Γουίλοου Σμιθ

Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και ηθοποιός

Η Γουίλοου Καμίλ Ρέιν Σμιθ (αγγλικά: Willow Camille Reign Smith, γενν. 31 Οκτωβρίου 2000), επίσης γνωστή ως απλώς Γουίλοου, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, παραγωγός και ηθοποιός. Είναι κόρη των ηθοποιών Γουίλ Σμιθ και Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ και μικρότερη αδερφή του ράπερ Τζέιντεν Σμιθ και του ηθοποιού Τρέι Σμιθ. Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 2007 στην ταινία «I Am Legend» και αργότερα έπαιξε στην ταινία «Kit Kittredge: An American Girl» με την Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν. Για την ερμηνεία της στη συγκεκριμένη ταινία έλαβε βραβείου Νέου Καλλιτέχνη.

Willow Smith
Willow Smith 2011.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jokar Murillo (Αγγλικά)
ΓέννησηWillow Camille Reign Smith
31 Οκτωβρίου 2000 (2000-10-31) (19 ετών)
Los Angeles, California, U.S.
ΕθνικότηταΑφροαμερικανοί
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Singer
  • songwriter
  • record producer
  • actress
ΑντιπρόσωποςWestbrook Entertainment
Westbrook Entertainment Japan
Επηρεάστηκε απόΜάιλι Σάιρους
Περίοδος ακμής2007
Οικογένεια
ΓονείςWill Smith
Jada Pinkett Smith
ΑδέλφιαΤζέιντεν Σμιθ
Τρέι Σμιθ
ΣυγγενείςJaden Smith
(brother)
Willard "Trey" Smith III
(brother)
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΒραβεία Young Artist
Ιστότοπος
http://www.willowsmith.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα το φθινόπωρο του 2010, με την κυκλοφορία του τραγουδιού «Whip My Hair» και υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Roc Nation. Το 2011 κυκλοφόρησε το τραγούδι «21st Century Girl» ενώ το 2010 έγινε η νεαρότερη καλλιτέχνης που υπέγραψε συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη δισκογραφική εταιρία. Το «Whip My Hair» κατέκτησε την 11η θέση στο Billboard Hot 100. Το βίντεοκλιπ του τραγουδιού ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Βίντεο της Χρονιάς στα BET Awards 2011. Κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο, με τίτλο «Ardipithecus» στις 11 Δεκεμβρίου 2015.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Τον Ιούλιο του 2019 δήλωσε ότι είναι bisexual, λέγοντας "Αγαπώ τους άνδρες και τις γυναίκες εξίσου".

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

AlbumsΕπεξεργασία

  • Ardipithecus (2015)
  • The 1st (2017)
  • Willow (2019)
  • The Anxiety (2020)

Τραγούδια (ως βασική καλλιτέχνης)Επεξεργασία

Έτος Τίτλος (Σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες)
2010 Whip My Hair
2011 21st Century Girl
Fireball (ft. Nicki Minaj)
Rockstar
2012 I Am Me
2015 F-Q-C #7
Why Don't You Cry
2016 Wait A Minute
2017 Romance
2020 Hey, You (ft. Tyler Cole)

Τραγούδια (ως συνεργασία)Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Βασικός ερμηνευτής
2012 Find You Somewhere Jaden, AcE
2014 Keep Ya Love Jaden
Let It Breathe
Electric
PCH
2016 Vegetables Jesse Boykins III, Syd
Queen of High School Hana Vu
Rose Golden Kid Cudi
2017 B Jaden, Pia Mia
2018 Adventure Time Main Title Adventure Time, Pendleton Ward, Casey James Basichis
2019 P Jaden
Summertime in Paris

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2007 I Am Legend Marley Neville Ταινία
2008 Kit Kittredge: An American Girl Countee Garby Ταινία
Madagascar: Escape 2 Africa μικρή Gloria (φωνή) Ταινία
2009 Merry Madagascar Abby (φωνή) Τηλεταινία
2009–10 True Jackson, VP μικρή True 2 επεισόδια
2017 Neo Yokio Helenist (φωνή) Επεισόδιο: "O, the Helenists"
2018 Adventure Time Beth the Pup princess (φωνή) Επεισόδιο: "Come Along With Me"
2018-ακόμη Red Table Talk Η Ίδια Συμπαρουσιάστρια, 37 επεισόδια

Βραβεία και υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Έτος Βραβεία/Θεσμός Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2008 Young Artist Awards Best Performance in a Feature Film (Young Actress Age Ten or Younger) I Am Legend Υποψηφιότητα
2009 Best Performance in a Feature Film (Young Ensemble Cast) Kit Kittredge: An American Girl Νίκη
2010 Annie Award Voice Acting in a Television Production Merry Madagascar Υποψηφιότητα
2011 VirtuaMagazine Awards Best New Artist Willow Smith Νίκη
NAACP Image Award[2] Outstanding New Artist Willow Smith Νίκη
Outstanding Music Video "Whip My Hair" Υποψηφιότητα
O Music Awards Most Viral Video Νίκη
BET Awards Video of the Year Υποψηφιότητα
Best New Artist Υποψηφιότητα
YoungStar Award Νίκη (Tied with Jaden Smith)
2012 Willow Smith Υποψηφιότητα
MP3 Music Awards "Fireball" (ft. Nicki Minaj) The BTM Award Υποψηφιότητα
2013 "I Am Me" Νίκη
2014 VEVOCertifiedAwards 100.000.000 προβολές "Whip My Hair" Νίκη
2016 The 2016 Fashion Awards New Fashion Icons Willow Smith Νίκη (Tied with Jaden Smith)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία