Κατάλογος των 100 μεγαλύτερων πόλεων και μητροπολιτικών περιοχών των Ηνωμένων Πολιτειών

κατηγορία εγχειρημάτων Wikimedia

Ο παρακάτω κατάλογος, περιέχει τον πληθυσμό των 100 μεγαλύτερων πόλεων και των 100 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές εκτιμήσεις του 2020-2021. Οι πρωτεύουσες των πολιτειών αναγράφονται με έντονα γράμματα.

Α/Α

#

Πόλη Πολιτεία Πληθυσμός Πόλης Μητροπολιτική περιοχή Πληθυσμός

Μητροπολιτικής περιοχής

1 Νέα Υόρκη Νέα Υόρκη 8,804,190 Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη 20,140,470
2 Λος Άντζελες Καλιφόρνια 4,085,014 Λος Άντζελες, Καλιφόρνια 13,214,799
3 Σικάγο Ιλινόι 2,746,388 Σικάγο, Ιλινόι 9,618,502
4 Χιούστον Τέξας 2,323,660 Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Τέξας 7,637,387
5 Φοίνιξ Αριζόνα 1,733,630 Χιούστον, Τέξας 7,122,240
6 Φιλαδέλφεια Πενσυλβάνια 1,603,797 Ουάσινγκτον (Περιφέρεια Κολούμπια) 6,385,162
7 Σαν Αντόνιο Τέξας 1,581,730 Φιλαδέλφια, Πενσυλβάνια 6,245,051
8 Σαν Ντιέγκο Καλιφόρνια 1,427,720 Μαιάμι,Φλόριντα 6,138,333
9 Ντάλας Τέξας 1,347,120 Ατλάντα, Τζόρτζια 6,089,815
10 Σαν Χοσέ Καλιφόρνια 1,013,240 Βοστώνη, Μασαχουσέτη 4,941,632
11 Ώστιν Τέξας 1,011,790 Φοίνιξ, Αριζόνα 4,845,833
12 Τζάκσονβιλ Φλόριντα 949,611 Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια 4,749,008
13 Φορτ Γουόρθ Τέξας 942,323 Ρίβερσαϊντ-Σαν Μπερναντίνο, Καλιφόρνια 4,599,840
14 Κολόμπους Οχάιο 913,921 Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν 4,392,041
15 Σάρλοτ Βόρεια Καρολίνα 912,096 Σιάτλ, Ουάσινγκτον 4,018,762
16 Ιντιανάπολις Ιντιάνα 887,642 Μινεάπολη-Σαιντ Πωλ, Μινεσότα 3,690,261
17 Σαν Φρανσίσκο Καλιφόρνια 883,255 Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια 3,338,330
18 Σιάτλ Ουάσινγκτον 776,555 Τάμπα-Σαιντ Πέτερσμπουργκ, Φλόριντα 3,194,831
19 Ντένβερ Κολοράντο 749,103 Ντένβερ, Κολοράντο 2,967,239
20 Ουάσινγκτον, Π.Κ. 714,153 Βαλτιμόρη, Μέριλαντ 2,844,510
21 Βοστώνη Μασαχουσέτη 695,506 Σαιντ Λούις, Μιζούρι 2,820,253
22 Ελ Πάσο Τέξας 685,434 Σάρλοτ, Βόρεια Καρολίνα 2,724,750
23 Νάσβιλ Τενεσί 678,448 Ορλάντο, Φλόριντα 2,673,376
24 Οκλαχόμα Σίτι Οκλαχόμα 669,347 Σαν Αντόνιο, Τέξας 2,558,143
25 Λας Βέγκας Νεβάδα 667,501 Πόρτλαντ, Όρεγκον 2,512,859
26 Ντιτρόιτ Μίσιγκαν 667,139 Σακραμέντο, Καλιφόρνια 2,397,382
27 Πόρτλαντ Όρεγκον 662,549 Ώστιν, Τέξας 2,283,371
28 Μέμφις Τενεσί 651,011 Πίτσμπεργκ, Πενσυλβάνια 2,370,930
29 Λούισβιλ Κεντάκι 615,924 Λας Βέγκας, Νεβάδα 2,266,715
30 Μιλγουόκι Ουισκόνσιν 588,721 Σινσινάτι, Οχάιο 2,256,884
31 Βαλτιμόρη Μέριλαντ 587,584 Κάνσας Σίτι, Μιζούρι 2,192,035
32 Αλμπουκέρκη Νέο Μεξικό 562,281 Κολόμπους, Οχάιο 2,138,926
33 Τουσόν Αριζόνα 554,503 Ιντιανάπολις, Ιντιάνα 2,111,040
34 Μέσα Αριζόνα 538,146 Κλίβελαντ, Οχάιο 2,088,251
35 Φρέσνο Καλιφόρνια 537,100 Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια 2,000,468
36 Σακραμέντο Καλιφόρνια 525,398 Νάσβιλ, Τενεσί 1,989,519
37 Ατλάντα Τζόρτζια 524,068 Βιρτζίνια Μπιτς, Βιρτζίνια 1,799,674
39 Κάνσας Σίτι Μιζούρι 502,003 Πρόβιντενς, Ρόουντ Άιλαντ 1,676,579
40 Κολοράντο Σπρίνγκς Κολοράντο 489,529 Τζάκσονβιλ, Φλόριντα 1,605,848
41 Ράλεϊ Βόρεια Καρολίνα 483,579 Μιλγουόκι, Ουισκόνσιν 1,575,179
42 Ομάχα Νεμπράσκα 480,044 Οκλαχόμα Σίτι, Οκλαχόμα 1,425,695
43 Μαϊάμι Φλόριντα 478,251 Ράλεϊ, Βόρεια Καρολίνα 1,413,982
44 Λονγκ Μπιτς Καλιφόρνια 456,154 Μέμφις, Τενεσί 1,346,045
45 Βιρτζίνια Μπιτς Βιρτζίνια 450,224 Ρίτσμοντ, Βιρτζίνια 1,314,434
46 Όουκλαντ Καλιφόρνια 440,983 Λούισβιλ, Κεντάκι 1,285,440
47 Μινεάπολη Μινεσότα 439,020 Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα 1,271,845
48 Τάμπα Φλόριντα 404,636 Σολτ Λέικ Σίτι, Γιούτα 1,257,936
49 Τάλσα Οκλαχόμα 402,740 Χάρτφορντ, Κονέκτικατ 1,213,531
50 Άρλινγκτον Τέξας 400,316 Μπάφαλο, Νέα Υόρκη 1,166,902
51 Ουίτσιτα Κάνσας 391,360 Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα 1,115,289
52 Μπέικερσφιλντ Καλιφόρνια 389,007 Ρότσεστερ, Νέα Υόρκη 1,090,135
53 Ορόρα Κολοράντο 388,723 Γκραντ Ράπιντς, Μίσιγκαν 1,087,592
54 Νέα Ορλεάνη Λουιζιάνα 388,424 Τουσόν, Αριζόνα 1,047,279
55 Κλίβελαντ Οχάιο 378,709 Χονολουλού, Χαβάη 1,016,508
56 Άναχαϊμ Καλιφόρνια 349,699 Φρέσνο, Καλιφόρνια 1,008,654
58 Χέντερσον Νεβάδα 341,531 Ομάχα, Νεμπράσκα 949,515
59 Χονολουλού Χαβάη 341,302 Ουόρστερ, Μασαχουσέτη 947,404
57 Ρίβερσαϊντ Καλιφόρνια 334,772 Μπρίτζπορτ, Κονέκτικατ 943,332
60 Σάντα Άνα Καλιφόρνια 333,130 Γκρίνβιλ, Νότια Καρολίνα 920,477
61 Κόρπους Κρίστι Τέξας 327,144 Αλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό 918,018
62 Λέξινγκτον Κεντάκι 324,604 Μπέικερσφιλντ, Καλιφόρνια 900,202
63 Στόκτον Καλιφόρνια 314,835 Όλμπανι, Νέα Υόρκη 880,381
64 Σαιντ Πωλ Μινεσότα 310,370 Νόξβιλ, Τενεσί 869,046
65 Σινσινάτι Οχάιο 307,266 Μακάλεν, Τέξας 868,707
66 Γκρίνσμπορο Βόρεια Καρολίνα 301,094 Μπατόν Ρουζ, Λουιζιάνα 854,884
67 Πίτσμπεργκ Πενσυλβάνια 300,286 Νιου Χέιβεν, Κονέκτικατ 854,757
68 Ιρβάιν Καλιφόρνια 298,739 Όξναρντ-Θάουζαντ Όακς, Καλιφόρνια 846,006
69 Σαιντ Λούις Μιζούρι 295,576 Ελ Πάσο, Τέξας 844,124
70 Λίνκολν Νεμπράσκα 293,446 Άλενταουν, Πενσυλβάνια 844,052
71 Ορλάντο Φλόριντα 290,520 Κολούμπια, Νότια Καρολίνα 838,433
72 Ντέρχαμ Βόρεια Καρολίνα 287,865 Νορθ Πορτ-Σεϊρασότα, Φλόριντα 836,995
73 Πλάνο Τέξας 285,537 Ντέιτον, Οχάιο 807,611
74 Άνκορεϊτζ Αλάσκα 284,958 Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα 802,122
75 Νιούαρκ Νιου Τζέρσεϊ 282,602 Γκρίνσμπορο, Βόρεια Καρολίνα 771,851
76 Τσούλα Βίστα Καλιφόρνια 281,838 Κέιπ Κόραλ-Φορτ Μάγιερς, Φλόριντα 770,577
77 Φορτ Γούειν Ιντιάνα 276,286 Στόκτον, Καλιφόρνια 762,148
78 Τσάντλερ Αριζόνα 269,123 Μπόιζι Σίτι, Άινταχο 749,210
79 Τολέντο Οχάιο 268,609 Κολοράντο Σπρίνγκς, Κολοράντο 745,791
80 Σαιντ Πήτερσμπεργκ Φλόριντα 267,121 Λιτλ Ροκ, Αρκάνσας 742,384
81 Ρίνο Νεβάδα 266,511 Λέικλαντ-Γουίντερ Χέβεν, Φλόριντα 724,777
82 Λαρέντο Τέξας 265,761 Άκρον, Οχάιο 703,479
83 Σκότσντεϊλ Αριζόνα 265,249 Ντι Μόιν, Άιοβα 700,700
84 Βόρειο Λας Βέγκας Νεβάδα 265,224 Σπρίνγκφιλντ, Μασαχουσέτη 697,382
85 Λούμποκ Τέξας 263,648 Όγκντεν-Κλίαρφιλντ, Γιούτα 683,864
86 Μάντισον Ουισκόνσιν 263,333 Πουκίπσι-Μίντλταουν, Νέα Υόρκη 679,158
87 Γκίλμπερτ Αριζόνα 262,514 Γουίνστον-Σάλεμ, Βόρεια Καρολίνα 676,008
88 Τζέρσεϊ Σίτι Νιου Τζέρσεϊ 258,523 Ντεϊτόνα Μπιτς-Όρμοντ Μπιτς, Φλόριντα 668,365
89 Γκλέντεϊλ Αριζόνα 257,233 Μάντισον, Ουισκόνσιν 664,865
90 Μπάφαλο Νέα Υόρκη 255,020 Σύρακιουζ, Νέα Υόρκη 649,001
91 Γουίνστον-Σάλεμ Βόρεια Καρολίνα 250,765 Πρόβο-Όρεμ, Γιούτα 648,252
92 Τσέζαπικ Βιρτζίνια 249,787 Ντέρχαμ-Τσάπελ Χιλ, Βόρεια Καρολίνα 644,367
93 Φρίμοντ Καλιφόρνια 247,708 Τολέντο, Οχάιο 641,816
94 Ίρβινγκ Τέξας 236,546 Ουίτσιτα, Κάνσας 640,218
95 Γκάρλαντ Τέξας 236,366 Αγκούστα, Τζόρτζια 608,980
96 Πάρανταϊς Νεβάδα 235,087 Παλμ Μπιτς-Μέλμπουρν, Φλόριντα 601,942
97 Άρλινγκτον Βιρτζίνια 233,464 Τζάκσον, Μισισίπι 594,806
99 Ρίτσμοντ Βιρτζίνια 233,001 Χάρρισμπεργκ, Πενσυλβάνια 577,941
98 Χαϊαλία Φλόριντα 230,135 Σποκέιν, Ουάσινγκτον 568,521
100 Μπόιζι Άινταχο 230,040 Τσαττανούγκα, Τενεσί 565,194