Η Λους Ελένα Γκονσάλες (Luz Elena González, γεννημένη ως Λους Ελένα Γκονσάλες ντε λα Τόρρε Luz Elena González de la Torre, 22 Αυγούστου 1974 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιάστρια.

Λους Ελένα Γκονσάλες
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση22  Αυγούστου 1974 ή 22  Αυγούστου 1970[1]
Γουαδαλαχάρα
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατηλεπαρουσιάστρια
ηθοποιός
ηθοποιός τηλεόρασης
μοντέλο
Περίοδος ακμής1992
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Φιλμογραφία Επεξεργασία

  • Siempre en domingo - 1992/93, ως Παρουσιάστρια (τηλεοπτική εκπομπή)
  • Mi querida Isabel - 1996/97, ως Γραμματέας
  • Al ritmo de la noche - 1997, ως Παρουσιάστρια (τηλεοπτική εκπομπή)
  • Preciosa - 1998, ως Μιλάγρος Ορτίς
  • Cero en conducta - 1998/99, ως Ρόσα Σελέστε/Ρόσα Ντάβαλος Μόντες (σειρά)
  • El Niño que vino del mar - 1999, ως Χασίντα
  • Siempre te amaré - 2000, ως Μάρα
  • Por un beso - 2000/01, ως Ρίτα Χιμένες ντε Ορνέλας
  • Mujer, casos de la vida real - 2001, (σειρά, 2 επεισόδια)
  • Charmed - 2001, ως Νοσοκόμα (σειρά, 1 επεισόδιο)
  • Entre el amor y el odio - 2002, ως Φουεσάντα ντε Μορένο
  • Alegrijes y rebujos - 2003, ως Ιρίνα Καγιέχα
  • Gran carnal - 2003/04, ως Γιένι Κορκουέρα (σειρά)
  • El Cara de chango - 2003, ως Σόνια Μοντάνο (σειρά)
  • Doble secuestro - 2003, ως Βαλέρια Μοντεμαγιόρ (σειρά)
  • La Escuelita VIP - 2003/04, ως Λουσεσίτα Γκονσάλες (σειρά)
  • Big Brother VIP 3 - 2004, ως Διαγωνιζόμενη/9η θέση (ριάλιτι)
  • El Cara de chango 2 - 2005, ως Σόνια Μοντάνο (σειρά)
  • Al medio día - 2006, (σειρά)
  • Querida Enemiga - 2008, ως Ντιάνα Ρουίς ντε Πάλμα
  • Hasta que el dinero nos separe - 2009/10, ως Βικτόρια "Βίκι Λα Παχαρίτα" ντε λα Πάρρα ντε Βαλενσουέλα
  • Una familia con suerte - 2011/12, ως Γκρασιέλα "Τσέλα" Τόρρες ντε Ρινάλντι
  • Libre para amarte - 2013, ως Ρομίνα Μοντενέγρο Πέρες ντε ντελ Πίνο[2]
  • Estrella2 - 2013/14, ως Καλεσμένη (σειρά)
  • Mi corazón es tuyo - 2014/15, ως Μαγδαλένα "Μάγδα"
  • Antes muerta que Lichita - 2015/16, ως Χεσούσα "Τσουτσέτ" Ουριέτα
  • Nosotros los guapos - 2016, ως Αλέξα (σειρά)
  • Enamorándome de Ramón - 2017, ως Ροξάνα Ερρέρα Ρούμπιο ντε Φερνάντες
  • Sin tu mirada - 2017/18, ως Σουσάνα Μπαλμασέδα χηρ. ντε Βιγιοσλάδα
  • El Bar - 2019, ως Πατρίσια "Πάτι" Σερράνο (σειρά)
  • Te doy la vida - 2020, ως Παουλίνα Ρέγες

Βραβεία & υποψηφιότητες Επεξεργασία

Βραβεία People en Español
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2010[3] Αποκάλυψη της Χρονιάς Hasta que el dinero nos separe Υποψηφιότητα
2012[4] Καλύτερη Ηθοποιός Una familia con suerte
Βραβεία TvyNovelas
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2016 Καλύτερη Β΄ Ηθοποιός Antes muerta que lichita Υποψηφιότητα
2018 Καλύτερη Κακιά Enamorándome de Ramón

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. Ανακτήθηκε στις 21  Ιουνίου 2019.
  2. «Luz Elena González será la villana de 'Libre para Amarte'». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Δεκεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2020. 
  3. People en Español - Ganadores
  4. Premios People en Español Categoria Telenovelas

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι Επεξεργασία

Βραβεία και επιτεύγματα
Προκάτοχος
-
Nuestra Belleza Jalisco
1994
Διάδοχος
Τάνια Πράδο Λαούρσεν