Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος έργων του Άλμπρεχτ Ντύρερ

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ακολουθεί κατάλογος των έργων του Άλμπρεχτ Ντύρερ.

Πίνακας περιεχομένων

Έργα ζωγραφικήςΕπεξεργασία

Εικόνα Τίτλος Έτος Τεχνική Διαστάσεις Μουσείο
  Μπάρμπαρα Ντύρερ, το γένος Χόλπερ, η μητέρα του καλλιτέχνη (δίπτυχο με το επόμενο) 1490 Λάδι σε πάνελ 47 × 38 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
  Άλμπρεχτ Ντύρερ ο Πρεσβύτερος, ο πατέρας του καλλιτέχνη (δίπτυχο με το προηγούμενο) 1490 Λάδι σε πάνελ 47.5 × 39.5 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Τα οικόσημα των Ντύρερ και Χόλπερ ενωμένα 1490 Λάδι σε πάνελ 47 × 39 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Αυτοπροσωπογραφία με αγκάθι 1493 Λάδι σε λινό μεταφερμένο από περγαμηνή 56.5 × 44.5 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Ο Άνθρωπος των Θλίψεων περ. 1493 Λάδι σε πάνελ 30 × 19 cm Καρλσρούη, Staatliche Kunsthalle
  Madonna Bagnacavallo περ. 1495 Λάδι σε πάνελ 48 × 36 cm Mamiano (Parma), Collezione Magnani
  Φρειδερίκος Γ΄ο Σοφός, εκλέκτωρ της Σαξονίας 1496 Τέμπερα σε καμβά 76 × 57 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Το Τρίπτυχο της Δρέσδης 1496 Λάδι σε καμβά 117 × 96.5 cm (κεντρικός πίνακας), 114 × 45 cm (πλευρικοί πίνακες) Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
  Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο περ. 1496 Λάδι σε πάνελ 23 × 17 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Σκηνή στον ουρανό περ. 1496 Λάδι σε πάνελ 23 × 17 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Οι Επτά Θλίψεις της Παρθένου περ. 1496 Λάδι σε πάνελ 109 × 43 cm (κεντρικός πίνακας), 63 × 46 cm (κάθε πλευρικός πίνακας) Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη και Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
  Ο πατέρας του καλλιτέχνη 1497 Λάδι σε πάνελ 51 × 40.3 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
  Προσωπογραφία νέας 1497 Λάδι σε καμβά 56 × 43 cm Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
  Κοπέλλα με πλεγμένα μαλλιά 1497 Λάδι σε καμβά 56.5 × 42.5 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Προσωπογραφία ανδρός 1497–98 Λάδι σε περγαμηνή σε πάνελ 24.2 × 20 cm Kreuzlingen, Sammlung Heinz Kisters
  Αυτοπροσωπογραφία 1498 Λάδι σε πάνελ 52.5 × 41 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  Πιετά 1498 Λάδι σε πάνελ 147 × 118 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
  Madonna Haller 1496–1499 Λάδι σε πάνελ 52.4 × 42.2 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
  Η φυγή του Λωτ 1496–1499 Λάδι σε πάνελ 52.4 × 42.2 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
  Τα οικόσημα των Τούχερ και Ρίτερ ενωμένα 1499 Λάδι σε πάνελ 28 × 24 cm Βαϊμάρη, Schlossmuseum
  Hans Tucher 1499 Λάδι σε πάνελ 28 × 24 cm Βαϊμάρη, Schlossmuseum
  Felicitas Tucher, το γένος Rieter 1499 Λάδι σε πάνελ 28 × 24 cm Βαϊμάρη, Schlossmuseum
  Elsbeth Tucher 1499 Λάδι σε πάνελ 29 × 23 cm Κάσσελ, Staatliche Kunstsammlungen
  Όσβολτ Κρελ 1499 Λάδι σε πάνελ 50 × 39 cm (κεντρικός πίνακας), 50 × 16 cm (πλευρικοί πίνακες) Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Άγιος Σεβαστιανός (;) περ. 1499 Λάδι σε πάνελ 52 × 40 cm Μπέργκαμο, Accademia Carrara
  Αυτοπροσωπογραφία με γούνα 1500 Λάδι σε πάνελ 67.1 × 489 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Ο Ηρακλής και οι Στυμφαλίδες Όρνιθες 1500 Λάδι σε πάνελ 87 × 110 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
  Τρίπτυχο Πάουμγκάρτνερ περ. 1500 Λάδι σε πάνελ 155 × 126.1 cm (κεντρικός πίνακας), 151 × 61 cm (πλευρικοί πίνακες) Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Πιετά 1500–1503 Λάδι σε πάνελ 151 × 121 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Παρθένος γαλακτοτροφούσα 1503 Λάδι σε πάνελ 24.1 cm × 18.3 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Εικόνα Βωμού Jabach 1503-1504 Λάδι σε πάνελ 94 × 51 cm (Ο Ιώβ εμπαίζεται από την γυναίκα του), 94 x 57 cm (Οι μουσικοί) Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ και Κολωνία, Wallraf-Richartz Museum
  Η Προσκύνηση των Μάγων 1504 Λάδι σε πάνελ 99 × 113.5 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Προσωπογραφία ανδρός περ. 1504 Λάδι σε πάνελ 43 × 29 cm Βουδαπέστη, Μουσείο Καλών Τεχνών
  Η Βενετσιάνα 1505 Λάδι σε πάνελ 32.5 × 24.5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Salvator Mundi (Ο Σωτήρας του Κόσμου [ημιτελές] 1505 Λάδι σε πάνελ 58.1 × 47 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
  Burkard von Speyer 1506 Λάδι σε πάνελ 31.7 × 26 cm Ηνωμένο Βασίλειο, Royal Collection
  Η γιορτή του Ροζαρίου 1506 Λάδι σε πάνελ 162 × 194.5 cm Πράγα, Národní galerie
  Προσωπογραφία νέου 1506 Λάδι σε πάνελ 50 × 40 cm Γένοβα, Palazzo Rosso
  Η Παναγία με την καρδερίνα 1506 Λάδι σε πάνελ 91 × 76 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Ο Ιησούς δωδεκαετής στο Ναό 1506 Λάδι σε πάνελ 64.3 × 80.3 cm Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
  Βενετσιάνα 1506–1507 Λάδι σε πάνελ 28.5 × 21.5 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Αδάμ και Εύα 1507 Λάδι σε πάνελ 209 × 81 cm (κάθε πίνακας) Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  Προσωπογραφία νέου 1507 Λάδι σε πάνελ 35 × 29 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Αλληγορία της Φιλαργυρίας 1507 Λάδι σε πάνελ 35 × 29 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Το κορίτσι με τον κόκκινο μπερέ 1507 Λάδι σε πάνελ μεταφερμένο από περγαμηνή 30 × 20 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Το μαρτύριο των Δέκα Χιλιάδων 1508 Λάδι σε καμβά μεταφερμένο από πάνελ 101 × 89 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Εικόνα Βωμού Heller [αντίγραφο] 1508–1509 Τέμπερα και λάδι σε πάνελ 189 × 138 cm (κεντρικός πίνακας) Φραγκφούρτη, Historisches Museum
  Αγία Οικογένεια 1509 Λάδι σε πάνελ 31 × 39 cm Ρόττερνταμ, Museum Boijmans Van Beuningen
  Η προσκύνηση της Τριάδος (Landauer Altar) 1511 Λάδι σε πάνελ 135 × 123.4 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Παρθένος και Βρέφος με αχλάδι 1512 Λάδι σε πάνελ 49 × 37 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Αυτοκράτορας Καρλομάγνος και αυτοκράτορας Σιγισμούνδος περ. 1512 Λάδι και τέμπερα σε πάνελ 215 × 115 cm (κάθε πίνακας, περιλαμβανομένου του πλαισίου) Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
  Η Παναγία με το γαρύφαλλο 1516 Λάδι σε πάνελ 36 x 25 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Michael Wolgemut 1516 Λάδι και τέμπερα σε πάνελ 29 × 27 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
  Προσωπογραφία κληρικού 1516 Λάδι σε περγαμηνή σε ύφασμα 41.7 × 32.7 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
  Άγιος Φίλιππος και άγιος Ιάκωβος 1516 Τέμπερα σε πάνελ 45 × 38 and 46 × 37 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Η αυτοκτονία της Λουκρητίας 1518 Λάδι σε πάνελ 168 × 74.8 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Παρθένος δεομένη 1518 Λάδι σε πάνελ 53 × 43 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Αγία Άννα, Παρθένος και Βρέφος 1519 Λάδι και τέμπερα σε καμβά μεταφερμένο από πάνελ 60 × 50 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
  Jakob Fugger ο Πλούσιος περ. 1520 Τέμπερα σε καμβά 69 × 53 cm Άουγκσμπουργκ, Staatsgalerie
  Μαξιμιλιανός Α΄ 1519 Λάδι σε πάνελ 74 × 61.5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Μαξιμιλιανός Α΄ 1519 Τέμπερα σε καμβά 83 × 65 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
  Προσωπογραφία ανδρός 1520 Τέμπερα σε καμβά επικολλημένη σε πάνελ 40 × 30 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
  Κεφάλι γυναίκας περ. 1520 Τέμπερα σε καμβά 25.5 × 21.5 cm Παρίσι, Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας
  Bernhart von Reesen 1521 Λάδι σε πάνελ 45.4 × 31.5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
  Προσωπογραφία ανδρός (Rodrigo de Almada) 1521 Λάδι σε πάνελ 50 × 32 cm Βοστώνη, Isabella Stewart Gardner Museum
  Ο Άγιος Ιερώνυμος στο σπουδαστήριό του 1521 Λάδι σε πάνελ 60 × 48 cm Λισαβόνα, Museu Nacional de Arte Antiga
  Προσωπογραφία ευγενούς 1521 Λάδι σε πάνελ 50 × 36 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
  Αγία Άννα, Παρθένος και Βρέφος 1523 Λάδι σε πάνελ 75 x 64.5 cm Βαρσοβία, Πινακοθήκη Porczyński
  Η Παναγία με το αχλάδι 1526 Λάδι σε πάνελ 43 × 31 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
  Jakob Muffel 1526 Λάδι σε καμβά μεταφερμένο από πάνελ 48 × 36 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Hieronymus Holzschuher 1526 Λάδι σε πάνελ 51 × 37 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
  Johannes Kleberger 1526 Λάδι σε πάνελ 36.5 × 36.5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
  Οι Απόστολοι Ιωάννης, Πέτρος, Μάρκος και Παύλος 1526 Λάδι σε πάνελ 212.8 × 76.2 cm (κάθε πίνακας) Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
  Πορεία προς τον Γολγοθά 1527 Λάδι σε πάνελ 32 × 47 cm Μπέργκαμο, Accademia Carrara


ΧαλκογραφίεςΕπεξεργασία

Εικόνα Τίτλος Χρονολογία Τεχνική Διαστάσεις σε χιλιοστά Κατάλογος Bartsch
  Η μεταστροφή του Αγίου Παύλου 1494 Copper engraving 295 × 217 mm
  Ο Θάνατος ορμά σε νεαρή γυναίκα ή Ο άρπαγας 1495–1495 Copper engraving 110 × 92 mm B92
  Ο μεγάλος Ταχυδρόμος 1494–1495 Copper engraving 100 × 115 mm
  Η Αγία Οικογένεια με την λιμπελούλα 1495 Copper engraving 151 × 140 mm B44
  Το αταίριαστο ζευγάρι ή Ερωτική προσφορά 1495 Copper engraving 151 × 140 mm B93
  Πέντε λογχοφόροι και έφιππος Ανατολίτης 1495 Copper engraving 133 × 147 mm B88
  Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο 1494–1498 Copper engraving 316 × 225 mm B61
  Η μετάνοια του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου 1494–1498 Copper engraving 183 × 119 mm B63
  Η δύσμορφη γουρούνα 1494–1498 Copper engraving 118 × 126 mm B95
  Ο Άσωτος Υιός 1494–1498 Copper engraving 247 × 191 mm B28
  Η μικρή Τύχη 1495–1496 Copper engraving 120 × 66 mm B78
  Ο μικρός Ταχυδρόμος 1496 Copper engraving 110 × 78 mm B80
  Ένας μάγειρος και η γυναίκα του 1496 Copper engraving 109 × 77 mm B84
  Τρεις χωρικοί συζητούν 1496–1497 Copper engraving 108 × 77 mm B86
  Κυρία σε άλογο και λογχοφόρος 1496–1497 Copper engraving 106 × 77 mm B82
  Ανατολίτικη οικογένεια 1496–1497 Copper engraving 111 × 79 mm B85
  Χωρικός και η γυναίκα του 1496–1498 Copper engraving 109 × 77 mm B83
  Οι τέσσερις μάγισσες 1497 Copper engraving 194 × 135 mm B75
  Νεαρό ζευγάρι απειλούμενο από τον Θάνατο ή Ο περίπατος 1496–1500 Copper engraving 194 × 120 mm B94
  Η Παναγία με την μαϊμού 1496–1500 Copper engraving 190 × 121 mm B42
  Ο πειρασμός του τεμπέλη ή Το όνειρο του γιατρού 1496–1500 Copper engraving 190 × 121 mm B76
  Το θαλάσσιο τέρας 1496–1500 Copper engraving 248 × 189 mm B71
  Ο Ηρακλής στο σταυροδρόμι 1496–1500 Copper engraving 320 × 222 mm B73
  Ο ήλιος της Δικαιοσύνης 1498–1501 Copper engraving 105 × 76 mm B79
  Ο Άγιος Σεβαστιανός δεμένος στον στύλο 1497–1501 Copper engraving 106 × 76 mm B56
  Παρθένος και Βρέφος πάνω σε ημισέληνο 1498–1500 Copper engraving 107 × 77 mm B30
  Ο Άνθρωπος των Θλίψεων με τα χέρια ανοιγμένα 1500 Copper engraving 117 × 71 mm B20
  Ο Άγιος Σεβαστιανός δεμένος στο δέντρο 1499–1503 Copper engraving 115 × 71 mm B55
  Παρθένος και Βρέφος με την Αγία Άννα 1500–1502 Copper engraving 116 × 71 mm B29
  Άγιος Ευστάθιος 1499–1503 Copper engraving 359 × 261 mm B57
  Η μάγισσα 1498–1502 Copper engraving 115 × 71 mm B67
  Τρεις ερωτιδείς με τρομπέτες, ασπίδα και κράνος 1498–1502 Copper engraving 114 × 72 mm B66
  Νέμεσις ή Καλή Τύχη 1501–1502 Copper engraving 330 × 230 mm B77
  Απόλλων και Άρτεμις 1501–1506 Copper engraving 115 × 70 mm B68
  Πεζός Άγιος Γεώργιος 1500–1505 Copper engraving 116 х 72 mm B53
  Σημαιοφόρος 1502–1503 Copper engraving 115 х 70 mm B87
  Οικόσημο με λιοντάρι και πετεινό 1500–1503 Copper engraving 182 х 118 mm B100
  Η Παναγία του χορταριασμένου πάγκου 1503 Copper engraving 114 × 71 mm B34
  Οικόσημο με νεκροκεφαλή 1503 Copper engraving 220 × 158 mm B101
  Η Γέννηση 1504 Copper engraving 186 × 120 mm B2
  Αδάμ και Εύα 1504 Copper engraving 248 × 192 mm B1
  Οικογένεια σατύρου 1505 Copper engraving 115 × 70 mm B69
  Μικρό άλογο 1505 Copper engraving 165 × 108 mm B96
  Μεγάλο άλογο 1505 Copper engraving 167 × 119 mm B97
  Έφιππος Άγιος Γεώργιος 1508 Copper engraving 109 × 85 mm B54
  Σταύρωση 1508 Copper engraving 134 × 98 mm B24
  Παρθένος και Βρέφος πάνω σε ημισέληνο με στεφάνι από άστρα 1508 Copper engraving 119 × 75 mm B31
  Η Αγία Οικογένεια με τον Άγιο Ιωάννη, την Μαγδαληνή και τον Νικόδημο 1510 Drypoint 216 × 190 mm B43
  Η Παναγία με το αχλάδι 1511 Copper engraving 160 × 107 mm B41
  Ο Άγιος Ιερώνυμος δίπλα στην κλαδεμένη ιτιά 1512 Drypoint 208 × 185 mm B59
  Ο Άνθρωπος των Θλίψεων με τα χέρια δεμένα 1512 Drypoint 118 × 74 mm B21
  Άγγελοι που κρατούν την Σινδόνη 1513 Copper engraving 100 × 139 mm B25
  Παρθένος και Βρέφος δίπλα στο δέντρο 1513 Copper engraving 117 × 75 mm B35
  Ιππότης, Θάνατος και Διάβολος 1513 Copper engraving 246 × 188 mm B98
  Ζευγάρι χωρικών χορεύει 1514 Copper engraving 117 × 74 mm B90
  Ο ασκαύλης 1514 Copper engraving 116 × 75 mm B91
  Ο Άγιος Ιερώνυμος στο σπουδαστήριό του 1514 Copper engraving 247 × 188 mm B60
  Παρθένος και Βρέφος δίπλα σε τείχος 1514 Copper engraving 147 × 101 mm B40
  Μελαγχολία Α΄ 1514 Copper engraving 239 × 188 mm B74
  Παρθένος και Βρέφος πάνω σε ημισέληνο με διάδημα 1514 Copper engraving 118 × 76 mm B33
  Απόστολος Παύλος 1514 Copper engraving 118 × 74 mm B50
  Απόστολος Θωμάς 1514 Copper engraving 117 × 75 mm B48
  ''Ο Άνθρωπος των Θλίψεων καθιστός 1515 Etching 112 × 67 mm B22
  Η Αγωνία στον Κήπο 1515 Etching 224 × 157 mm B19
  Ο απελπισμένος άνθρωπος 1513–1517 Etching 186 × 135 mm B70
  Άγγελοι ανοίγουν την Σινδόνη 1516 Etching 184 × 133 mm B26
  Η απαγωγή της Περσεφόνης με μονόκερω 1516 Etching 315 × 211 mm B72
  Παρθένος και Βρέφος πάνω σε ημισέληνο με στέμμα από άστρα και σκήπτρο 1516 Copper engraving 118 × 74 mm B32
  Η Παναγία στεφόμενη από δύο αγγέλους 1518 Copper engraving 155 × 101 mm B39
  Τοπίο με κανόνι 1518 Etching 218 × 324 mm B99
  Ο καρδινάλιος Albrecht von Brandenburg ή Ο Μικρός Καρδινάλιος 1519 Copper engraving 146 × 96 mm B102
  Άγιος Αντώνιος 1519 Copper engraving 98 × 142 mm B58
  Ο χωρικός και η γυναίκα του στην αγορά 1519 Copper engraving 115 × 72 mm B89
  Παναγία γαλακτοτροφούσα 1519 Copper engraving 115 × 74 mm B36
  Η Παναγία στεφόμενη από άγγελο 1520 Copper engraving 138 × 99 mm B37
  Η Παναγία με το φασκιωμένο Βρέφος 1520 Copper engraving 141 × 96 mm B38
  Ο Άγιος Χριστόφορος κοιτάζοντας δεξιά 1521 Copper engraving 118 × 75 mm B52
  Ο Άγιος Χριστόφορος κοιτάζοντας αριστερά 1521 Copper engraving 118 × 75 mm B51
  Ο καρδινάλιος Albrecht von Brandenburg ή Ο Μεγάλος Καρδινάλιος 1523 Copper engraving 174 × 127 mm B103
  Απόστολος Βαρθολομαίος 1523 Copper engraving 121 × 75 mm B47
  Απόστολος Σίμων 1523 Copper engraving 118 × 75 mm B49
  Μεγάλη Σταύρωση (περίγραμμα μόνο) с. 1523 Copper engraving 320 × 226 mm
  Φρειδερίκος ο Σοφός, εκλέκτωρ της Σαξονίας 1524 Copper engraving 193 × 126 mm B104
  Willibald Pirckheimer 1524 Copper engraving 182 × 111 mm B106
  Απόστολος Φίλιππος 1526 Copper engraving 122 × 76 mm B46
  Φίλιππος Μελάγχθων 1526 Copper engraving 177 × 127 mm B105
  Έρασμος 1526 Copper engraving 249 × 193 mm B107
  Ο Άνθρωπος των Θλίψεων στον στύλο (Πάθος υπ' αρ. 1) 1509 Copper engraving 117 × 76 mm B3
  Η Αγωνία στον Κήπο (Πάθος υπ' αρ. 2) 1508 Copper engraving 117 × 72 mm B4
  Το φιλί του Ιούδα (Πάθος υπ' αρ. 3) 1508 Copper engraving 117 × 76 mm B5
  Ο Χριστός ενώπιον του Καϊάφα (Πάθος υπ' αρ. 4) 1512 Copper engraving 117 × 73 mm B6
  Ο Χριστός ενώπιον του Πιλάτου (Πάθος υπ' αρ. 5) 1512 Copper engraving 128 × 88 mm B7
  Η Μαστίγωση (Πάθος υπ' αρ. 6) 1512 Copper engraving 119 × 76 mm B8
  Ο ακάνθινος στέφανος (Πάθος υπ' αρ. 7) 1512 Copper engraving 119 × 76 mm B9
  Ίδε ο άνθρωπος (Πάθος υπ' αρ. 8) 1512 Copper engraving 117 × 74 mm B10
  Ο Πιλάτος νίπτει τας χείρας του (Πάθος υπ' αρ. 9) 1512 Copper engraving 120 × 79 mm B11
  Πορεία προς τον Γολγοθά (Πάθος υπ' αρ. 10) 1512 Copper engraving 115 × 73 mm B12
  Σταύρωση (Πάθος υπ' αρ. 11) 1511 Copper engraving 117 × 74 mm B13
  Θρήνος για τον νεκρό Χριστό (Πάθος υπ' αρ. 12) 1512 Copper engraving 127 × 82 mm B14
  Αποκαθήλωση (Πάθος υπ' αρ. 13) 1512 Copper engraving 117 × 73 mm B15
  Η εις Άδου κάθοδος (Πάθος υπ' αρ. 14) 1512 Copper engraving 115 × 74 mm B16
  Ανάσταση (Πάθος υπ' αρ. 15) 1512 Copper engraving 118 × 75 mm B17
  Οι Απόστολοι Πέτρος και Ιωάννης θεραπεύουν τον παράλυτο (Πάθος υπ' αρ. 16) 1513 Copper engraving 115 × 74 mm B18


ΞυλογραφίεςΕπεξεργασία

Εικόνα Τίτλος από την σειρά Χρονολογία Διαστάσεις σε χιλιοστά Κατάλογος Bartsch
  Σελίδα τίτλου της δεύτερης λατινικής έκδοσης του 1511 Apocalypsis
(πλήρης τίτλος Apocalypsis cum Figuris)
1511 395 x 285 B60
  1. Το μαρτύριο του Αγίου Ιωάννη Apocalypsis 1496-1497 395 x 285 B61
  2. Το όραμα των Επτά Λυχνιών Apocalypsis
(Αποκάλυψις 1,12)
1496-1498 395 x 285 B62
  3. Ο Άγιος Ιωάννης γονατίζει ενώπιον του Χριστού και των εικοσιτεσσάρων πρεσβυτέρων Apocalypsis
(4,4)
1496 395 x 285 B63
  4. Οι Τέσσερις Ιππείς της Αποκαλύψεως Apocalypsis
(6,1 επ.)
1497-1498 395 x 285 B64
  5. Το άνοιγμα της Πέμπτης και Έκτης σφραγίδος Apocalypsis
(6,9-17)
1497-1498 395 x 285 B65
  6. Οι τέσσερις άγγελοι οι κρατούντες τους τέσσερις ανέμους της γης και η σφράγιση των δούλων του Θεού Apocalypsis
(7,1-8)
1497-1498 395 x 285 B66
  7. Η προσκύνηση του Αρνίου Apocalypsis
(7,9-17)
1496-1497 395 x 285 B67
  8. Το άνοιγμα της έβδομης σφραγίδας και η κραυγή του αετού Apocalypsis
(8,1-5 και 8,13)
1496-1497 395 x 285 B68
  9. Οι τέσσερις Άγγελοι του Θανάτου Apocalypsis
(8,6-12)
1496-1498 395 x 285 B69
  10. Ο Άγιος Ιωάννης τρώει το βιβλίο Apocalypsis
(10,9-11)
1498 395 x 285 B70
  11. Η Γυναίκα της Αποκάλυψης και ο επτακέφαλος δράκων Apocalypsis
(12)
1497 395 x 285 B71
  12. Η μάχη του Μιχαήλ με τον δράκοντα Apocalypsis
(20,1-3)
1498 395 x 285 B72
  13. Η Πόρνη της Βαβυλώνος Apocalypsis
(17)
1496-1497 395 x 285 B73
  14. Το θηρίο με τα κέρατα αρνίου και το επτακέφαλο θηρίο Apocalypsis
(13,11 και 13,1. 17,3)
1496-1497 395 x 285 B74
  15. Ο άγγελος με την κλείδα του φρέατος της Αβύσσου Apocalypsis
(9,1-3)
1497-1498 395 x 285 B75
  Σελίδα τίτλου Τα μεγάλα Πάθη 1511 390 x 280 B4
  1. Μυστικός Δείπνος Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B5
  2. Ο Χριστός στο Όρος των Ελαιών Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B6
  3. Η σύλληψη του Χριστού Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B7
  4. Η Μαστίγωση Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B8
  5. Ίδε ο άνθρωπος Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B9
  6. Ο Χριστός φέρων τον Σταυρόν Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B10
  7. Σταύρωση Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B11
  8. Θρήνος για τον νεκρό Χριστό Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B12
  9. Η Ταφή Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B13
  10. Η εις Άδου κάθοδος Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B14
  11. Ανάσταση Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B15
  Σελίδα τίτλου Η ζωή της Παρθένου 1511 295 x 210 B76
  1. Η άρνηση της προσφοράς του Ιωακείμ Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B77
  2. Άγγελος εμφανιζόμενος στον Ιωακείμ Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B78
  3. Η συνάντηση Ιωακείμ και Άννας στην Χρυσή Πύλη Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B79
  4. Η γέννηση της Παρθένου Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B80
  5. Τα Εισόδια της Θεοτόκου Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B81
  6. Η γάμοι της Παρθένου Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B82
  7. Ευαγγελισμός Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B83
  8. Η Επίσκεψη Η ζωή της Παρθένου 1503-1504 295 x 210 B84
  9. Η προσκύνηση των ποιμένων Η ζωή της Παρθένου 1502-1503 295 x 210 B85
  10. Η Περιτομή Η ζωή της Παρθένου 1503-1505 295 x 210 B86
  11. Η προσκύνηση των Μάγων Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B87
  12. Υπαπαντή Η ζωή της Παρθένου 1503-1505 295 x 210 B88
  13. Φυγή στην Αίγυπτο Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B89
  14. Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο Η ζωή της Παρθένου 1502 295 x 210 B90
  15. Ο Ιησούς δωδεκαετής στον Ναό Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B91
  16. Ο Χριστός εγκαταλείπει την μητέρα του Η ζωή της Παρθένου 1503-1505 295 x 210 B92
  17. Η Κοίμηση της Θεοτόκου Η ζωή της Παρθένου 1510 295 x 210 B93
  18. Η στέψη της Παρθένου Η ζωή της Παρθένου 1510 295 x 210 B94
  19. Η Παρθένος λατρευομένη από αγγέλους και αγίους Η ζωή της Παρθένου 1502 295 x 210 B95
  Σελίδα τίτλου Τα μικρά Πάθη 1511 127 x 97 B16
  1. Το προπατορικό αμάρτημα Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B17
  2. Η εκδίωξη των Πρωτοπλάστων Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B18
  3. Ευαγγελισμός Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B19
  4. Η Γέννηση Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B20
  5. Ο Χριστός εγκαταλείπει την μητέρα του Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B21
  6. Η είσοδος στα Ιεροσόλυμα Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B22
  7. Η εκδίωξη των εμπόρων από τον Ναό Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B23
  8. Μυστικός Δείπνος Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B24
  9. Ο Χριστός πλένει τα πόδια του Πέτρου Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B25
  10. Ο Χριστός στο Όρος των Ελαιών Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B26
  11. Το φιλί του Ιούδα Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B27
  12. Ο Χριστός ενώπιον του Άννα Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B28
  13.Ο Χριστός ενώπιον του Καϊάφα Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B29
  14. Ο Εμπαιγμός Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B30
  15. Ο Χριστός ενώπιον του Πιλάτου Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B31
  16. Ο Χριστός ενώπιον του Ηρώδη Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B32
  17. Η Μαστίγωση Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B33
  18. Ο ακάνθινος στέφανος Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B34
  19. Ίδε ο άνθρωπος Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B35
  20. Ο Πιλάτος νίπτει τας χείρας του Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B36
  21. Ο Χριστός φέρων τον Σταυρόν Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B37
  22. Η Σινδόνη της Αγίας Βερόνικας Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B38
  23. Ο Χριστός καρφώνεται στον Σταυρό Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B39
  24. Σταύρωση Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B40
  25.Η εις Άδου κάθοδος Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B41
  26. Αποκαθήλωση Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B42
  27. Θρήνος για τον νεκρό Χριστό Τα μικρά Πάθη 1509-1510 127 x 97 B43
  28. Η Ταφή Τα μικρά Πάθη 1509-1510 127 x 97 B44
  29. Ανάσταση Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B45
  30. Ο Χριστός εμφανίζεται στην μητέρα του Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B46
  31. Μη μου άπτου Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B47
  32. Δείπνον εις Εμμαούς Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B48
  33. Η απιστία του Θωμά Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B49
  34. Η Ανάληψη Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B50
  35. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B51
  36. Δευτέρα Παρουσία Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B52

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • Wolf, Norbert. Albrecht Dürer. Prestel, 2010. ISBN 978-3-7913-4426-3
  • Borer (Alain) & Bon (Cécile). L'oeuvre Graphique De Albrecht Dürer. Hubschmid & Bouret. 1980.