Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Μηνάς Τσοχατζόπουλος (Θεσσαλονίκη, 24 Μαΐου 1938 - 17 Φεβρουαρίου 2002)[1], γνωστός με το ψευδώνυμο Μαξ Ρόμαν, ήταν παραγωγός ταινιών. Οργάνωσε την παραγωγή πολλών ξένων ταινιών στην Ελλάδα. Παράλληλα, εμφανίστηκε και ως ηθοποιός σε αρκετές ταινίες, με τελευταία το Αυτή η νύχτα μένει. Το 1991 ήταν υποψήφιος για τη θέση του διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έχασε όμως από τον Μισέλ Δημόπουλο.[2] Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διέμενε κοντά στην οδό Αχαρνών και ήταν ασθενής και καθηλωμένος στο κρεβάτι του .Κηδεύτηκε στο Α Νεκροταφείο Αθηνών και φίλοι του υπήρξαν ο ηθοποιός Πάντης Κούσης και ο τραγουδιστής και πρώην χορευτής Μιχάλης Ραζής.

Μαξ Ρόμαν
Γέννηση24 Μαΐου 1938
Θεσσαλονίκη
Θάνατος17 Φεβρουαρίου 2002
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός και παραγωγός ταινιών
Είδος τέχνηςηθοποιός

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Ως ηθοποιός

Άρχοντες (1977)

Θου- Βου φαλακρός πράκτωρ , επιχείρησις Γης Μαδιάμ (1969)

Στα σύνορα της προδοσίας (1968)

Φουσκοθαλασσιές (1966)

Αυτό το κάτι άλλο (1963)

Ως σεναριογράφος

Οι απάνθρωποι (1973)

ΠηγέςΕπεξεργασία

  1. Φιλμογραφία και βιογραφικά στοιχεία στην IMDB.
  2. Χρονικό ' 91, Τέσσερα Έψιλον Εκδόσεις, σελ. 72.