Κατάλογος έργων του Ρέικσμουζεουμ

(το λήμμα αναφέρεται μόνο στα έργα ευρωπαϊκής ζωγραφικής)

Παρά το ότι τα έργα των ζωγράφων της "Χρυσής ολλανδικής εποχής" κατέκλυσαν τα μουσεία της Ευρώπης, το Ρέικσμουζεουμ (Κρατικό Μουσείο) του Άμστερνταμ παρέχει, όπως είναι ευνόητο, την πληρέστερη ενημέρωση για την πορεία της ζωγραφικής της περιόδου αυτής.

Τα σημαντικότερα έργα που εκτίθενται είναι :

Ολλανδική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Χέρτχεν τοτ Σιντ Γιανς Το δέντρο του Ιεσσαί
  Χέρτχεν τοτ Σιντ Γιανς Η προσκύνηση των Μάγων
  Χέρτχεν τοτ Σιντ Γιανς Ιερές συγγένειες
  Γιαν Μόστερτ Η προσκύνηση των Μάγων
  Λούκας φαν Λέιντεν Η λατρεία του Χρυσού Μόσχου
  Γιαν φαν Σκόρελ Μαρία Μαγδαληνή
  Μάαρτεν φαν Χέιμσκερκ Προσωπογραφία της Άννας Κοντ
  Ντιρκ Γιάκομπς Προσωπογραφία του Πομπήιου Όκκο
  Αντόνις Μορ Προσωπογραφία του σερ Τόμας Γκρέσαμ
  Πίτερ Άρτσεν Η προσκύνηση των ποιμένων
  Κορνέλις φαν Χάαρλεμ Βηρσαβεέ
  Γιόος ντε Μόμπερ Ορεινό τοπίο
  Άμπραχαμ Μπλούμερτ Το κήρυγμα του Ιωάννη Βαπτιστή
  Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Βάζο με λουλούδια
  Φρανς Χαλς Ένα ζευγάρι στον κήπο
  Φρανς Χαλς Ο εύθυμος πότης
  Φρανς Χαλς Προσωπογραφία του Λούκας ντε Κλερκ
  Φρανς Χαλς Προσωπογραφία της Φάιντσε φαν Στένκιστε
  Φρανς Χαλς Ο λόχος του λοχαγού Ρέαλ και του υπολοχαγού Μπλάου
  Φρανς Χαλς Προσωπογραφία του Νίκολας Χάσσελερ
  Φρανς Χαλς Προσωπογραφία της Μαρίτζε Κλάεσντρ
  Χέντρικ τερ Μπρούγκεν Η απιστία του Θωμά
  Χέντρικ Άφερκαμπ Παγοδρόμοι
  Χέρκουλες Σέγκερς Τοπίο με ποτάμι
  Γιαν φαν Χόγιεν Οι ξερές βαλανιδιές
  Γιαν φαν Χόγιεν Άποψη του Ντόρντρεχτ
  Πίτερ Σένρενταμ Εσωτερικό του Αγίου Οδόλφου στο Άσσεντελφτ
  Πίτερ Σένρενταμ Το παλιό δημαρχείο του Άμστερνταμ
  Γιοχάννες Κορνέλισοον Φέρσπρονγκ Προσωπογραφία κοριτσιού
  Τόμας ντε Κάιζερ Ο Πίτερ Σόουτ έφιππος
  Μπαρτολομέους Μπρέινμπεργκ Ιταλικό τοπίο με καλλιτέχνη που σχεδιάζει
  Σάλομον φαν Ράουσντελ Πορθμείο σε ποτάμι
  Ερτ φαν ντερ Νέιρ Παγωμένο ποτάμι
  Ερτ φαν ντερ Νέιρ Ποτάμι στο σεληνόφωτο
  Ρέμπραντ Η μητέρα του καλλιτέχνη διαβάζει
  Ρέμπραντ Ο Ιωσήφ διηγείται τα όνειρά του
  Ρέμπραντ Το πέτρινο γεφύρι
  Ρέμπραντ Ο Ιερεμίας θρηνεί την καταστροφή της Ιερουσαλήμ
  Ρέμπραντ Νυχτερινή περίπολος
  Ρέμπραντ Οι σύνδικοι της Συντεχνίας Υφασματεμπόρων
  Ρέμπραντ Μάθημα ανατομίας του δρ. Ντάυμαν
  Ρέμπραντ Η Εβραία νύφη
  Ρέμπραντ Ο καλλιτέχνης ως Άγιος Παύλος
  Γιαν Ασσελάιν Ο τρομαγμένος κύκνος
  Γιούντιτ Λέιστερ Σερενάτα
  Άντριεν φαν Οστάντε Η ψαροπώλισσα
  Άντριεν φαν Οστάντε Εσωτερικό με χωρικούς
  Μπαρτολομέους φαν ντερ Χελστ Το συμπόσιο των Βαλλιστροφόρων
  Χέρριτ Ντάου Νυχτερινό σχολείο
  Χέραρντ τερ Μπορχ Συντροφιά σε εσωτερικό
  Χέραρντ τερ Μπορχ Προσωπογραφία της Ελένης φαν ντερ Σάλκε
  Εμάνουελ ντε Βίττε Εσωτερικό γοτθικής εκκλησίας
  Εμάνουελ ντε Βίττε Η ψαραγορά
  Φίλιπς Βάουβερμαν Το άσπρο άλογο
  Άμπραχαμ φαν Μπέιγερεν Νεκρή φύση
  Έλμπερτ Κόιπ Ορεινό τοπίο
  Έλμπερτ Κόιπ Ιππείς σε ποτάμι
  Κλάες Πίτερς Μπέρχεμ Διασχίζοντας τον ποταμό
  Άνταμ Παϊνάκερ Στις όχθες μιας ιταλικής λίμνης
  Μίκαελ Σβέιρτς Μια παρτίδα ντάμα
  Πάουλους Πόττερ Άλογα σε λιβάδι
  Γιαν φαν ντε Καπέλλε Χειμωνιάτικο τοπίο
  Γιαν φαν ντε Καπέλλε Χαιρετισμός της ακάτου με τους επισήμους
  Γιαν Στέιν Η γιορτή του Αγίου Νικολάου
  Γιαν Στέιν Η άρρωστη
  Γιαν Στέιν Η προσκύνηση των ποιμένων
  Γιαν Στέιν Πρωινή τουαλέτα
  Γιαν Στέιν Η εύθυμη οικογένεια
  Χάμπριελ Μέτσου Το άρρωστο παιδί
  Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Μονοπάτι ανάμεσα στις θίνες
  Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Τοπίο με καταρράχτη
  Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Ανεμόμυλος στο Βικ
  Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Άποψη του Χάρλεμ
  Πίτερ ντε Χόοχ Το ντουλάπι με τα λινά
  Πίτερ ντε Χόοχ Στην αυλή ενός σπιτιού
  Πίτερ ντε Χόοχ Μητρική φροντίδα
  Πίτερ ντε Χόοχ Το κελάρι
  Γιοχάνες Βερμέερ Η Γαλατού
  Γιοχάνες Βερμέερ Το γράμμα
  Γιοχάνες Βερμέερ Δρόμος στο Ντελφτ
  Γιοχάνες Βερμέερ Νέα γυναίκα που διαβάζει γράμμα
  Κορνέλις Μπίσοπ Γυναίκα που καθαρίζει μήλα
  Νικολάες Μάες Ονειροπόληση
  Μέιντερτ Χομπέμα Νερόμυλος
  Γιαν φαν ντερ Χάιντεν Άποψη του Μαρτελάρσγκραχτ στο Άμστερνταμ
  Γιαν φαν ντερ Χάιντεν Άποψη του Νταμ στο Άμστερνταμ
  Χέρριτ Μπερκχέυντε Το Σπάαρνε στο Χάρλεμ
 
Κορνέλις Τρόοστ Κήπος αστικού σπιτιού

Ζωγραφική άλλων χωρώνΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Λορέντσο Μόνακο Ο Άγιος Ιερώνυμος στο σπουδαστήριό του
  Κάρλο Κριβέλλι Μαρία Μαγδαληνή
  Πιέρο ντι Κόζιμο Τζουλιάνο ντα Σανγκάλλο και Φραντσέσκο Τζαμπέρτι
  Αντόνιο ντελ Πολλαϊουόλο Προσωπογραφία ανδρός
  Κόζιμο Ροσσέλλι Η προσκύνηση του Βρέφους
  Βιντσέντσο Φόππα Προσωπογραφία γυναικός
  Τιντορέττο Προσωπογραφία του Οττάβιο Στράντα
  Πάολο Βερονέζε Προσωπογραφία του Ντανιέλε Μπάρμπαρο
  Πάολο Βερονέζε Αφροδίτη και Έρως
  Αλεσσάντρο Μανιάσκο Μοναχοί σε τοπίο
  Αλεσσάντρο Μανιάσκο Η σφαγή των Αθώων
  Τζανμπαττίστα Τιέπολο Τηλέμαχος και Μέντωρ
  Τζανμπαττίστα Τιέπολο Το όραμα της Αγίας Άννας
  Φραντσέσκο Γκουάρντι Λεμβοδρομία στο Μεγάλο Κανάλι
  Ελ Γκρέκο Σταύρωση
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Προσωπογραφία της Ελένης Φουρμάν
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η πορεία προς τον Γολγοθά
  Άντονι βαν Ντάικ Η μετανοούσα Μαγδαληνή
  Άντονι βαν Ντάικ Ο πρίγκιπας Γουλιέλμος και η πριγκίπισσα Μαρία Στούαρτ
  Πιέρ-Πωλ Πρυντόν Ο Ρούντγκερ Γιαν Σιμμελπεννινκ και η οικογένειά του