Άνθιμος Ανανιάδης

Έλληνας ηθοποιός

Ο Άνθιμος Ανανιάδης (Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 1985) είναι Έλληνας ηθοποιός, ευρύτερα γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του MEGA Μαρία η άσχημη.

Άνθιμος Ανανιάδης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση9 Ιουνίου 1985 (1985-06-09) (39 ετών)
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ύψος1,78 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Γιώργου Κιμούλη
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Περίοδος ακμής2003
Οικογένεια
ΓονείςΤιμόθεος Ανανιάδης και Εύη Καραγιάννη
ΣυγγενείςΚώστας Βουτσάς (πατριός)

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Κιμούλη αλλά και του New York College.

Προσωπική ζωή Επεξεργασία

Είναι γιος του επιχειρηματία Τιμόθεου Ανανιάδη και της ηθοποιού Εύης Καραγιάννη ενώ έχει τέσσερα ετεροθαλή αδέλφια από την πλευρά του πατέρα του. Επίσης, για αρκετά χρόνια, υπήρξε πατριός του ο Κώστας Βουτσάς.

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
2005 Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο φαντάρος καμάκι[1]
2006 Straight Story Γιάννης[2]
2010 1,001 Ways to Enjoy the Missionary Position Τζόελ
2012 94 Ρέιμοντ
Performance Anxiety σκηνοθέτης
2013 Loud and Deep Ρίκο
2014 Foreign Relations Νίκος
2024-2025 The Greek Job Τζόνι Γκρικ

Παραπομπές Επεξεργασία