Ο Φιόντορ Σεργκέγεβιτς Μπονταρτσούκ (Ρώσικα: Фёдор Серге́евич Бондарчу́к), είναι Ρώσος σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός ταινιών, clipmaker, οικοδεσπότης και δημιουργός, γεννημένος στις 9 Μαΐου του 1967.

Φιόντορ Μπονταρτσούκ
Fedor Bondarchuk Filming.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Фёдор Сергеевич Бондарчук (Ρωσικά)
ΓέννησηΦιόντορ Σεργκέγεβιτς Μπονταρτσούκ
9 Μαΐου 1967 (1967-05-09) (52 ετών)
Μόσχα, ΕΣΣΔ ΕΣΣΔFlag of Russia.svg Ρωσία
Χώρα πολιτογράφησηςΈνωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών
Ρωσία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΡωσικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΡωσικά
ΣπουδέςΙνστιτούτο κινηματογράφου Γερασίμωφ (έως 1991)
Gymnasium № 1520 named Kaptsova
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΣκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, clipmaker, οικοδεσπότης, δημιουργός
Περίοδος ακμής1986
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΕνωμένη Ρωσία
Οικογένεια
ΣύζυγοςΣβετλάνα Μπονταρτσούκ (1986-σήμερα)
Τέκνα2
ΓονείςΣεργκέι Μπονταρτσούκ και Ιρίνα Σκόμπτσεβα
ΑδέλφιαNatalya Bondarchuk
Alyona Bondarchuk
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςGolden Eagle Award
d:Q15696361
TEFI
d:Q30889228
Ιστότοπος
http://art-pictures.ru/
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Νεανικά χρόνιαΕπεξεργασία

 
Ο Φιόντορ Μπονταρτσούκ στην παιδική του ηλικία

Ο Φιόντορ γεννήθηκε στη Μόσχα σε οικογένεια καλλιτεχνών, γιος της διάσημης ηθοποιού Ιρίνα Σκομπτσέβα, και του βραβευμένου σκηνοθέτη Σεργκέι Μπονταρτσούκ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα παιδικά του χρόνια. Το 1985, όταν πήγαινε σχολείο έγινε μαθητής του Πανρωσικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου. Το 1991 αποφοίτησε από την τάξη του Γιούρι Οζερόφ ως σκηνοθέτης. Το ντεμπούτο του ως ηθοποιός ήταν το 1986 στην ταινία Μπορίς Γκοντουνόφ (1986), όπου έκανε γυρίσματα με τον πατέρα του.

Λόγια Φιόντορ ΜπονταρτσούκΕπεξεργασία

Φιόντορ Μπονταρτσούκ: «Δεν ήταν εύκολο να παίξω αυτό το ρόλο. Ο πατέρας μου ήταν πολύ αυστηρός. Για μένα είναι ένα είδος φανταστικού και σταθερά έγκυρου ατόμου. Και φυσικά ένιωσα μεγάλη ευθύνη προς αυτόν. Καθημερινά μετά από τα γυρίσματα δεν είχα καμία ενέργεια για να κάνουμε κάτι άλλο.»

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

Ο Φιόντορ Μπονταρτσούκ είναι περισσότερο από 20 χρόνια παντρεμένος με την Σβετλάνα Μπονταρτσούκ. Μαζί έχουν 2 παιδιά: το γιο τους τον Σεργκέι και την κόρη τους Βαρβάρα.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1. 1986 Boris Godunov Fedor
2. 1988 Solnechnyi bereg (original) young soldier
3. 1989 Stalingrad Ivan
4. 1989 Dream in a summer night Fedor
5. 1992 Arbitrator Roman
6. 1992 Demons Fedka Katorzhnyi
7. 1993 Angels of the death sniper Ivan
8. 1994 Shooting angels Ivan
9. 1997 Midlife crisis Vlad
10. 1998 Stop (original title Ostanovka)
11. 1999 8 ½ $ Fedor/Stepan
12. 2000 Showcase Store manager
13. 2000 Formula of happiness
14. 2001 Down House count Myshkin
15. 2001 Men's work (tv) Rebrov
16. 2002 In action Gazizov
17. 2002 Cinema about cimena Nikolay Zhiltsov, film producer
18. 2002 Men's work 2 (tv) Rebrov
19. 2004 Svoi (original title) the chief of Police
20. 2004 My Fair Nanny (tv)
21. 2004 B-day of the best friend
22. 2005 Ο 9ος λόχος (ταινία) Khokhol
23. 2005 From 180 and higher Savik Galkin
24. 2005 Statskiy sovetnik (original title) Burchinskiy
25. 2005 Dacha for sale Vladimir
26. 2005 Mama, ne goryui 2 (original title) Leva
27. 2005 The end of the Empire (tv) Denikin
28. 2005 Happypeople
29. 2006 9 months (tv) Kostya
30. 2006 Tri polugratsii (original title, tv) Kurbatov
31. 2006 Open season (cartoon) Boog (dubbing)
32. 2006 Ζέστη (ταινία) director
33. 2007 Sem kabinok (original) drug diller
34. 2007 Ya ostayus (original) guide
35. 2007 0 km cameo
36. 2007 Artistka (original) film director
37. 2007 Η Μάγγαινα (ταινία) Verner
38. 2007 18-14 graf Tolstoi
39. 2008 (Ναύαρχος (ταινία)) Sergei Bondarchuk (pseudo cameo)
40. 2008 Το κατοικημένο νησί (ταινία) Umnik
41. 2008 Sunshine Barry & the Disco Worms (cartoon) Tonny Dennis (dubbing)
42. 2008 Open Season 2 (cartoon) Boog (dubbing)
43. 2009 Samyi lichshyi film 2 (original title) Fedor Bondarchuk (cameo)
44. 2009 Το κατοικημένο νησί 2: Η εξέγερση (ταινία) Umnik
45. 2010 Moscow, I love you suicide
46. 2010 Η ΠυραΜΜΜίδα Belyavskyi
47. 2010 Pro lyubоff (original) Vladimir Victorovich
48. 2010 Pseudonym for hero Director
49. 2011 Lecturer (tv) Vladimir
50. 2011 Γαμήλια Ανταλλαγή (ταινία) Ruslan
51. 2011 Two days Petr Drozdov
52. 2011 Bezrazlichie
53. 2011 Belaya gvardiya (tv) Shpolyanskiy
54. 2012 Ο Κατάσκοπος (ταινία) Alexey Oktyabrskii
55. 2012 7 dní hříchů Major Uvarov
56. 2012 Gold

ΣκηνοθέτηςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Περισσότερα
1. 1989 Dream in a summer morning short film
2. 1993 Lyublyu special project
3. 2005 Ο 9ος λόχος (ταινία)
4. 2006 Tikhiy Don (tv)
5. 2008 The Inhabited Island
6. 2009 Inhabited island: Skirmish
7. 2012 Nowhere to hurry
8. 2013 Στάλινγκραντ (2013, ταινία)

ΠαραγωγόςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1. 2002 In action
2. 2003 Gololed (original)
3. 2003 Kamikadze's diary
4. 2005 The 9th Company
5. 2006 The heat
6. 2008 The Inhabited Island
7. 2009 Inhabited island: Skirmish
8. 2010 (Φόβος. Λέσχη Τρόμου)
9. 2011 Two Days
10. 2011 New Year sms (tv)
11. 2012 Ο πόλεμος της φωτιάς (ταινία)
12. 2012 Άκαρδος (ταινία)
13. 2013 Odnoklassniki.ru (original title)
14. 2013 The Best Girl of Caucasus
15. 2013 Yes and Yes
16. 2013 White Lily
17. 2013 Evgeny Onegin
18. 2014 Pikovaya Dama
19. 2014 Baba Yaga

Βραβεία & ΥποψηφιότητεςΕπεξεργασία

ΒραβείαΕπεξεργασία

ΥποψηφιότητεςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Jump up ^ https://web.archive.org/web/20150109003035/http://www.art-pictures.ru/en/about/direction/detail.php?ID=3152
  2. Jump up ^ "Lenfilm" Russian source: Fyodor Bondarchuk headed the board of directors of "Lenfilm"[νεκρός σύνδεσμος], KP.Ru

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία