Άνοιγμα κυρίου μενού

Brunette Models

πολωνο–κύπριος μουσικός

Ο Brunette Models είναι πολωνο–κύπριος μουσικός και συνθέτης πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής και γλυπτικής του ήχου, στο στυλ της μουσικής ambient και του ησυχασμού. Ονομάζεται Πέτρος.[1][2][3][4][5]

Brunette Models
Όνομα γέννησηςPiotr Krzyzanowski
ΨευδώνυμοΕρημίτης Κατώτερος
Γέννηση1974
ΚαταγωγήΤόρουν, Πολωνία,
Επαρχία Λεμεσού, Κύπρος.
EίδοςAmbient μουσική, Ηλεκτρονική μουσική,
Γοτθικό, ησυχασμός.
Παρουσία1991 – σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαAnadyomene' Secret Rec.,
Generator Rec.
ΣυμμετοχέςAgnes de Venice,
Ξένια Αγαπενε,
Πρόβατοφωνή
ΙστοσελίδαAnadyomene' Secret Rec.

ΠρόβατοφωνήΕπεξεργασία

Ο Brunette Models όπως ο Ερημίτης Κάτωτερος δημιουργεί με το Ξένια Αγαπενε μουσικό ντουέτο με τίτλο Προβατοφώνη.[6].

Μουσική ανάπτυξηΕπεξεργασία

Για τα τελευταία χρόνια δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα τα πιεσμένα άλμπουμ.[7] Ο Πέτρος αποσύρθηκε από τον κόσμο και επικεντρώθηκε μόνο στη μουσική, χωρίς προαγωγή, A & R, PR (Δημόσιες Σχέσεις) και χωρίς καν σύνδεση με το διαδίκτυο. Στο καλλιτεχνικό μανιφέστο του[8], μιλά για αυτή την ασκητικότητα, ότι ο σημερινός κόσμος αγαπά περισσότερο το όνομα του συνθέτη παρά τη μουσική του. Ο Πέτρος πιστεύει ότι δεν είναι καλό.[9][10] Στη μουσική βλέπει τον Χριστιανικό μυστικισμό ως πιθανή Προσευχή του Ιησού, ένα είδος ησυχασμού[11][12][13].

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΔίσκοιΕπεξεργασία

  • 1995 - 97 – Magnus luctus in ergastulo – The first album.
  • 1999 – Apsychastenia – The second album.
  • 2000 – Impressions of whispers – The third album.
  • 2002 – Apsychastenia 2.
  • 2002 – Historia jednej chwili (Ιστορία μιας στιγμής) – ANR0017.
  • 2002 – City Songs 7 – compilation.
  • 2004 – 6th International Music Presentations of Ambient 2004, 15 July, P5:00, presenter: Jerzy Kordowicz.
  • 2008 – Last poem – The fifth album – GEN CD 007.
  • 2010 – Αυτάρκεια [single – Studio Master 24-bit/96 kHz technology].
  • 2011 – Ατλαντίδα [single – Studio Master 24-bit/96 kHz technology].
  • 2012 – Παρουσία [single – Studio Master 24-bit/96 kHz technology].
  • 2014 – Aναστενάζοντας στον Θεό [maxi-single – Studio Master 24-bit/96 kHz technology].
  • Από το 2019 – Προβατοφώνη και τα λοιπα.

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Weychert-Waluszko, Monika (2005) „Torun to...”, Algo, (ISBN 83-89683-13-X), p. 129-142.
  2. Newsweek Πολωνία, 29/2004 (18 Ιούλιος 2004), ISSN 1642-5685, p. 106.
  3. «Σύμπακτος Δίσκος του Brunette Models αναθεώρηση στο SonicImmerson.org». SonicImmersion.org. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2019. 
  4. «WEF-Rec. artists-list». Wef.pl. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 24 Μαΐου 2011. 
  5. «Contemporary Electronic Soundscapes». ces.studio-nagran.pl. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 
  6. «Πρόβατοφωνή – Sound Check». Anadyomene' Secret Rec. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2019. 
  7. «Brunette Models – στο discogs.com». discogs.com. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 
  8. «Προκήρυξη, καλλιτεχνικό μανιφέστο, 05 Αύγουστος 2011». drive.google.com. 5 Αυγούστου 2011. 
  9. «(Πολωνική γλώσσα) Συνέντευξη με τον Brunette Models, Η μουσική είναι πιο σημαντική, 1/2, 07 Νοέμβριος 2011». elmuzyka.blogspot.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 10 Μάιος 2019. 
  10. «(Πολωνική γλώσσα) Συνέντευξη με τον Brunette Models, Η μουσική είναι πιο σημαντική, 2/2, 07 Νοέμβριος 2011». elmuzyka.blogspot.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 10 Μάιος 2019. 
  11. «Aναστενάζοντας στον Θεό». Anadyomene' Secret Rec. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 
  12. «Παρουσία». Anadyomene' Secret Rec. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 
  13. «Χριστός Ανέστη – Agnes de Venice». Anadyomene' Secret Rec. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 

Παράθεση πηγώνΕπεξεργασία

  • Polish music producers, Πολωνική έκδοση [βιβλίο], Ημερομηνία έκδοσης: 3 Σεπτεμβρίου 2011, (ISBN 1-231-84654-2), (ISBN 978-1-231-84654-4).
  • Kaleidoscope of Polish artists, „Astral Voyager” (Electronic Music Magazine), 2001, Αριθμός 1.
  • Czym jest dla mnie muzyka, czyli co ma Chopin do ambientu, „Astral Voyager” (Electronic Music Magazine), 2001, Αριθμός 2.
  • El-Skwarka, Impressions of whispers (Εμφανίσεις ψίθυρων), „Estrada i Studio”, Αριθμός 5, 2001, ISSN 1427-0404, p. 96.
  • AUDIOPHILE Sound Numero Speciale, Top Audio, 2011, p. 6.

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία