Σερλίν Γκονσάλες

Μεξικανή ηθοποιός

Η Σερλίν Γκονσάλες (Sherlyn Montserrat González Díaz, 14 Οκτωβρίου 1985 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός και τραγουδίστρια. Έγινε γνωστή από την τηλενουβέλα Clase 406.

Σερλίν Γκονσάλες
Sherlyn González in 2010.jpg
ΨευδώνυμοΣερλίν
Γέννηση14 Οκτωβρίου 1985 (1985-10-14) (35 ετών)
Γκουαδαλαχάρα, Χαλίσκο, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
ΙδιότηταΗθοποιός, τραγουδίστρια
Εν ενεργεία1993-σήμερα
ΣύζυγοςΧεράρδο Ίσλας (2013-2016)
ΣύντροφοςΑαρόν Ντίας (2002-2006)
Χόρχε Περάλτα (2009-2010)
Φρανσίσκο Σέα (2017-σήμερα)
ΓονείςΚάρλος Γκονσάλες
Λορένα Ντίας
ΣυγγενείςΈδγαρ, Ολιβέρ, Κρίσελ, Κάρλα (αδέλφια)
Όργαναφωνή
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Zapatos viejos - 1993, ως Μαίρη
  • Los papás de mis papás - 1994
  • Agujetas de color de rosa - 1994/95, ως Κλαρίτα
  • Pobre niña rica - 1995, ως Κονσουέλο Βιγιαγράν (παιδί)
  • Profundo carmesí - 1996, ως Τερέσα
  • Marisol - 1996, ως Σοφία Γαρσές ντελ Βάγιε "Πιοχίτο"
  • Elisa antes del fin del mundo - 1997, ως Ελίσα
  • Huracán - 1997/98, ως Ντανιέλα Βάργας Λούγο Βιγιαρεάλ
  • Campo de ortigas - 1998, ως Πενέλοπε
  • Cilantro y perejil - 1998, ως Μαριάνα
  • Amor gitano - 1999, ως Ροσαλίντα
  • Cuento de navidad - 1999/00, ως Μαργαρίτα (Μίνι-σειρά)
  • Mi destino eres tú - 2000, ως Γεοργίνα "Γίνα" Σαν Βισέντε Φερνάντες
  • Mujer bonita - 2001, ως Μιλάγρος (Μίνι-σειρά)
  • Serafín: La película - 2001, ως Ελίσα
  • La segunda noche - 2001, ως Λάουρα
  • La intrusa - 2001, ως Μαρία ντε λα Κρους "Μαρικρούς" Ρολντάν Λιμαντούρ
  • El juego de la vida - 2001, ως Γκαμπριέλα "Γκάμπι" Τσάβες
  • Juego de niños - 2002, ως Τερέσα
  • Clase 406 - 2002/03, ως Γκαμπριέλα "Γκάμπι" Τσάβες
  • Corazones al límite - 2004, ως Μαρία ντε λα Κονσεπσιόν "Κόνι" Πέρες Άβιλα
  • Los Thunderbirds - 2004, ως Τίντιν (Φωνή)
  • A todos nos puede pasar - 2004, ως Ντίρ
  • Una de balazos - 2005, ως Δολοφόνος
  • Alborada - 2005/06, ως Μαρίνα Σαντοβάλ
  • Ugly Betty - 2006/07, ως Λούρδες (3 επεισόδια)
  • Amor sin maquillaje - 2007, ως Ρομίνα
  • Llamando a un ángel - 2008
  • Fuego en la sangre - 2008, ως Λίβια Άνα Ρέγες
  • Los simuladores - 2008 (1 επεισόδιο)
  • Cuidado con el ángel - 2008/09, ως Ρόσιο Σαν Ρομάν Μπούστος
  • Mujeres asesinas - 2009, ως Λάουρα Μεντόσα "Λάουρα, Η μπερδεμένη" (Σεζόν 2, Επεισόδιο 3)
  • Sabel Redemption - 2009, ως Βάνις
  • Nikté - 2009, ως Νικτέ (Μόνο φωνή)
  • Camaleones - 2009/10, ως Σολάνς "Σολ" Πόνσε ντε Λεόν Κάμπος
  • Una familia con suerte - 2011, ως Άνα Ισαμπέλ Λόπεζ Τόρρες
  • Todas mías - 2012, ως Γουαδαλούπε
  • Hoy soy nadie - 2012, ως Μια Καστίγιο
  • Amores verdaderos - 2012/13, ως Λιλιάνα Αρριάγα Κορόνα/Λουσία Σελόριο Μπαλβανέρα
  • Antes muerta que Lichita - 2015/16,[1] ως Μαργαρίτα "Μάγος" Γκουτιέρρες Λόπεζ
  • The Duchess of Cancun - 2016, ως Άβα
  • Netas Divinas - 2016-σήμερα,[2] ως Παρουσιάστρια

ΘέατροΕπεξεργασία

  • El cascanueces ballet clásico
  • Anita la huerfanita Annie
  • El regalo más grande
  • La bella y la bestia - Μπέλα
  • Vaselina (2007) - Σάντι
  • Papito Querido
  • Agosto
  • Mama Mía - Σοφία
  • El mago de Oz - Γκλίντα
  • Una familia con suerte
  • El jorobado de Notre Dame - Εσμεράλδα
  • La casa de Bernarda Alba - Αδέλα
  • El salto del tigre
  • Ojos abiertos - Ασουλ
  • Cielo
  • Perro Amame - Σαμάντα

Βραβεία & ΥποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Βραβεία TVyNovelasΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2003 Καλύτερη Γυναίκα Αποκάλυψη Clase 406 Υποψηφιότητα
2006 Καλύτερη Νεαρή Ηθοποιός Alborada
2014 Amores verdaderos Νίκη

Βραβεία People en EspañolΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2013 Καλύτερη Δευτεραγωνίστρια Amores verdaderos Νίκη

Βραβεία Califa de OroΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2006 Καλύτερη Ερμηνεία Alborada Νίκη[3]

Βραβεία INTEΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2003 Νέo Ταλέντo της Χρονιάς La intrusa Υποψηφιότητα[4]

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Staff Sexenio. «Sherlyn presenta Antes Muerta que Lichita». Sexenio (στα Spanish). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2015. 
  2. Televisión, Televisa. «Noticias: ¡Sherlyn ahora es la nueva conductora de Netas Divinas!». Televisa Televisión. http://television.televisa.com/programas-tv/programas-series-y-mas/noticias/2016-10-13/sherlyn-netas-divinas-conductora-unicable-familia/. Ανακτήθηκε στις 2017-05-08. 
  3. Orizaba en Red (Entregan el Premio Califa de Oro)
  4. «¡Arrasa Televisa!» (στα español). Ανακτήθηκε στις 3 Απριλίου 2013.  Unknown parameter |urlarchive= ignored (βοήθεια); Unknown parameter |dateApril= ignored (βοήθεια); Unknown parameter |datearchive= ignored (βοήθεια); Unknown parameter |autor= ignored (|author= suggested) (βοήθεια)

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία