Κατάλογος έργων του Περουτζίνο

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Το λήμμα αυτό περιλαμβάνει κατάλογο των σημαντικότερων έργων του Περουτζίνο.

Αυτοπροσωπογραφία, Palazzo dei Priori, Περούτζια
Εικόνα Τίτλος Έτος Τεχνική και διαστάσεις Κράτος Πόλη Χώρος
Pietro Perugino cat01.jpg
Παρθένος και Βρέφος
(Madonna Gambier Parry)
1470 - 1473 περ.
Λάδι σε καμβά, ×  cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο
Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτώ
Pietro Perugino cat06.jpg
Η προσκύνηση των Μάγων
1470 - 1476 περ.
Λάδι σε καμβά, 241 × 180 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat68.jpg
Η προσκύνηση των Μάγων
1504
Νωπογραφία, 650 × 700 cm
Ιταλία
Città della Pieve
Oratorio di Santa Maria dei Bianchi
Pietro Perugino cat23.jpg
Ο Ευαγγελισμός "του Φάνο"
1488 - 1490 περ.
Λάδι σε ξύλο, 650 × 700 cm
Ιταλία
Fano
Santa Maria Nuova
Perugino, apollo e dafni (o marsia).jpg
Απόλλων και Δάφνις
1483 περ.
Λάδι σε ξύλο, 21 × 39 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
Perugino, apparizione della vergine a san bernardo, monaco.jpg
Η εμφάνιση της Παρθένου στον Άγιο Βερνάρδο
1488 - 1489 περ.
Λάδι σε ξύλο, 173 × 170 cm
Γερμανία
Μόναχο
Παλαιά Πινακοθήκη
Polittico di San Pietro (Perugino).jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Πέτρου (βλ. και τους επί μέρους πίνακες υπ' αυτόν τον τίτλο)
1496 - 1500 περ.
Λάδι σε ξύλο, ? × ? cm
Γαλλία
Λυών
Musée des Beaux-Arts
Pietro Perugino cat48c.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Πέτρου : Η Ανάληψη του Χριστού με την Παναγία εν μέσω των Αποστόλων
1496 - 1500 περ.
Λάδι σε ξύλο, 280 × 216 cm
Γαλλία
Λυών
Musée des beaux-arts
Herculan.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Ο Άγιος Ερκολάνος και ο Άγιος Ιάκωβος ο Μέγας
1512 - 1523
Λάδι σε ξύλο, 173,5 × 94,5 cm
Γαλλία
Λυών
Musée des beaux-arts
Augustins - Saint Jean l'Évangéliste et saint Augustin par il Perugino 2004 1 25.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής και ο Άγιος Αυγουστίνος
1512 - 1523
Λάδι σε ξύλο, 172 × 91 cm
Γαλλία
Τουλούζη
Musée des Augustins
Pietro Perugino - Baptism of Christ - Sistine Chapel - cat13a.jpg
Η Βάπτιση
1482 περ.
Νωπογραφία, 335 × 540 cm
Βατικανό
Ρώμη
Καπέλα Σιξτίνα
Pietro Perugino cat81.jpg
Η Βάπτιση
1510 περ.
Λάδι σε ξύλο, ? ? cm
Ιταλία
Città della Pieve
Cattedrale, Cappella San Giovanni Battista
Pietro Perugino cat48a.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Πέτρου : Ο προφήτης Ησαΐας
1497 περ.
Λάδι σε ξύλο 127 cm
Γαλλία
Νάντη
Musée des beaux-arts
Pietro Perugino cat48b.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Πέτρου : Ο προφητάναξ Δαβίδ
1497 περ.
Λάδι σε ξύλο 127 cm
Γαλλία
Νάντη
Musée des beaux-arts
Perugino - Le baptême du Christ.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Πέτρου : Η Βάπτιση
1497 περ.
Λάδι σε ξύλο, 39 × 68 cm
Γαλλία
Ρουέν
Musée des beaux-arts
Perugino - La résurrection du Christ.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Πέτρου : Η Ανάσταση
1497 περ.
Λάδι σε ξύλο, 41 × 68 cm
Γαλλία
Ρουέν
Musée des beaux-arts
Perugino - L'Adoration des Mages.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Πέτρου : Η προσκύνηση των Μάγων
1497 περ.
Λάδι σε ξύλο, 40 × 67 cm
Γαλλία
Ρουέν
Musée des beaux-arts
Pietro Perugino cat40.jpg
Θρήνος για τον νεκρό Χριστό
1495 περ.
Λάδι σε ξύλο, 220 × 195 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Φλωρεντία, Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina
Perugino, consegna delle chiavi 01.jpg
Ο Χριστός παραδίδει τις κλείδες του Ουρανού στον Άγιο Πέτρο
1481 - 1482 περ.
Νωπογραφία, 335 × 550 cm
Βατικανό
Ρώμη
Καπέλα Σιξτίνα
Pietro Perugino cat18.jpg
Σταύρωση (Le Pérugin et Signorelli)
1483 - 1495 περ.
Λάδι σε ξύλο, 203 × 180 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
Pietro Perugino - The Pazzi Crucifixion - WGA17274.jpg
Σταύρωση
1495
Νωπογραφία, 480 × 812 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Santa Maria Maddalena dei Pazzi
Pietro Perugino cat48d.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Πέτρου : Ο Θεός Πατήρ ευλογών εν μέσω των αγγέλων
1496 - 1500
Λάδι σε ξύλο, 114 × 230 cm
Γαλλία
Λυών
Musée des beaux-arts
Pietro Perugino cat07.jpg
Λάβαρο με την "Πιετά"
1472 περ.
Τέμπερα σε καμβά, 128 × 165 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat44.jpg
Λάβαρο της Δικαιοσύνης
1501 περ.
Τέμπερα και λάδι σε καμβά, 278 × 138 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Perugino, lotta tra amore e castità 1.jpg
Η μάχη του Έρωτα με την Αγνότητα
1503
Τέμπερα σε καμβά, 160 × 191 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
Pietro Perugino cat61.jpg
Παρθένος και Βρέφος
1501 περ.
Λάδι σε καμβά, 70,2 × 50 cm
ΗΠΑ
Ουάσινγκτον
National Gallery of Art
Pietro Perugino 056.jpg
Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
1497 περ.
Λάδι σε καμβά, 73 × 52 cm
Γερμανία
Φραγκφούρτη
Μουσείο Σταίντελ
Pietro Perugino cat38.jpg
Παρθένος και Βρέφος με τον Άγιο Ιωάννη Ευαγγελιστή και τον Άγιο Αυγουστίνο
1494
Τέμπερα σε καμβά, ? × ? cm
Ιταλία
Κρεμόνα
Sant'Agostino
Pietro Perugino cat30.jpg
Παρθένος και Βρέφος με τον Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και τον Άγιο Σεβαστιανό
1493
Λάδι σε καμβά, 178 × 164 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
Pietro Perugino cat34.jpg
Παρθένος και Βρέφος με τον Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και την Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας
1500 περ.
Λάδι σε ξύλο, 81 × 63 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
Παρθένος και Βρέφος μεταξύ των Αγίων Πέτρου και Παύλου[1]
1520 περ.
Τέμπερα σε ξύλο, 290 × 170 cm
Ιταλία
Monteleone d'Orvieto
Collegiata dei santi San Pietro e Paolo
Pietro Perugino 075.jpg
Παρθένος και Βρέφος με την Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας και μιαν άλλη αγία
1493
Τέμπερα σε ξύλο, 85,6 × 63 cm
Αυστρία
Βιέννη
Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Pietro Perugino cat55.jpg
Madonna del Sacco (Η Παναγία του Σάκου)
1495 - 1500 περ.
Λάδι σε ξύλο, 88 × 66 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina
Pietro Perugino cat50.jpg
Madonna della Consolazione (Η Παναγία της Παρηγοριάς)
1496 - 1498 περ.
Λάδι σε ξύλο, 183 × 130 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat77a.jpg
Madonna di Loreto
1507
Λάδι σε ξύλο, 185,5 × 125,5 cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο
Εθνική Πινακοθήκη
Pietro Perugino cat59.jpg
Η Παρθένος εν δόξη και άγιοι
1500 - 1501
Λάδι σε ξύλο, 330 × 265 cm
Ιταλία
Μπολόνια
Pinacoteca nazionale
Pietro Perugino cat71.jpg
Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού
1505
Νωπογραφία, ? × ? cm
Ιταλία
Πανικάλε
San Sebastinano
BL Perugino miniature.jpg
Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού (από το Βιβλίο Ωρών του Bonaparte Ghislieri)
1500 περ.
Μικρογραφία, 20,5 × 15 cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο
Βρετανική Βιβλιοθήκη
Pietro Perugino cat56.jpg
Μαρία Μαγδαληνή
1500 περ.
HΛάδι σε ξύλο, 47 × 34 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina
Perugino (attr.), miracolo del bambino nato morto, da storie di san bernardino.jpg
Το θαύμα του παιδιού που γεννήθηκε νεκρό
1473
Τέμπερα σε ξύλο, 75 × 57 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat03.jpg
Το θαύμα του χιονιού
1472 περ.
Τέμπερα σε ξύλο, 40 × 18,7 cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Guildford (Surrey)
Polesden Lacey, National Trust house.
Pietro Perugino cat02.jpg
Η γέννηση της Παρθένου
1472 περ.
Τέμπερα σε ξύλο, 41 × 18,6 cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Λίβερπουλ
Walker Art Gallery
Pietro Perugino cat20.jpg
Η αγωνία στον κήπο των Ελαιών
1483 - 1495 περ.
Λάδι σε ξύλο, 166 × 171 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
Pietro Perugino cat72.jpg
Pala Chigi
1506 - 1507 περ.
Λάδι σε ξύλο, 400 × 289 cm
Ιταλία
Σιένα
Sant'Agostino
Pietro Perugino cat10.jpg
Ο Αιώνιος Πατήρ με τους Αγίους Ρόκκο και Ρωμανό
1477 - 1478 περ.
Νωπογραφία αποσπασμένη, ? × ? cm
Ιταλία
Deruta (Περούτζια)
Pinacoteca comunale
Pala tezi,.jpg
Pala Tezi
1500 περ.
Λάδι σε ξύλο, 182 × 158 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat41b.jpg
Pala dei Decemviri
1495 - 1496
Λάδι σε ξύλο, 193 × 165 cm
Βατικανό
Ρώμη
Μουσεία Βατικανού
Pietro Perugino cat85a.jpg
Pala di Corciano
1513
Λάδι σε ξύλο, 226 × 149 cm
Ιταλία
Corciano (Περούτζια)
Santa Maria
Pietro Perugino cat45b.jpg
Pala di Fano
1497
Λάδι σε ξύλο, 262 × 215 cm
Ιταλία
Fano
Santa Maria Nuova
Perugino, pala di monteripido, recto.jpg
Pala di Monteripido : Σταύρωση
πρόσθια όψη
1502
Λάδι σε ξύλο, 240 × 180 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat65a.jpg
Pala di Monteripido : Η στέψη της Παρθένου
οπίσθια όψη
1502
Λάδι σε ξύλο, 240 × 180 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat75.jpg
Pala di Sansepolcro
1510 περ.
Λάδι σε ξύλο, 332,5 × 266 cm
Ιταλία
Sansepolcro
Duomo
Perugino, pala di vallombrosa.jpg
Pala di Vallombrosa
1500 περ.
Λάδι σε ξύλο, 415 × 246 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Galleria dell'Accademia
Pietro Perugino cat19.jpg
Pietà
1483 - 1493 περ.
Λάδι σε ξύλο, 168 × 166 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
Pietro Perugino 005.jpg
Πολύπτυχο Albani Torlonia
1491
Τέμπερα σε ξύλο, 174 × 88 cm
Ιταλία
Ρώμη
Collezione Torlonia
Pietro Perugino cat74a.jpg
Πολύπτυχο του Ευαγγελισμού
1504 - 1507
Λάδι σε ξύλο, 334 × 225 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Galleria dell'Accademia
ChartreusePavie.jpg
Πολύπτυχο της Certosa di Pavia (Αρχάγγελος Μιχαήλ - Παρθένος και Βρέφος με αγγέλους - Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ και ο Τωβίας)
1499
Λάδι σε ξύλο, 114 × 113 cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο
Εθνική Πινακοθήκη
Polyptyque de Sant'Agostino.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου (βλ. και τους επί μέρους πίνακες υπ' αυτόν τον τίτλο)
1502 - 1523 περ.
Λάδι σε ξύλο, ? × ? cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Resurrection-of-christ-3929-mid.jpg
Η Ανάσταση του San Francesco al Prato
1499 περ.
Λάδι σε ξύλο, 233 × 165 cm
Βατικανό
Ρώμη
Μουσεία Βατικανού
Pietro Perugino cat58b.jpg
Ο μοναχός Baldassarre
1500
Λάδι σε ξύλο, 26 × 27 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
Pietro Perugino cat58a.jpg
Biagio Milanesi
1500
Λάδι σε ξύλο, 28 × 26 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
Pietro Perugino cat37.jpg
Francesco delle Opere
1494
Λάδι σε ξύλο, 52 × 44 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
Lorenzo di Credi by Perugino.jpg
Lorenzo di Credi
1488
Λάδι σε ξύλο μεταφερμένο σε καμβά, 40 × 30,5 cm
ΗΠΑ
Ουάσινγκτον
National Gallery of Art
Pietro Perugino catA2.jpg
Προσωπογραφία νέου
1495
Λάδι σε ξύλο, 37 × 26 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
Pietro Perugino 045.jpg
Ο Άγιος Βερναρδίνος θεραπεύει ένα κοριτσάκι
1473
Τέμπερα σε ξύλο, 75 × 57 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat32.jpg
Άγιος Σεβαστιανός
1493 - 1494
Λάδι σε ξύλο, 53,3 × 39,5 cm
Ρωσία
Αγία Πετρούπολη
Ερμιτάζ
Pietro Perugino cat22.jpg
Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού
1495 περ.
Λάδι σε ξύλο, 176 × 116 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
Pietro Perugino cat25.jpg
Άγιος Σεβαστιανός
1490 περ.
Λάδι σε ξύλο, 174 × 88 cm
Suède
Στοκχόλμη
Nationalmuseum
Pietro Perugino cat12.jpg
Ο Άγιος Σεβαστιανός μεταξύ των Αγίων Ρόκκου και Πέτρου
1478 περ.
Νωπογραφία, ? × ? cm
Ιταλία
Cerqueto (Περούτζια)
Santa Maria Assunta
Casamento - perugino1.jpg
Ο γάμος της Παρθένου
1501 - 1504 περ.
Λάδι σε ξύλο, 234 × 186 cm
Γαλλία
Καέν
Musée des beaux-arts
Perugino, Tondo della Vergine col Bambino tra due sante e due angeli.jpg
Παρθένος και Βρέφος μεταξύ δύο αγγέλων και των Αγίων Ρόζας και Αικατερίνης[2]
1490 - 1492 περ.
Λάδι σε ξύλο, tondo, διάμετρος:148 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
Pietro perugino, trittico galitzin, 1482-85.JPG
Τρίπτυχο Γκαλίτσιν
1485 περ.
Λάδι σε ξύλο, 101 × 116 cm
ΗΠΑ
Ουάσινγκτον
National Gallery of Art
Cenacolo di Fuligno, pietro perugino.JPG
Μυστικός Δείπνος
1493 - 1496 περ.
Νωπογραφία, 440 × 800 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Cenacolo di Fuligno
Pietro Perugino cat13d.jpg
Το ταξίδι του Μωυσή στην Αίγυπτο
1482 περ.
Νωπογραφία, 350 × 572 cm
Βατικανό
Ρώμη
Καπέλα Σιξτίνα
Pietro Perugino cat05.jpg
Η Επίσκεψη
1472 - 1473 περ.
Τέμπερα σε ξύλο, 32 × 34 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Galleria dell'Accademia
Pietro Perugino cat91.jpg
Pala della Trasfigurazione (Εικόνα Βωμού της Μεταμόρφωσης)
1517
Λάδι σε ξύλο, 290 × 185 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
IMG 0882 - Perugia - Cappella di San Severo (Raffaello e Perugino) - Foto G. Dall'Orto - 5 ago 2006.jpg
Αγία Τριάς
το άνω τμήμα του Ραφαήλ (περ. 1505)
το κάτω του Περουτζίνο.
1520 περ.
Νωπογραφία
Ιταλία
Περούτζια
Cappella San Severo
Pietro Perugino cat95.jpg
Η προσκύνηση των Μάγων
1521 - 1522
Νωπογραφία
Ιταλία
Trevi (Περούτζια)
Santuario della Madonna delle Lacrime
Pietro Perugino cat94a.jpg
La Pietà di Spello
1521
Νωπογραφία
Ιταλία
Spello (Περούτζια)
Santa Maria Maggiore
Pietro Perugino cat98.jpg
Παρθένος και Βρέφος (του Fontignano)
1522
Νωπογραφία
Ιταλία
Fontignano (Περούτζια)
Chiesa dell'Annunziata
Pietro Perugino cat87g.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Ο Άγιος Σεβαστιανός και η Αγία Απολλωνία
1503 - 1523
Τέμπερα σε ξύλο 172 × 96 cm
Γαλλία
Γκρενόμπλ
Musée
Pietro Perugino cat87i.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Ο Άγιος Ιερώνυμος και η Μαρία Μαγδαληνή
1513 - 1523
Τέμπερα σε ξύλο 174 × 95 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat87a.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Αρχάγγελος Γαβριήλ
1503 - 1523
Τέμπερα σε ξύλο, tondo, διάμετρος 102 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Perugino, pala di sant'agostino, santo giovane con spada.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Νεαρός Άγιος με ξίφος (ο Άγιος Ιουλιανός ;)
1503 - 1523
Τέμπερα σε ξύλο, tondo, διάμετρος 102 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
Pietro Perugino cat87f.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Ο Αιώνιος Πατήρ ευλογών
1513 - 1523 περ.
Τέμπερα σε ξύλο, 145 × 140 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat87b.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Η Βάπτιση
1503 - 1523
Τέμπερα σε ξύλο, 240 × 180 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat87e.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Pietà
1503 - 1523
Τέμπερα σε ξύλο, 144 × 152 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Pietro Perugino cat87k.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Άγιος Βαρθολομαίος
1503 - 1523
Τέμπερα σε ξύλο, 89,5 × 74,8 cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Μπέρμιγχαμ
Birmingham Museum and Art Gallery
Pietro Perugino cat87h.jpg
Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Η προσκύνηση των ποιμένων
1503 - 1523
Τέμπερα σε ξύλο, 263 × 147 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Perugino, Fortitude and Temperance with Six Antique Heroes 00.jpg
Η Δύναμη και η Σωφροσύνη με έξι αρχαίους ήρωες
1497 - 1500
Νωπογραφία, 291 × 400 cm
Ιταλία
Περούτζια
Collegio del Cambio, Sala delle Udienze
Perugino, prudenza e giustizia 02.jpg
Η Σύνεση και η Δικαιοσύνη με έξι αρχαίους σοφούς
1497 - 1500
Νωπογραφία, 293 × 418 cm
Ιταλία
Περούτζια
Collegio del Cambio, Sala delle Udienze
Perugino, natività, collegio del cambio.jpg
Η Γέννηση
1497 - 1500
Νωπογραφία, 264 × 225 cm
Ιταλία
Περούτζια
Collegio del Cambio, Sala delle Udienze
Perugino, Giove.JPG
Δίας
1497 - 1500
Νωπογραφία, × ? cm
Ιταλία
Περούτζια
Collegio del Cambio, Sala delle Udienze
Perugino, apollo.jpg
Απόλλων
1497 - 1500
Νωπογραφία, × ? cm
Ιταλία
Περούτζια
Collegio del Cambio, Sala delle Udienze
Perugino, trasfigurazione, collegio del cambio.jpg
Μεταμόρφωση
1497 - 1500
Νωπογραφία, 226 × 229 cm
Ιταλία
Περούτζια
Collegio del Cambio, Sala delle Udienze
Perugino, The Almighty with Prophets and Sybils.jpg
Ο Θεός Πατήρ ανάμεσα σε προφήτες και σίβυλλες
1497 - 1500
Νωπογραφία, 229 × 370 cm
Ιταλία
Περούτζια
Collegio del Cambio, Sala delle Udienze
Pietro Perugino - Cato - WGA17247.jpg
Ο Κάτων της Υτικής
1497 - 1500
Νωπογραφία, 214 × 123 cm
Ιταλία
Περούτζια
Collegio del Cambio
Pietro Perugino cat92.jpg
Παρθένος και Βρέφος με τους Αγίους Ερκολάνο και Κώνσταντα (Η Μαντόννα της κουζίνας)
1515
Λάδι σε καμβά, 79 × 56 cm
Ιταλία
Περούτζια
Galleria nazionale dell'Umbria
Perugino Assunta Duomo Napoli.jpg
Η Ανάληψη της Παρθένου [3]
1506
Τέμπερα σε ξύλο, 500 × 300 cm
Ιταλία
Νάπολη
cattedrale di Santa Maria Assunta
Madonna della Misericordia - Perugino - Bettona.jpg
Η Παρθένος του Ελέους [4]
1520 περ.
Τέμπερα σε ξύλο, ? × ? cm
Ιταλία
Bettona (Περούτζια)
Palazzetto del Podestà, Pinacoteca Comunale
Madone des Grâces-Sant'Agnèse Pérouse.jpg
Η Παναγία των Χαρίτων ανάμεσα στον Άγιο Αντώνιο και στον Άγιο Αντώνιο της Πάδοβας
1522
Νωπογραφία, ? × ? cm
Ιταλία
Περούτζια
Μονή της Sant'Agnèse
Pietro Perugino - The Nativity; the Virgin, St Joseph and the Shepherds adoring the Infant Christ.jpg
Γέννηση και Η προσκύνηση των ποιμένων
1523
Νωπογραφία αποσπασμένη, περ. 700 × 325 cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο
Victoria and Albert Museum


ΒιβλιογραφίαΕπεξεργασία

  • Vittoria Garibaldi, Perugino, in Pittori del Rinascimento, Scala, Florence, 2004 (ISBN 888117099X)
  • Vittoria Garibaldi, Perugino, Silvana, Milan, 2004, (ISBN 88-8215-813-6)
  • Stefano Zuffi, Il Quattrocento, Electa, Milan, 2004. (ISBN 8837023154)
  • Pierluigi De Vecchi, Elda Cerchiari, I tempi dell'arte, volume 2, Bompiani, Milan, 1999 (ISBN 88-451-7212-0)
  • AA.VV., Galleria dell'Accademia, Giunti, Florence, 1999. (ISBN 8809048806)

ΠηγέςΕπεξεργασία

Σημειωσεις και παραπομπέςΕπεξεργασία

  1. αποδίδεται στην σχολή του Περουτζίνο
  2. σε συνεργασία με τον Andrea Aloigi (Andrea d'Assisi), αποκαλούμενο « l'Ingegno ».
  3. Source [1] Αρχειοθετήθηκε 2013-07-07 στο Wayback Machine.
  4. αποδόθηκε στον Περουτζίνο από τον A. Mezzanotte στα 1836