Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Κυκλάδων

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

Σωματεία μέληΕπεξεργασία

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Α.Ο. Μυκόνου Αθλητικός Όμιλος Μυκόνου Δήμος Μυκόνου Μύκονος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Α.Ο. Πάγου Αθλητικός Όμιλος Πάγου Σύρου Δήμος Σύρου - Ερμούπολης Πάγος Σύρου Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Α.Ο. Σύρου Αθλητικός Όμιλος Σύρου Δήμος Σύρου - Ερμούπολης Ερμούπολη Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Α.Σ. Άνω Μερά Αθλητικός Σύλλογος Άνω Μεράς Μυκόνου Δήμος Μυκόνου Άνω Μερά Μυκόνου Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Α.Σ. Παμμηλιακός Παμμηλιακός Αθλητικός Σύλλογος Δήμος Μήλου Μήλος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Ανδριακός Ο.Φ. Ανδριακός Όμιλος Φιλάθλων Δήμος Άνδρου Άνδρος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Α.Μ.Σ. Φιλωτίου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου Νάξου "Ο ΖΕΥΣ" Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Φιλώτι Νάξου Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Πανθηραϊκός Α.Ο. Πανθηραϊκός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Θήρας Φηρά Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Πανναξιακός Α.Ο. Πανναξιακός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Νάξος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Α.Ο. Πάρου Αθλητικός Όμιλος Πάρου Δήμος Πάρου Παροικιά Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Α.Σ. Θύελλα Καμαρίου Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα Καμαρίου Δήμος Θήρας Καμάρι Θήρας Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Α.Σ. Πανσιφναϊκός Πανσιφναϊκός Αθλητικός Σύλλογος Δήμος Σίφνου Απολλωνία Σίφνου Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός Αθλητικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαρπησσαϊκός Δήμος Πάρου Μάρπησσα Πάρου Β' Ε.Π.Σ.Κ.
Α.Ο. Αστέρας Τραγαίας Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Τραγαίας Νάξου Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Χαλκί Νάξου Β' Ε.Π.Σ.Κ.
Α.Ο. Καρτεράδος Αθλητικός Όμιλος Καρτεράδου Δήμος Θήρας Καρτεράδος Θήρας Β' Ε.Π.Σ.Κ.
Α.Ο. Σερίφου Αθλητικός Όμιλος Σερίφου Δήμος Σερίφου Σέριφος Β' Ε.Π.Σ.Κ.
Αίας Σύρου Αίας Σύρου Δήμος Σύρου - Ερμούπολης Ερμούπολη Β' Ε.Π.Σ.Κ.
Λάβα Εμπορείου Αθλητικός Όμιλος Λάβα Εμπορείου Θήρας Δήμος Θήρας Εμπορείο Θήρας Β' Ε.Π.Σ.Κ.
Π.Α.Σ. Νάξου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Νάξου Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Νάξος Β' Ε.Π.Σ.Κ.
Α.Ε. Στενής Αθλητική Ένωση Στενής Τήνου Δήμος Τήνου Στενή Τήνου Ανενεργό Σωματείο
Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας Αθλητικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νηρέας Πάρου Δήμος Πάρου Νάουσα Πάρου Ανενεργό Σωματείο
Α.Ο. Τήνου Αθλητικός Όμιλος Τήνου Δήμος Τήνου Τήνος Ανενεργό Σωματείο
Α.Ο. Υδρούσα Αθλητικός Όμιλος Υδρούσας Δήμος Άνδρου Γαύριο Άνδρου Ανενεργό Σωματείο
Α.Σ. Ίου Αθλητικός Σύλλογος Ίου Δήμος Ιητών Ίος Ανενεργό Σωματείο
Αναγέννηση Νάξου Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Αναγέννηση Νάξου Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Άγιος Αρσένιος Νάξου Ανενεργό Σωματείο
Αστέρας Μαρμάρων Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλ. Αστέρας Μαρμάρων Δήμος Πάρου Μάρμαρα Πάρου Ανενεργό Σωματείο
Α.Ο. Αστέρας Σύρου Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Σύρου Δήμος Σύρου - Ερμούπολης Ερμούπολη Ανενεργό Σωματείο
Νέοι Ολυμπιακού Σύρου Νέοι Ολυμπιακού Σύρου Δήμος Σύρου - Ερμούπολης Ερμούπολη Ανενεργό Σωματείο
Α.Ο. Άνω Σύρου Αθλητικός Όμιλος Άνω Σύρου Δήμος Σύρου - Ερμούπολης Άνω Σύρος Ανενεργό Σωματείο
Α.Ο. Πύργου Αθλητικός Όμιλος Πύργου Θήρας Δήμος Θήρας Πύργος Θήρας Ανενεργό Σωματείο
Α.Σ.Ν. Αστέρ. Κορθίου Αθλητικός Σύλλογος Νέων Αστέρας Κορθίου Δήμος Άνδρου Κόρθι Άνδρου Ανενεργό Σωματείο

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέονΕπεξεργασία

Ποδοσφαιρικοί σύλλογοι (ανα νησί)Επεξεργασία

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που μετείχαν ή μετέχουν σήμερα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων ή στα τοπικά πρωταθλήματα των νησιών είναι (σε αγκύλη το έτος ίδρυσης):

Άνδρος

  • Α.Ο. Άνδρου (μετείχε το 1980-81)
  • Α.Ο. Υδρούσα [1983]
  • Α.Σ.Ν. Αστέρας Κορθίου [1995] (δεν μετέχει πλέον)
  • Ανδριακός Ο.Φ. [1931]

Θήρα

  • Α.Ο. Θήρα ’05 (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Α.Ο. Καρτεράδος
  • Α.Ο. Λάβα Εμπορείου
  • Α.Ο. Πύργου (μόνο παιδοεφηβικά τμήματα)
  • Βουρβούλο (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Διαγόρας (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Θύελλα Καμαρίου [1970]
  • Ημεροβίγλι (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Μεγαλοχώρι (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Μεσσαριά (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Μετανάστες (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Μονόλιθος (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Οία (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Πανθηραϊκός Α.Ο. [1970]
  • Πανιώνιος Σαντορίνης [1990] (το τμήμα απορροφήθηκε από τη Θύελλα Καμαρίου)

Ίος

  • Α.Σ. Ίου (μετονομάστηκε από ΚΕΜΑΣ Ίος το 2009)

Κέα

  • Α.Σ. Αρισταίος Αγ. Μαρίνας [1999] (δεν αγωνίζεται σε κανένα πρωτάθλημα)

Μήλος

  • Α.Σ. Παμμηλιακός [1990]

Μύκονος

  • Α.Ο. Μυκόνου [1981]
  • Α.Σ. Άνω Μερά Μυκόνου
  • Απόλλων Μυκόνου (μόνο παιδοεφηβικά τμήματα)

Νάξος

  • Α.Ε. Νάξου Ολυμπιακός (μόνο παιδοεφηβικά τμήματα)
  • Α.Μ.Σ. Φιλωτίου [1952]
  • Α.Ο. Αστέρας Τραγαίας
  • Α.Ο. Κορωνίδας (δεν μετέχει πλέον)
  • Α.Π.Α.Σ. Τα Φανάρια (μόνο παιδοεφηβικά τμήματα)
  • Α.Π.Ο. Αναγέννηση Νάξου [1980] (πρώην Αγερσανί που μετείχε στη Γ΄ Εθνική το 1998-2000)
  • Αριάδνη Νάξου (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Π.Α.Σ. Νάξου [2006] (από το 2013 με ανδρική ομάδα[1] )
  • Πανναξιακός Α.Ο. [1960]

Πάρος

  • Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός [1963]
  • Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας [1959]
  • Α.Ο. Πάρου [1990] (πρώην Αρχίλοχος Πάρου και παλιότερα Άρης Πάρου (δεκ. '30))
  • Μ.Ε.Α.Σ. Αστέρας Μαρμάρων [1978]

Σέριφος

  • Α.Ο. Σερίφου

Σίφνος

  • Α.Σ. Πανσιφναϊκός

Σύρος

  • Α.Ο. Άνω Σύρου
  • Α.Ο. Αστέρας Σύρου [1971]
  • Α.Ο. Βάρης (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Α.Ο. Βήσσας Σϋρου (μόνο παιδοεφηβικά τμήματα)
  • Α.Ο. Πάγου
  • Α.Ο. Σύρου [1968] (πρώην Α.Ε. Σύρου, νυν Νέος Α.Ο. Σύρου)
  • Α.Ο. Φοίνικας Σύρου [1980] (δεν έχει ποδοσφαιρικό τμήμα πλέον)
  • Α.Π.Ο. Ελλάς Σύρου [1929] (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Α.Π. Σύρος 2002 [2002] (μόνο παιδοεφηβικά τμήματα μέχρι το 2016)
  • Αναγέννηση Σύρου (πρώην Άρης Σύρου, δεν υφίσταται σήμερα)
  • Αίας Σύρου [2004](ή Άγιαξ Σύρου , πρώην Νέοι Ολυμπιακού Σύρου[2])

Τήνος

  • Α.Ε. Στενής Τήνου (δεν υφίσταται σήμερα)
  • Α.Ο. Τήνου (πρώην Α.Ε. Τήνου , δεν υφίσταται σήμερα)
  • Π.Α.Σ. Τήνου (συγχώνευση το 2014 των συλλόγων Α.Ε. Στενής Τήνου και Α.Ο. Τήνου[3])
  • Α.Ο. Παντηνιακός (αναφέρεται από το 1932,[4] δεν υφίσταται σήμερα)
  • Αίολος Τήνου (αναφέρεται από το 1932,[5] δεν υφίσταται σήμερα)
  • Ερμής Τήνου (μετείχε το 1980-81)

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Ιστορία ΠΑΣ Νάξου» Ιστολόγιο Συλλόγου
  2. Άγιαξ Σύρου Ιστορία Συλλόγου
  3. sportcyclades.gr Και εγένετο ο "Π.Α.Σ.Τήνου", 29 Απρ. 2014
  4. Στις 15/5/1932 υποδέχτηκε την Ένωση Ερμουπόλεως από την οποία ηττήθηκε 8-1, Αθλητικός Τύπος, 25/5/1932, ψ.σ. 209
  5. Το Μάιο του 1932 αναφέρεται ως πρωταθλήτρια Τήνου και είχε κλείσει φιλικό αγώνα με την Ένωση Ερμουπόλεως για τις 8 Μαΐου που ματαιώθηκε λόγω μη αφίξης της συριανής ομάδας,Αθλητικός Τύπος, 25/5/1932, ψ.σ. 209.

Περαιτέρω μελέτηΕπεξεργασία

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Κυκλάδων 2011–12 της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Κυκλάδων 2012–13 της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Κυκλάδων 2013–14 της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Κυκλάδων 2015–16 της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).