Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Γιοχάνες Έεστερς (Johan Marius Nicolaas Heesters, 5 Δεκεμβρίου 1903 - 24 Δεκεμβρίου 2011) ήταν Ολλανδός ηθοποιός και τραγουδιστής.

Γιοχάνες Έεστερς
Johannes Heesters - 1964.jpg
Γέννηση 5  Δεκεμβρίου 1903[1][2][3][4][5]
Αμερσφόρτ
Θάνατος 24  Δεκεμβρίου 2011[6][1][2][3][4][5]
Στάρνμπεργκ[7]
Αιτία θανάτου εγκεφαλικό
Υπηκοότητα Βασίλειο των Κάτω Χωρών και Γερμανία
Ιδιότητα τραγουδιστής, ηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός ταινιών και ηθοποιός θεάτρου
Σύζυγος Louisa Ghijs (1930, 1985) και Simone Rethel (1992)
Τέκνα Νικόλ Έεστερς
Βραβεύσεις Βαυαρικό Τάγμα Αξίας, Τάγμα της Αξίας του Βερολίνου, Δαχτυλίδι της Τιμής της πόλης της Βιέννης και βραβείο Ρόμι
Ιστοσελίδα Επίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Τιμήθηκε από την πόλη της Βιέννης για τα 106 γενέθλιά του.

Έργα τουΕπεξεργασία

  • 1924: Cirque hollandais
  • 1934: Bleeke Bet
  • 1935: De vier Mullers
  • 1936: Die Leuchter des Kaisers
  • 1936: Der Bettelstudent
  • 1936: Das Hofkonzert
  • 1937: Wenn Frauen schweigen
  • 1937: Gasparone
  • 1938: Nanon
  • 1938: Immer wenn ich glücklich bin..!
  • 1939: Hallo Janine!
  • 1939: Das Abenteuer geht weiter
  • 1939: Meine Tante – Deine Tante
  • 1940: Liebesschule
  • 1940: Die lustigen Vagabunden
  • 1940: Rosen in Tirol
  • 1941: Immer nur … Du!
  • 1941: Jenny und der Herr im Frack
  • 1941: Illusion
  • 1942: Karneval der Liebe
  • 1944: Es lebe die Liebe
  • 1944: Glück bei Frauen
  • 1944: Es fing so harmlos an
  • 1944: Frech und verliebt (Uraufführung 1948)
  • 1946: Die Fledermaus
  • 1946: Renée / Renée XIV. Der König streikt
  • 1947: Wiener Melodien
  • 1949: Liebe Freundin
  • 1950: Wenn eine Frau liebt
  • 1950: Hochzeitsnacht im Paradies
  • 1951: Professor Nachtfalter
  • 1951: Tanz ins Glück
  • 1951: Die Csardasfürstin
  • 1952: Im weißen Rößl
  • 1953: Die geschiedene Frau
  • 1953: Die Jungfrau auf dem Dach

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1936: Eine Frau, so wie Du / Heimatlied
  • 1937: Ich werde jede Nacht von Ihnen träumen / Einmal von Herzen verliebt sein
  • 1937: Du hast mich noch nie so geküßt / Nimm mein Herz in Deine Hände
  • 1938: So verliebt wie heut' war ich nie / Mein Herz liegtγξγξτξδβκ Dir zu Füßen
  • 1939: Jede Frau hat ein süßes Geheimnis / Meine Welt, die bist Du
  • 1940: Lippen schweigen, 's flüstern Geigen / Da geh' ich ins Maxim
  • 1941: Bist du's, lachendes Glück? / Eine nach der anderen
  • 1941: Man müßte Klavier spielen können / Liebling, was wird nun aus uns beiden?
  • 1941: Mein Ahnherr war der Luxemburg / Wann sagst du ja?
  • 1942: Durch Dich wird diese Welt erst schön / Karussell
  • 1949: Ich spiel mit Dir (Und Du mit mir) / Ein Glück, daß man sich so verlieben kann
  • 1949: Tausendmal möcht' ich Dich küssen / Das kommt mir Spanisch vor
  • 1950: Es kommt auf die Sekunde an / Alle Wege führen mich zu Dir
  • 19??: Sehnsucht nach Dir / Das ist die Nacht uns'rer Liebe
  • 19??: Ich knüpfte manche zarte Bande / Nimm mein Herz in Deine Hände
  • 19??: Freuderl, mir geht es heut' so gut / Ich lade Sie ein, Fräulein / Mein Mädel ist nur eine Verkäuferin
  • 1966: O, mooie molen / Wir sind zwei gute Kameraden
  • 1998: Ich werde 100 Jahre alt
  • 2006: Bunte Tulpen (mit Hein Simons)
  • 2006: Ich danke Gott für all die schönen Jahre
  • 2007: Generationen (mit Claus Eisenmann)

ΠηγέςΕπεξεργασία