Άνοιγμα κυρίου μενού

Grégoire (τραγουδιστής)

Γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης

Ο Grégoire Boissenot (Σενλίς 3 Απριλίου 1979) είναι Γάλλος συνθέτης, τραγουδιστής και συγγραφέας τον οποίο ανέδειξε η διαδικτυακή ιστοσελίδα My Major Company.

Grégoire
Grégoire at the "Concert pour l'égalité" on 14 July 2011
Βιογραφικό
Πραγματικό όνομαGrégoire Boissenot
Γέννηση03 Απριλίου 1979 (1979-04-03) (40 ετών)
ΚαταγωγήΣενλίς, Γαλλία
Είδηποπ μουσική
Ιδιότητεςτραγουδιστής, συνθέτης
Παρουσία2008–σήμερα
ΔισκογραφικέςMy Major Company
Warner Music France
ΙστοσελίδαOfficial site

Ο πρώτος του δίσκος Toi + moi περιλαμβάνει 12 τραγούδια από τα οποία τα τέσσερα είναι singles (Toi + moi, Rue des Étoiles, Ta main, Nuages). Ο δίσκος αυτός πούλησε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, έγινε χρυσός και κατέταξε τον Grégoire στην πρώτη θέση των περισσότερων πωλήσεων δίσκων στην Γαλλία για το 2009.

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Σε ηλικία 8 ετών, ο μεγαλύτερος αδερφός του Ludovic τού μαθαίνει πιάνο, χρησιμοποιώντας τα τραγούδια Let It Be, Imagine και Your Song.

Είναι το τέταρτο παιδί μιας οικογένειας αγοριών, από τους οποίους ο μεγαλύτερος γιος πέθανε μετά από ατύχημα σε ηλικία 33 ετών στις 4 Δεκεμβρίου 2002 και ο τρίτος σε ηλικία γιος αυτοκτόνησε σε ηλικία 32 ετών στις 29 Ιανουαρίου 2007.

Ο Grégoire έχει πτυχίο στις εφαρμοσμένες ξένες γλώσσες (LEA) - αγγλικά και γερμανικά. Φοίτησε στο λύκειο Saint-Vincent στο Σενλίς.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Ο Grégoire παντρεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2012 την Éléonore de Galard. Έχουν αποκτήσει δυο παιδιά : τον Paul (19 Νοεμβρίου 2012) και την Léopoldine (17 Σεπτεμβρίου 2014).

ΠολιτικήΕπεξεργασία

Ο Grégoire ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στο Σενλίς το 2014 με τον συνδυασμό της Pascale Loiseleur (δεξιά). Δεν εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο καθώς κατέλαβε την 28η θέση από ένα σύνολο 33 υποψηφιοτήτων.

Τελικά έγινε δημοτικός σύμβουλος στο Σενλίς μετά την απομάκρυνση ενός δημοτικού συμβούλου (του Martin Battaglia) το 2017 και συμμετείχε στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της πόλης του Σενλίς στις 27 Ιανουαρίου 2017.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΔίσκοιΕπεξεργασία

  • 2008 : Toi + moi
  • 2010 : Le même soleil
  • 2013 : Les roses de mon silence
  • 2015 : Poésie de notre enfance
  • 2017 : À écouter d'urgence

SinglesΕπεξεργασία

  • 2008 : Toi + moi
  • 2009 : Rue des étoiles
  • 2009 : Ta main
  • 2009 : Nuages
  • 2010 : Danse
  • 2011 : Le même soleil
  • 2011 : La promesse (ντουέτο με τον Jean-Jacques Goldman)
  • 2011 : On s'envolera
  • 2013 : Si tu me voyais
  • 2013 : Coup du sort
  • 2015 : Les points sur les i
  • 2015 : Liberté
  • 2017 : C'est quand
  • 2017 : Si tu m'emmènes
  • 2017 : Une lettre
  • 2017 : Mes enfants

Βραβεία και υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Μουσικά Βραβεία NRJΕπεξεργασία

Έτος Υποψήφιο έργο Κστηγορία Αποτέλεσμα
2009 Grégoire Révélation française de l'année Υποψηφιότητα
2010 Grégoire Artiste masculin francophone Υποψηφιότητα
2010 Toi+Moi Album français de l'année Υποψηφιότητα
2011 Grégoire Artiste masculin francophone Υποψηφιότητα
2011 Danse Chanson Francophone Υποψηφιότητα

Βραβεία Victoires de la musiqueΕπεξεργασία

Έτος Υποψήφιο έργο Κατηγορία Αποτέλεσμα
2010 Grégoire Groupe ou artiste révélation du public de l'année Υποψηφιότητα

Άλλα βραβείαΕπεξεργασία

Έτος Υποψήφιο έργο Κατηγορία Αποτέλεσμα
2009 Grégoire Talent France Bleu Νίκη
2010 Toi + Moi Disque de diamant Νίκη