Άνοιγμα κυρίου μενού

O Θάνος Πετρέλης (27 Σεπτεμβρίου 1975) είναι Έλληνας τραγουδιστής. Έγινε γνωστός στο ευρύ - νεανικό κυρίως -κοινό από το τηλεπαιχνίδι μουσικών ταλέντων Fame Story, στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤ1". Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.[1]

Θάνος Πετρέλης
Γέννηση27 Σεπτεμβρίου 1975 (1975-09-27) (43 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
ΣύζυγοςΣοφία Μοσχοπούλου (2006 - σήμερα)
ΤέκναΑγάπη Πετρέλη, Σήλια Πετρέλη, Ζένια Πετρέλη
ΓονείςΖαχαρίας Πετρέλης, Βασιλική Πετρέλη
ΑδέλφιαΧριστίνα και Ειρήνη
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΛαϊκό τραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματαΜοντέρνο Λαϊκό
Ιστοσελίδαhttp://www.thanospetrelis.gr/

Πίνακας περιεχομένων

Πορεία στη δισκογραφίαΕπεξεργασία

Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Είχε το χρώμα του ουρανού" σε συνθέσεις του Φοίβου. Μεγάλη επιτυχία από το δίσκο αυτό έγινε το τραγούδι "Το αίμα μου". To Μάιο του 2005 κυκλοφόρησε από τη Heaven το άλμπουμ «Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα», με την υπογραφή του Φοίβου για δεύτερη συνεχή φορά. Προηγήθηκε η συμμετοχή του Θάνου στην πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της Δέσποινας Βανδή και του Φοίβου «Στην αυλή του παραδείσου», όπου τραγούδησε ντουέτο με τη Δέσποινα Βανδή το αγαπημένο πλέον τραγούδι 'Καν' το αν μ' αγαπάς'. Άλλα τραγούδια του που έγιναν επιτυχίες από το δεύτερό του άλμπουμ είναι 'Πως ξεχνιέται κάποια σαν εσένα', 'Μεσάνυχτα και κάτι', 'Μετά από εσένα ξαναζώ', 'Αδικα', 'Κερνάω', 'Μπόρα είσαι θα περάσεις', 'Χρόνια είχα έτσι να αισθανθώ', 'Δεν θα χωρίσουμε ποτέ', Τα τραγούδια που μιλούν γι' αγάπη', 'Η ωραία'.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 2004 Είχε Το Χρώμα Του Ουρανού
  • 2005 Θυμίζεις Κάτι Από Ελλάδα
  • 2006 Ευτυχώς (CD Single)
  • 2007 Είμαι Ακόμη Ελεύθερος
  • 2008 Ξύπνα Θανάση (CD Single)
  • 2008 Το Παιχνίδι Είναι Πλέον Δικό Μου (CD Single)
  • 2009 Θάνος Πετρέλης LIVE
  • 2009 Μεγάλες Επιτυχίες
  • 2010 Θέλω Και Τα Παθαίνω
  • 2012 Χορεύεις
  • 2013 Βιτρίνα Αισθημάτων
  • 2014 Πες Μου (ντουέτο με τη Χριστίνα Μηλιού)
  • 2014 Σαν Εσένα
  • 2015 Θέλεις Δεν Θέλεις
  • 2016 Έχω Μια Καρδιά
  • 2016 Μαζί Δεν Κάνουμε
  • 2016 Λόγω Τιμής
  • 2018 Τι Φάση
  • 2018 Για Μια Βραδιά
  • 2019 Πάω Διακοπές, Τα λέμε

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία