Ο Μαρκ Τορνίλο (αγγλικά: Mark Tornillo), γεννημένος στις 29 Μαΐου 1963, είναι Αμερικανός τραγουδιστής γνωστός ως τραγουδιστής των Accept.

Μαρκ Τορνίλο
Mark Tornillo – Wacken Open Air 2014 04.jpg
Πληροφορίες
Γέννηση8  Ιουνίου 1954
Νιου Τζέρσεϊ
ΚαταγωγήΗΠΑ Country flag
EίδοςHeavy Metal, Hard Rock
ΙδιότητεςΤραγουδιστής, τραγουδοποιός
Μουσικά όργαναΦωνητικά
Παρουσία1984 - σήμερα
ΣυμμετοχέςAccept, TT Quick
Ιστότοπος
http://www.acceptworldwide.com/
Δισκογραφική εταιρείαNuclear Blast

ΚαριέραΕπεξεργασία

Ο Τορνίλο υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μελη των TT Quick, οι οποίοι σχηματίστηκαν το 1980 στο Νιού Τζέρσεϊ. Τρία χρόνια αργότερα, υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας στην "Megaforce Records" και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ΕΡ τους τον Απρίλιο του 1984.[1] Ακολούθησε το άλμπουμ "Metal of Honor" δύο χρόνια αργότερα, μετά από το οποίο το συγκρότημα διαλύθηκε για να επανέλθει το 1989 με το "Sloppy Seconds" μέσω της "Halycon".[2] Το 1992 διαλύθηκαν και πάλι, επιστρέφοντας το 2000 με το "Ink".[3]
Οι TT Quick παρέμειναν ανενεργοί αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί η διάλυση τους. Ο Τορνίλο εντάθηκε το 2009 στους Γερμανούς Accept, παίρνοντας την θέση του Ούντο Ντιρκσνάιντερ.[4] Πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το "Blood of the Nations" του 2010, το οποίο σκαρφάλωσε στο # 4 των γερμανικών τσαρτ.[5] Ακολούθησαν τα "Stalingrad" και "Blind Rage", με το τελευταίο να είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που ανέβηκε στην κορυφή των τσαρτ της πατρίδας τους.[6]

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

με τους TT QuickΕπεξεργασία

  • T.T. Quick (EP, 1984)
  • Metal of Honor (1986)
  • Sloppy Seconds (1989)
  • Thrown Together Live (1992)
  • Ink (2000)

με τους AcceptΕπεξεργασία

Άλλες συμμετοχέςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

ΠηγέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία