Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Brunette Models είναι πολωνο–κύπριος μουσικός και συνθέτης πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής και γλυπτικής του ήχου, στο στυλ της μουσικής ambient και του ησυχασμού. Ονομάζεται Πέτρος.[1][2][3][4][5]

Brunette Models
Όνομα γέννησηςPiotr Krzyzanowski
ΨευδώνυμοΕρημίτης Κατώτερος
Γέννηση1974
ΚαταγωγήΤόρουν, Πολωνία,
Επαρχία Λεμεσού, Κύπρος.
EίδοςAmbient μουσική, Ηλεκτρονική μουσική,
Γοτθικό, ησυχασμός.
Παρουσία1991 – σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαAnadyomene' Secret Rec.,
Generator Rec.
ΣυμμετοχέςAgnes de Venice,
Ξένια Αγαπενε,
Πρόβατοφωνή
ΙστοσελίδαAnadyomene' Secret Rec.

Πίνακας περιεχομένων

ΠρόβατοφωνήΕπεξεργασία

Ο Brunette Models όπως ο Ερημίτης Κάτωτερος δημιουργεί με το Ξένια Αγαπενε μουσικό ντουέτο με τίτλο Προβατοφώνη.[6].

Μουσική ανάπτυξηΕπεξεργασία

Για τα τελευταία χρόνια δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα τα πιεσμένα άλμπουμ.[7] Ο Πέτρος αποσύρθηκε από τον κόσμο και επικεντρώθηκε μόνο στη μουσική, χωρίς προαγωγή, A & R, PR (Δημόσιες Σχέσεις) και χωρίς καν σύνδεση με το διαδίκτυο. Στο καλλιτεχνικό μανιφέστο του[8], μιλά για αυτή την ασκητικότητα, ότι ο σημερινός κόσμος αγαπά περισσότερο το όνομα του συνθέτη παρά τη μουσική του. Ο Πέτρος πιστεύει ότι δεν είναι καλό.[9][10] Στη μουσική βλέπει τον Χριστιανικό μυστικισμό ως πιθανή Προσευχή του Ιησού, ένα είδος ησυχασμού[11][12][13].

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΔίσκοιΕπεξεργασία

  • 1995 - 97 – Magnus luctus in ergastulo – The first album.
  • 1999 – Apsychastenia – The second album.
  • 2000 – Impressions of whispers – The third album.
  • 2002 – Apsychastenia 2.
  • 2002 – Historia jednej chwili (Ιστορία μιας στιγμής) – ANR0017.
  • 2002 – City Songs 7 – compilation.
  • 2004 – 6th International Music Presentations of Ambient 2004, 15 July, P5:00, presenter: Jerzy Kordowicz.
  • 2008 – Last poem – The fifth album – GEN CD 007.
  • 2010 – Αυτάρκεια [single – Studio Master 24-bit/96 kHz technology].
  • 2011 – Ατλαντίδα [single – Studio Master 24-bit/96 kHz technology].
  • 2012 – Παρουσία [single – Studio Master 24-bit/96 kHz technology].
  • 2014 – Aναστενάζοντας στον Θεό [maxi-single – Studio Master 24-bit/96 kHz technology].
  • Από το 2019 – Προβατοφώνη και τα λοιπα.

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Weychert-Waluszko, Monika (2005) „Torun to...”, Algo, (ISBN 83-89683-13-X), p. 129-142.
  2. Newsweek Πολωνία, 29/2004 (18 Ιούλιος 2004), ISSN 1642-5685, p. 106.
  3. «Σύμπακτος Δίσκος του Brunette Models αναθεώρηση στο SonicImmerson.org». SonicImmersion.org. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2019. 
  4. «WEF-Rec. artists-list». Wef.pl. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιουλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 24 Μαΐου 2011. 
  5. «Contemporary Electronic Soundscapes». ces.studio-nagran.pl. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 
  6. «Πρόβατοφωνή – Sound Check». Anadyomene' Secret Rec. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2019. 
  7. «Brunette Models – στο discogs.com». discogs.com. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 
  8. «Προκήρυξη, καλλιτεχνικό μανιφέστο, 05 Αύγουστος 2011». drive.google.com. 5 Αυγούστου 2011. 
  9. «(Πολωνική γλώσσα) Συνέντευξη με τον Brunette Models, Η μουσική είναι πιο σημαντική, 1/2, 07 Νοέμβριος 2011». elmuzyka.blogspot.com. Ανακτήθηκε στις 10 Μάιος 2019.  Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις: 6 Μαρτίου 2019, στο Wayback Machine.
  10. «(Πολωνική γλώσσα) Συνέντευξη με τον Brunette Models, Η μουσική είναι πιο σημαντική, 2/2, 07 Νοέμβριος 2011». elmuzyka.blogspot.com. Ανακτήθηκε στις 10 Μάιος 2019.  Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις: 6 Μαρτίου 2019, στο Wayback Machine.
  11. «Aναστενάζοντας στον Θεό». Anadyomene' Secret Rec. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 
  12. «Παρουσία». Anadyomene' Secret Rec. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 
  13. «Χριστός Ανέστη – Agnes de Venice». Anadyomene' Secret Rec. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018. 

Παράθεση πηγώνΕπεξεργασία

  • Polish music producers, Πολωνική έκδοση [βιβλίο], Ημερομηνία έκδοσης: 3 Σεπτεμβρίου 2011, (ISBN 1-231-84654-2), (ISBN 978-1-231-84654-4).
  • Kaleidoscope of Polish artists, „Astral Voyager” (Electronic Music Magazine), 2001, Αριθμός 1.
  • Czym jest dla mnie muzyka, czyli co ma Chopin do ambientu, „Astral Voyager” (Electronic Music Magazine), 2001, Αριθμός 2.
  • El-Skwarka, Impressions of whispers (Εμφανίσεις ψίθυρων), „Estrada i Studio”, Αριθμός 5, 2001, ISSN 1427-0404, p. 96.
  • AUDIOPHILE Sound Numero Speciale, Top Audio, 2011, p. 6.

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία