Τόμπι Μαγκουάιρ

Αμερικάνος ηθοποιός

Ο Τόμπι Μαγκουάιρ (Tobias Vincent "Tobey" Maguire, 27 Ιουνίου 1975) είναι Αμερικανός ηθοποιός.

Τόμπι Μαγκουάιρ
Tobey Maguire 2014.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση27  Ιουνίου 1975[1][2]
Σάντα Μόνικα
ΚατοικίαΣάντα Μόνικα
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής[3]
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςYoung Actors Space
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός ταινιών
ηθοποιός[4]
παραγωγός ταινιών[5]
ηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός φωνής
παίκτης πόκερ[6]
Αξιοσημείωτο έργοSpider-Man
Spider-Man 2
Spider-Man 3
Περίοδος ακμής1989
Οικογένεια
ΣύζυγοςΤζένιφερ Μέγιερ (2007–2021)
ΤέκναRuby Sweetheart Maguire
ΑδέλφιαJopaul Van Epp
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Γεννήθηκε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Εργάστηκε στο χώρο του θεάματος από πολύ μικρή ηλικία. Η πρώτη ταινία που διακρίθηκε ήταν Η Παγοθύελλα (The Ice Storm, 1997) σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι (Ang Lee). Την ίδια περίοδο έπαιξε στις ταινίες Διαλύοντας το Χάρι (Deconstructing Harry, 1997) και Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας (Fear and Loathing in Las Vegas, 1998). Ακολούθησαν οι ταινίες Pleasantville (1998), Θέα στον Ωκεανό (The Cider House Rules, 1999) και Τρομερά Παιδιά (Wonder Boys, 2000). Το 2001 δάνεισε τη φωνή του στην ταινία Σαν το Σκύλο με τη Γάτα (Cats & Dogs) και το 2002 έγινε παγκοσμίως γνωστός, πρωταγωνιστώντας στην ταινία Spider-Man, όπου απέσπασε θερμά σχόλια για την ερμηνεία του στον κεντρικό ρόλο. Το 2003 υποδύθηκε το ρόλο του τζόκεϊ, Jonathan "Red" Pollard στην ταινία Το Μεγάλο Φαβορί (Seabiscuit). Ένα χρόνο μετά επανέλαβε το ρόλο του στο Spider-Man 2 (2004) και το 2007 βγήκε και το δεύτερο σίκουελ, το Spider-Man 3. Αργότερα επανέλαβε τον ρόλο του στο Spider-Man: No Way Home (2021).

Επιλεγμένη φιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Spider-Man: No Way Home (2021)
  • The Great Gatsby (2013)
  • The Details (2011)
  • Brothers (2009)
  • Tropic Thunder (2008)
  • Spider-Man 3 (2007)
  • The Good German (2006)
  • Tokyo Suckerpunch (2006)
  • Spider-Man 2 (2004)
  • Seabiscuit (2003)
  • Spider-Man (2002)
  • Cats & Dogs (2001) (φωνή)
  • Don's Plum (2001)
  • Wonder Boys (2000)
  • The Cider House Rules (1999)
  • Ride With The Devil (1999)
  • Pleasantville (1998)
  • Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
  • Deconstructing Harry (1997)
  • The Ice Storm (1997)
  • Duke of Groove (1996) (TV)
  • Seduced by Madness: The Diane Borchardt Story (1996) (TV)
  • Joyride (1996)
  • Empire Records (1995)
  • Revenge of the Red Baron (1994)
  • A Child's Cry for Help (1994) (TV)
  • S.F.W. (1994)
  • Spoils of War (1994) (TV)
  • Healer (1994)
  • This Boy's Life (1993)
  • Great Scott! (1992)
  • Tales from the Whoop: Hot Rod Brown Class Clown (1990) (TV)
  • The Wizard (1989)
  • Rodney Dangerfield: Opening Night at Rodney's Place (1989) (TV).

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία