Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Ελέιν Κάσιντυ (Elaine Cassidy, 31 Δεκεμβρίου 1979) είναι Ιρλανδή ηθοποιός.

Ελέιν Κάσιντυ
Γέννηση31  Δεκεμβρίου 1979[1]
Kilcoole
Χώρα πολιτογράφησηςΔημοκρατία της Ιρλανδίας
Ιδιότηταηθοποιός, ηθοποιός ταινιών και ηθοποιός θεάτρου
ΣύζυγοςStephen Lord (από 2007)
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

Βιογραφικά ΣτοιχείαΕπεξεργασία

Η Κάσιντυ γεννήθηκε στο Kilcoole της κομητείας Γουίκλοου, στην Ιρλανδία. Ο πρώτος ρόλος που έπαιξε ποτέ ήταν αυτός του Πινόκιο σε μια σχολική παράσταση όταν ήταν πέντε ετών. Ο ρόλος που την έφερε στο προσκήνιο ήταν αυτός της πρωταγωνίστριας στην ταινία «Το Ταξίδι της Φελίτσια» στο πλευρό του Μπομπ Χόσκινς το 1999. Δύο χρόνια μετά, το 2001, έπαιξε στην ταινία του Αλεχάντρο Αμεναμπάρ «Οι Άλλοι», όπου πρωταγωνιστούσε η Νικόλ Κίντμαν.

Παράλληλα εργάζεται στο θέατρο και εμφανίστηκε στο έργο «The Crusible» που ανέβασε η Royal Shakespeare Company το 2006. Επίσης εμφανίστηκε και στο βιντεοκλίπ «The Scientist» του συγκροτήματος Coldplay.

Είναι αρραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Στήβεν Λορντ, τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «The Truth».


Υποψηφιότητες και ΒραβεύσειςΕπεξεργασία

  • 1996: Ψηφίστηκε "Περισσότερα Υποσχόμενη Ηθοποιός" στο Geneva Film Festival για το ρόλο της στην ταινία The Sun, the Moon and the Stars.
  • 2000: Έλαβε μια υποψηφιότητα για το βραβείο "Καλύτερης Ερμηνείας από Γυναίκα Ηθοποιό σε Δράμα " στα Golden Satellite Awards για το ρόλο της στην ταινία Το Ταξίδι της Φελίτσια.
  • 2000: Έλαβε μια υποψηφιότητα για το βραβείο "Α Γυναικείου Ρόλου" στα 20α Genie Awards για το ρόλο της στην ταινία Το Ταξίδι της Φελίτσια.
  • 2001: Ψηφίστηκε "Shooting Star 2001" από την EFP, European Film Promotion [1].
  • 2002: Έλαβε μια υποψηφιότητα στα British Independent Film Awards για το βραβείο "Καλύτερης Ηθοποιού" για την εμφάνισή της στην ταινία Disco Pigs.
  • 2003: Κέρδισε το IFTA Award για την "Καλύτερη Ηθοποιό" για την εμφάνισή της στην ταινία Disco Pigs.
  • 2005: Έλαβε μια υποψηφιότητα στα IFTA Awards για "Καλύτερη Ηθοποιό στην Τηλεόραση" για την ερμηνεία της στη σειρά του BBC Fingersmith.


ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Αγγλικός τίτλος Χρονιά
The Stranger Within Me 1994
The Sun, the Moon and the Stars 1996
Felicia's Journey 1999
The Others 2001
Disco Pigs 2001
The Bay of Love and Sorrows 2002
The Truth 2006
And When Did You Last See Your Father? 2007


Τηλεοπτικές ΕμφανίσειςΕπεξεργασία

Αγγλικός τίτλος Χρονιά
Mission Top Secret 1995
The Lost World 2001
Watermelon 2003
Uncle Adolf 2005
Fingersmith 2005
The Ghost Squad 2005
A Room with a View 2007


Θεατρικές ΠαραστάσειςΕπεξεργασία

Αγγλικός τίτλος Χρονιά
The Lieutenant of Inishmore 2002
Scenes from the Big Picture 2002
The Crucible 2006
There Came a Gypsy Riding 2007


Εξωτερικές ΠηγέςΕπεξεργασία