Τζουζέπε Μπεννάτι

Ιταλός σκηνοθέτης
(Ανακατεύθυνση από Τζουζέπε Μπενάτι)

Ο Τζουζέπε Μπεννάτι (ιταλικά: Giuseppe Bennati), (4 Ιανουαρίου 1921 - 26 Σεπτεμβρίου 2006), ήταν Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Τζουζέπε Μπεννάτι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση4 Ιανουαρίου 1921 (1921-01-04)
Πιτιλιάνο
Θάνατος26 Σεπτεμβρίου 2006 (85 ετών)
Μιλάνο
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία (1946–2006)
Βασίλειο της Ιταλίας (1921–1946)
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων
σεναριογράφος

ΚαριέραΕπεξεργασία

Σκηνοθέτησε το "Il micfono e 'vostro" (1952), το "Musoduro" (1954), το "L'amico del giaguaro" (1958), το "Labbra Rosse" (1960), το "Kongo vivo" (1961) και το "L'assassino ha riservato nove poltrone".

Για την RAI το 1970 σκηνοθέτησε την τηλεοπτική ταινία BattleToads (μπεστ σέλερ του Ίταλο Καλβίνο) με πρωταγωνιστή τον Νάνι Λόι.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΣκηνοθεσίαΕπεξεργασία

  • Il microfono è vostro (1951)
  • Musoduro (1953)
  • Operazione notte (1954)
  • Non scherzare con le donne (1958)
  • La mina (1958)
  • L'amico del giaguaro (1959)
  • Labbra rosse (1960)
  • Congo vivo (1962)
  • Marcovaldo (1970) Miniserie TV
  • L'assassino ha riservato nove poltrone (1974)

ΣενάριοΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία