Ο Κίριλ "Κίρκα" Μπαμπίτσιν (Kirill "Kirka" Babitzin, Ελσίνκι, 22 Σεπτεμβρίου 1950 - 31 Ιανουαρίου 2007) ήταν Φινλανδός μουσικός. Εκπροσώπησε τη Φινλανδία στο διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1984 με το τραγούδι Hengaillaan, όπου ήρθε ένατος.

Κίρκα
Kirka Babitzin.jpg
Πληροφορίες
Όνομα γέννησηςΚίριλ Μπαμπίτσιν
Γέννηση22  Σεπτεμβρίου 1950[1][2]
Ελσίνκι
Θάνατος31  Ιανουαρίου 2007[1][2]
Ελσίνκι
EίδοςΠοπ, Ροκ, Σόουλ
ΙδιότητεςΤραγουδιστής
Μουσικά όργαναΑκορντεόν, Φυσαρμόνικα
Παρουσία1962-2007
ΣυμμετοχέςCreatures, The Islanders
Ιστότοπος
www.kirka.com

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Kirka keikalla (1969)
  • Kirka (1969)
  • Saat kaiken (1971)
  • Nykyaikaa (1972)
  • Rautaa ja kettinkiä (1973)
  • Kirkan parhaita (1974)
  • Tiukka linja (1975)
  • Babitzinit konsertissa (1975)
  • Lauantaiyö (1976)
  • Kaksi puolta (1977)
  • Anna & Kirka (1978)
  • Kirkan parhaat (1979)
  • Kirka (1981)
  • Täytyy uskaltaa (1983)
  • Hengaillaan (χρυσό, 1984)
  • Älä sano ei (1985)
  • Isot hitit (1985)
  • R.O.C.K. (χρυσό 1986)
  • The Spell (χρυσό, 1987)
  • Surun pyyhit silmistäni (τέσσερις φορές πλατινένιο, 1988)
  • Anna käsi (δύο φορές πλατινένιο, 1989)
  • Iskelmäkansio (1989)
  • Parhaat, uudet versiot (1990)
  • Ota lähellesi (πλατινένιο, 1990)
  • Kasvot peilissä (πλατινένιο, 1991)
  • Babitzin (1991)
  • Pyydä vain (χρυσό, 1992)
  • Kirka (χρυσό, 1994)
  • Tie huomiseen (χρυσό, 1996)
  • Hetki lyö: 1967–1997 (πλατινένιο, 1997)
  • Mestarit Areenalla (τρεις φορές πλατινένιο, 1999)
  • Suuri hetki (2000)
  • Sinut siinä nään (2002)
  • Elämääni eksynyt (2005)
  • 40 unohtumatonta laulua (2006)
  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm1464252. Ανακτήθηκε στις 15  Οκτωβρίου 2015.
  2. 2,0 2,1 Encyclopaedia Metallum. 63369. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.