Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Αθήνα, 10 Μαρτίου 1959) είναι Ελληνίδα κωμικός ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση10  Μαρτίου 1959
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΤαξιάρχης Χάνος (1993–2011)
ΤέκναΜαρία Χάνου

Βιογραφία Επεξεργασία

Έχει εμφανιστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις από νεαρή ηλικία. Το 2005 έλαβε μέρος στη θεατρική παράσταση "Μύγα Τσε Τσε". Το 2006 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση "TRANSIT" σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη. Το 2009, πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Τρομεροί γονείς" με την Χριστίνα Αλεξανιάν και άλλους ηθοποιούς.

Έγινε γνωστή με την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά Για πάντα φίλες. Έχει επίσης μικρούς ρόλους σε σειρές όπως Οι γυναίκες της ζωή της (2001) Ο πειρασμός (1995), Δύο ξένοι (1997), Τζιβαέρι (1997), Οι μεν και οι δεν" (1993), Κωνσταντίνου και Ελένης (1998), Αν μ' αγαπάς (2006).

Το 2005 εμφανίστηκε σε τέσσερις τηλεοπτικές σειρές του Mega: Επτά θανάσιμες πεθερές, Safe Sex TV Stories, Οι μάγισσες της Σμύρνης και στη σειρά Βέτα Queen του Alpha. Παράλληλα τις σεζόν 2005 - 2007 έπαιξε στη σειρά Στο παρά 5 όπου είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και συγκεκριμένα αυτόν της Ζουμπουλίας Αμπατζίδου. Ένας ρόλος που την έκανε ευρέως γνωστή, την καθιέρωσε και αγαπήθηκε από το κοινό. Έπαιξε επίσης στις σειρές Το κλειδί και Αριστοτέλης ο Άριστος, στην οποία υποδύθηκε τη μητέρα του Γιάννη Μπέζου. Το Φεβρουάριο του 2010 εμφανίστηκε στη σειρά του ΑΝΤ1,Ο πόλεμος των άστρων. Στην τηλεοπτική σεζόν 2010-2011 πρωταγωνίστησε στην κυπριακή σειρά Αλλού ξημερωμένοι (2010 - 2011) του Sigma TV. Στην σεζόν 2011-2012 πρωταγωνίστησε στην κυπριακή σειρά Άσπρα μπαλόνια του Sigma. Το 2012 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 Το αμάρτημα της μητρός μου. Βασικο ρόλο είχε και στην ελληνοκυπριακή σειρά του Alpha Παραμύθι αλλιώς. Επίσης είχε κάνει και guest εμφάνιση στην σειρά του AΝΤ1 Κάτι χωρισμένα παλικάρια και στη σειρά Μην αρχίζεις την μουρμούρα του τηλεοπτικού καναλιού Alpha, ως μητέρα του Μπάμπη, είχε κάνει πολλές guest εμφανίσεις. Τη σεζόν 2019-2020 έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμική σειρά Κρατάς μυστικό; του Alpha. Τη σεζόν 2021-2022 συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμική τηλεοπτική σειρά του Mega Συμπέθεροι απ' τα Τίραναως την Πένυ Νταλαούρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 συγκέντρωσε αρνητική κριτική και σωρεία αντιδράσεων καθώς εκφράστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη (Υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων στην Ελλάδα 2021) αναφέροντας πως Οι ηθοποιοί είναι και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες, πάντα ήταν έτσι. [… ] Πόσο αθώοι είμαστε όλοι μας; Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα;. Πληθώρα συναδέλφων και πολιτών καταδίκασε τις δηλώσεις της.[1][2][3][4][5][6][7]

Προσωπική ζωή Επεξεργασία

Από το 1993 μέχρι το 2011 ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Ταξιάρχης Χάνος με τον οποίον απέκτησαν μία κόρη, την, επίσης ηθοποιό Μαρία Χάνου.

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1999 Peppermint μοδίστρα
2001 Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο Παναγιώτα[8]
2003 Η Λίζα και όλοι οι άλλοι χαρτού[9]
Οξυγόνο καλεσμένη
2005 Όμηρος[10] μητέρα Ηλιάνας
Η καρδιά του κτήνους σπιτονοικοκυρά
2006 Straight Story Στεφανία
2008 Μόλις χώρισα μάνα[11]
2009 Νήsos Αγγέλα[12]
2011 Νήσος 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού
2013 Ακάλυπτος υπουργός
2014 Στα καλά καθούμενα Μερόπη
2016 Γρατζουνίτσες Αναστασία
2020 Ciao Italia

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. Το σοκ με τις δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Φιλιππίδη, Άρης Δημοκίδης, lifo, 11/9/2021
  2. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τις δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ant1news, 11/9/2021
  3. Ελένη Τζώρτζη για Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Αυτά που είπε είναι μηνύσιμα», 13/9/2021
  4. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, πόσο κρίμα, της Δ.Δήμα
  5. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου – Σάλος από τη δήλωσή της για τον Φιλιππίδη – Σκληρή γλώσσα από καλλιτέχνες, in.gr, 13/9/2021
  6. Έξω φρενών ο Ιάσων Παπαματθαίου με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Έχω αδυναμία πού; Στο έγκλημα;», 20 Σεπτεμβρίου 2021
  7. «Κώστας Κρομμύδας για Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Έχω αδυναμία να βιάσω έναν άνθρωπο; «Θεωρώ πως είναι τραγικό για όλους μας να βάζουμε αυτό το "ναι μεν αλλά"», 21/9/2021». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιανουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2022. 
  8. «Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  9. «Η Λίζα και Όλοι οι Άλλοι - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  10. «Όμηρος (2005) - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  11. «ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ () | Σινεμά | LiFO». www.lifo.gr. 3 Νοεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  12. «Νήσος 2: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού (2011) ⋆ Filmy.gr». Filmy.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 

Πηγές Επεξεργασία

  • Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
  • Θόδωρος Έξαρχος: "Έλληνες ηθοποιοί - Αναζητώντας τις ρίζες", Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών
  • www. 90lepta.com
  • www.retrodb.gr