Μπέτυ Λιβανού

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Μπέτυ Λιβανού (γεν. Δέσποινα Τράτα, Ακαδημία Πλάτωνος, 9 Ιανουαρίου 1951) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Μπέτυ Λιβανού
Μπέτυ Λιβανού.jpg
Γέννηση9 Ιανουαρίου 1951 (1951-01-09) (71 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΑνωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΓιώργος Πανουσόπουλος

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Το 2010 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών «Εν Λευκώ» με την οποία δίνει παραστάσεις, πολλές από τις οποίες είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.[1]

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, τη Δέσποινα και τη Μαργαρίτα Πανουσοπούλου[2]. Σήμερα ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία.[3]

ΔιακρίσειςΕπεξεργασία

  1. Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1979 (Ταξίδι του Μέλιτος)
  2. Κρατικό Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου 1984 (Ξαφνικός Έρωτας)
  3. Κρατικό Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου 1992 (Πεθαμένο Λικέρ)
  4. Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1993 (Η Εποχή Των Δολοφόνων)

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

  • Οι Άγγελοι της Αμαρτίας 1966
  • Οι Αμαρτωλοί 1971
  • Κατάχρησις Εξουσίας 1971
  • Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός 1971
  • Ο Επαναστάτης Ποπολάρος 1971
  • Η Αμαρτία Της Ομορφιάς 1972
  • Είκοσι Γυναίκες Κι Εγώ 1973
  • Ο Ασυμβίβαστος 1979
  • Ένα Γελαστό Απόγευμα 1979
  • Ταξίδι του Μέλιτος 1979
  • Οι Απέναντι 1981
  • Άρπα Colla 1982
  • Υπόγεια Διαδρομή 1983
  • Ξαφνικός Έρωτας 1984
  • Μανία 1985
  • Μ' Αγαπάς; 1989
  • Το Πεθαμένο Λικέρ 1992
  • Η Εποχή των Δολοφόνων 1993
  • Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming 1995
  • Ο Παράδεισος είναι Προσωπική Υπόθεση 2001
  • Μια Μέρα τη Νύχτα 2001
  • Όνειρα Γλυκά 2002
  • Να Μ'Αγαπάς 2003
  • Τεστοστερόνη 2004
  • Το Σινεμά Γυμνό (ντοκιμαντέρ) 2010
  • Στο Ξέσπασμα του Φεγγαριού 2010

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1970-1971 Η μικρή μας οικογένεια ΤΕΔ Η Ίδια Παιδική εκπομπή / Παρουσιάστρια
1971-1972 Το μυστικό της Colgate ΕΙΡΤ Τηλεπαιχνίδι / Παρουσιάστρια
1972-1973 Πήτε την αλήθεια ΥΕΝΕΔ Τηλεπαιχνίδι / Παρουσιάστρια
Candid camera ΥΕΝΕΔ Σόου / Παρουσιάστρια
1973 Η συνωμοσία της σιωπής ΕΙΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1976-1977 Γιούγκερμαν ΥΕΝΕΔ Βούλα Παπαδέλη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1977 Υποψίες ΕΡΤ Άννα Επεισόδιο: "Η τελευταία άνοιξη"
1979 Εισβολή από άλλο πλανήτη ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1990 Στοπ στα σποτ ANT1 Η Ίδια Τηλεπαιχνίδι / Παρουσιάστρια
1992 Τμήμα Ηθών ANT1 Μυρτώ Αλεξίου Επεισόδιο: "Αθώα χωρίς αποδείξεις"
1992-1993 Άφρικα MEGA Αλίκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1994 Το μονοπάτι της αγάπης ANT1 Χριστίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1996-1997 Βαμμένος Ήλιος ANT1 Αθηνά Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997 Μια νύχτα σαν κι αυτή ANT1 Μαρία Βούλγαρη Επεισόδιο: "Ιντερμέτζο"
1999-2000 Γλυκόξινο κρασί ANT1 Μαρίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000 Κόκκινος Κύκλος ALPHA Καίτη Επεισόδιο: "Οικογενειακή υπόθεση"
2001-2006 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Άννα Ρήγα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Η τελευταία παράσταση ALPHA Μαρίκα Κοτοπούλη 4 επεισόδια
2007 Αγαπώ τη μαμά σου ANT1 Άλκηστη Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2008 Ο Γητευτής ANT1 Αγγέλα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Αμαλία Μαυρομιχάλη Επεισόδιο: "Η Θανάσιμη Πεθερά"
2019-2020 Έρωτας Μετά ALPHA Αντιγόνη Δούκα Πρωταγωνιστικός Ρόλος

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία