Κατάλογος κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ο Κατάλογος κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας περιλαμβάνει όλες τις κοινότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία έχει 576 κοινότητες οι οποίες λειτουργούν με βάση τον περί Κοινοτήτων νόμο του 1999.[1][2]

Μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η διοικητική έκταση 172 κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταλήφθηκε -πλήρως ή μερικώς- από τον τουρκικό στρατό. Λόγω αυτού, οι κοινότητες αυτές δεν ασκούν πλέον τις συνηθισμένες κοινοτικές εξουσίες και αρμοδιότητες. Ωστόσο, διατηρούν τη νομική τους υπόσταση και έχουν την έδρα τους στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.[1]

Στον πιο κάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κοινότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρουσιάζονται πληροφορίες για την επαρχία στην οποία ανήκουν, τον πληθυσμό τους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, την επιφάνεια που καλύπτουν και το μέσο υψόμετρο στο οποίο βρίσκονται. Για τις κατεχόμενες κοινότητες, οι οποίες δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πραγματοποιήσει απογραφή πληθυσμού στη διοικητική τους έκταση, δεν παρουσιάζεται πληθυσμός.

Α/Α Ονομασία Επαρχία Πληθυσμός (2011)
1 Άγιοι Ηλιόφωτοι Επαρχία Λευκωσίας 60
2 Άγιοι Τριμιθιάς Επαρχία Λευκωσίας 1529
3 Άγιος Αμβρόσιος Επαρχία Λεμεσού 323
4 Άγιος Αμβρόσιος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 1543
5 Άγιος Ανδρόνικος Καρπασίας Επαρχία Αμμοχώστου
6 Άγιος Ανδρόνικος Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου
7 Άγιος Βασίλειος Επαρχία Λευκωσίας
8 Άγιος Γεώργιος Επαρχία Λευκωσίας 26
9 Άγιος Γεώργιος Επαρχία Λεμεσού 111
10 Άγιος Γεώργιος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
11 Άγιος Γεώργιος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 967
12 Άγιος Γεώργιος Πάφου Επαρχία Πάφου 101
13 Άγιος Γεώργιος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας 259
14 Άγιος Δημήτριος Επαρχία Λεμεσού 54
15 Άγιος Δημητριανός Πάφου Επαρχία Πάφου 91
16 Άγιος Επίκτητος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 1252
17 Άγιος Επιφάνιος Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας 412
18 Άγιος Επιφάνιος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας 0
19 Άγιος Ερμόλαος Επαρχία Κερύνειας 508
20 Άγιος Ευστάθιος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
21 Άγιος Ηλίας Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
22 Άγιος Θεράπων Επαρχία Λεμεσού 125
23 Άγιος Θεόδωρος Επαρχία Λεμεσού 65
24 Άγιος Θεόδωρος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
25 Άγιος Θεόδωρος Σκαρίνου Επαρχία Λάρνακας 663
26 Άγιος Θεόδωρος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας 49
27 Άγιος Θεόδωρος Τηλλυρίας Επαρχία Λευκωσίας 0
27
28 Άγιος Θωμάς Επαρχία Λεμεσού 50
29 Άγιος Ιάκωβος Επαρχία Αμμοχώστου
30 Άγιος Ισίδωρος Επαρχία Πάφου 7
31 Άγιος Ιωάννης Επαρχία Λεμεσού 339
32 Άγιος Ιωάννης Επαρχία Πάφου 29
33 Άγιος Ιωάννης Μαλούντας Επαρχία Λευκωσίας 472
34 Άγιος Ιωάννης Σελέμανη Επαρχία Λευκωσίας 85
35 Άγιος Κωνσταντίνος Επαρχία Λεμεσού 137
36 Άγιος Μάμας Επαρχία Λεμεσού 114
37 Άγιος Νικόλαος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
38 Άγιος Νικόλαος Πάφου Επαρχία Πάφου 61
39 Άγιος Νικόλαος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας 85
40 Άγιος Παύλος Επαρχία Λεμεσού 135
41 Άγιος Σέργιος Επαρχία Αμμοχώστου
42 Άγιος Συμεών Επαρχία Αμμοχώστου
43 Άγιος Σωζόμενος Επαρχία Λευκωσίας 11
44 Άγιος Τύχωνας Επαρχία Λεμεσού 3455
45 Άγιος Φώτιος Επαρχία Πάφου 113
46 Άγιος Χαρίτων Επαρχία Αμμοχώστου
47 Άλασσα Επαρχία Λεμεσού 282
48 Άλωνα Επαρχία Λευκωσίας 67
49 Άρδανα Επαρχία Αμμοχώστου
50 Άρμου Επαρχία Πάφου 600
51 Άρσος Επαρχία Λεμεσού 202
52 Άρσος Επαρχία Λάρνακας
53 Άρτεμη Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
54 Άσσια Επαρχία Αμμοχώστου
55 Άχνα Επαρχία Αμμοχώστου 2087
56 Έγκωμη Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
57 Έμπα Επαρχία Πάφου 4855
58 Έξω Μετόχι Επαρχία Λευκωσίας
59 Ίνεια Επαρχία Πάφου 385
60 Όβγορος Επαρχία Αμμοχώστου
61 Όμοδος Επαρχία Λεμεσού 322
62 Όρκα Επαρχία Κερύνειας
63 Αβδελλερό Επαρχία Λάρνακας 196
64 Αγία Άννα Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 339
65 Αγία Βαρβάρα Επαρχία Λευκωσίας 2204
66 Αγία Βαρβάρα Επαρχία Πάφου 172
67 Αγία Ειρήνη Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 682
68 Αγία Ειρήνη Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας 27
69 Αγία Μαρίνα Επαρχία Λευκωσίας 568
70 Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου 37
71 Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας Επαρχία Λευκωσίας
72 Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου 647
73 Αγία Μαρινούδα Επαρχία Πάφου 266
74 Αγία Τριάδα Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
75 Αγίοι Βαβατσινιάς Επαρχία Λάρνακας 131
76 Αγίρδα Επαρχία Κερύνειας
77 Αγγλισίδες Επαρχία Λάρνακας 1146
78 Αγγολέμι Επαρχία Λευκωσίας
79 Αγιά Κεπίρ Επαρχία Λευκωσίας
80 Αγκαστίνα Επαρχία Αμμοχώστου
81 Αγρίδια Επαρχία Λεμεσού 104
82 Αγριδάκι Επαρχία Κερύνειας
83 Αγροκηπιά Επαρχία Λευκωσίας 509
84 Αγρός Επαρχία Λεμεσού 806
85 Ακάκι Επαρχία Λευκωσίας 3003
86 Ακαπνού Επαρχία Λεμεσού 20
87 Ακουρσός Επαρχία Πάφου 22
88 Ακρούντα Επαρχία Λεμεσού 455
89 Ακρωτήρι Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας
Επαρχία Λεμεσού
870
90 Αλάμπρα Επαρχία Λευκωσίας 1585
91 Αλέκτορα Επαρχία Λεμεσού 64
92 Αλαμινός Επαρχία Λάρνακας 345
93 Αλεθρικό Επαρχία Λάρνακας 1101
94 Αλεύγα Επαρχία Λευκωσίας 9
95 Αληθινού Επαρχία Λευκωσίας 9
96 Αλόδα Επαρχία Αμμοχώστου
97 Αμίαντος Επαρχία Λεμεσού 228
98 Αμαργέτη Επαρχία Πάφου 209
99 Αμμαδιές Επαρχία Λευκωσίας
100 Αμπελικού Επαρχία Λευκωσίας
101 Ανάγεια Επαρχία Λευκωσίας 1514
102 Αναδιού Επαρχία Πάφου 17
103 Αναλιόντας Επαρχία Λευκωσίας 443
104 Αναρίτα Επαρχία Πάφου 876
105 Αναφωτία Επαρχία Λάρνακας 790
106 Ανδρολύκου Επαρχία Πάφου 34
107 Ανώγυρα Επαρχία Λεμεσού 301
108 Αξύλου Επαρχία Πάφου 61
109 Απεσιά Επαρχία Λεμεσού 474
110 Απλάντα Επαρχία Λάρνακας 6
111 Απλίκι Επαρχία Λευκωσίας 87
112 Αραδίππου Επαρχία Λάρνακας 19199
113 Αρακαπάς Επαρχία Λεμεσού 307
114 Αργάκα Επαρχία Πάφου 1078
115 Αργάκι Επαρχία Λευκωσίας
116 Αρεδιού Επαρχία Λευκωσίας 1225
117 Αρμίνου Επαρχία Πάφου 24
118 Αρμενοχώρι Επαρχία Λεμεσού 218
119 Αρναδί Επαρχία Αμμοχώστου
120 Ασγάτα Επαρχία Λεμεσού 417
121 Ασκάς Επαρχία Λευκωσίας 170
122 Ασπρογιά Επαρχία Πάφου 60
123 Αστρομερίτης Επαρχία Λευκωσίας 2307
124 Ασώματος Επαρχία Λεμεσού 726
125 Ασώματος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας
126 Αυγολίδα Επαρχία Αμμοχώστου
127 Αυγόρου Επαρχία Αμμοχώστου 4604
128 Αυδήμου Επαρχία Λεμεσού 535
129 Αυλώνα Επαρχία Λευκωσίας
130 Αφάνεια Επαρχία Αμμοχώστου
131 Αχέλεια Επαρχία Πάφου 145
132 Αχερίτου Επαρχία Αμμοχώστου 1556
133 Αψιού Επαρχία Λεμεσού 208
134 Βάβλα Επαρχία Λάρνακας 39
135 Βάσα Κελλακίου Επαρχία Λεμεσού 73
136 Βάσα Κοιλανίου Επαρχία Λεμεσού 163
137 Βίκλα Επαρχία Λεμεσού 1
138 Βαβατσινιά Επαρχία Λάρνακας 81
139 Βαθύλακας Επαρχία Αμμοχώστου
140 Βαρίσεια Επαρχία Λευκωσίας 244
141 Βασίλεια Επαρχία Κερύνειας
142 Βασίλι Επαρχία Αμμοχώστου
143 Βατυλή Επαρχία Αμμοχώστου
144 Βιτσάδα Επαρχία Αμμοχώστου
145 Βοκολίδα Επαρχία Αμμοχώστου
146 Βουνί Επαρχία Λεμεσού 149
147 Βουνό Επαρχία Κερύνειας
148 Βρέτσια Επαρχία Πάφου 1
149 Βυζακιά Επαρχία Λευκωσίας 347
150 Βώνη Επαρχία Λευκωσίας
151 Γέναγρα Επαρχία Αμμοχώστου
152 Γαλάτα Επαρχία Λευκωσίας 581
153 Γαλάτεια (Κύπρος) Επαρχία Αμμοχώστου
154 Γαλαταριά Επαρχία Πάφου 56
155 Γαληνή Επαρχία Λευκωσίας
156 Γαληνόπορνη Επαρχία Αμμοχώστου
157 Γαστριά Επαρχία Αμμοχώστου
158 Γαϊδουράς Επαρχία Αμμοχώστου
159 Γεράνι Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
160 Γεράσα Επαρχία Λεμεσού 69
161 Γερακιές Επαρχία Λευκωσίας 75
162 Γεροβάσα-Τρόζενα Επαρχία Λεμεσού 0
163 Γερόλακκος Επαρχία Λευκωσίας
164 Γιαλιά Επαρχία Πάφου 202
165 Γιαλούσα Επαρχία Αμμοχώστου
166 Γιόλου Επαρχία Πάφου 762
167 Γουδί Επαρχία Πάφου 204
168 Γούρρη Επαρχία Λευκωσίας 196
169 Γούφες Επαρχία Αμμοχώστου
170 Γύψου Επαρχία Αμμοχώστου
171 Δένεια Επαρχία Λευκωσίας 373
172 Δαυλός Επαρχία Αμμοχώστου
173 Δελίκηπος Επαρχία Λάρνακας 23
174 Διερώνα Επαρχία Λεμεσού 192
175 Διόριος Επαρχία Κερύνειας
176 Δορά Επαρχία Λεμεσού 145
177 Δρούσια Επαρχία Πάφου 405
178 Δρυνιά Επαρχία Πάφου 55
179 Δρύμου Επαρχία Πάφου 110
180 Δύμες Επαρχία Λεμεσού 165
181 Δύο Ποταμοί Επαρχία Λευκωσίας
182 Ελεδιώ Επαρχία Πάφου 44
183 Ελιά Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας
184 Ελιά Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας
185 Επισκοπή Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού 3681
186 Επισκοπή Πάφου Επαρχία Πάφου 220
187 Επισκοπειό Επαρχία Λευκωσίας 524
188 Επιχό Επαρχία Λευκωσίας
189 Επταγώνια Επαρχία Λεμεσού 353
190 Επτακώμη Επαρχία Αμμοχώστου
191 Ερήμη Επαρχία Λεμεσού 2432
192 Εργάτες Επαρχία Λευκωσίας 1792
193 Ευρέτου Επαρχία Πάφου 3
194 Ευρύχου Επαρχία Λευκωσίας 827
195 Ζαχαριά Επαρχία Πάφου 0
196 Ζωοπηγή Επαρχία Λεμεσού 140
197 Ζύγι Επαρχία Λάρνακας 589
198 Θέρμια Επαρχία Κερύνειας
199 Θελέτρα Επαρχία Πάφου 269
200 Κάθηκας Επαρχία Πάφου 438
201 Κάμπος Επαρχία Λευκωσίας 271
202 Κάρμι Επαρχία Κερύνειας
203 Κάτω Ακουρδάλια Επαρχία Πάφου 65
204 Κάτω Αρόδες Επαρχία Πάφου 39
205 Κάτω Δίκωμο Επαρχία Κερύνειας
206 Κάτω Δευτερά Επαρχία Λευκωσίας 2054
207 Κάτω Δρυς Επαρχία Λάρνακας 129
208 Κάτω Ζώδεια Επαρχία Λευκωσίας
209 Κάτω Κουτραφάς Επαρχία Λευκωσίας 17
210 Κάτω Κυβίδες Επαρχία Λεμεσού 5
211 Κάτω Λεύκαρα Επαρχία Λάρνακας 128
212 Κάτω Μονή Επαρχία Λευκωσίας 339
213 Κάτω Μύλος Επαρχία Λεμεσού 50
214 Κάτω Πλάτρες Επαρχία Λεμεσού 148
215 Κάτω Πύργος Επαρχία Λευκωσίας 1036
216 Κέδαρες Επαρχία Πάφου 80
217 Κίτι Επαρχία Λάρνακας 4252
218 Καζάφανι Επαρχία Κερύνειας
219 Καζιβερά Επαρχία Λευκωσίας
220 Κακοπετριά Επαρχία Λευκωσίας 1274
221 Καλαβασός Επαρχία Λάρνακας 737
222 Καλιάνα Επαρχία Λευκωσίας 200
223 Καλλέπεια Επαρχία Πάφου 326
224 Καλογραία Επαρχία Κερύνειας
225 Καλοπαναγιώτης Επαρχία Λευκωσίας 263
226 Καλοψίδα Επαρχία Αμμοχώστου
227 Καλυβάκια Επαρχία Λευκωσίας
228 Καλό Χωριό Επαρχία Λεμεσού 497
229 Καλό Χωριό Καπούτη Επαρχία Λευκωσίας
230 Καλό Χωριό Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 1518
231 Καλό Χωριό Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας 734
232 Καλό Χωριό Σολέας Επαρχία Λευκωσίας
233 Καμινάρια Επαρχία Λεμεσού 44
234 Καμπί Επαρχία Λευκωσίας 97
235 Καμπιά Επαρχία Λευκωσίας 475
236 Καμπυλή Επαρχία Κερύνειας
237 Κανλί Επαρχία Λευκωσίας
238 Καννάβια Επαρχία Λευκωσίας 129
239 Κανναβιού Επαρχία Πάφου 175
240 Καντού Επαρχία Λεμεσού 349
241 Καπέδες Επαρχία Λευκωσίας 572
242 Καπηλειό Επαρχία Λεμεσού 34
243 Καράκουμι Επαρχία Κερύνειας
244 Καραβοστάσι Επαρχία Λευκωσίας
245 Καραμούλληδες Επαρχία Πάφου 33
246 Καρπάσια Επαρχία Κερύνειας
247 Καταλιόντας Επαρχία Λευκωσίας 24
248 Κατωκοπιά Επαρχία Λευκωσίας 1578
249 Κατύδατα Επαρχία Λευκωσίας 114
250 Κελλάκι Επαρχία Λεμεσού 299
251 Κελλιά Επαρχία Λάρνακας 387
252 Κελοκέδαρα Επαρχία Πάφου 193
253 Κιβισίλι Επαρχία Λάρνακας 233
254 Κιδάσι Επαρχία Πάφου 11
255 Κινούσα Επαρχία Πάφου 71
256 Κιομουρτζιού Επαρχία Κερύνειας
257 Κιος Επαρχία Πάφου 0
258 Κισσούσα Επαρχία Λεμεσού 6
259 Κισσόνεργα Επαρχία Πάφου 2004
260 Κιόνελι Επαρχία Λευκωσίας
261 Κλήρου Επαρχία Λευκωσίας 1847
262 Κλαυδιά Επαρχία Λάρνακας 427
263 Κλεπίνη Επαρχία Κερύνειας
264 Κλωνάρι Επαρχία Λεμεσού 18
265 Κνώδαρα Επαρχία Αμμοχώστου
266 Κοίλη Επαρχία Πάφου 466
267 Κοιλάνεμος Επαρχία Αμμοχώστου
268 Κοιλάνι Επαρχία Λεμεσού 216
269 Κοιλίνια Επαρχία Πάφου 39
270 Κοκκινοτριμιθιά Επαρχία Λευκωσίας 4077
271 Κολόσσι Επαρχία Λεμεσού 5651
272 Κολώνη Γεροσκήπου 451
273 Κονιά Επαρχία Πάφου 2209
274 Κοντέα Επαρχία Αμμοχώστου
275 Κοντεμένος Επαρχία Κερύνειας
276 Κοράκου Επαρχία Λευκωσίας 521
277 Κορμακίτης Επαρχία Κερύνειας
278 Κορνόκηπος Επαρχία Αμμοχώστου
279 Κορφή Επαρχία Λεμεσού 199
280 Κορόβια Επαρχία Αμμοχώστου
281 Κοτσιάτης Επαρχία Λευκωσίας 160
282 Κουκά Επαρχία Λεμεσού 27
283 Κουρού Μοναστήρι Επαρχία Λευκωσίας
284 Κουτσοβέντης Επαρχία Κερύνειας
285 Κοφίνου Επαρχία Λάρνακας 1309
286 Κούκλια Επαρχία Πάφου 892
287 Κούκλια Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
288 Κούρτακα Επαρχία Πάφου 7
289 Κρήτου Μαρόττου Επαρχία Πάφου 85
290 Κρήτου Τέρρα Επαρχία Πάφου 86
291 Κρίδια Επαρχία Αμμοχώστου
292 Κρηνί Επαρχία Κερύνειας
293 Κυπερούντα Επαρχία Λεμεσού 1516
294 Κυρά Επαρχία Λευκωσίας 782
295 Κόκκινα Επαρχία Λευκωσίας
296 Κόρνος Επαρχία Λάρνακας 2083
297 Κόσιη Επαρχία Λάρνακας 0
298 Κώμα του Γιαλού Επαρχία Αμμοχώστου
299 Κώμη Κεπίρ Επαρχία Αμμοχώστου
300 Λάγια Επαρχία Λάρνακας 28
301 Λάνια Επαρχία Λεμεσού 281
302 Λάπαθος Επαρχία Αμμοχώστου
303 Λάρνακας της Λαπήθου Επαρχία Κερύνειας
304 Λάσα Πάφου Επαρχία Πάφου 67
305 Λέμπα Επαρχία Πάφου 506
306 Λαγουδερά Επαρχία Λευκωσίας 84
307 Λαζανιάς Επαρχία Λευκωσίας 39
308 Λαπηθιού Επαρχία Πάφου 0
309 Λειβάδια Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου
310 Λεμύθου Επαρχία Λεμεσού 88
311 Λεμώνα Επαρχία Πάφου 51
312 Λεονάρισσο Επαρχία Αμμοχώστου
313 Λετύμπου Επαρχία Πάφου 249
314 Λεύκα Επαρχία Λευκωσίας 4544
315 Ληνού Επαρχία Λευκωσίας 161
316 Λιβάδι Πάφου Επαρχία Πάφου 0
317 Λιβάδια Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας 18
318 Λιβερά Επαρχία Κερύνειας
319 Λιμνάτης Επαρχία Λεμεσού 314
320 Λιμνιά Επαρχία Αμμοχώστου
321 Λιοπέτρι Επαρχία Αμμοχώστου 4591
322 Λουβαράς Επαρχία Λεμεσού 363
323 Λουκρούνου Επαρχία Πάφου 4
324 Λουρουκίνα Επαρχία Λευκωσίας 11
325 Λουτρός Επαρχία Λευκωσίας
326 Λυθράγκωμη Επαρχία Αμμοχώστου
327 Λυθροδόντας Επαρχία Λευκωσίας 3043
328 Λυσός Επαρχία Πάφου 205
329 Λόφου Επαρχία Λεμεσού 46
330 Λύμπια Επαρχία Λευκωσίας 2694
331 Μάμμαρη Επαρχία Λευκωσίας 1592
332 Μάνδρες Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας
333 Μάντρες Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου
334 Μάρωνας Επαρχία Πάφου 0
335 Μάσαρη Επαρχία Λευκωσίας
336 Μένικο Επαρχία Λευκωσίας 1023
337 Μέσα Χωριό Επαρχία Πάφου 586
338 Μέσανα Επαρχία Πάφου 31
339 Μαζωτός Επαρχία Λάρνακας 832
340 Μαθιάτης Επαρχία Λευκωσίας 646
341 Μαθικολώνη Επαρχία Λεμεσού 174
342 Μακούντα Επαρχία Πάφου 116
343 Μακράσυκα Επαρχία Αμμοχώστου
344 Μαλιά Επαρχία Λεμεσού 64
345 Μαλούντα Επαρχία Λευκωσίας 490
346 Μαμούνταλι Επαρχία Πάφου 18
347 Μαμώνια Επαρχία Πάφου 51
348 Μανδριά Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού 107
349 Μανσούρα Επαρχία Λευκωσίας 9
350 Μαντριά Επαρχία Πάφου 893
351 Μαράθα Επαρχία Αμμοχώστου
352 Μαρί Επαρχία Λάρνακας 158
353 Μαραθούντα Επαρχία Πάφου 309
354 Μαραθόβουνος Επαρχία Αμμοχώστου
355 Μαργί Επαρχία Λευκωσίας 146
356 Μαργό Επαρχία Λευκωσίας 17
357 Μαρώνι Επαρχία Λάρνακας 710
358 Μελάδια Επαρχία Πάφου 17
359 Μελάναρκα Επαρχία Αμμοχώστου
360 Μελάνδρα Επαρχία Πάφου 2
361 Μελίνη Επαρχία Λάρνακας 59
362 Μελούντα Επαρχία Αμμοχώστου
363 Μελούσεια Επαρχία Λάρνακας
364 Μενόγια Επαρχία Λάρνακας 50
365 Μεσόγη Επαρχία Πάφου 1689
366 Μηλιά Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
367 Μηλιά Πάφου Επαρχία Πάφου 14
368 Μηλικούρι Επαρχία Λευκωσίας 17
369 Μηλιού Επαρχία Πάφου 89
370 Μια Μηλιά Επαρχία Λευκωσίας
371 Μιτσερό Επαρχία Λευκωσίας 860
372 Μονάγρι Επαρχία Λεμεσού 175
373 Μονή Επαρχία Λεμεσού 622
374 Μοναγρούλλι Επαρχία Λεμεσού 536
375 Μοναρκά Επαρχία Αμμοχώστου
376 Μονιάτης Επαρχία Λεμεσού 275
377 Μοσφίλι Επαρχία Λευκωσίας 20
378 Μοσφιλωτή Επαρχία Λάρνακας 1342
379 Μουσουλίτα Επαρχία Αμμοχώστου
380 Μουτουλλάς Επαρχία Λευκωσίας 174
381 Μουτταγιάκα Επαρχία Λεμεσού 2939
382 Μούσερε Επαρχία Πάφου 2
383 Μπέικιοϊ Επαρχία Λευκωσίας 191
384 Μπέλλα-Πάις Επαρχία Κερύνειας
385 Μπογάζι Επαρχία Αμμοχώστου
386 Μόρα Επαρχία Λευκωσίας
387 Μότιδες Επαρχία Κερύνειας
388 Μύρτου Επαρχία Κερύνειας
389 Νέα Δήμματα Επαρχία Πάφου 50
390 Νέο Χωριό Επαρχία Πάφου 519
391 Νέο Χωριό Επαρχία Λευκωσίας
392 Νέτα Επαρχία Αμμοχώστου
393 Νήσου Επαρχία Λευκωσίας 2179
394 Νατά Επαρχία Πάφου 181
395 Νικήτας Επαρχία Λευκωσίας
396 Νικητάρι Επαρχία Λευκωσίας 447
397 Νικόκλεια Επαρχία Πάφου 121
398 Ξερόβουνος Επαρχία Λευκωσίας
399 Ξυλιάτος Επαρχία Λευκωσίας 138
400 Ξυλοτύμβου Επαρχία Λάρνακας 3649
401 Ξυλοφάγου Επαρχία Λάρνακας 6231
402 Οίκος Επαρχία Λευκωσίας 158
403 Οδού Επαρχία Λάρνακας 213
404 Ορά Επαρχία Λάρνακας 206
405 Ορμήδεια Επαρχία Λάρνακας 4189
406 Ορούντα Επαρχία Λευκωσίας 604
407 Ορτάκιοϊ Επαρχία Λευκωσίας
408 Ορόκλινη Επαρχία Λάρνακας 6117
409 Πάναγρα Επαρχία Κερύνειας
410 Πάνω Ακουρδάλια Επαρχία Πάφου 44
411 Πάνω Αρχιμανδρίτα Επαρχία Πάφου 43
412 Πάνω Αρόδες Επαρχία Πάφου 135
413 Πάνω Δίκωμο Επαρχία Κερύνειας
414 Πάνω Δευτερά Επαρχία Λευκωσίας 2789
415 Πάνω Ζώδεια Επαρχία Λευκωσίας 15
416 Πάνω Κουτραφάς Επαρχία Λευκωσίας 4
417 Πάνω Κυβίδες Επαρχία Λεμεσού 707
418 Πάνω Παναγιά Πάφου Επαρχία Πάφου 481
419 Πάνω Πολεμίδια Επαρχία Λεμεσού 3470
420 Πάνω Πύργος Επαρχία Λευκωσίας 22
421 Πάχνα Επαρχία Λεμεσού 865
422 Πέρα Επαρχία Λευκωσίας 1372
423 Πέρα Πεδί Επαρχία Λεμεσού 120
424 Πέρα Χωριό Επαρχία Λευκωσίας 2637
425 Πέργαμος Επαρχία Λάρνακας 193
426 Πέτρα Επαρχία Λευκωσίας
427 Πέτρα του Διγενή Επαρχία Λευκωσίας
428 Παλαίκυθρο Επαρχία Λευκωσίας
429 Παλαιομέτοχο Επαρχία Λευκωσίας 4145
430 Παλαιχώρι Μόρφου Επαρχία Λευκωσίας 686
431 Παλαιχώρι Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας 333
432 Παλαιόμυλος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού 20
433 Παλαιόσοφος Επαρχία Κερύνειας
434 Παλώδια Επαρχία Λεμεσού 1568
435 Παραμάλι Επαρχία Λεμεσού 220
436 Παραμύθα Επαρχία Λεμεσού 569
437 Παρεκκλησιά Επαρχία Λεμεσού 2738
438 Πατρίκι Επαρχία Αμμοχώστου
439 Παχύαμμος Επαρχία Λευκωσίας 70
440 Πεδουλάς Επαρχία Λευκωσίας 132
441 Πελένδρι Επαρχία Λεμεσού 1074
442 Πελαθούσα Επαρχία Πάφου 57
443 Πεντάγεια Επαρχία Λευκωσίας
444 Πεντάκωμο Επαρχία Λεμεσού 644
445 Πενταλιά Επαρχία Πάφου 63
446 Περβόλια Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 3009
447 Περιβόλια του Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου
448 Περιστερωνάρι Επαρχία Λευκωσίας
449 Περιστερώνα Επαρχία Λευκωσίας 2226
450 Περιστερώνα Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
451 Περιστερώνα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου 302
452 Πετροφάνι Επαρχία Λάρνακας 0
453 Πηγή Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
454 Πηγαίνια Επαρχία Λευκωσίας 107
455 Πισσούρι Επαρχία Λεμεσού 1819
456 Πιταρκού Επαρχία Πάφου 0
457 Πλάτρες Επαρχία Λεμεσού 239
458 Πλατάνι Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
459 Πλατανίστεια Επαρχία Λεμεσού 45
460 Πλατανισσός Επαρχία Αμμοχώστου
461 Πλατανιστάσα Επαρχία Λευκωσίας 117
462 Πολέμι Επαρχία Πάφου 848
463 Πολιτικό Επαρχία Λευκωσίας 419
464 Πολύστυπος Επαρχία Λευκωσίας 128
465 Ποτάμι Επαρχία Λευκωσίας 558
466 Ποταμίτισσα Επαρχία Λεμεσού 62
467 Ποταμιά Επαρχία Λευκωσίας 505
468 Ποταμιού Επαρχία Λεμεσού 36
469 Πραιτώρι Επαρχία Πάφου 23
470 Πραστειό Επαρχία Λευκωσίας
471 Πραστειό (Αυδήμου) Επαρχία Λεμεσού 245
472 Πραστειό (Κελλακίου) Επαρχία Λεμεσού 103
473 Πραστειό Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
474 Πραστειό Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου 8
475 Πρόδρομος Επαρχία Λεμεσού 123
476 Πυλέρι Επαρχία Κερύνειας
477 Πυργά Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου
478 Πυργά Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 782
479 Πυρόι Επαρχία Λευκωσίας
480 Πωμός Επαρχία Πάφου 448
481 Πύλα Επαρχία Λάρνακας 2771
482 Πύργος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού 2363
483 Ριζοκάρπασο Επαρχία Αμμοχώστου
484 Σίμου Επαρχία Πάφου 185
485 Σίντα Επαρχία Αμμοχώστου
486 Σαλαμιού Επαρχία Πάφου 265
487 Σανίδα Επαρχία Λεμεσού 42
488 Σανταλάρης Επαρχία Αμμοχώστου
489 Σαράντι Επαρχία Λευκωσίας 44
490 Σαραμά Επαρχία Πάφου 2
491 Σελλάδι του Άππη Επαρχία Λευκωσίας 0
492 Σιά Επαρχία Λευκωσίας 754
493 Σιναόρος Επαρχία Λευκωσίας 228
494 Σκαρίνου Επαρχία Λάρνακας 393
495 Σκουριώτισσα Επαρχία Λευκωσίας 11
496 Σκούλλι Επαρχία Πάφου 65
497 Σκυλλούρα Επαρχία Λευκωσίας
498 Σουσκιού Επαρχία Πάφου 10
499 Σοφτάδες Επαρχία Λάρνακας 62
500 Σούνι-Ζανατζιά Επαρχία Λεμεσού 837
501 Σπήλια Επαρχία Λευκωσίας 142
502 Σπαθαρικό Επαρχία Αμμοχώστου
503 Σπιτάλι Επαρχία Λεμεσού 316
504 Στατός Επαρχία Πάφου 214
505 Στατός-Άγιος Φώτιος Επαρχία Πάφου 243
506 Σταυροκόννου Επαρχία Πάφου 56
507 Στενή Επαρχία Πάφου 173
508 Στρογγυλός Επαρχία Αμμοχώστου
509 Στρουμπί Επαρχία Πάφου 540
510 Στύλλοι Επαρχία Αμμοχώστου
511 Συγχαρί Επαρχία Κερύνειας
512 Συκόπετρα Επαρχία Λεμεσού 120
513 Συλίκου Επαρχία Λεμεσού 137
514 Συνοικισμός Ανθούπολης Επαρχία Λευκωσίας 1756
515 Συριανοχώρι Επαρχία Λευκωσίας
516 Σωτήρα Επαρχία Λεμεσού 143
517 Σύγκραση Επαρχία Αμμοχώστου
518 Σύσκληπος Επαρχία Κερύνειας
519 Τάλα Επαρχία Πάφου 2695
520 Τέμπλος Επαρχία Κερύνειας
521 Τέρρα Επαρχία Πάφου 36
522 Τίμη Επαρχία Πάφου 1220
523 Ταύρου Επαρχία Αμμοχώστου
524 Τεμβριά Επαρχία Λευκωσίας 498
525 Τερσεφάνου Επαρχία Λάρνακας 1299
526 Τζιάος Επαρχία Αμμοχώστου
527 Τράπεζα Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας
528 Τράχωνας Επαρχία Λευκωσίας
529 Τρίκωμο Επαρχία Αμμοχώστου
530 Τραχυπέδουλα Επαρχία Πάφου 64
531 Τραχώνι Επαρχία Λεμεσού 3952
532 Τραχώνι Επαρχία Λευκωσίας
533 Τρεις Ελιές Επαρχία Λεμεσού 25
534 Τρεμετουσιά Επαρχία Λάρνακας
535 Τρεμιθούσα Πάφου Επαρχία Πάφου 1041
536 Τριμίθθι Επαρχία Κερύνειας
537 Τριμίκλινη Επαρχία Λεμεσού 307
538 Τριμιθούσα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου 0
539 Τρούλλοι Επαρχία Λάρνακας 1169
540 Τρυπημένη Επαρχία Αμμοχώστου
541 Τρόοδος Επαρχία Λεμεσού
542 Τσάδα Επαρχία Πάφου 1043
543 Τσακίστρα Επαρχία Λευκωσίας 79
544 Τσερκέζ Τσιφτλίκ Επαρχία Λεμεσού 50
545 Τόχνη Επαρχία Λάρνακας 424
546 Τύμβου Επαρχία Λευκωσίας
547 Φάλια Επαρχία Πάφου 2
548 Φαρμακάς Επαρχία Λευκωσίας 480
549 Φασλί Επαρχία Πάφου 0
550 Φασούλα Επαρχία Λεμεσού 560
551 Φασούλα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου 56
552 Φικάρδου Επαρχία Λευκωσίας 15
553 Φιλούσα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου 17
554 Φιλούσα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου 31
555 Φλάσου Επαρχία Λευκωσίας 240
556 Φλαμούδι Επαρχία Αμμοχώστου
557 Φοίνικας Πάφου Επαρχία Πάφου 0
558 Φοίτη Επαρχία Πάφου 150
559 Φοινί Επαρχία Λεμεσού 391
560 Φοινικάρια Επαρχία Λεμεσού 339
561 Φρέναρος Επαρχία Αμμοχώστου 4298
562 Φροδίσια Επαρχία Λευκωσίας 297
563 Φτέρυχα Επαρχία Κερύνειας
564 Φτερικούδι Επαρχία Λευκωσίας 90
565 Φυλλιά Επαρχία Λευκωσίας
566 Φώττα Επαρχία Κερύνειας
567 Χάρτζια Επαρχία Κερύνειας
568 Χανδριά Επαρχία Λεμεσού 162
569 Χλώρακα Επαρχία Πάφου 5356
570 Χοιροκοιτία Επαρχία Λάρνακας 632
571 Χολέτρια Επαρχία Πάφου 264
572 Χούλου Επαρχία Πάφου 147
573 Χρυσοχού Επαρχία Πάφου 132
574 Χόλη Επαρχία Πάφου 83
575 Ψάθι Επαρχία Πάφου 110
576 Ψεματισμένος Επαρχία Λάρνακας 271
577 Ψευδάς Επαρχία Λάρνακας 1261
578 Ψιμολόφου Επαρχία Λευκωσίας 1626
579 Ψυλλάτος Επαρχία Αμμοχώστου

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 «Ο περί Κοινοτήτων Νόμoς τoυ 1999» (PDF). www.cylaw.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 1 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 2019. 
  2. «Ο περί Κοινοτήτων Νόμος του 1999». www.cylaw.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Ιανουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2019.