Άνοιγμα κυρίου μενού

Μπέτυ Λιβανού

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Μπέτυ Λιβανού (γεν. Δέσποινα Τράτα, Ακαδημία Πλάτωνος 9 Ιανουαρίου 1951-) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Μπέτυ Λιβανού
Betty Livanou 2018 n1.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα γεννήσεωςΔέσποινα Τράτα
Γέννηση1951
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΓιώργος Πανουσόπουλος

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Το 2010 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών «Εν Λευκώ» και δίνουν παραστάσεις, πολλές από τις οποίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς[1].

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, τη Δέσποινα και τη Μαργαρίτα Πανουσοπούλου[2]. Σήμερα ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία.[3]

ΔιακρίσειςΕπεξεργασία

  1. Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1979 (Ταξίδι του Μέλιτος)
  2. Κρατικό Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου 1984 (Ξαφνικός Έρωτας)
  3. Κρατικό Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου 1992 (Πεθαμένο Λικέρ)
  4. Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1993 (Η Εποχή Των Δολοφόνων)

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Οι Άγγελοι της Αμαρτίας 1966
  • Οι Αμαρτωλοί 1971
  • Κατάχρησις Εξουσίας 1971
  • Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός 1971
  • Ο Επαναστάτης Ποπολάρος 1971
  • Η Αμαρτία Της Ομορφιάς 1972
  • Είκοσι Γυναίκες Κι Εγώ 1973
  • Ταξίδι του Μέλιτος 1979
  • Ο Ασυμβίβαστος 1979
  • Ένα Γελαστό Απόγευμα 1979
  • Οι Απέναντι 1981
  • Υπόγεια Διαδρομή 1983
  • Ξαφνικός Έρωτας 1984
  • Μανία 1985
  • Μ' Αγαπάς; 1989
  • Το Πεθαμένο Λικέρ 1992
  • Η Εποχή των Δολοφόνων 1993
  • Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming 1995
  • Ο Παράδεισος είναι Προσωπική Υπόθεση 2001
  • Μια Μέρα τη Νύχτα 2001
  • Όνειρα Γλυκά 2002
  • Στο Ξέσπασμα του Φεγγαριού 2010
  • Τεστοστερόνη 2004
  • Άρπα Colla 1982
  • Ταξίδι του Μέλιτος 1979
  • Να Μ'Αγαπάς 2003
  • Το Σινεμά Γυμνό (ντοκιμαντέρ) 2010 ΄

Τηλεοπτικές ΣειρέςΕπεξεργασία

  • Έρωτας Μετά 2019-2020
  • Ο Γητευτής 2007-2008
  • Η Τελευταία Παράσταση 2006-2007
  • Το Μονοπάτι της Αγάπης 1994
  • Βαμμένος Ήλιος 1996
  • Γλυκόξινο Κρασί 1999
  • Γιούνκερμαν 1976
  • Άφρικα 1992
  • 7 Θανάσιμες Πεθερές 2009
  • Κόκκινος Κύκλος 2000
  • Απαγορευμένη Αγάπη 1998
  • Εισβολή από Άλλον Πλανήτη 1979
  • Υποψίες 1977
  • Η συνωμοσία της σιωπής 1973
  • Τμήμα Ηθών 1992
  • Μια νύχτα σαν κι αυτή...: Ιντερμέτζο 1997

ΤηλεταινίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
2007 Αγαπώ τη μαμά σου

Τηλεοπτικές Εκπομπές-ΤηλεπαιχνίδιαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Είδος
1970 Η μικρή μας οικογένεια παιδική εκπομπή
1971 Το μυστικό της Colgate τηλεπαιχνίδι
1972 Κάντιντ Κάμερα

Πείτε την αλήθεια

κωμικό σόου

τηλεπαιχνίδι

1990 Στοπ στα σποτ τηλεπαιχνίδι
2004 Στην υγειά μας ψυχαγωγική εκπομπή

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία