Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος αστέρων της Μεγάλης Άρκτου

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ο παρών κατάλογος αστέρων της Μεγάλης Άρκτου παραθέτει τους σημαντικότερους αστέρες στον αστερισμό Μεγάλη Άρκτος κατά φθίνουσα φωτεινότητα (φαινόμενο μέγεθος), μαζί με τους προσδιορισμούς και κωδικοποιήσεις των αστρονομικών καταλόγων που διαθέτουν και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ονομασία Μπάγιερ

Β

Φλάμστηντ

F

Μεταβλητός αστέρας

Var

Ντρέιπερ

HD

HIPPARCOS

HIP

Ορθή αναφορά

AR

Απόκλιση

DEC

Φαινόμενο μέγεθος

m

Απόλυτο μέγεθος

M

Απόσταση

σε έτη φωτός

Τύπος αστέρα
Έψιλον Μεγάλης Άρκτου ε 77 112185 62956 12h 54m 01,63s +55° 57′ 35,4″ 1,76 −0,21 81 A0p
Άλφα Μεγάλης Άρκτου α 50 95689 54061 11h 03m 43,84s +61° 45′ 04,0″ 1,81 −1,08 124 F7V comp
Ήτα Μεγάλης Άρκτου η 85 120315 67301 13h 47m 32,55s +49° 18′ 47,9″ 1,85 −0,60 101 B3V SB
Μίζαρ ζ 79 116656 65378 13h 23m 55,42s +54° 55′ 31,5″ 2,23 0,33 78 A2V
Βήτα Μεγάλης Άρκτου β 48 95418 53910 11h 01m 50,39s +56° 22′ 56,4″ 2,34 0,41 79 A1V
Γάμμα Μεγάλης Άρκτου γ 64 103287 58001 11h 53m 49,74s +53° 41′ 41,0″ 2,41 0,36 84 A0V SB
Ψι Μεγάλης Άρκτου ψ 52 96833 54539 11h 09m 39,86s +44° 29′ 54,8″ 3,00 −0,27 147 K1III
Μι Μεγάλης Άρκτου μ 34 89758 50801 10h 22m 19,80s +41° 29′ 58,0″ 3,06 −1,35 249 M0III SB
Γιώτα Μεγάλης Άρκτου ι 9 76644 44127 08h 59m 12,84s +48° 02′ 32,5″ 3,12 2,29 48 A7IV
Θήτα Μεγάλης Άρκτου θ 25 82328 46853 09h 32m 52,33s +51° 40′ 43,0″ 3,17 2,52 44 F6IV
Δέλτα Μεγάλης Άρκτου δ 69 106591 59774 12h 15m 25,45s +57° 01′ 57,4″ 3,32 1,33 81 A3Vvar
Όμικρον Μεγάλης Άρκτου ο 1 71369 41704 08h 30m 16,03s +60° 43′ 06,4″ 3,35 −0,40 184 G4II-III
Λάμδα Μεγάλης Άρκτου λ 33 89021 50372 10h 17m 05,93s +42° 54′ 52,1″ 3,45 0,38 134 A2IV
Νι Μεγάλης Άρκτου ν 54 98262 55219 11h 18m 28,76s +33° 05′ 39,3″ 3,49 −2,07 421 K3III SB
Κάππα Μεγάλης Άρκτου κ 12 77327 44471 09h 03m 37,56s +47° 09′ 24,0″ 3,57 −1,99 423 A1Vn
23 Μεγάλης Άρκτου h 23 81937 46733 09h 31m 31,57s +63° 03′ 42,5″ 3,65 1,83 75 F0IV
Χι Μεγάλης Άρκτου χ 63 102224 57399 11h 46m 03,13s +47° 46′ 45,6″ 3,69 −0,20 196 K0III
Ύψιλον Μεγάλης Άρκτου υ 29 84999 48319 09h 50m 59,69s +59° 02′ 20,8″ 3,78 1,04 115 F0IV
Ξι Μεγάλης Άρκτου A ξ 53 98230 55203 11h 18m 11,24s +31° 31′ 50,8″ 3,79 4,18 27,3 G0V
Ζήτα Μεγάλης Άρκτου Β ζ 79 116657 13h 23m 56,40s +54° 55′ 18,0″ 3,95
Άλκορ g 80 116842 65477 13h 25m 13,42s +54° 59′ 16,8″ 3,99 2,01 81 A5V SB
Ξι Μεγάλης Άρκτου Β ξ 53 98231 11h 18m 11,00s +31° 31′ 45,0″ 4,41
15 Μεγάλης Άρκτου f 15 78209 44901 09h 08m 52,39s +51° 36′ 17,0″ 4,46 2,13 96 Am
26 Μεγάλης Άρκτου 26 82621 47006 09h 34m 49,49s +52° 03′ 05,6″ 4,47 −0,10 267 A2V
24 Μεγάλης Άρκτου d 24 DK 82210 46977 09h 34m 28,97s +69° 49′ 48,6″ 4,54 1,99 106 G4III-IV
Φι Μεγάλης Άρκτου φ 30 85235 48402 09h 52m 06,36s +54° 03′ 51,4″ 4,55 −1,08 436 A3IV
Πι 2 Μεγάλης Άρκτου π2 4 73108 42527 08h 40m 12,90s +64° 19′ 40,3″ 4,59 0,15 252 K2III
83 Μεγάλης Άρκτου 83 IQ 119228 66738 13h 40m 44,29s +54° 40′ 54,0″ 4,63 −1,50 549 M2IIIvar
Ωμέγα Μεγάλης Άρκτου ω 45 94334 53295 10h 53m 58,71s +43° 11′ 24,1″ 4,66 0,10 267 A1Vs
Ταυ Μεγάλης Άρκτου τ 14 78362 45075 09h 10m 54,93s +63° 30′ 49,6″ 4,67 1,81 122 Am
Ταυ Μεγάλης Άρκτου τ 14 78363 09h 11m 00,60s +63° 31′ 29,0″ 4,70
HD 91312 91312 51658 10h 33m 14,00s +40° 25′ 31,9″ 4,72 2,04 112 A7IV
Ρο Μεγάλης Άρκτου ρ 8 76827 44390 09h 02m 32,73s +67° 37′ 46,5″ 4,74 0,01 287 M3III
55 Μεγάλης Άρκτου 55 98353 55266 11h 19m 07,94s +38° 11′ 08,6″ 4,76 1,01 183 A2V
Σίγμα 2 Μεγάλης Άρκτου σ2 13 78154 45038 09h 10m 23,53s +67° 08′ 03,3″ 4,80 3,25 67 F7IV-V
18 Μεγάλης Άρκτου e 18 DD 79439 45493 09h 16m 11,28s +54° 01′ 18,2″ 4,80 2,00 118 A5V
36 Μεγάλης Άρκτου 36 90839 51459 10h 30m 37,76s +55° 58′ 50,2″ 4,82 4,28 42 F8V
78 Μεγάλης Άρκτου 78 113139 63503 13h 00m 43,59s +56° 21′ 58,8″ 4,93 2,94 81 F2V
ET Μεγάλης Άρκτου ET 89822 50933 10h 24m 07,86s +65° 33′ 59,3″ 4,94 0,12 301 A0sp...
56 Μεγάλης Άρκτου 56 98839 55560 11h 22m 49,61s +43° 28′ 57,9″ 4,99 −0,90 492 G8II
92523 52425 10h 43m 04,04s +69° 04′ 34,5″ 5,01 −0,57 426 K3III
46 Μεγάλης Άρκτου 46 94600 53426 10h 55m 44,46s +33° 30′ 25,2″ 5,02 0,64 245 K1III
47 Μεγάλης Άρκτου 47 95128 53721 10h 59m 28,22s +40° 25′ 48,4″ 5,03 4,29 46 G0V
49 Μεγάλης Άρκτου 49 95310 53838 11h 00m 50,48s +39° 12′ 43,7″ 5,06 −0,40 403 Am
15 Μικρού Λέοντος (15) 84737 48113 09h 48m 35,18s +46° 01′ 16,4″ 5,08 3,75 60 G2V
44 Λυγκός (44) 84335 47965 09h 46m 31,66s +57° 07′ 40,8″ 5,09 −1,07 556 M3III
38 Μεγάλης Άρκτου 38 92424 52353 10h 41m 56,78s +65° 42′ 59,3″ 5,12 0,94 224 K2IIIvar
44 Μεγάλης Άρκτου 44 94247 53261 10h 53m 34,52s +54° 35′ 06,5″ 5,12 −1,46 676 K3III
Σίγμα 1 Μεγάλης Άρκτου σ1 11 77800 44857 09h 08m 23,53s +66° 52′ 24,0″ 5,15 −0,77 498 K5III
27 Μεγάλης Άρκτου 27 83506 47654 09h 42m 57,24s +72° 15′ 09,7″ 5,15 −0,51 442 K0III
37 Μεγάλης Άρκτου 37 91480 51814 10h 35m 09,62s +57° 04′ 57,2″ 5,16 3,05 86 F1V
16 Μεγάλης Άρκτου c 16 79028 45333 09h 14m 20,55s +61° 25′ 24,2″ 5,18 3,72 64 F9V
92787 52469 10h 43m 33,12s +46° 12′ 14,5″ 5,18 2,42 116 F5III
67 Μεγάλης Άρκτου 67 DP 104513 58684 12h 02m 07,06s +43° 02′ 43,7″ 5,22 2,57 111 A7m
31 Μεγάλης Άρκτου 31 SY 85795 48682 09h 55m 43,01s +49° 49′ 11,3″ 5,27 1,10 223 A3III
102328 57477 11h 46m 55,61s +55° 37′ 41,8″ 5,27 1,26 206 K3III
17 Μεγάλης Άρκτου 17 79354 45455 09h 15m 49,81s +56° 44′ 29,3″ 5,28 −1,32 681 K5III
57 Μεγάλης Άρκτου 57 99787 56034 11h 29m 04,16s +39° 20′ 13,0″ 5,30 1,26 209 A2V
61 Μεγάλης Άρκτου 61 101501 56997 11h 41m 03,03s +34° 12′ 09,2″ 5,31 5,41 31 G8Vvar
55 Καμηλοπαρδάλεως (55) 67447 40215 08h 12m 48,79s +68° 28′ 26,6″ 5,34 −2,22 1062 G8II
74 Μεγάλης Άρκτου 74 108844 60978 12h 29m 57,40s +58° 24′ 19,9″ 5,37 0,74 274 A5e...
117376 65728 13h 28m 27,18s +59° 56′ 44,5″ 5,40 1,10 236 A1Vn
41 Λυγκός (41) 81688 46471 09h 28m 39,99s +45° 36′ 06,5″ 5,41 0,68 288 K0III-IV
100203 56290 11h 32m 20,76s +61° 04′ 57,9″ 5,46 3,26 90 F6V
82 Μεγάλης Άρκτου 82 119024 66634 13h 39m 30,58s +52° 55′ 15,9″ 5,46 1,88 169 A3Vn
2 Μεγάλης Άρκτου A 2 72037 42080 08h 34m 36,19s +65° 08′ 43,0″ 5,47 2,04 158 A2m
95212 53781 11h 00m 14,70s +45° 31′ 34,6″ 5,47 −1,69 881 K5III
77601 44613 09h 05m 24,11s +48° 31′ 49,3″ 5,48 0,34 348 F6II-III
86378 49005 09h 59m 51,72s +56° 48′ 42,8″ 5,50 −0,47 510 K5III
70 Μεγάλης Άρκτου 70 107465 60212 12h 20m 50,83s +57° 51′ 51,4″ 5,54 −1,12 701 K5III
92095 52136 10h 39m 05,74s +53° 40′ 06,6″ 5,55 −0,44 514 K3III
59 Μεγάλης Άρκτου 59 101107 56770 11h 38m 20,69s +43° 37′ 31,8″ 5,56 2,26 149 F2II-III
6 Μεγάλης Άρκτου 6 75958 43903 08h 56m 37,49s +64° 36′ 14,5″ 5,57 0,69 308 G6III
42 Μεγάλης Άρκτου 42 93875 53064 10h 51m 23,76s +59° 19′ 12,9″ 5,57 1,04 263 K2III
104438 58654 12h 01m 39,53s +36° 02′ 32,2″ 5,59 0,36 362 K0III
81 Μεγάλης Άρκτου 81 118214 66198 13h 34m 07,33s +55° 20′ 54,4″ 5,60 0,95 277 A0V
Πι 1 Μεγάλης Άρκτου π1 3 72905 42438 08h 39m 11,74s +65° 01′ 14,5″ 5,63 4,86 47 G1,5Vb
100615 56510 11h 35m 04,90s +54° 47′ 07,4″ 5,63 0,13 411 K0III
73017 42372 08h 38m 22,26s +53° 24′ 05,7″ 5,66 1,32 241 G8IV
43 Μεγάλης Άρκτου 43 93859 53043 10h 51m 11,08s +56° 34′ 56,1″ 5,66 0,51 350 K2III
73 Μεγάλης Άρκτου 73 108502 60795 12h 27m 35,13s +55° 42′ 45,9″ 5,68 0,03 439 M2III
84 Μεγάλης Άρκτου 84 CR 120198 67231 13h 46m 35,68s +54° 25′ 57,7″ 5,68 1,00 282 B9p EuCr
86 Μεγάλης Άρκτου 86 121409 67848 13h 53m 51,04s +53° 43′ 43,3″ 5,70 0,03 444 A0V
87141 49363 10h 04m 36,35s +53° 53′ 30,2″ 5,71 2,34 154 F5V
CO Μεγάλης Άρκτου CO 96813 54522 11h 09m 19,11s +36° 18′ 34,0″ 5,71 0,39 379 M3,5III
5 Μεγάλης Άρκτου b 5 75486 43644 08h 53m 22,57s +61° 57′ 44,0″ 5,72 1,01 285 F2III
83489 47594 09h 42m 14,93s +69° 14′ 15,7″ 5,72 −0,11 479 G9III:
57 Καμηλοπαρδάλεως (57) OS 69148 40772 08h 19m 17,18s +62° 30′ 25,7″ 5,73 −0,07 470 G8III
HD 89744 89744 50786 10h 22m 10,0s +41° 13′ 46″ 5,74 2,78 130 F7V
47 Μικρού Λέοντος (47) 94497 53377 10h 54m 58,22s +34° 02′ 05,7″ 5,73 0,87 305 G7III:
99283 55797 11h 25m 57,18s +55° 51′ 01,2″ 5,73 0,59 348 K0III
62 Μεγάλης Άρκτου 62 101606 57029 11h 41m 34,50s +31° 44′ 45,5″ 5,73 2,67 133 F4V
102713 57670 11h 49m 41,80s +34° 55′ 54,3″ 5,73 1,52 227 F5IV
77309 44504 09h 04m 00,40s +54° 17′ 02,0″ 5,74 0,67 336 A2V
32 Μεγάλης Άρκτου 32 88983 50448 10h 18m 02,15s +65° 06′ 30,1″ 5,74 1,32 249 A8III
92354 52338 10h 41m 48,31s +68° 26′ 36,8″ 5,74 −0,53 586 K3III
22 Μεγάλης Άρκτου 22 82189 47013 09h 34m 53,39s +72° 12′ 21,1″ 5,77 2,28 163 F7V
CG Μεγάλης Άρκτου CG 80390 45915 09h 21m 43,30s +56° 41′ 57,3″ 5,79 −0,03 477 M4IIIa
39 Μεγάλης Άρκτου 39 92728 52478 10h 43m 43,32s +57° 11′ 57,6″ 5,79 0,53 368 A0Vs
106884 59920 12h 17m 29,56s +53° 11′ 29,2″ 5,80 0,46 382 K6III
71 Μεγάλης Άρκτου 71 108135 60584 12h 25m 03,22s +56° 46′ 40,3″ 5,82 −1,99 1190 M3III
99747 56035 11h 29m 04,70s +61° 46′ 40,0″ 5,83 3,24 107 F5Vawvar
66 Μεγάλης Άρκτου 66 103605 58181 11h 55m 58,41s +56° 35′ 54,8″ 5,83 0,90 315 K1III
111456 62512 12h 48m 39,34s +60° 19′ 11,6″ 5,83 3,91 79 F5V
112486 63143 12h 56m 17,64s +54° 05′ 58,1″ 5,84 1,37 256 A5m
85841 48893 09h 58m 22,91s +72° 52′ 46,6″ 5,86 0,58 370 K3III:
EN Μεγάλης Άρκτου EN 89343 50685 10h 21m 03,43s +68° 44′ 51,8″ 5,88 0,38 410 A7Vn
97989 55086 11h 16m 41,93s +49° 28′ 34,6″ 5,88 0,32 421 K0III:
111270 62402 12h 47m 18,93s +62° 46′ 52,1″ 5,88 1,88 206 A9V
71088 41676 08h 29m 46,29s +67° 17′ 50,7″ 5,89 0,92 322 G8III
96834 54537 11h 09m 38,55s +43° 12′ 27,9″ 5,89 −0,31 566 M2III
73171 42452 08h 39m 17,65s +52° 42′ 42,1″ 5,91 0,48 397 K1III:
94132 53257 10h 53m 31,38s +69° 51′ 14,6″ 5,91 2,72 142 G9IV
78935 45461 09h 15m 52,75s +72° 56′ 47,3″ 5,93 1,18 291 F0III
58 Μεγάλης Άρκτου 58 99984 56148 11h 30m 31,17s +43° 10′ 23,0″ 5,94 2,19 183 F4V
VY Μεγάλης Άρκτου VY 92839 52577 10h 45m 04,02s +67° 24′ 41,0″ 5,95 −1,75 1132 C5II
104075 58460 11h 59m 17,54s +33° 10′ 01,3″ 5,95 −0,62 671 K1III
79763 45590 09h 17m 31,17s +46° 49′ 01,9″ 5,96 0,70 367 A1V
83126 47401 09h 39m 27,92s +67° 16′ 20,4″ 5,96 −0,15 543 K5
85945 48802 09h 57m 13,57s +57° 25′ 06,1″ 5,97 0,19 466 G8III
120787 67485 13h 49m 45,43s +61° 29′ 22,4″ 5,97 0,55 395 G3V
95129 53726 10h 59m 32,74s +36° 05′ 35,6″ 5,99 −1,19 888 M2III
68951 40889 08h 20m 40,32s +72° 24′ 26,3″ 6,00 −1,32 948 M0III
89319 50546 10h 19m 26,88s +48° 23′ 49,3″ 6,00 2,82 141 K0
90470 51200 10h 27m 28,08s +41° 36′ 04,4″ 6,00 1,89 216 A2V
89414 50635 10h 20m 31,18s +54° 13′ 00,7″ 6,01 0,28 457 K3III:
51 Μεγάλης Άρκτου 51 95934 54136 11h 04m 31,28s +38° 14′ 28,9″ 6,01 1,48 263 A3III-IV
98772 55564 11h 22m 51,25s +64° 19′ 49,5″ 6,02 1,34 282 A3V
76 Μεγάλης Άρκτου 76 110462 61936 12h 41m 33,95s +62° 42′ 47,1″ 6,02 −0,24 581 A2III
119765 67005 13h 43m 54,80s +52° 03′ 51,9″ 6,02 0,90 345 A1V
94669 53465 10h 56m 14,51s +42° 00′ 30,2″ 6,03 1,13 312 K2III
95241 53791 11h 00m 20,76s +42° 54′ 43,3″ 6,03 2,74 148 F9V
90745 51448 10h 30m 26,65s +64° 15′ 28,1″ 6,07 1,33 289 A7III
EP Μεγάλης Άρκτου EP 96707 54540 11h 09m 39,92s +67° 12′ 37,0″ 6,07 0,88 355 F0sp...
75 Μεγάλης Άρκτου 75 108861 60992 12h 30m 04,22s +58° 46′ 04,1″ 6,07 0,48 428 G8III-IV
60 Μεγάλης Άρκτου 60 101133 56789 11h 38m 33,54s +46° 50′ 03,4″ 6,09 0,93 351 F5IIIs
37 Λυγκός (37) 80290 45836 09h 20m 43,79s +51° 15′ 56,6″ 6,14 3,83 95 F3V
101013 56731 11h 37m 53,05s +50° 37′ 05,8″ 6,14 0,39 461 K0p...
105043 58989 12h 05m 39,76s +62° 55′ 59,9″ 6,14 0,85 373 K2III
113994 63952 13h 06m 22,86s +62° 02′ 31,1″ 6,15 0,83 377 G7III
122866 68637 14h 02m 59,78s +50° 58′ 18,6″ 6,16 1,25 313 A2V
83962 47791 09h 44m 36,62s +64° 59′ 02,6″ 6,18 1,02 351 F3Vn
U Μεγάλης Άρκτου U 88651 50222 10h 15m 07,65s +59° 59′ 07,9″ 6,18 −2,46 1743 M0IIIvar
1 Θηρευτικών Κυνών (1) 106478 59708 12h 14m 43,43s +53° 26′ 04,8″ 6,18 0,23 505 K0III:
74604 43266 08h 48m 49,28s +66° 42′ 29,4″ 6,20 0,21 514 B8V
98499 55412 11h 20m 53,71s +67° 06′ 03,1″ 6,20 0,55 439 G8
108954 61053 12h 30m 50,12s +53° 04′ 34,2″ 6,20 4,49 72 F9V
73971 42777 08h 43m 00,19s +46° 54′ 03,6″ 6,21 0,70 412 G8III
95057 53706 10h 59m 17,89s +51° 52′ 56,5″ 6,22 −0,38 681 K0
103736 58259 11h 56m 53,27s +61° 32′ 57,5″ 6,22 −0,15 612 G8III
EZ Μεγάλης Άρκτου EZ 80953 46247 09h 25m 44,19s +63° 56′ 27,7″ 6,24 −0,73 809 K2III
102942 57805 11h 51m 09,51s +33° 22′ 29,9″ 6,25 2,25 205 Am
84812 48266 09h 50m 23,67s +65° 35′ 35,9″ 6,27 1,41 306 A9Vn
101604 57045 11h 41m 43,52s +55° 10′ 19,2″ 6,28 −1,17 1006 K5
CQ Μεγάλης Άρκτου CQ 119213 66700 13h 40m 21,44s +57° 12′ 27,2″ 6,28 1,55 288 A4p SrCrEu
85583 48638 09h 55m 03,35s +61° 06′ 58,1″ 6,29 0,91 389 K0
99859 56083 11h 29m 43,66s +56° 44′ 15,6″ 6,29 2,13 221 A4m
101151 56784 11h 38m 32,33s +33° 37′ 33,1″ 6,29 −0,16 634 K2III
101177 56809 11h 38m 45,39s +45° 06′ 30,2″ 6,29 4,45 76 G0V
81025 46168 09h 24m 55,64s +51° 34′ 26,1″ 6,30 0,69 432 G2III
EE Μεγάλης Άρκτου EE 99967 56135 11h 30m 24,83s +46° 39′ 26,9″ 6,30 −1,10 985 K2IIICN-1
71553 41927 08h 32m 53,27s +69° 19′ 11,9″ 6,31 −0,08 619 K0
87243 49408 10h 05m 10,40s +52° 22′ 16,7″ 6,31 1,28 330 A5IV
119124 66704 13h 40m 23,35s +50° 31′ 09,4″ 6,31 4,30 82 F7,7V
35 Μεγάλης Άρκτου 35 90633 51401 10h 29m 54,43s +65° 37′ 34,7″ 6,32 1,41 313 K2III:
97501 54842 11h 13m 40,10s +41° 05′ 19,7″ 6,33 1,29 332 K2III
99373 55821 11h 26m 25,58s +33° 27′ 02,0″ 6,33 2,53 188 F6IV
73131 42415 08h 38m 59,92s +52° 55′ 30,5″ 6,34 0,08 581 K0
86166 48861 09h 57m 56,84s +45° 24′ 51,8″ 6,34 0,80 418 K0III
41 Μεγάλης Άρκτου 41 93132 52685 10h 46m 22,54s +57° 21′ 57,8″ 6,34 −0,49 756 M1III
68 Μεγάλης Άρκτου 68 106002 59458 12h 11m 44,89s +57° 03′ 16,0″ 6,34 −1,03 970 K5III
117242 65678 13h 27m 59,73s +52° 44′ 44,3″ 6,34 1,35 325 F0
75487 43624 08h 53m 05,93s +59° 03′ 22,1″ 6,35 2,40 201 F5IV-V
101391 56944 11h 40m 27,44s +57° 58′ 13,3″ 6,35 0,31 526 B9p...
83869 47633 09h 42m 43,12s +48° 25′ 51,8″ 6,36 0,73 435 A1V
90602 51290 10h 28m 36,54s +45° 12′ 44,1″ 6,37 −0,48 763 K0
95256 53860 11h 01m 05,73s +63° 25′ 16,4″ 6,38 1,68 284 A2m
100470 56410 11h 33m 56,38s +36° 48′ 56,7″ 6,38 0,81 424 K0III
110678 62046 12h 43m 04,19s +61° 09′ 19,3″ 6,39 0,56 477 K0
80461 45888 09h 21m 23,61s +45° 22′ 12,5″ 6,40 −0,30 713 K0
93427 52877 10h 48m 49,86s +65° 07′ 56,9″ 6,40 0,85 420 A1V
97138 54721 11h 12m 10,90s +68° 16′ 18,7″ 6,40 1,58 300 A3V
100030 56170 11h 30m 53,14s +47° 55′ 44,8″ 6,40 1,38 328 G9IV
82969 47231 09h 37m 37,52s +60° 12′ 49,5″ 6,41 1,45 321 G5
95233 53798 11h 00m 25,58s +51° 30′ 07,7″ 6,41 0,20 568 G9III
97334 54745 11h 12m 32,53s +35° 48′ 52,0″ 6,41 4,73 71 G0V
69976 41060 08h 22m 44,06s +60° 37′ 52,5″ 6,42 0,75 444 K0III
89268 50509 10h 18m 58,77s +46° 45′ 39,1″ 6,42 −0,61 830 K1III
90508 51248 10h 28m 03,81s +48° 47′ 13,4″ 6,42 4,56 77 G1V
93551 52929 10h 49m 28,82s +63° 48′ 36,0″ 6,42 −0,69 862 K0
Γκρούμπριτζ 1830 103095 57939 11h 52m 55,82s +37° 43′ 58,1″ 6,42 6,61 30 G8VIp
103928 58369 11h 58m 07,25s +32° 16′ 26,6″ 6,42 3,04 155 A9V
56 Καμηλοπαρδάλεως (56) 68457 40474 08h 15m 50,52s +60° 22′ 50,1″ 6,43 0,50 499 A7Vm
98673 55485 11h 21m 49,35s +57° 04′ 29,4″ 6,43 1,96 255 A7Vn
77692 44717 09h 06m 43,16s +59° 20′ 40,4″ 6,44 −1,26 1132 A2V
94084 53157 10h 52m 32,11s +52° 30′ 13,4″ 6,44 1,51 315 K2III
95572 54038 11h 03m 27,37s +70° 01′ 51,0″ 6,44 −0,32 734 K0
89389 50606 10h 20m 14,88s +53° 46′ 45,4″ 6,45 4,02 100 F9V
120874 67548 13h 50m 27,77s +58° 32′ 21,9″ 6,45 1,87 269 A3V
73029 42434 08h 39m 10,10s +59° 56′ 21,3″ 6,47 1,25 360 A2Vn
103500 58119 11h 55m 14,10s +36° 45′ 23,4″ 6,47 0,19 588 M3III
119992 67103 13h 45m 13,10s +55° 52′ 48,8″ 6,47 3,84 110 F7IV-V
123977 69107 14h 08m 46,19s +59° 20′ 15,7″ 6,47 0,83 438 K0III
89221 50485 10h 18m 32,91s +43° 02′ 55,1″ 6,48 3,72 116 G5
118536 66385 13h 36m 39,89s +49° 29′ 12,1″ 6,48 0,55 500 K1III
82408 46879 09h 33m 11,26s +45° 30′ 49,9″ 6,49 0,22 584 K0
101150 56816 11h 38m 49,12s +64° 20′ 49,1″ 6,49 0,02 640 A5IV
104179 58512 11h 59m 57,41s +34° 02′ 04,8″ 6,49 1,19 374 A9III
118970 66613 13h 39m 14,92s +51° 48′ 15,1″ 6,49 −1,82 1495 K2
HR 5256 122064 68184 13h 57m 32,10s +61° 29′ 32,4″ 6,49 6,47 33 K3V
81790 46566 09h 29m 47,87s +55° 44′ 43,2″ 6,50 3,27 145 F3Vs
83564 47521 09h 41m 16,76s +55° 51′ 59,7″ 6,50 0,99 412 K1III-IV
83886 47664 09h 43m 07,00s +54° 21′ 49,6″ 6,50 1,69 299 A5m
113436 63647 13h 02m 40,46s +59° 42′ 58,8″ 6,50 0,12 615 A3Vn
117043 65530 13h 26m 00,37s +63° 15′ 38,7″ 6,50 4,85 70 G6V
28 Μεγάλης Άρκτου 28 84179 47911 09h 45m 55,38s +63° 39′ 12,3″ 6,51 2,07 252 F2V
65 Μεγάλης Άρκτου 65 103483 58112 11h 55m 05,74s +46° 28′ 36,6″ 6,54 −0,41 801 A3Vn
25 Μικρού Λέοντος (25) 89572 50687 10h 21m 03,67s +41° 50′ 57,8″ 6,78 0,17 685 A0
14 Μικρού Λέοντος (14) 84453 47973 09h 46m 42,44s +45° 06′ 53,0″ 6,81 2,22 270 K0IV
39 Μικρού Λέοντος (39) 80608 45974 09h 22m 32,20s +49° 32′ 41,4″ 6,9 0,1 738 B9
65 Μεγάλης Άρκτου 65 103498 58117 11h 55m 11,32s +46° 28′ 11,2″ 7,03 −0,46 1025 A1spe...
72 Μεγάλης Άρκτου 72 108346 60712 12h 26m 32,60s +55° 09′ 33,9″ 7,03 1,22 472 Am
40 Μεγάλης Άρκτου 40 93075 52650 10h 45m 59,86s +56° 55′ 14,9″ 7,11 1,88 363 A8V
HD 96127 96127 54232 11h 05m 46 s +44° 18′ 06 ″ 7,43 -1,23 1761 K2III
Λαλάντ 21185 95735 54035 11h 03m 20,19s +35° 58′ 11,5″ 7,49 10,46 8,29 M2V
116798 13h 24m 52s +54° 53′ 51″ 7,59 2,18 393 A5
HD 99706 99706 55994 11h 28m 30s +43° 58′ 00 ″ 7,81 2,26 421 K0
W Μεγάλης Άρκτου W 83950 47727 09h 43m 45,47s +55° 57′ 09,1″ 7,96 4,48 162 F8Vp+...
HD 102956 102956 57820 11h 51m 23s +57° 38′ 27″ 8,00 2,5 411 A
HD 118203 118203 66192 13h 34m 02,54s +53° 43′ 42,7″ 8,07 3,33 289 K0
T Μεγάλης Άρκτου T 109729 61532 12h 36m 23,47s +59° 29′ 13,0″ 8,11 −3,19 5930 M4IIIe
HD 95127 95127 53733 10h 59m 35,0s +43° 48′ 52″ 8,15 0,77 978 K0
HD 68988 68988 40687 08h 18m 22,17s +61° 27′ 38,6″ 8,21 4,36 192 G0
R Μεγάλης Άρκτου R 92763 52546 10h 44m 38,47s +68° 46′ 32,7″ 8,41 0,95 1013 M4e
HD 80606 80606 45982 09h 22m 37,57s +50° 36′ 13,4″ 8,93 5,10 190 G5
HIP 57274 57274 11h 44m 41s +30° 57′ 33 ″ 8,96 6,88 85 K5V
Ουίνεκε 4 12h 22m 12,5s +58° 04′ 59″ 9,0 3,0 510
SZ Μεγάλης Άρκτου SZ 55360 11h 20m 04,83s +65° 50′ 47,4″ 9,32 9,52 30 M0
HAT-P-22 233731 10h 22m 44s +50° 07′ 42″ 9,73 267 G5
HD 233604 233604 09h 09m 49,0s +53° 34′ 05″ 10,41 K5
HAT-P-13 08h 39m 31,81s +47° 21′ 07,3″ 10,62 3,97 698 G4
HAT-P-21 11h 25m 06s +41° 01′ 41″ 11,46 4,44 828 G3
GSC 03466-00819 13h 44m 22,58s +48° 01′ 43,2″ 11,86 6,13 457 K
HIP 57050 57050 11h 41m 44,63s +42° 45′ 07,1″ 11,88 11,66 36 M4V
CF Μεγάλης Άρκτου CF 11h 52m 58,8s +37° 43′ 07″ 12,00 M5,5V
HAT-P-66 10h 02m 17,5s +53° 57′ 03″ 13 3,16 3023
WX Μεγάλης Άρκτου WX 11h 05m 31,33s +43° 31′ 17,1″ 14,45 16,03 16 M6
Ονομασία Μπάγιερ Φλάμστηντ Μεταβλητός αστέρας Ντρέιπερ HIPPARCOS Ορθή αναφορά Απόκλιση Φαινόμενο μέγεθος Απόλυτο μέγεθος Απόσταση

έτη φωτός

Φασματικός τύπος

ΠηγέςΕπεξεργασία

Λαμπρότεροι αστέρες ανά αστερισμό
Αετός (150) Αλτάιρ Διαβήτης (49) Άλφα Διαβήτη Ιχθύες (175) Ήτα Ιχθύων Λυγξ (135) Άλφα Λυγκός Οκρίβας (62) Άλφα Οκρίβαντος Τηλεσκόπιον (72) Άλφα Τηλεσκοπίου
Αιγόκερως (104) Ντενέμπ Αλτζέντι Δίδυμοι (182) Πολυδεύκης Καμηλοπάρδαλις (163) Βήτα Καμ. Λύκος (147) Άλφα Λύκου Οκτάς (77) Νι Οκτάντος Τοξότης (226) Έψιλον Τοξότη
Αλώπηξ (123) Άλφα Αλώπεκος Δίκτυον (34) Άλφα Δικτύου Κάμινος (74) Άλφα Καμίνου Λύρα (163) Βέγας Οφιούχος (201) Ρας Αλχάγκ Τουκάνα (67) Άλφα Τουκάνας
Ανδρομέδα (179) Αλφεράτζ Δοράς (82) Άλφα Δοράδος Καρκίνος (183) Βήτα Καρκίνου Μεγάλη Άρκτος (247) Άλιοθ Όφις (134) Ουνουκαλχάι Τράπεζα (39) Άλφα Τραπέζης
Αντλία (53) Άλφα Αντλίας Δράκων (242) Ελτανίν Κασσιόπη (315) Γάμμα Κασσιόπης Μέγας Κύων (171) Σείριος Παρθένος (209) Στάχυς Τρίγωνον (42) Βήτα Τριγώνου
Ασπίς (71) Άλφα Ασπίδος Εξάς (63) Άλφα Εξάντος Κένταυρος (315) Άλφα Κενταύρου Μικρά Άρκτος (59) Β. πολικός αστέρας Περιστερά (76) Άλφα Περιστεράς Τρόπις (313) Κάνωπος
Βέλος (50) Γάμμα Βέλους Ζυγός (117) Ζουμπενεσαμάλι Κήτος (229) Βήτα Κήτους Μικρός Κύων (57) Προκύων Περσεύς (173) Άλφα Περσέως Ύδρα (269) Άλφα Ύδρας
Βόρειος Στέφανος (55) Αλφέκκα Ηνίοχος (181) Αίγα Κηφεύς (224) Άλφα Κηφέως Μικρός Λέων (54) 46 Μικρού Λέοντος Πήγασος (198) Έψιλον Πηγάσου Ύδρος (45) Βήτα Ύδρου
Βοώτης (164) Αρκτούρος Ηρακλής (285) Βήτα Ηρακλέους Κόμη Βερενίκης (106) Β.Κ. Βερενίκης Μικροσκόπιον (59) Γάμμα Μικροσκοπίου Πρύμνα (255) Ναός Υδροχόος (201) Βήτα Υδροχόου
Βωμός (101) Βήτα Βωμού Ηριδανός (222) Αχερνάρ Κόραξ (39) Γάμμα Κόρακος Μονόκερως (223) Άλφα Μονόκερω Πτηνόν (47) Άλφα Πτηνού Φοίνιξ (92) Άλφα Φοίνικος
Γερανός (73) Αλ Ναΐρ Θηρευτικοί Κύνες (86) Καρδία Καρόλου Κρατήρ (51) Δέλτα Κρατήρος Μυία (84) Άλφα Μυίας Πυξίς (53) Άλφα Πυξίδος Χαμαιλέων (45) Άλφα Χαμαιλέοντος
Γλύπτης (77) Άλφα Γλύπτου Ινδός (55) Άλφα Ινδού Κριός (114) Άλφα Κριού Νότιον Τρίγωνον (47) Άλφα Νοτίου Τρ. Σαύρα (105) Άλφα Σαύρας Ωρίων (303) Ρίγκελ
Γλυφείον (21) Άλφα Γλυφείου Ιππάριον (25) Άλφα Ιππαρίου Κύκνος (373) Ντενέμπ Νότιος Ιχθύς (55) Φομαλώ Σκορπιός (274) Αντάρης Ωρολόγιον (37) Άλφα Ωρολογίου
Γνώμων (69) Γ2 Γνώμονος Ιπτάμενος Ιχθύς (37) Γ2 Ιπτ. Ιχθύος Λαγώος (89) Αρνέμπ Νότιος Σταυρός (67) Β. Στ. του Νότου Ταύρος (245) Αλντεμπαράν
Δελφίν (64) Βήτα Δελφίνου Ιστία (260) Γ2 Ιστίων Λέων (151) Βασιλίσκος Νότιος Στέφανος (59) Βήτα Ν. Στεφάνου Ταώς (103) Άλφα Ταώ
Γκρι κελί = Αστερισμός με σύνδεσμο προς τον κατάλογο των αστέρων του, και το σύνολο των αστέρων του καταλόγου σε παρένθεση
Λευκό κελί = Λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού