το 1670 λάδι σε καμβά
147 x 113 cm
Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Murillo Bartolome Esteban-Two Peasant Boys Dulwich.JPG Πρόσκληση σε παιχνίδι περί το 1670 λάδι σε καμβά
160 x 104 cm
Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Murillo-Two Boys Playing Dice.jpg Μικροί που παίζουν ζάρια περί το 1670-1675 λάδι σε καμβά
148 x 114 cm
Βιέννη, Akademie der bildenden Künste
Bartolomé Esteban Perez Murillo 011.jpg Ο μικρός Χριστός με το κοχύλι περί το 1670 λάδι σε καμβά
104 x 124 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Young Boys Playing Dice - WGA16394.jpg Μικροί που παίζουν ζάρια περί το 1665-1675 λάδι σε καμβά
140 x 108 cm
Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Bartolome murillo-tres niños.jpg Δύο χαμίνια κι ένας νεγράκος περί το 1670 Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Bartolomé Esteban Murillo - Autorretrato.jpg Αυτοπροσωπογραφία περί το 1670 λάδι σε καμβά
122 x 107 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Retratodejosuavanbellers8.jpg Josua van Belle 1670 λάδι σε καμβά
125 x 102 cm
Δουβλίνο, National Gallery of Ireland
John of god murillo.jpg Ο San Juan de Dios (Άγιος Ιωάννης του Θεού) βοηθά έναν ανήμπορο περί το 1672 λάδι σε καμβά Σεβίλλη, Hospital de la Caridad
Retrato de Nicolás Omazur.jpg Nicolás de Omazur 1672 λάδι σε καμβά
83 x 73 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Bartolomé Esteban Murillo - Virgin and Child in Glory - Google Art Project.jpg Παρθένος και Βρέφος εν δόξη περί το 1673 λάδι σε καμβά
236 x 169 cm
Λίβερπουλ, Walker Art Gallery
Murillo - Vendedores de fruta.jpg Κορίτσια που πουλάνε φρούτα μεταξύ 1670-1675 λάδι σε καμβά
149 x 113 cm
Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Murillo-niño asomado a la ventana.jpg Μικρός που κοιτάζει από το παράθυρο περί το 1675 Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Bartolome murillo-bodas.jpg Ο εν Κανά γάμος 1670-1675 λάδι σε καμβά
179 x 235 cm
Μπέρμιγχαμ, Barber Institute of Fine Arts
Murillo immaculate conception.jpg Η Άσπιλος Σύλληψις των Σεβασμίων ή Η Inmaculada του Soult περί το 1678 λάδι σε καμβά
274 x 190 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο «του Soult» λόγω αρπαγής του έργου από τον Γάλλο στρατάρχη το 1813
Bartolomé Esteban Perez Murillo 001.jpg Ο μικρός Χριστός μοιράζει ψωμί στους προσκυνητές 1678 λάδι σε καμβά
219 × 182 cm
Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Bartolome murillo-santa catalina cadiz.JPG Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης 1682 λάδι σε καμβά
449 x 325 cm
Κάδιθ, Museo de Cádiz Ο Μουρίγιο πέθανε κατά την εικονογράφηση του καθεδρικού ναού του Κάδιξ, μέρος της οποίας ήταν και ο πίνακας αυτός.