Άνοιγμα κυρίου μενού

Μαριάννα Τουμασάτου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Μαριάννα Τουμασάτου (Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 1967) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Μαριάννα Τουμασάτου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση6 Δεκεμβρίου 1967 (1967-12-06) (52 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΕκπαίδευσηΔραματική Σχολή Τέχνης Καρόλου Κουν
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΑλέξανδρος Σταύρου
(2010-σήμερα)
ΤέκναΧρυσηίδα Σταύρου
ΓονείςΓεράσιμος Τουμασάτος
Όλγα Δαρβίρα
ΑδέλφιαΓρηγόρης Τουμασάτος

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1967 στην Αθήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα, ενώ κατάγεται από την Κεφαλονιά. Μετά το σχολείο, φοίτησε στη Δραματική Σχολή Τέχνης "Κάρολος Κουν", από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1991. Αδερφός της, είναι ο επίσης ηθοποιός Γρηγόρης Τουμασάτος.

ΚαριέραΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, το 1992, μέσα από τη σειρά του MEGA, «Γυναίκες» ενώ την ίδια χρονιά, συμμετείχε και σε δύο επεισόδια της σειράς «Τμήμα Ηθών». Τη σεζόν 1992-1993 έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά «Κλειστά Παράθυρα» στην ΕΤ1, ενώ την επόμενη σεζόν συμμετείχε στις σειρές του MEGA «Αναστασία» και «Εσύ αποφασίζεις». Παράλληλα, το 1994, συμμετείχε και σε ένα επεισόδιο της σειράς «Ταύρος με Τοξότη». Τη σεζόν 1995-1996 πρωταγωνίστησε στη σειρά της ΕΤ1 «Βραδινές Καμπάνες», τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε στη σειρά του ΑΝΤ1, «Cheek to Cheek» μαζί με τον Κώστα Κόκλα και τη σεζόν 1998-1999 πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Πάνου Μιχαλόπουλου στην κωμωδία «Νταντά για όλες τις δουλειές» που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Το 1999, είχε επίσης έναν από τους βασικούς ρόλους στη σειρά «Στα φτερά του έρωτα» αλλά μετά το τέλος της, αποστασιοποιήθηκε από την τηλεόραση για κάποιο διάστημα.

Επέστρεψε τηλεοπτικά το 2003, με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως "Θάλεια" στη σειρά «Με θέα στο πέλαγο». Τις σεζόν 2004-2007, πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά «Βέρα στο δεξί» της Έλενας Ακρίτα, από όπου και έγινε ευρύτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό. Τη σεζόν 2007-2008 συμμετείχε με κεντρικό ρόλο στη σειρά «Αν υπήρχες θα σε χώριζα» και το 2008 σε ένα επεισόδιο της σειράς «Επτά Θανάσιμες Πεθερές».

Έπειτα, αποστασιοποιήθηκε ξανά από την τηλεόραση και επέστρεψε το 2014 με τη σειρά «Οι Συμμαθητές» του Βασίλη Θωμόπουλου, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τη σεζόν 2017-2018 συνεργάστηκε ξανά με τον σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλο, για τη σειρά του ΑΝΤ1, «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». Τη σεζόν 2018-2019 έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1, «Γυναίκα Χωρίς Όνομα».

Θέατρο-ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Θεατρικά, έκανε το ντεμπούτο της, τη σεζόν 1990-1991 ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στη Δραματική Σχολή, με την παράσταση «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» ενώ ακολούθησε η παράσταση «Μίννη η Αθώα». Το καλοκαίρι του '91, συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Νεφέλες» ενώ τη χειμερινή σεζόν 1991-1992, πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Άγριο Μέλι». Τη χρονιά 1994-1995 συμμετείχε στην παράσταση «Και μαζί και μόνος» ενώ το καλοκαίρι του 1995, στην κωμωδία «Μου Μου». Τη σεζόν 1996-1997 έπαιξε στις παραστάσεις «Άθλιοι» και «Με το ίδιο μέτρο» ενώ τη χρονιά 1997-1998 στην παράσταση «Οι Εκατομμυριούχοι της Νάπολης» στο Εθνικό Θέατρο. Το 1999, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, δημιούργησαν την παράσταση «Καβγάδες στην Κιότζα» και τη σεζόν 2000-2001, έπαιξε στην παράσταση «Οκτώ Γυναίκες Κατηγορούνται» στο Θέατρο Αμιράλ.

Έχει συμμετάσχει επίσης στις παραστάσεις «Κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο» (2001-2002) στο Θέατρο Αθηνών, «Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» (2002-2003) στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, «Οι Δύο Ορφανές» (2003-2004) στο Θέατρο Αναλυτή, «Ξανά Μαζί» (2004-2005) στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, «Με το ίδιο νόμισμα» (καλοκαίρι 2006) στο Θέατρο Λαμπέτη, «Το Τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές» (2006-2007) στο Θέατρο Χορν, «Κάθε Χρόνο Ίδια Μέρα» (2007-2009) στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης, «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (2009) στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, «Σ'αγαπάω αλλά...» (2012) στο Θέατρο Αθηνά, «Η Ποντικοπαγίδα» (2013-2014) στο Θέατρο Βεάκη, «Ένα εξοχικό παρακαλώ» (2016-2017) στο Θέατρο Αθηνά, «Όταν σβήνουν τα φώτα» (2017-2018) στο Θέατρο Πειραιώς 131 και «Πανικός στο υπουργείο» (καλοκαίρι 2018) στο Θέατρο Λαμπέτη.

Κινηματογραφικά, την απολαύσαμε το 2012, στην ταινία «Το Ποντίκι» της Α. Αναγωστοπούλου.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Ξεκίνησε τη σχέση της με τον επίσης ηθοποιό Αλέξανδρο Σταύρου όταν έπαιζαν στη σειρά "Βέρα στο Δεξί".

Το 2010 παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και στις 26 Ιανουαρίου 2011 γεννήθηκε η κόρη τους, Χρυσηίδα.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Tηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1992-1993 Γυναίκες MEGA Βασικό Καστ
1993 Τμήμα Ηθών ANT1 Λίζα Νικολάου Επεισόδιο: "Ζιγκολό"
ANT1 Λένα Επεισόδιο: "Τα καλά παιδιά"
Κλειστά παράθυρα ΕΤ1 Guest Εμφάνιση
1993-1994 Αναστασία MEGA Δάφνη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1993-1995 Τμήμα Ηθών ANT1 Λίζα Νικολάου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1994 Εσύ αποφασίζεις MEGA Επεισόδιο: "Χωρίς Οίκτο"
Ταύρος με τοξότη ΑΝΤ1 Επεισόδιο: "Πως να γίνετε άσοι στο μπιλιάρδο"
1996-1997 Βραδινές Καμπάνες ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Cheek to Cheek ΑΝΤ1 Αντζέλικα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997 Εκείνες κι εγώ ΑΝΤ1 Λητώ Δεκόγλου Επεισόδιο: "Το προξενιό"
ANT1 Νανά Μπουκάλου Επεισόδιο: "Δόγκανος αυτοπροσώπως"
1998-1999 Νταντά για όλες τις δουλειές ΑΝΤ1 Νανά Ειλικρινή Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999-2003 Στα φτερά του έρωτα ΕΤ1 Εύα Καΐρη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2003-2004 Με θέα στο πέλαγο MEGA Θάλεια Κροντηρά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004-2007 Βέρα στο δεξί MEGA Ρεγγίνα Καμπά Μελά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2008 Αν υπήρχες θα σε χώριζα MEGA Μαριάννα Ζαρίφη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Λέλα Επεισόδιο: "Η Λεριά πεθερά"
2014-2017 Οι Συμμαθητές ΑΝΤ1 Μαριλένα Κουλούρη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2017-2018 Κάτι χωρισμένα παλικάρια ΑΝΤ1 Βιολέτα Δοξαρά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018-ακόμη Γυναίκα Χωρίς Όνομα ΑΝΤ1 Κάτια Μακρή Ελευθερίου Πρωταγωνιστικός Ρόλος

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος παράστασης Θέατρο
1990-1991 Οδυσσέα γύρισε σπίτι Θέατρο Τέχνης
Μίννη η Αθώα
1991 (καλοκαίρι) Ιφιγένεια εν Αυλίδι
Νεφέλες
1991-1992 Άγριο Μέλι
1994-1995 Και μαζί και μόνος
1995 (καλοκαίρι) Μου Μου
1996-1997 Οι Άθλιοι
1997(καλοκαίρι) Με το ίδιο μέτρο
1997-1998 Οι Εκατομμυριούχοι της Νάπολης Εθνικό Θέατρο
1999(καλοκαίρι) Καβγάδες στη Κιότζα Περιοδεία
2000-2001 Οκτώ Γυναίκες Κατηγορούνται Θέατρο Αμιράλ
2001-2002 Κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο Θέατρο Αθηνών
2002-2003 Η κωμωδία των παρεξηγήσεων Θέατρο Λαμπέτη
2003-2004 Οι Δύο Ορφανές Θέατρο Κάτιας Αναλυτή
2004-2005 Ξανά Μαζί Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
2006 (καλοκαίρι) Με το ίδιο νόμισμα Θέατρο Λαμπέτη
2006-2007 Το Τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές Θέατρο Δημήτρης Χορν
2007-2009 Κάθε Χρόνο Ίδια Μέρα Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης
2009 (καλοκαίρι) Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω Περιοδεία
2010-2012 Σ'αγαπώ, αλλά... Θέατρο Αθηνά
2012 (καλοκαίρι) Σ' αγαπάω, αλλά... Περιοδεία
2013-2014 Η Ποντικοπαγίδα Θέατρο Βεάκη
2016 (καλοκαίρι) Ένα εξοχικό παρακαλώ Θέατρο Αθηνά
2016-2017
2017 (καλοκαίρι)
2017-2018 Όταν σβήνουν τα φώτα Θέατρο Πειραιώς 131
2018 (καλοκαίρι) Πανικός στο υπουργείο Θέατρο Λαμπέτη
2019-2020 Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ Θέατρο Διάνα