Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος αστέρων της Κασσιόπης

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ο παρών κατάλογος αστέρων της Κασσιόπης παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό της Κασσιόπης κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Γάμμα Κασσιόπης γ 27 5394 4427 00h 56m 42,50s +60° 43′ 00,3″ 2,15 −4,22 613 B0IV:evar
Άλφα Κασσιόπης α 18 3712 3179 00h 40m 30,39s +56° 32′ 14,7″ 2,24 −1,99 228 K0II-IIIvar
Βήτα Κασσιόπης β 11 432 746 00h 09m 10,09s +59° 09′ 00,8″ 2,28 1,17 54 F2III-IV
Δέλτα Κασσιόπης δ 37 8538 6686 01h 25m 48,60s +60° 14′ 07,5″ 2,68 0,26 99 A5Vv SB
Έψιλον Κασσιόπης ε 45 11415 8886 01h 54m 23,68s +63° 40′ 12,5″ 3,35 −2,31 442 B2pvar
Ήτα Κασσιόπης η 24 4614 3821 00h 49m 05,10s +57° 48′ 59,6″ 3,46 4,59 19 G0V SB
Ζήτα Κασσιόπης ζ 17 3360 2920 00h 36m 58,27s +53° 53′ 49,0″ 3,69 −2,62 597 B2IV
50 Κασσιόπης 50 12216 9598 02h 03m 26,19s +72° 25′ 16,5″ 3,95 0,47 162 A2V
Κάππα Κασσιόπης κ 15 2905 2599 00h 32m 59,99s +62° 55′ 54,4″ 4,17 −6,34 4127 B1Ia
Θήτα Κασσιόπης θ 33 6961 5542 01h 11m 05,93s +55° 08′ 59,8″ 4,34 1,22 137 A7Vvar
Γιώτα Κασσιόπης ι 15089 11569 02h 29m 03,99s +67° 24′ 08,6″ 4,46 1,27 141 A5p Sr
Όμικρον Κασσιόπης ο 22 4180 3504 00h 44m 43,50s +48° 17′ 03,8″ 4,48 −2,74 906 B5III
48 Κασσιόπης A 48 12111 9480 02h 01m 57,55s +70° 54′ 25,4″ 4,49 1,72 117 A3IV
Ρο Κασσιόπης ρ 7 224014 117863 23h 54m 23,04s +57° 29′ 57,8″ 4,51 −9,5 8500 F8Ia0-M2I
Ύψιλον 2 Κασσιόπης υ2 28 5395 4422 00h 56m 40,01s +59° 10′ 52,2″ 4,62 0,62 206 G8III-IV
Χι Κασσιόπης χ 39 9408 7294 01h 33m 55,93s +59° 13′ 55,5″ 4,68 0,70 204 K0III
Ψι Κασσιόπης ψ 36 8491 6692 01h 25m 55,90s +68° 07′ 47,8″ 4,72 0,86 193 K0III
Λάμδα Κασσιόπης λ 14 2772 2505 00h 31m 46,32s +54° 31′ 20,4″ 4,74 −0,44 354 B8Vn
Ξι Κασσιόπης ξ 19 3901 3300 00h 42m 03,88s +50° 30′ 45,1″ 4,80 −2,86 1109 B2,5V
HR 244 5015 4151 00h 53m 04,28s +61° 07′ 24,8″ 4,80 3,46 61 F8V
R Κασσιόπης R 224490 118188 23h 58m 24,80s +51° 23′ 19,0″ 4,80 410 M6,5-9e
Ύψιλον 1 Κασσιόπης υ1 26 5234 4292 00h 55m 00,19s +58° 58′ 22,1″ 4,83 −0,65 406 K2III
1 Κασσιόπης 1 218376 114104 23h 06m 36,81s +59° 25′ 11,2″ 4,84 −2,81 1105 B0,5IV
HD 19275 19275 14862 03h 11m 56,24s +74° 23′ 37,9″ 4,85 1,37 162 A2Vnn
Ταυ Κασσιόπης τ 5 223165 117301 23h 47m 03,39s +58° 39′ 06,7″ 4,88 1,26 173 K1III
Σίγμα Κασσιόπης σ 8 224572 118243 23h 59m 00,53s +55° 45′ 17,8″ 4,88 −3,47 1523 B1V...
AR Κασσιόπης AR 221253 115990 23h 30m 01,92s +58° 32′ 56,1″ 4,89 −1,34 575 B3IV
Νι Κασσιόπης ν 25 4636 3801 00h 48m 49,99s +50° 58′ 05,5″ 4,90 −0,49 389 B9III
Πι Κασσιόπης π 20 4058 3414 00h 43m 28,09s +47° 01′ 28,7″ 4,95 1,31 174 A5V
Φι Κασσιόπης φ 34 7927 6242 01h 20m 04,92s +58° 13′ 53,8″ 4,95 −4,32 2329 F0Ia
4 Κασσιόπης 4 220652 115590 23h 24m 50,25s +62° 16′ 58,2″ 4,96 −1,91 771 M1III
Ωμέγα Κασσιόπης ω 46 11529 9009 01h 56m 00,00s +68° 41′ 07,0″ 4,97 −1,69 701 B8III
HD 3240 3240 2854 00h 36m 08,29s +54° 10′ 06,4″ 5,08 −0,87 505 B7III
V509 Κασσιόπης V509 217476 113561 23h 00m 05,10s +56° 56′ 43,4″ 5,10 −6,77 7723 F80
Μι Κασσιόπης μ 30 6582 5336 01h 08m 12,92s +54° 55′ 27,2″ 5,17 5,78 25 G5VIp/M5V
HD 15920 15920 12273 02h 38m 02,09s +72° 49′ 05,6″ 5,17 0,69 256 G8III
42 Κασσιόπης 42 10250 8016 01h 42m 55,73s +70° 37′ 21,2″ 5,18 0,51 281 B9V
49 Κασσιόπης 49 12339 9763 02h 05m 31,58s +76° 06′ 54,4″ 5,22 −0,36 426 G8III
47 Κασσιόπης 47 12230 9727 02h 05m 07,05s +77° 16′ 53,2″ 5,27 2,64 109 F0Vn
40 Κασσιόπης 40 9774 7650 01h 38m 30,94s +73° 02′ 24,3″ 5,28 −0,40 447 G8II-III
HD 11946 11946 9312 01h 59m 37,99s +64° 37′ 17,9″ 5,29 0,81 257 A0Vn
31 Κασσιόπης 31 6829 5518 01h 10m 39,27s +68° 46′ 43,3″ 5,32 0,38 318 A0Vnn
HD 4775 4775 3951 00h 50m 43,57s +64° 14′ 51,3″ 5,35 −1,63 813 A4V comp SB
12 Κασσιόπης 12 2011 1960 00h 24m 47,49s +61° 49′ 51,8″ 5,38 −1,47 763 B9III
HD 4222 4222 3544 00h 45m 17,20s +55° 13′ 17,1″ 5,41 0,25 351 A2Vs
23 Κασσιόπης 23 4382 3721 00h 47m 46,02s +74° 50′ 51,3″ 5,42 −1,54 803 B8III
6 Κασσιόπης 6 V566 223385 117447 23h 48m 50,17s +62° 12′ 52,3″ 5,43 −8,06 6150 A3Ia comp
HD 3474 3574 3083 00h 39m 09,89s +49° 21′ 16,5″ 5,45 −2,60 1331 K5III
HD 9900 9900 7617 01h 38m 07,56s +57° 58′ 39,5″ 5,55 −2,17 1140 G5II
HD 223173 223173 117299 23h 47m 01,91s +57° 27′ 05,0″ 5,55 −3,00 1672 K3II
HD 5408 5408 4440 00h 56m 46,94s +60° 21′ 46,3″ 5,56 −0,81 614 B8V
HD 6960 6960 5566 01h 11m 25,52s +64° 12′ 09,8″ 5,56 0,06 410 B9,5V
HD 220369 220369 115395 23h 22m 32,52s +60° 08′ 00,6″ 5,56 −2,73 1482 K3II
10 Κασσιόπης 10 144 531 00h 06m 26,53s +64° 11′ 46,2″ 5,57 −1,82 982 B9III
32 Κασσιόπης 32 6972 5589 01h 11m 41,37s +65° 01′ 08,0″ 5,57 0,34 363 B9IV
43 Κασσιόπης 43 V557 10221 7965 01h 42m 20,44s +68° 02′ 35,0″ 5,57 −0,10 444 A0p SiSr
HR 8832 219134 114622 23h 13m 14,74s +57° 10′ 03,5″ 5,57 6,50 21 K3Vvar
HR 9059 V1022 224355 118077 23h 57m 08,49s +55° 42′ 20,6″ 5,57 1,45 218 G8Ib
HD 224893 224893 124 00h 01m 37,02s +61° 13′ 22,1″ 5,58 −4,75 3791 F0III
HD 1976 V746 1976 1921 00h 24m 15,64s +52° 01′ 11,7″ 5,58 −2,54 1370 B5IV
HD 219623 219623 114924 23h 16m 42,19s +53° 12′ 50,6″ 5,58 4,04 66 F7V
HD 2774 2774 2497 00h 31m 41,21s +52° 50′ 22,4″ 5,59 0,18 393 K2III
53 Κασσιόπης 53 12301 9573 02h 03m 00,19s +64° 23′ 24,1″ 5,59 −4,54 3468 B8Ib
HD 17948 17948 13665 02h 55m 56,74s +61° 31′ 15,8″ 5,59 3,48 86 F4V
HR 511 V987 10780 8362 01h 47m 44,06s +63° 51′ 11,2″ 5,63 5,64 33 K0V
YZ Κασσιόπης 21 YZ 4161 3572 00h 45m 39,11s +74° 59′ 17,3″ 5,64 0,89 290 A2IV
68 Κασσιόπης 68 4142 3478 00h 44m 26,23s +47° 51′ 50,3″ 5,66 −1,18 760 B5V...
2 Κασσιόπης 2 218753 114365 23h 09m 44,14s +59° 19′ 57,7″ 5,68 −3,23 1976 A5III
HD 9352 9352 7251 01h 33m 25,71s +58° 19′ 38,4″ 5,69 −3,20 1952 K0Ib+...
HD 2054 2054 1982 00h 25m 06,39s +53° 02′ 48,4″ 5,72 −0,33 528 B9IV
HD 1239 1239 1354 00h 16m 57,05s +61° 31′ 59,5″ 5,74 −0,73 642 G8III
HD 6676 6676 5361 01h 08m 33,45s +58° 15′ 48,5″ 5,77 −0,43 567 B8V
HD 3283 3283 2876 00h 36m 27,34s +60° 19′ 34,4″ 5,78 −4,29 3361 A4III
44 Κασσιόπης 44 10425 8046 01h 43m 19,74s +60° 33′ 04,9″ 5,78 −1,46 913 B8IIIn
HD 225289 V567 225289 418 00h 05m 06,13s +61° 18′ 50,3″ 5,80 −0,93 724 B8MNp...
HD 16024 16024 12239 02h 37m 36,01s +65° 44′ 43,3″ 5,80 −1,19 815 K5III
38 Κασσιόπης 38 9021 7078 01h 31m 13,52s +70° 15′ 53,2″ 5,82 3,49 95 F6V
HD 3856 3856 3299 00h 42m 03,44s +66° 08′ 51,4″ 5,83 −0,11 503 G9III-IV
HR 297 6210 5021 01h 04m 19,55s +61° 34′ 48,9″ 5,83 1,31 261 F6V
HD 1279 1279 1372 00h 17m 09,04s +47° 56′ 50,7″ 5,86 −1,47 953 B7III
HD 4440 4440 3750 00h 48m 08,88s +72° 40′ 28,0″ 5,86 1,69 223 K0IV
HD 225009 225009 207 00h 02m 36,08s +66° 05′ 56,3″ 5,87 −3,15 2076 G8III
V762 Κασσιόπης V762 7389 5926 01h 16m 11,90s +71° 44′ 37,8″ 5,87 −7,42 2760 M3
HD 19065 19065 14502 03h 07m 19,02s +64° 03′ 27,4″ 5,89 −0,27 557 B9V
9 Κασσιόπης 9 225180 330 00h 04m 13,66s +62° 17′ 15,6″ 5,90 −4,35 3663 A1III
HD 6130 6130 4962 01h 03m 37,01s +61° 04′ 29,4″ 5,92 −2,41 1509 F0II
HD 2952 2952 2611 00h 33m 10,32s +54° 53′ 42,3″ 5,93 0,62 376 K0III
HD 2626 2626 2377 00h 30m 19,91s +59° 58′ 39,2″ 5,94 −0,77 718 B9IIIn
SU Κασσιόπης SU 17463 13367 02h 51m 58,75s +68° 53′ 18,7″ 5,94 −2,24 1411 F5:Ib-II
HD 16769 16769 12821 02h 44m 49,67s +67° 49′ 29,0″ 5,95 0,47 406 A5III
HD 5550 5550 4572 00h 58m 31,00s +66° 21′ 06,6″ 5,97 0,66 376 A0III
HR 5 V640 123 518 00h 06m 15,54s +58° 26′ 12,1″ 5,98 4,44 70 G5V
HD 6211 6211 4998 01h 04m 02,39s +52° 30′ 08,3″ 5,99 −1,42 991 K2
52 Κασσιόπης 52 12279 9564 02h 02m 52,49s +64° 54′ 05,4″ 6,00 1,30 284 A1Vn
HD 11857 11857 9220 01h 58m 33,22s +61° 41′ 52,1″ 6,02 −0,70 721 B5III
V373 Κασσιόπης V373 224151 117957 23h 55m 33,84s +57° 24′ 43,8″ 6,03 B0,5IIv SB
HD 4817 4817 3988 00h 51m 16,39s +61° 48′ 19,8″ 6,04 −3,37 2489 K5Ib
55 Κασσιόπης 55 13474 10438 02h 14m 29,10s +66° 31′ 28,0″ 6,05 −0,72 738 B9V+...
AO Κασσιόπης AO 1337 1415 00h 17m 43,07s +51° 25′ 59,1″ 6,11 −5,11 5719 O9IIInn
HD 12173 12173 9586 02h 03m 10,51s +73° 51′ 02,0″ 6,12 0,89 363 A5III
HD 9030 9030 7050 01h 30m 52,01s +66° 05′ 53,2″ 6,15 1,46 282 A2Vs
HD 17958 17958 13700 02h 56m 24,66s +64° 19′ 56,8″ 6,17 −1,80 1278 K3Ibvar
HD 224784 224784 43 00h 00m 30,98s +59° 33′ 35,1″ 6,18 0,59 427 G9III-IV
HD 2589 2589 2422 00h 30m 54,20s +77° 01′ 10,2″ 6,18 3,20 128 K0IV
13 Κασσιόπης 13 2729 2474 00h 31m 25,20s +66° 31′ 10,7″ 6,18 −0,53 716 B6V
HD 3924 3924 3334 00h 42m 31,01s +58° 45′ 12,4″ 6,18 −1,29 1016 B9,5III
V773 Κασσιόπης V773 10543 8115 01h 44m 17,91s +57° 32′ 12,0″ 6,18 1,69 258 A3V
HD 5343 5343 4383 00h 56m 12,93s +57° 59′ 47,7″ 6,20 0,28 497 K3III
HD 224870 224870 106 00h 01m 19,24s +49° 58′ 53,7″ 6,22 −0,51 724 G7II-III
HD 4881 4881 4023 00h 51m 33,79s +51° 34′ 17,2″ 6,22 −1,51 1148 B9,5V
HD 225094 V639 225094 274 00h 03m 25,72s +63° 38′ 25,9″ 6,24 −3,92 3505 B3Ia
HD 217673 217673 113684 23h 01m 30,72s +57° 06′ 19,7″ 6,24 −1,56 1181 K2II
HD 222618 222618 116912 23h 41m 54,56s +57° 15′ 35,9″ 6,24 −0,93 886 G8III
HD 10587 10587 8148 01h 44m 46,15s +57° 05′ 21,2″ 6,25 0,07 560 A2V
HD 13222 13222 10350 02h 13m 21,05s +74° 01′ 40,1″ 6,25 0,61 438 G8III
HD 21970 21970 17056 03h 39m 25,10s +75° 44′ 22,6″ 6,25 0,65 429 G9III-IV
RZ Κασσιόπης RZ 17138 13133 02h 48m 55,51s +69° 38′ 03,1″ 6,26 2,28 204 A3V
HD 222570 222570 116876 23h 41m 26,80s +49° 30′ 44,9″ 6,26 −0,63 778 A4V
HD 5128 5128 4212 00h 53m 47,53s +52° 41′ 21,6″ 6,27 1,61 278 A5m
HD 5273 5273 4298 00h 55m 05,22s +48° 40′ 42,8″ 6,28 −0,68 803 M2,5IIIa
HD 6540 6540 5251 01h 07m 09,44s +53° 29′ 53,5″ 6,31 −1,79 1358 K0
HD 7732 7732 6261 01h 20m 19,45s +77° 34′ 13,7″ 6,31 0,98 379 G5III...
35 Κασσιόπης 35 8003 6312 01h 21m 05,19s +64° 39′ 29,5″ 6,33 2,01 238 A2Vnn
HD 10362 10362 8020 01h 42m 58,32s +61° 25′ 15,9″ 6,33 −1,15 1022 B7II
HD 223386 223386 117450 23h 48m 53,91s +59° 58′ 44,2″ 6,33 1,22 344 A0V
HD 8424 8424 6685 01h 25m 46,30s +70° 58′ 47,7″ 6,34 0,35 514 A0Vnn
HD 10293 10293 7963 01h 42m 17,69s +58° 37′ 39,9″ 6,35 −1,90 1455 B8III
HD 8272 8272 6486 01h 23m 21,27s +58° 08′ 35,6″ 6,36 2,56 188 F4V
HD 223421 223421 117472 23h 49m 11,89s +58° 57′ 47,6″ 6,36 1,94 250 F2IV
HD 7925 7925 6378 01h 21m 58,94s +76° 14′ 20,0″ 6,37 1,95 250 F0IVn
V805 Κασσιόπης V805 21179 16319 03h 30m 19,39s +71° 51′ 50,0″ 6,37 −0,73 856 M2III
HD 4818 V526 4818 3965 00h 50m 57,27s +51° 30′ 28,9″ 6,38 2,26 217 F2IV
HD 4295 4295 3641 00h 46m 38,23s +69° 19′ 31,3″ 6,39 3,35 132 F3V
HD 5357 5357 4446 00h 56m 54,99s +68° 46′ 32,7″ 6,39 2,51 195 F0m
V465 Κασσιόπης V465 7733 6093 01h 18m 13,89s +57° 48′ 11,4″ 6,39 −0,75 874 M5
HD 220074 220074 115218 23h 20m 14,37s +61° 58′ 12,5″ 6,39 −0,91 942 K1V
HD 5715 5715 4709 01h 00m 30,87s +70° 58′ 58,8″ 6,40 1,21 355 A4IV
V761 Κασσιόπης V761 7157 5688 01h 13m 09,82s +61° 42′ 22,3″ 6,40 −0,11 652 B9V
HD 222682 222682 116962 23h 42m 31,41s +61° 40′ 45,8″ 6,40 0,66 459 K2III
HD 371 371 695 00h 08m 32,87s +63° 12′ 14,6″ 6,41 −1,91 1502 G3II
HD 2904 2904 2628 00h 33m 19,20s +70° 58′ 54,7″ 6,41 0,36 528 A0Vn
HD 4362 4362 3649 00h 46m 42,47s +59° 34′ 28,3″ 6,41 G0Ib
HD 6497 6497 5240 01h 07m 00,07s +56° 56′ 06,9″ 6,41 1,47 318 K2III...
HD 218440 218440 114163 23h 07m 10,45s +59° 43′ 38,6″ 6,41 −1,65 1336 B2,5IV
HD 220130 220130 115245 23h 20m 34,54s +62° 12′ 47,8″ 6,41 −2,24 1753 K2III
HR 9017 V650 223358 117430 23h 48m 39,03s +64° 52′ 35,3″ 6,41 −0,30 718 A0sp...
HD 1142 1142 1269 00h 15m 54,87s +61° 00′ 00,7″ 6,43 0,23 566 G8III...
HD 217944 217944 113852 23h 03m 21,33s +58° 33′ 50,0″ 6,43 1,71 286 G8IV
HD 5459 5459 4475 00h 57m 19,53s +61° 25′ 19,0″ 6,44 0,21 575 G8IV
HD 222748 222748 116991 23h 43m 05,03s +51° 56′ 21,6″ 6,44 0,27 559 K0
HD 1601 1601 1639 00h 20m 30,92s +48° 58′ 07,1″ 6,46 −0,86 950 G0
HD 17581 17581 13347 02h 51m 45,92s +58° 18′ 51,5″ 6,46 1,75 285 A1m
HD 222932 222932 117133 23h 44m 48,37s +55° 47′ 58,9″ 6,46 0,65 473 G4III:
16 Κασσιόπης 16 3038 2707 00h 34m 24,89s +66° 45′ 01,3″ 6,47 0,28 565 B9III
V801 Κασσιόπης V801 19243 14626 03h 08m 54,18s +62° 23′ 04,5″ 6,47 −2,48 2012 B1V:e
HD 223552 223552 117551 23h 50m 22,12s +51° 37′ 18,1″ 6,47 3,43 132 F3V
HD 224404 224404 118116 23h 57m 33,52s +60° 01′ 25,0″ 6,47 −1,26 1144 B9III-IV
HD 5927 5927 4786 01h 01m 27,04s +49° 32′ 39,2″ 6,48 −0,77 921 G5
HD 6028 6028 4844 01h 02m 18,47s +51° 02′ 05,9″ 6,48 0,04 632 A3V
HD 9811 9811 7593 01h 37m 47,20s +64° 44′ 21,7″ 6,49 −3,30 2964 A6Iab
HR 8770 V638 217833 113797 23h 02m 43,80s +55° 14′ 11,0″ 6,50 723 B9IIIwe...
HD 19439 19439 14791 03h 11m 00,80s +64° 53′ 46,7″ 6,50 2,03 256 A4V
V649 Κασσιόπης V649 219634 114904 23h 16m 27,05s +61° 57′ 46,6″ 6,53 3500 B0Vn
54 Κασσιόπης 54 12800 10031 02h 09m 07,69s +71° 33′ 09,3″ 6,57 4,39 89 F8
V816 Κασσιόπης V816 222670 116948 23h 42m 20,95s +64° 30′ 55,4″ 6,58 942 M2III
V764 Κασσιόπης V764 7636 6027 01h 17m 26,69s +57° 37′ 55,5″ 6,61 1900 B2IIIne
V784 Κασσιόπης V784 13122 10141 02h 10m 25,5s +59° 58′ 47,3″ 6,64 335 F5II
V772 Κασσιόπης V772 10260 7939 01h 42m 02,91s +61° 02′ 17,7″ 6,69 1220 B8IIIsp...
V809 Κασσιόπης V809 219978 115141 23h 19m 23,77s +62° 44′ 23,2″ 6,74 1960 K4,5Ib
V779 Κασσιόπης V779 12013 9494 02h 02m 09,31s +75° 30′ 07,8″ 6,78 626 A0
HD 11755 11755 9242 01h 58m 50,0s +73° 09′ 09″ 6,87 755 G5
TU Κασσιόπης TU 2207 2085 00h 26m 19,45s +51° 16′ 49,3″ 6,88 F3II...
HD 223960 V819 223960 117830 23h 53m 49,98s +60° 51′ 12,2″ 6,90 A0,1Ia
V Κασσιόπης V 218997 114515 23h 11m 40,72s +59° 41′ 59,0″ 6,90 1520 M5-7,5e
V486 Κασσιόπης V486 3950 3346 00h 42m 37,99s +52° 20′ 13,7″ 6,95 B1III
HD 14817 V559 14817 11318 02h 25m 40,11s +61° 32′ 58,8″ 7,02 695 B8V
V777 Κασσιόπης V777 11606 8980 01h 55m 42,85s +59° 16′ 24,4″ 7,02 959 B2Vne
HD 17505 17505 13296 02h 51m 07,98s +60° 25′ 03,9″ 7,08 2860 O7V((f))+O9I
CC Κασσιόπης CC 19820 15063 03h 14m 05,33s +59° 33′ 48,5″ 7,08 1860 O8,5III
HD 698 V742 698 940 00h 11m 37,15s +58° 12′ 42,6″ 7,08 3500 B7:Ib-IIe
V989 Κασσιόπης V989 13579 10531 02h 15m 42,56s +67° 40′ 20,3″ 7,13 60,6 K2V
V636 Κασσιόπης V636 9250 7192 01h 32m 43,23s +63° 35′ 37,7″ 7,19 1640 G0Ib
HD 7924 7924 6379 01h 21m 59,12s +76° 42′ 37,0″ 7,19 6,06 55 K0V
TV Κασσιόπης TV 1486 1550 00h 19m 18,74s +59° 08′ 20,6″ 7,22 516 B9V
V755 Κασσιόπης V755 3940 3367 00h 42m 50,06s +64° 17′ 28,6″ 7,29 3700 A1Ia
RV Κασσιόπης RV 5016 00h 52m 42,76s +47° 24′ 56,1″ 7,3 M5-6,5Se
HD 108 108 505 00h 06m 03,39s +63° 40′ 46,8″ 7,40 3800 O4-8f?p
HD 221585 221585 116221 23h 32m 54,0s +63° 09′ 20″ 7,47 G8IV
HD 13908 13908 10743 02h 18m 15,0s +65° 35′ 40″ 7,51 232 F8V
Γκλιέζ 83,3 V598 12208 9481 02h 01m 59,06s +61° 54′ 18,2″ 7,52 906 K5III
HD 221468 V436 221568 116210 23h 32m 47,65s +57° 54′ 20,1″ 7,55 709 A0p
HD 19557 V623 19557 14827 03h 11m 25,33s +57° 54′ 11,2″ 7,57 1590 C4,5J
V487 Κασσιόπης V487 6474 5239 01h 06m 59,74s +63° 46′ 23,4″ 7,60 G4Ia
HD 16429 V482 16429 12495 02h 40m 44,94s +61° 16′ 56,1″ 7,65 O9,5III+F4V
WZ Κασσιόπης WZ 224855 99 00h 01m 15,85s +60° 21′ 19,0″ 7,70 2860 C9,2JLi
HD 12288 V540 12288 9604 02h 03m 30,51s +69° 34′ 56,4″ 7,74 1010 A2
W Κασσιόπης W 5235 4284 00h 54m 53,85s +58° 33′ 49,1″ 7,80 C9,1e
HD 15558 15558 11832 02h 32m 42,54s +61° 27′ 21,6″ 7,87 O4,5III
S Κασσιόπης S 7769 01h 19m 41,99s +72° 36′ 40,8″ 7,9 S3-5/4-8
HD 220842 220842 115714 23h 26m 37,0s +56° 53′ 12″ 7,99 204 F8
U Κασσιόπης U 4350 00h 46m 21,37s +48° 14′ 38,7″ 8,0 S4,5-6/3-5e
HD 15570 15570 11837 02h 32m 49,42s +61° 22′ 42,1″ 8,11 2100 O4If+
V745 Κασσιόπης V745 1810 1805 00h 22m 53,32s +62° 14′ 29,1″ 8,11 B0V+B1,5III
HD 220147 V812 220147 115267 23h 20m 48,92s +62° 24′ 45,2″ 8,12 1060 B9p
HD 17156 17156 13192 02h 49m 44,49s +71° 45′ 11,6″ 8,17 3,70 255 G0IV
HD 240237 240237 114840 23h 15m 42,22s +58° 02′ 35,7″ 8,17 K2
HD 17520 17520 13308 02h 51m 14,46s +60° 23′ 09,8″ 8,24 O8V+O9:V
V641 Κασσιόπης V641 00h 09m 26,34s +63° 57′ 14,1″ 8,30 M0
V368 Κασσιόπης V368 19644 14936 03h 12m 35,54s +59° 55′ 10,9″ 8,32 B8II-III
HD 240210 240210 23h 10m 29,23s +57° 01′ 46,0″ 8,33 2,55 468 K3III
V605 Κασσιόπης V605 14242 10904 02h 20m 22,47s +59° 40′ 16,9″ 8,36 1570 M2Iab
TW Κασσιόπης TW 16907 12906 02h 45m 54,82s +65° 43′ 35,1″ 8,38 849 A0V
HD 15629 15629 11891 02h 33m 20,59s +61° 31′ 18,2″ 8,42 1330 O4,5V
HD 5797 V551 5797 4717 01h 00m 33,43s +60° 26′ 40,9″ 8,47 1490 Am
Z Κασσιόπης Z 222914 23h 44m 31,59s +56° 34′ 52,7″ 8,5 M7e
DO Κασσιόπης DO 16506 12543 02h 41m 24,16s +60° 33′ 11,8″ 8,54 533 A2II
HD 12098 V988 12098 02h 00m 40,18s +58° 31′ 37,1″ F0
RW Κασσιόπης RW 7548 01h 37m 14,02s +57° 45′ 33,2″ 8,58 G2
DL Κασσιόπης DL 236429 2347 00h 29m 58,59s +60° 12′ 43,1″ 8,63 1480 G1Ib-II_Hdel-1
RX Κασσιόπης RX 14542 03h 05m 45,75s +67° 34′ 38,6″ 8,64 K1III+A5eIII
Y Κασσιόπης Y 225082 00h 03m 21,47s +55° 40′ 51,8″ 8,70 M7,5e
BD+60 2522 23h 20m 44,52s +61° 11′ 40,6″ 8,7 300 O6,5III
T Κασσιόπης T 1845 1834 00h 23m 14,27s +55° 47′ 33,2″ 8,87 M7-9e
PZ Κασσιόπης PZ 117078 23h 44m 03,28s +61° 47′ 22,2″ 8,90 M3Iab:
BM Κασσιόπης BM 4279 00h 54m 45,95s +64° 05′ 06,2″ 8,91 1850 F0Ia
HD 219415 219415 23h 14m 54,0s +56° 43′ 49″ 8,94 K0III
SX Κασσιόπης SX 232121 871 00h 10m 42,08s +54° 53′ 29,4″ 8,87 771 B5+K3III
WW Κασσιόπης WW 7260 01h 33m 32,69s +57° 45′ 05,4″ 9,10 C5,5
FM Κασσιόπης FM 236349 1162 00h 14m 28,24s +56° 15′ 10,6″ 9,16 F7,5Ib
TZ Κασσιόπης TZ 117763 23h 52m 56,24s +61° 00′ 08,4″ 9,18 M3Iab
AZ Κασσιόπης AZ 01h 42m 16,51s +61° 25′ 16,3″ 9,22 M0Ib:ep+B
TX Κασσιόπης TX 02h 52m 16,19s +62° 46′ 57,5″ 9,33 B1V
X Κασσιόπης X 9057 01h 56m 38,09s +59° 15′ 33,7″ 9,45 942 C5,4e
XX Κασσιόπης XX 01h 29m 34,61s +60° 58′ 04,7″ 9,57 B4Vn
SZ Κασσιόπης SZ 11420 02h 27m 13,77s +59° 27′ 38,2″ 9,60 1210 G5III
SW Κασσιόπης SW 114160 23h 07m 10,08s +58° 33′ 15,1″ 9,74 1520 K0
UU Κασσιόπης UU 117576 23h 50m 39,52s +60° 54′ 39,1″ 9,74 B1Iab:
DD Κασσιόπης DD 118122 23h 57m 34,96s +62° 43′ 05,7″ 9,84 F7
PV Κασσιόπης PV 240208 23h 10m 02,58s +59° 12′ 06,1″ 9,86 B6V
SY Κασσιόπης SY 1213 00h 15m 09,81s +58° 25′ 27,4″ 9,92 1210 F5
DN Κασσιόπης DN 02h 23m 11,53s +60° 49′ 50,1″ 9,93 O8Vv
RY Κασσιόπης RY 117690 23h 52m 07,03s +58° 44′ 30,2″ 9,95 F9Ib
XY Κασσιόπης XY 236542 3886 00h 49m 53,26s +60° 07′ 38,6″ 9,97 1190 F6Iab-b:...
OX Κασσιόπης OX 5391 01h 09m 00,10s +61° 28′ 14,8″ 10,06 1230 B1V
RS Κασσιόπης RS 116556 23h 37m 16,06s +62° 25′ 44,4″ 10,06 F7-G1Ib
QQ Κασσιόπης QQ 23h 45m 36,75s +59° 54′ 21,6″ 10,20 B2
V381 Κασσιόπης V381 00h 32m 51,61s +49° 19′ 39,3″ 10,22 B
QX Κασσιόπης QX 23h 58m 43,15s +61° 09′ 39,5″ 10,25 B1V+B1V
V547 Κασσιόπης V547 2552 00h 32m 29,43s +67° 14′ 08,4″ 10,29 32,8 M2V+M3V
AQ Κασσιόπης AQ 6174 01h 19m 10,35s +62° 23′ 48,4″ 10,31 B3
AB Κασσιόπης AB 12235 02h 37m 31,51s +71° 18′ 16,3″ 10,32 888 A3Vv+...
V459 Κασσιόπης V459 01h 11m 29,92s +61° 08′ 48,0″ 10,36 B9
BY Κασσιόπης BY 8312 01h 47m 11,92s +61° 25′ 21,0″ 10,41 F5
VX Κασσιόπης VX 00h 31m 30,68s +61° 58′ 51,0″ 10,50 A0Vep
WR 1 V863 4004 3415 00h 43m 28,40s +64° 45′ 35,4″ 10,54 WN4-s
MWC 419 V594 3401 00h 43m 18,26s +61° 54′ 40,1″ 10,60 657 B8eq
CE Κασσιόπης CE 23h 58m 09,31s +61° 12′ 49,3″ 10,63 10800 F9Ib+F8Ib
CD Κασσιόπης CD
V405
117154 23h 45m 02,63s +63° 00′ 13,9″ 10,64 1230 F6-G5
VW Κασσιόπης VW 5138 01h 05m 48,22s +61° 45′ 17,8″ 10,67 K0
WR 3 9974 7681 01h 38m 55,63s +58° 09′ 22,7″ 10,69 WN3h-w
VV Κασσιόπης VV 8614 01h 51m 07,03s +59° 53′ 17,5″ 10,73 F6
DF Κασσιόπης DF 12817 02h 44m 43,31s +61° 27′ 52,9″ 10,74 F8
V364 Κασσιόπης V364 00h 52m 43,01s +50° 28′ 10,2″ 10,75 A7
WY Κασσιόπης WY 23h 58m 01,30s +56° 29′ 13,5″ 10,76 S6-6,5/6-e
ZZ Κασσιόπης ZZ 2644 00h 33m 30,38s +62° 30′ 40,2″ 10,79 1290 B3
CH Κασσιόπης CH 115390 23h 22m 28,44s +62° 45′ 25,7″ 10,79 F3Ibp
CF Κασσιόπης CF 118174 23h 58m 17,98s +61° 13′ 15,8″ 10,80 10800 B3
BP Κασσιόπης BP 5846 01h 15m 01,09s +65° 35′ 57,9″ 10,80 F6
LS I +61 303 V615 12469 02h 40m 31,67s +61° 13′ 45,6″ 10,8 B0Ve
V523 Κασσιόπης V523 00h 40m 06,26s +50° 14′ 15,5″ 10,87 K4V
WASP-93 00h 37m 50,0s +51° 17′ 20″ 10,97 815 F4
CW Κασσιόπης CW 00h 45m 52,69s +63° 05′ 08,4″ 11,08 1340 G8V
2S 0114+650 V662 6081 01h 18m 02,70s +65° 17′ 29,9″ 11,09 B1Iae
IR Κασσιόπης IR 23h 06m 52,37s +54° 04′ 52,2″ 11,14 F4,..
IT Κασσιόπης IT 23h 42m 01,40s +51° 44′ 36,8″ 11,23 F6
WR 2 6327 5100 01h 05m 23,01s +60° 25′ 19,0″ 11,33 WN2-w
CG Κασσιόπης CG 00h 00m 59,25s +69° 57′ 32,2″ 11,28 F5
RX J0146,9+6121 V831 01h 47m 00,21s +61° 31′ 23,7″ 11,34 B1III-Ve
IV Κασσιόπης IV 23h 49m 31,53s +53° 08′ 04,8″ 11,34 A2
IX Κασσιόπης IX 390 00h 04m 50,82s +50° 1405,5′ 11,36 637 F7
UZ Κασσιόπης UZ 5658 01h 12m 41,16s +61° 12′ 48,1″ 11,45 1840 G2
GP Κασσιόπης GP 12416 02h 39m 50,44s +59° 35′ 51,3″ 11,50 M2Iab
MWC 1080 V628 114995 23h 17m 25,58s +60° 50′ 43,4″ 11,58 B0eq
CY Κασσιόπης CY 115925 23h 29m 12,77s +63° 22′ 27,5″ 11,67 G1-2Ib
UV Κασσιόπης UV 23h 02m 14,66s +59° 36′ 36,7″ 11,80 F0/5Ib
BS Κασσιόπης BS 01h 21m 38,57s +59° 10′ 27,1″ 11,84 A-F
Γκλιέζ 82 V596 9291 01h 59m 23,51s +58° 31′ 16,1″ 12,04 39,9 M4Ve
V627 Κασσιόπης V627 113373 22h 57m 40,99s +58° 09′ 12,5″ 12,4 M2eII-III
TY Κασσιόπης TY 00h 36m 59,42s +63° 08′ 01,7″ M6
V592 Κασσιόπης V592 00h 20m 52,22s +55° 42′ 16,3″ 12,79 OB
HV Κασσιόπης HV 01h 11m 03,48s +53° 43′ 40,2″ 12,9 Ce
BH Κασσιόπης BH 00h 21m 21,38s +59° 09′ 05,4″ 13 B3
IRAS 23304+6147 23h 32m 44,79s +62° 03′ 49,1″ 13,1 G2Ia
HAT-P-44 00h 56m 50,3s +47° 00′ 52″ 13,21 1220
LkHα 198 V633 00h 11m 25,83s +58° 49′ 28,6″ 13,79 B9e
V664 Κασσιόπης V664 03h 03m 47,01s +64° 54′ 35,7″ 14,56
V425 Κασσιόπης V425 23h 03m 46,66s +53° 17′ 14,9″
V709 Κασσιόπης V709 00h 28m 48,84s +59° 17′ 22,0″
4U 0115+634 V635 01h 18m 31,90s +63° 44′ 24,0″ 15,19 B0,2Ve
V376 Κασσιόπης V376 00h 11m 26,52s +58° 50′ 03,7″ A3/F2e
IGR J00234+6141 V1033 00h 22m 57,64s +61° 41′ 07,6″ 16,1
V705 Κασσιόπης V705 23h 41m 47,19s +57° 30′ 59,5″ 16,4
Tycho G 00h 25m 19,9s +64° 08′ 18″ 17 G2IV
V723 Κασσιόπης V723 01h 05m 05,36s +54° 00′ 40,3″ 18,0 A7
RNO 1B V710 00h 36m 46,30s +63° 28′ 54,1″ 18,6 F8II
HT Κασσιόπης HT 01h 10m 13,13s +60° 04′ 35,4″ 19,32 M5,5e
4U 0142+61 01h 46m 22,21s +61° 45′ 03,8″ 25,62
IGR J00291+5934 V1037 00h 29m 13,06s +59° 34′ 19,0″
1E 2259+586 23h 01m 08,14s +58° 52′ 44,5″
PSR B2319+60 23h 21m 55,21s +60° 24′ 30,7″
PSR B2334+61 23h 37m 05,78s +61° 51′ 01,7″
PSR J0205+6449 02h 05m 37,92s +64° 49′ 42,8″
OH 127,8+0,0 V669 01h 33m 51,21s +62° 26′ 53,2″ M9III
W3 IRS 5 02h 25m 40,54s +62° 05′ 51,4″ B1
IRAS 00338+6312 00h 36m 47,5s +63° 29′ 02″
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ Ίππαρχος Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

ΠηγέςΕπεξεργασία

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού