Στήβεν Μπερνστάιν (κινηματογραφιστής)


Ο Στήβεν Μπερνστάιν (Steven Bernstein) είναι Αμερικανός κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας. Το 1992 κέρδισε το βραβείο Best Artistic Contribution στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκυο για την ταινία Like Water for Chocolate μαζί με τον Emmanuel Lubezki. Κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για το έργο του σε διάφορες διαφημίσεις. Το βιβλίο του Film Production (εκδόσεις Focal Press) έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και για ένα χρονικό διάστημα υπήρξε μπεστ σέλερ στην λογοτεχνική κατηγορία "Κινηματογράφος". Ο Μπερνστάιν ήταν υποψήφιος στο ASC το 2014 στην κατηγορία Outstanding Achievement in Cinematography in One-Hour Episodic Television Series για την ταινία του Magic City.

Στίβεν Μπέρνσταϊν
Steven-Bernstein-headshot crop.png
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1960[1]
Μπάφαλο (Νέα Υόρκη)
ΚατοικίαΛονδίνο
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων
Περίοδος ακμής1986
Ιστότοπος
www.somebodystudios.com

Ο Μπερνστάιν έχει συμμετάσχει σε μικρούς ρόλους σε πολλές ταινίες, βίντεο κλιπ και τηλεοπτικές διαφημίσεις ενώ έχει δώσει πληθώρα διαλέξεων. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως σκηνοθέτης για τον κινηματογράφο με την ταινία Decoding Annie Parker (2014), για την οποία έλαβε το βραβείο The Alfred P. Sloan στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Hampton. Ο Μπερστάιν αυτή την περίοδο κάνει την παραγωγή στην ταινία Dominion, μια ταινία με θέμα τις τελευταίες ημέρες της ζωής του Dylan Thomas, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Τζον Μάλκοβιτς, ο Rhys Ifans, ο Rodrigo Santoro, ο Romola Garai και ο Tony Hale, που έγραψε το σενάριο και σκηνοθετεί.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Κινηματογράφος / Τηλεόραση Θέση Σημειώσεις
1986 Smart Alec Κινηματογραφιστής
1988 Jade Κινηματογραφιστής
1989 Conspiracy Κινηματογραφιστής
1991 The Diamond Brothers Κινηματογραφιστής Τηλεόραση
Deptford Graffiti Κινηματογραφιστής Τηλεόραση
1992 Like Water for Chocolate Κινηματογραφιστής AKA Como Agua Para Chocolate
No Head for Heights Σκηνοθεσία Τηλεόραση
1995 Kicking and Screaming Κινηματογραφιστής
The Monroes Κινηματογραφιστής Τηλεόραση
Moondance Κινηματογραφιστής
"The Secretary" Κινηματογραφιστής Τηλεόραση
1996 Curdled Κινηματογραφιστής
Bulletproof Κινηματογραφιστής
Underworld Κινηματογραφιστής
Trade-Off Κινηματογραφιστής Τηλεόραση
1997 Mr. Jealousy Κινηματογραφιστής
Murder at 1600 Κινηματογραφιστής
Highball Κινηματογραφιστής
1998 The Waterboy Κινηματογραφιστής
Half Baked Κινηματογραφιστής
1999 The Wood Κινηματογραφιστής
2000 More Dogs Than Bones Κινηματογραφιστής
Goodbye, Casanova Κινηματογραφιστής
2001 Corky Romano Κινηματογραφιστής
Scary Movie 2 Κινηματογραφιστής AKA Scarier Movie
The Forsaken Κινηματογραφιστής AKA Vampires of the Desert
Christmas in the Clouds Κινηματογραφιστής
2002 Big Shot: Confessions of a Campus Bookie Κινηματογραφιστής Τηλεόραση
2003 Monster Κινηματογραφιστής
2004 White Chicks Κινηματογραφιστής
2005 Threshold Κινηματογραφιστής (Television pilot): Trees Made of Glass
2006 One Night with the King Κινηματογραφιστής
Little Man Κινηματογραφιστής
The Jake Effect Κινηματογραφιστής 5 επεισόδια : Don't Mess with Sloppy / Flight School / Only Connect / Parent Teacher Conference/ Pilot
Behind the Smile Κινηματογραφιστής Εμφναίστηκε ως : Βρετανός δημοσιογράφος
2007 Crawl Space Κινηματογραφιστής
2008 Tortured Κινηματογραφιστής
2009 Love at First Hiccup Κινηματογραφιστής Εμφανίστηκε ως : Co-Host Cooking Show - voice on TV
Not Forgotten Κινηματογραφιστής
2013 Decoding Annie Parker Σκηνοθεσία / Σενάριο
Magic City Κινηματογραφιστής 3 επεισόδια : Angels of Death / World in Changes / Sins of the Father
2016 Dominion Σκηνοθεσία / Σενάριο Παραγωγή

ΒραβείαΕπεξεργασία

Έτος Ταινία Θέση Βραβείο Οργανισμός
1992 Like Water for Chocolate Κινηματογραφιστής (Νίκη) Best Artistic Contribution Award (μαζί με τον Emmanuel Lubezki) Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκυο
2003 Monster Κινηματογραφιστής (Νίκη) Creative Ensemble Award AFI
2013 Decoding Annie Parker Σκηνοθεσία / Σενάριο (Υποψηφιότητα) Golden Space Needle Award - Καλύτερη Ταινία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σηάτλ
2013 Decoding Annie Parker Σκηνοθεσία / Σενάριο (Νίκη) βραβείο Alfred P. Sloan Καλύτερης Ταινίας στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Hampton
2014 Magic City Κινηματογραφιστής (Υποψηφιότητα) ASC Award - Outstanding Achievement in Cinematography in One-Hour Episodic Television Series Αμερικανική Εταιρεία Κινηματογραφιστών
2014 Decoding Annie Parker Σκηνοθεσία / Σενάριο (Υποψηφιότητα) Leonardo's Horse - Καλύτερη Σκηνοθεσία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνο
2014 Decoding Annie Parker Σκηνοθεσία / Σενάριο (Υποψηφιότητα) Leonardo's Horse - Καλύτερο Σενάριο (μαζί με τον Άνταμ Μπερνστάιν και τον Μάικ Μος) Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνο
  1. 1,0 1,1 (πολλαπλές γλώσσες) Virtual International Authority File. OCLC. Dublin. 86926913. Ανακτήθηκε στις 25  Μαΐου 2018.