Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Βασιλική (Βίκυ) Κουλιανού (γενν. Αθήνα 19 Ιανουαρίου 1967) είναι Ελληνίδα top model (ύψος 1,85 μ.), ηθοποιός και σχεδιάστρια ρούχων.

Βίκυ Κουλιανού
Γέννηση19  Ιανουαρίου 1967[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός και ηθοποιός ταινιών

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Έχει πραγματοποιήσει μεγάλη καριέρα στις παγκόσμιες πασαρέλες μόδας, επιδεικνύοντας δημιουργίες κορυφαίων μόδιστρων (Armani, Ferre, Valentino, Versace, Yves Saint Laurent), με τους οποίους έχει κατά καιρούς συνεργασθεί. Έχει φωτογραφηθεί για διάσημα περιοδικά του εξωτερικού ενώ έχει υλοποιήσει και δική της σχεδιαστική επιχείρηση.

Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές, σε τηλεοπτικά σίριαλ και σε ψυχαγωγικές εκπομπές.

ΜόντελινγκΕπεξεργασία

Την Κουλιανού ανακάλυψε, σε ηλικία 16 ετών, ο Μιχάλης Ασλάνης όταν την είδε μέσα σε ένα λεωφορείο όπου, εντυπωσιασμένος από το παρουσιαστικό της, της πρότεινε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Σε ηλικία 19 ετών η Βίκυ Κουλιανού παντρεύτηκε έναν σχεδόν συνομήλικό της νεαρό άνδρα, με τον οποίο έλαβε διαζύγιο σε 6 μηνες. Εκτός του Μιχάλη Ασλάνη, τον οποίο υπεραγαπούσε, η Κουλιανού συνεργάσθηκε πολύ με το σχεδιαστή Βασ. Κωστέτσο.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1983 Γρανίτα από μελάνι
1985 Η σκιάχτρα
1986 Το κορίτσι της αφίσας
1987 Ο γυφτοστάρ

Η τρέλα πάει στα σχολεία

1998 Κόκκινος δράκος
1999 Safe Sex

Συμφωνία χαρακτήρων

2001 Ατλαντίδα: η χαμένη αυτοκρατορία

(Atlantis: the lost empire)

2002 Παιχνίδια στην Εδέμ
2007 Κορόιδο εν τάξει
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1987 Η σκιάχτρα ΕΤ1 Ουρανία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1992-1993 Candid Camera ANT1 Η Ίδια Παρουσιάστρια
1993-1994 STAR Παρουσιάστρια
1995-1996 Fantastico ANT1 Παρουσιάστρια
1996 Δρόμοι της πόλης ANT1 Επεισόδιο: "Χαμένοι άγγελοι"
1997-1999 Είμαστε στον αέρα MEGA Βασικό Καστ
1999-2000 Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα ALPHA Άντα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000-2001 Δεν θα μου κάνετε το σπίτι ET1 Guest Εμφάνιση
Πρόκληση ANT1 Άννα Αγγελακάκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2002 Οι γυναίκες της ζωής της ΕΤ1 Μαργαρίτα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2003 Η Νταντά MEGA Χλόη Παυλίδου Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδιο 9
2004-2005 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Βασικό Καστ
2005-2006 Καλημέρα Ζωή ANT1 Αγάπη Θεοχάρη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Φιόνα Επεισόδιο: "Πράσινη κάρτα"
2010 Dancing with the stars ANT1 Η Ίδια Διαγωνιζόμενη - 12η Θέση
2014 Τρίχες ANT1 Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 5

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1996 Αιγαίο Βάγκερ
1997 Ακρότητες
2001 Ούτε γάτα ούτε ζημιά
2004 Ο πρίγκηπας και ο φτωχός
2018-2019 Μαριχουάνα stop
  1. (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0467979. Ανακτήθηκε στις 19  Ιουλίου 2016.